När orden inte räcker till.

Jag läste Johannas blogg, och började gråta.

http://johannamokvist.bloggplatsen.se/2010/09/30/3659605-att-valja-en-annan-familj/

Det slog mig inte förrän jag läst klart att det är ju så VI har det. Det är så han har valt att vara mot "sina" barn. Fy fan.

Ett barn väljer inte sina föräldrar. Men riktiga föräldrar väljer att sätta sina barn till världen och att sedan finnas där till 200%, utan undantag! Det enda som jag som "ensam" förälder kan göra är att älska barnen som om jag vore både mamma och pappa, att ge mitt allt och att njuta av varje sekund jag får med mina fina barn. Det är hans förlust.

När vi haft finbesök.

Vi har haft finbesök här ikväll. Richard kom förbi, och det slutade med att han stod vid spisen och lagade mat åt oss. Mumma. Lite senare kom även Linus och vi festade till det med kaffe och kladdkakan som var kvar från härom dagen. Thristan fick vara uppe lite längre, då han "råkade" sova middag idag när vi var ute och gick. Men vi hade det mys och han somnade sen gott och utan oroligheter när han väl gick och la sig strax efter åtta.

Jag har börjat plocka lite smått inför flytten ikväll. Richard och Emil hämtade upp alla kartonger med barnens kläder och jag har sorterat och organiserat. Det är ett riktigt jobb det. Och gud vad kläder barnen har! Det är sanslöst! Thristan har hur mycket kläder som helst som han växt ur och som ligger och väntar på Thexas. Men det är skönt att sortera upp det riktigt ordntligt inför flytten så att man hittar lätt sen.

Och angående flytten ja, vi vet än inte när vi får nycklar. Ska höras igen med fastighetsskötaren på lördag så får vi se då. Han åker ju utomlands på söndagen sen i nästan en månad så. Den här väntan och ovissheten tycker jag INTE om.

Nu ska jag se slutet av Idol här och sedan krypa till kojs. Det är lite smått kaos här hemma med kläder och kartonger överallt, men om jag fortsätter nu så kan jag lätt hålla på hela natten känner jag. Det går inte. Och imorgon ska Thristan ta skolfoto så vi måste vara i tid till dagis. Så, natti natti!

När oväsendet gjort att vi hållt oss borta från hemmet.

Det där jädrans oväsendet har äntligen slutat. Fast egentligen vet jag inte när. Jag och Thexas gick hemifrån kl 11 för att möta upp thristan från dagis och deras moster Frida. Sen köpte jag en jättefin jacka till Thexas på HM, intog lunch på McDonald´s enligt Thristans önskemål, tog en promenad upp till Jysk och köpte tyg till kökssoffan osv. Vi har haft en busy day alltså, allt för att hålla oss ifrån hemmet. När vi kom hem runt 3 så var det tyst och skönt! Hoppas för allt i världen att de blev färdiga idag så vi slipper det där imorgon!

Thexas har fått sin 6:e tand idag. De ploppat upp hej vilt, men nu hoppas vi på lite lugn och ro i den där munnen så vi kan få bli friska.

Thristan och Thexas har precis fått sig ett varsitt bad. Thexas bajsade ner sig ända upp till hårfästet och förstörde en finfin body som jag kastade. Kände inte att det var någon idé att försöka få ren. Och Thristan hade halva sandlådan med sig in. Men nu är de rena och fina och Emil kom just innanför dörren!

När "lite" buller förstör vår morgon.

Nej, vi har inte fått någon sovmorgon idag. Tvärtom! Det är ett jävla liv här hemma. Thristan höll för öronen innan han åkte till dagis, varken tv eller Spotify kan överrösta oljudet och jag börjar bli lite smått galen. Idag blir det lunch på stan efter dagishämtning, det är vi värda idag för här hemma kan vi inte sitta.

Buller? Jo tack. De håller på att borra/hacka/dona nere i källaren för att få bort de gamla stenåldersmaskinerna och dit med nya. Kul för grannarna, vi flyttar och får egen!


När dagen är till ända.

Det känns att jag varit uppe sen TIDIGT idag. Jag är trött, men har ändå inte riktigt ork till att gå till sängs än.

Idag har vi träffat Titti en sväng på stan. Vi handlade present till svärmor Lena som fyller år idag. Thexas sov under hela stan-vistelsen. Så jag, Thristan och Titti tog en fika på Sultans. Mysigt och lugnt.

Och ikväll har vi varit ute i Forssjö och firat Lena. Jag var nog inget roligt sällskap trött som jag är/var. Det var även Thristan, han somnade på vägen hem i bilen och sover nu gott i sin säng, Thexas likaså.

Imorgon ska vi återigen ringa nya fastighetsskötaren och FÖRHOPPNINGSVIS få ett gott besked om när vi får nycklar till nya lägenheten. Men magkänslan om att få nycklar innan helgen känns inge bra. Och sen åker fastighetsskötaren utomlands till den 27:e, så nycklarna behövs ju NU för att vi ska hinna renovera. Lite nervöst. Hoppas som sagt på bra besked imorgon.

När temperaturen utomhus visar kallt!

Och jag som tyckte att gårdagen startade lite väl tidigt. Dagens starttid: 05.10. Thexas sov iofs hela natten och vaknade bara då för att äta en snabbis. Han somnade om och just då ropade Thristan efter mig. Bara att gå upp till honom, och han ville INTE somna om! Så imorse hann vi både med en film och Bolibompa innan Emil körde honom till dagis. Jag skulle ha gått med barnen, men då vi såg att temperaturen ute inte mätte högre än till 3 grader, så fick bilen åka istället. Vet inte riktigt vad jag ska ta på Thexas på mornarna när det är så kallt? Vad tar ni andra på era barn när det är sånt här mellanväder? Thristan leker och håller sig varm på ett helt annat sätt än Thexas, som bara sitter still i vagnen. Overall känns det för tidigt för egentligen, men kanske går åt när det är kyliga mornar? Råd tack.

När tisdagen snart tar slut.

Vi har haft en busy dag. Barnens mormor kom in till stan och umgicks med Thristan medans jag och Thexas gick på föräldragruppen på BVC. Gruppen har tunnat ur, idag var det bara jag och Sandra med sin söta Alicia. Så det blev visst sista gruppen idag eftersom vi är så få. Tråkigt. Inte för att jag tycker att träffarna ger så mycket. Det är mestadels repetition för mig, och bök med att fixa barnvakt till Thristan osv. Men det är roligt att träffa andra mammor och så. Men jag och Sandra ska försöka träffas ändå. Roligt med någon som har barn i samma ålder.

Emil fixade både middag och kvällsfika idag. Så nu har vi smällt i oss en himla massa kladdkaka och grädde. Mätt är jag!

Jag försöker få Thexas att sova i detta nu. Han somnade vid bröstet nyss, men vaknade till när jag bar honom till sängen. Så nu är han hur pigg som helst och sitter och gungar i babysittern. Jag som hade hoppats på en tidig kväll för oss alla. Det börjar kännas att man varit vaken sedan TIDIGT imorse!

När Thristan och mammsen har en tidig, mysig morgon.

Thristan vaknade tidigt idag, strax innan klockan 6. Han brukar kunna somna om i vanliga fall om han vaknar så tidigt, men inte idag inte. Han ropade in mig till sitt rum där jag förklarade att det fortfarande var natt och att han fick sova lite till.

"Nej mamma, jag är vaken. Jag gå upp se Bompa, du kan sussa soffan." Sen tog han med sin kudde från sängen och bäddade ner mig i soffan med kudden och en filt. Där låg vi sen och myste till halv 8 då det var dags att väcka Thexas och göra oss redo för dagis.

Thexas har för övrigt sovit jättebra inatt. Vaknade vid 1 och åt bara, toppen! Men han vaknade med ännu en dyngförkylning och jag undrar hur mycket snor som kan rymma en så liten kropp? Vi tycks som sagt aldrig bli helt friska. Thristan verkar klara sig och både jag och Emil börjar bli kvitt våra förkylningar, men nu lär väl allt börja om igen. Typiskt.


När mammsen blir bortskämd med god mat.

Syster Amanda har spenderat större delen av dagen här för att färga mitt hår. Det blev inte som planerat, vilket är helt mitt fel. Jag experimenterade själv när jag valde färg och det blev som det blev. Men efter två färgningar idag så får håret vila i några veckor. Jag kan visa mig ute iaf, så farligt är det verkligen inte.



Ikväll har vi Richard här. Killarna planerar väggbygget som förhoppningsvis kan påbörjas till helgen. De har skämt bort mig med supergod mat, vars recept vi snodde från Nyhetsmorgon imorse.





Chorizowok med bulgur och lime/honungssås (utan lime, det fanns konstigt nog inte med i receptet)

När helgen är förbi.

Dålig uppdatering igår. Vi hade fullt upp. Åkte ut till mamma för att tvätta en massa, när vi väl kom dit hade strömmen gått så det blev ingen tvättning där inte. Men mamma var snäll och tog hand om tvätten igår kväll när vi åkt hem. Så snart har Thristan alla sina mysbyxor igen. Han fullkomligt hatar jeans!

När vi ändå var ute i Valla igår så passade min syster Amanda, som pluggar till frisör, på att klippa Emil som var ohyggligt långhårig. Och jösses, vad snygg han blev! Han är riktigt nöjd själv också. Jag har sån duktig syster. Idag skulle hon skuta skolan tidigt så hon kommer snart hit och ska fixa mitt hår idag. Jag har en mörk utväxt som ska väck. Får se hur det blir, köpte inte samma färg som jag brukar. Vill inte vara vithårig, utan köpte en lite guldig, får se hur det går. Amanda ville även att jag skulle färga hennes hår, får se hur mycket vi hinner innan barnen tröttnar.

Thristan kom hem till oss igår kväll. Vi åt lite sallad/pizza och hade det mys innan han somnade gott. Mycket smidigare än förra veckan dvs. Han sov sen gott hela natten, något som INTE Thexas gjorde. Han vaknade 7-8 gånger och börjar nog bli förkyld IGEN! Det går runt, runt här hemma och vi tycks aldrig bli friska. Nu är vi inne på tredje veckan. Suck.

Nu har Thexas somnat här bredvid mig, Emil har passat på att ta ett bad. Och snart kommer mammas man Per in med vår rena tvätt. Själv ska jag fixa lite här hemma innan Thristan ska hämtas på dagis.

När mammsen får en lång sovmorgon.

Jag har inte riktigt kommit igång än. Emil var gullig och gick upp med Thexas vid 8 imorse. Själv vaknade jag strax innan 11! En sån sovmorgon har jag inte fått på många, många år vad jag minns! Men det känns i kroppen att man inte är van vid att sova så mycket. Jag är alldeles mör och seg. Haha.

Richard kom hit och åt frukost med oss förut. Nu är Emil och han iväg och donar lite. Emils gamla säng ska säljas och levereras till köparen. Bad honom även fixa lite kartonger, får se om de får tag på några idag. Vi BORDE verkligen börja packa nu. Imorgon får vi förhoppningsvis reda på när vi får flytta. Spännande!



Vårt kommande hem i vinterskrud. Det kommer bli så skönt att få flytta ihop på riktigt. Att få komma till nåt nytt, nåt som inte påminner om han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Känslan går inte att beskriva, men jag kommer må SÅ mycket bättre av att komma härifrån.

Thexas har precis somnat i sin babysitter, ska bära in honom i sängen istället. Under tiden ska jag göra mig iordning och städa undan lite. Planerar alltid in att storstäda när Thristan ändå inte är hemma, men konstigt nog blir det aldrig av. Just nu skjuter man lite på det eftersom vi ändå ska flytta. Vi får helt enkelt leva i lite kaos ett tag.

Kameran är urladdad så det blir inga nya bilder nu inte.


Thristan och Thexas, mammas älsklingskillar och ALLT!

När det blir kväll.

Vi har haft en mysig kväll hos pappa och Eva. Pappa fixade maten, det blev hämtpizza, men lika gott för det.

Thristan ringde förut och var alldeles förtvivlad. Han kunde inte sova och grät bara. Hyperventilerade och snörvlade. Stackars min lilla pluttis. Det gör så ONT i mammahjärtat att inte vara där och kunna trösta. Och att inte kunna prata ordentligt på telefon när han bara gråter. Imorgon kommer han hem, JAG LÄNGTAR!

Nu väntar sängen för oss. Emil har som alltid tagit en nap på soffan innan läggdags. Hihi.

När minutrarna går fort.

Vi har farit runt halva dagen nu. Köpte de där superfina lakanen till Thexas, och till min stora lycka så fanns de i grått också. Så det fick det självklart bli! Sen tog vi en lunch på C&L Kvarnen som vanligt. Deras skaldjurssallad är helt klart bäst! Mumms!

Vi var även förbi loppisen en sväng och fick se att det sålts rätt mycket av våra grejer, kul! Mindre skit att köra till sopptippen med andra ord. ;) Har även visat en säng som vi ska sälja, så den blir vi av med imorgon. Mycket grejer har vi, dubbelt av allt nu ju.



Och angående pallarna; de är ca 70 cm i sitthöjd. lite högre än vanliga stolar alltså, men inte riktigt fullt så höga som barpallar. De är från början barpallar, men är omgjorda. 150:- för båda.

Jag börjar få Thristan-saknad nu. Han har varit borta ett dygn nu, men kommer hem imorgon. Tiden går ändå fort. Vi har blivit bortbjudna till min pappa ikväll på lite mat, så snart är även den här dagen till ända.


När morgonen är god.




Vi fick hem nya mattan igår som vi beställt från Ellos. Jag är inte riktigt nöjd. Ska upp till ÖoB sen för att reka läget där ryktet säger att de har fina, bra mattor. Lite ärenden på stan samt loppisen ska avverkas också. Plus att vi måste till Emils förråd en sväng. Och hem till mamma och tvätta (våran tvättmaskin har gått sönder.)

Till er som undrar om pallarna; de är från början barpallar, men är lite avsågade. Kan mäta höjden på dom idag så återkommer jag.

Emil ligger och sover gott, har ingen aning om vad klockan hann bli innan han var hemma från jobbet inatt. Jag somnade. Så idag har han fått lite sovmorgon. Jag och Thexas är uppe och försöker vara tysta, det är svårt.

När mammsen är tröttmössa.

Nu är jag tröttmössa. Jag och Thexas tog en promenad till syster/moster Frida förut. Där bjöds det på god mat och lite Idol-mys. Sen blev jag lite allergisk mot Tillisen (hund) och vi fick gå hem. Tråkigt, men välbehövligt ändå då Thexas började bli trött. Han somnade som en stock när vi väl kom hem. Jag sitter uppe och inväntar Emil som borde komma från jobbet snart. Men vet inte riktigt hur länge jag orkar vänta. Imorgon har vi en hel massa ärenden att uträtta. Skoj!

Godnatt allesammans. 

När Thexas och jag myser..?

Thexas och jag myser och jag tänkte föreviga oss i webcam. Fint va?



Men det blev snabbt omysigt när Thexas bestämde sig för att slita av mig håret...









Note to self: färga hååååret!


När Thexas tjatar efter nya sängkläder.

Jag fick just ett enormt ha-begär. (igen)
Imorgon är det jag som går ner till Hemtex och köper detta till Thexas spjälsäng. 199.-, som hittat!
Han har faktiskt inte fått nåt nytt till sängen, utan har Thristans gamla lakan.
Men nytt är kul, och Emil gillar att köpa nytt till barnen, så det blir nog inga problam. 


När Thristan ska åka till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn.

Godmorgon! Det är en GOD morgon känner jag. Thristan är lämnad på dagis, Emil är iväg och hjälper sin bror, Thexas leker och jag har avnjutit lite te i min ensamhet framför Nyhetsmorgon. Lugnt och skönt, konstigt och ovant. Hihi.

Dagen känns ganska oplanerad. Thristan ska vara hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn i helgen. Han blir hämtad av honom på dagis, vilket Thristan ser fram emot. Det är inte många gånger han har gjort det, så såklart känns det lite spännande för Thristan. Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn kommer först hit och hämtar Thristans kläder, grejer och bilbarnstol, så än kan jag inte kicka igång dagen med något.

Men lämningarna och hämtningarna går bra. Vi pratar inte om annat än Thristan, Thexas bryr han sig fortfarande inte om. Men mig gör det inget. Han har aldrig varit en del av Thexas liv fastän han är biologisk pappa till honom. Att bara vara pappa när det passar honom, är inget jag påhejar. Nej, livet med barn och familj vart inte som det var tänkt. Men jag försöker ändå göra det bästa av alltihop och är enormt glad över att Emil blivit en så stor och självklar del av mitt och barnens liv. Och alla hemska minnen börjar sakta blekna.


När barnen leker och mamman försöker skriva blogg.

Som inlägget nedan berättar så har jag varit på BVC med barnen idag. Det var 7-månaders mätning och vägning av Thexas. 74 cm lång och 10,2 kg. Min lilla, älskade klump.

Efter lekpark och byggarbetsplatstittande så tog vi oss hemåt och fikade glass. Thexas fick nöja sig med tutte. Nu har han ätit morotspuré tre dagar i sträck. Håller alla tummar jag har för att han ska förbi frisk och börja äta lite mat nu. Inte för att jag vill sluta amma, men för att han ska börja vänjas vid annat. Den hysterin som många föräldrar har när barnen är runt 3-4 månader angående mat förstår jag inte. För mig är det en självklarhet att amma, vanlig mat kommer när det kommer. Och Thexas har inte varit redo förrän nu. Om ens det, kan inte påstå att han verkar speciellt intresserad av det.

Ikväll ska Emil lägga Thristan för första gången. Jag tar med mig Thexas till Corinne för lite temys. Härligt att hösten är här tycker jag. Och snart börjar våra teonsdagar igen! Toppen.

Imorgon åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn igen. Den här veckan har gått hiskeligt fort, fastän vi inte gjort så mycket speciellt, utan mest varit inne och förkylda. Jag vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med i helgen, Emil ska jobba en del.

Det var allt för nu. Thexas har blivit en orädd liten vilde. Ena stunden sitter han på sin "lekmatta" och i nästa ligger han halvägs under bordet och sliter ner grejer som ligger på hyllan under bordet. Addera en Thristan som hejar på också, ibland önskar jag att jag hade ögon i nacken. Att skriva det här har tagit lååång tid och jag vet inte riktigt vad jag har skrivit faktiskt.

Vi har varit på Bvc med Thexas. På vägen h...

resize_image_-13 (MMS)

Vi har varit på Bvc med Thexas. På vägen hem stannade vi till en timme i sjukhusparken och lekte när Thexas sov i vagnen. Nu är vi på väg hemåt, men har fastnat vid en byggarbetsplats En dröm för vilken 3-åring som helst!


När Thexas blir 7 månader, får sin femte tand och har barnvakt första gången.

I inlägget nedan finns fortfarande grejer till salu.

Vi har "firat" Thexas 7-månadersdag idag. Vi har gjort pojkarnas handavtryck i gips, det var svårare än jag trodde att få bra tryck. Ville ju inte ta i för hårt, så vi får se om det går att använda. Tänkte göra varsin tavla till dom iaf.



Thexas på 6-månaders fotografering hos Per Arne Rynning.

Vi har även varit och handlat. Något som inte är Thristans favoritsyssla direkt. Han tar gärna en liten barnkundvagn och går runt med, men på Willy där vi var så har de inga sådana. Men här hemma hade vi gjort en egen handlarlista åt Thristan. Vi hade ritat äpple, banan och mjölk som han skulle handla. Han tog med sin Blixten McQueen-väska och själva handlandet gick hur bra som helst. Han tyckte det var superkul!



Ikväll har vi kört iväg grejer till loppisen. Linda och Henke kom hit och tog hand om Thexas under den timmen vi var borta, Thristan låg och sov. Första barnvakten alltså, och det gick hur bra som helst! Han var både utvilad och nyäten innan så. Efteråt var de kvar och kvällsfikade med oss. Så mysigt så.



Thexas har även fått sin femte tand idag. Tredje tanden på väldigt kort tid alltså, det är inte konstigt att han/vi aldrig blir friska. En sjätte tand syns under tandköttet, men lär vänta ett tag till.

När saker behöver ett nytt hem.

Vi fortsätter rensa här hemma och har lite fler grejer till försäljning. Allt finns att hämta i Katrineholm.

Tavla från IKEA. 56x138 cm. 200:-



Två pallar i svart skinnimitation. 150:- för båda.



Micro. 150:-  SÅLD!



När vi har en kamera på lån.





Emil kom hem med en riktigt bra kamera förut. Dock bara på lån, men jäklar vad roligt det är att ta BRA bilder! Nu ska här knäppas mycket kort de kommande dagarna till nya lägenheten som ska prydas av det finaste jag har. Thexas flinar gärna upp sig på kort.



Thristan tycker inte att det är riktigt lika roligt att vara med på kort. Då ska man helst göra lustiga grimaser eller gapa.



Bus i soffan. Thexas anfaller Thristan.



Thristan och jag lekte med lera.



Kvällsmys.

Idag har vi haft lite besök av barnens morfar och hans fru Eva. Inget nytt på förkylningsfronten, vi snorar och hostar på i samma anda. Emil har rensat sitt förråd idag och nu har vi en hel del grejer inför loppisen imorgon. Kul. Har även lite grejer som jag tänkte lägga upp här på bloggen, så håll utkik. Kommer kanske under morgondagen, eller torsdag.

Nu väntar sängen för oss snart. Thexas sov för övrigt mellan 22-05 inatt, utan att vakna alls. Toppenskönt! Och när han väl vaknade vid 5 så var det av den där dumma hostan. Men med lite mat i magen så somnade han om sen igen. Hoppas på ännu en god natts sömn, det behöver våra förkylningskroppar.

När målning stod på kvällens to-do-list.

Jag har spenderat kvällen med att måla ett gammalt skåp som stått nere i förrådet alldeles för många år. Jag har inte haft något hörn att ställa skåpet i, men nu i nya lägenheten ska det minsann få sig en plats. Tror det blir kanonsnyggt. Bilder kommer imorgon, är alldeles för trött för att ladda in bilderna i datorn nu.

Thexas har nu somnat efter att ha varit hur pigg som helst ikväll. I vanliga fall somnar han vid bröstet, men inte idag inte. Emil tog över och gungade honom i babysittern, funkade kanon efter ett bra tag. Så nu sover han alltså och vi ska göra detsamma. Imorgon väntar dagis för Thristan, han har varit ledig idag då de haft planeringsdag.

När Thristan ligger några timmar minus med sömn.

Thristan är INTE rolig idag. Han hade sovit middag igår hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn, något han väldigt sällan gör hemma längre. Plus att han hade somnat i bilen på väg hem och alltså sovit runt en timme till. Så när han kom hem hit igår kväll runt 18, så var han inte alls beredd på att sova en timme senare. Klockan 19 brukar vi börja lägga honom och det är aldrig några som helst problem, utan när han har varit hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn då. Igår var han uppe totalt fyra ggr i perioder för att bli trött/lugna ner sig. Men ingenting fungerade. Strax innan 22 somnade han sen äntligen! Men nog vaknade han strax innan 7 imorse för det.



Ja, ni kan ju tänka er vilket humör han är på idag. Emil har jobbat, men är nu iväg och skjutsar sina föräldrar till flygplatsen. Han var hemma och tog en dusch emellan och erbjöd sig ta med Thexas som ändå skulle sova. Så de har nu åkt iväg alltså. Det är en konstig känsla att inte vara med Thexas, men jag vet att det går bra. Och han ska ju ändå sova, och det gör han bäst utan Thristans gnäll och skrik idag.

Nu väntar pärlplatts-bygge, fika och mys för oss. Jag föreslog ett besök i lekparken, men det verkade inte populärt. "Mamma, jag vila här, se Apa." Så, enligt Thristans önskan blir det en lugn eftermiddag med Nicke Nyfiken på tvn.






När Sverige förlorar.

Valdagen är slut. Kan inte påstå att jag tycker att nåt parti vann direkt, skulle mer vilja påstå att SVERIGE förlorade genom att få in Sverigedemokraterna i riksdagen. Även här i Katrineholm fick de höga procent till kommunvalet. Pinsamt! Tråkigt att folk röstar när de säkerligen inte har någon som helst aning om vad de egentligen röstar på. Nu återstår att se hur Sveriges riksdag kommer att tackla det hela. Förhoppningsvis börjar SD:s Jimmie Åkesson börja tala och på så sätt gräva sin egen grav. Vi får se.

Jag gav upp valvaken strax innan 23.00 igår. Då hade Emil sovit på soffan i två timmar redan. Thristan var som sagt svårsövd och somnade inte förrän runt 22. Men nog vaknade han runt 7 imorse ändå. Så ni kan ju gissa på vilket humör han kommer vara på idag?

Thexas ligger och sover medans jag och Thristan bygger med Duplo i hans rum. Eller, han bygger och jag får bara titta på. När jag sitter dit bitar så blir det FEL, så jag hämtade datorn och han är lika nöjd för det. Annars vet jag inte riktigt vad dagen har att bjuda på. Kanske ett litet lekparksbesök om vi orkar. Förkylningen håller i sig förstår ni.


När valdagen är här och vi ser på valvakan.

Nu är klockan slagen för alla röster inför Valet 2010. Vi var och röstade redan i måndags för att ha det gjort. Miljöpartiet till riksdagen och Framtidsdemokraterna till kommunvalet. Får se vad det blir. Kan tyvärr inte påstå att jag är vidare insatt.

Thristan är hemma igen! Underbart och mysigt. Han har som vanligt svårt att somna när han kommer därifrån. Han ligger i sin säng sedan en stund tillbaka, men kan inte somna. Han ska alldeles strax få komma upp en liten stund. Det brukar hjälpa med lite kramar i soffan. Thexas sitter på golvet och leker. Sitter! Min duktiga kille. Än har han inte trillat omkull, vi har såklart bunkrat upp med kuddar bakom honom som vanligt. Men han börjar bli säkrare och säkrare nu. Skönt.

För dig som undrade om loppisen. Den är på Mejerigatan här i Katrineholm. Man bokar ett bord under en vecka och sedan sköts det av de som arbetar där. Under veckans gång kan man gå dit och fylla på med grejer på sitt eget bord. När veckan har gått hämtar man återstående saker och de pengar man fått in. Både min syster och mamma har testat det tidigare, och jag tror det är kanon! Vi har fått ihop en hel del grejer här hemma idag, Emil har fortfarande inte kommit åt sitt förråd. Det får bli morgondagens jobb.

Nu ska vi fortsätta vårt mys. Måste tända de svarta ljusen så de brinner ner!



4 små gryn i munnen! Ser ni? Sötnosen min.


När förrådet rensas och saker märks inför loppis.

Min förkylning verkar inte vilja ge med sig, tvärtom! Ingen feber idag iaf, det hade jag igår kväll. Syster Amanda var här och hjälpte mig med Thexas när jag rensade förrådet inför loppisen på onsdag. Så dagen spenderar vi med att plocka med grejer inför loppisen. Märka upp och sortera, för att sedan plocka ner igen. Ett himla göra. Men skönt när man blir av med sakerna, och förhoppningsvis tjänar några kronor på det. Grejerna som blir kvar körs till soptippen.

Thexas är förkyld, igen! Han hinner inte bli riktigt pigg innan han blir sjuk igen. Suck. Hostan hann inte ge med sig, och nu snorar han och har röda ögon igen. Jag inbillar mig att han håller på att få en tand till? Stackaren. Nu ska vi fortsätta plocket. Snart är alla saker härifrån färdiga, då väntar bara Emils förråd. Och ikväll kommer världens bästa Thristan hem, längtar!


När Nalle Puh behöver ett nytt hem.

Denna "lilla" Nalle Puh behöver ett nytt hem. Thristans lekperiod med honom är sedan länge förbi och Puh vill nu ha någon ny lekkamrat. Han sitter ständigt ner och mäter ca 80 cm över mark. Väldigt snäll liten björn.

Pris: 30:- Hämtas i Katrineholm  SÅLD!


När gudmor skämmer bort pojkarna och mamman längtar till flytt.

Dagen har till största del bestätt av shopping i Norrköping med gudmor Linda, och Thexas såklart. Fast det var mest hon som shoppade. Jag fick med mig ett par svarta byxor och ett nytt rouge (som tog slut imorse) hem. Snälla Linda skämde som vanligt bort barnen med varsin tröja.



Från Cubus till Thristan och från HM till Thexas. Kommer bli kanon i höst/vinter. Tack igen min fina vän!

Tanken var egentligen ingen shopping till mig, men Linda hittade en hel del. Starkt gjort av mig att inte spendera så mycket pengar. Vi försöker spara så mycket som möjligt inför flytten nu. Det kommer gå åt en hel del till väggen som ska byggas och alla 10-tals liter vit färg som ska få pryda väggarna. Alla rum utom hallen ska målas så det lär gå åt.

Emil var med sin vän Marcus på IKEA en sväng idag. Väl hemma igen tyckte han minsann att vi måste åka dit snart, för det finns ju så mycket fint! Denna tv-bänk har han (och jag) spanat in.

 Supersnygg, eller hur? Både mamma och syrran har den redan, och jag är sugen jag med. Det här är Liatorp från IKEA, Hemnes från IKEA har en liknande och billigare, men inte riktigt samma charm enligt mig. Och charmen är ju viktig. Så om det finns några pengar kvar efter väggbygge målning osv så kommer garanterat den här att få flytta hem hos oss. Det är så roligt med en sambo som gillar mina idéer om inredning.

Min mamma fick en smärre chock när hon såg detta hos oss igår. SVARTA LJUS!! utbrast hon. Nej då mamma, de ska bara eldas utt istället för att slängas. Och FORT ska de eldas också! Hihi.





När det är lite synd om mammsen.

Typiskt. Då var det min tur att bli sjuk. Snörvlig, hostar, ont i halsen och säkert feber på det också. Inte förvånad iofs när både Thexas och Emil har varit sjuka. Nu hoppas jag innerligt att inte Thexas smittas av det här.

Nåväl, ikväll åker jag hem till mamma och blir bortskämd med mat. Thristan har precis åkt till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och kommer tillbaka söndag. Hämtningen gick bättre än vanligt, kors i taket. Imorgon väntar förhoppningsvis lite shopping i Norrköping med Linda och Thexas, bara jag inte blir sämre än såhär.

När mormor hämtar på dagis.

Det tog bara ca tio minuter imorse så var syrran här och låste upp till oss. Hon hade lånat mina nycklar igår när hon skulle hämta barnvagnen i källaren. Men till saken hör att hon BARA lånade hemnyckeln, vilket jag såklart inte tänkte på att kolla imorse när jag stoppade ner nyckelknippan i fickan och slängde igen dörren. Typiskt. Aja, det löste sig ju bra iaf. Thexas fick gunga några minuter och sen var vi båda riktigt hungriga när vi kom in.

Barnens mormor ringde och dubbelkollade våran lunch idag, något jag (också) hade glömt bort. Hon ville iaf hämta Thristan på dagis innan, perfekt! Han tycker det är roligt, mormor tycker det är roligt, och jag slipper väcka Thexas och stressa iväg. Nu hinner han förhoppningsvis sova klart sin förmiddagslur innan det är dags för oss att gå.

Det var allt för nu. Jag sitter i underkläder med en handduk i håret sen duschen och borde göra mig iordning medan lillprinsen ändå sover.


Thexas första teckning på Emils iPhone. Hihi. ♥

Utelåsta. Är det inte typiskt? Lämnade Thr...

resize_image_-19 (MMS)

Utelåsta. Är det inte typiskt? Lämnade Thristan på dagis och hade tydligen inte hemnyckeln med mig. Syrran är på väg med extranyckeln, vi gungar så länge.


När gudmor kommer på besök.

Vi har barnens gudmor Linda här. Hon kom hem från Portugal i tisdags och hade med sig fina presenter till pojkarna. En badcape till Thristan med Cars-motiv, en grod-stavs-leksak till Thexas och en superfin marackas till båda. Det är roligt att ha henne här igen. Vi gör egentligen ingenting alls. Fikar lite, dricker lite te, ser lite tv, snackar lite skit. Precis som det ska vara. Det är skönt med höst! <3

När Thexas äter morotspuré.

Thexas har inte fått äta mat på säkert en månad nu. När han har varit sjuk så har vi lagt det på hyllan för att amma på ordentligt istället. Men nu är han på bättringsvägen, bara lite förkyld. Så Thexas fick lite morotspuré förut. Reaktion? Efter en halvtimme kom en riktig kaskadspya över body, boxor och babysitter. Efter ett bad så somnade han gott. Nu väntar disken för min del.

När morgonen är lugn och skön.

Vilken underbar natt vi har haft, allihopa! Thexas vaknade av en dum hosta kl 4 inatt, men somnade om i min famn efter någon minut, utan mat. Jag la ner honom i hans säng igen och han fortsatte sova gott. Kl 6.30 vaknade han igen för lite mat. Då hade han inte ätit sen runt 21 igår kväll. Sen somnade han om och vaknade inte förrän kl 9. Thristan sov smo vanligt hela natten och vaknade 7.30 för lite frukost och Bolibompa. Sen åkte Emil med Thristan till dagis, då han ändå skulle iväg samtidigt. Skön morgon för mig med andra ord!

Jag hann både äta frukost, göra mig iordning, fixa lite hemma och läsa Vi Föräldrar innan Thexas vaknade. Lyx. Thexas är på strålande humör. Han kör runt i sin gå-stol som en tok. River ner tvätt från tvättställningen, drar i blomman som står på piedistal och sliten i ljuslyktorna på golvet.

Nu väntar vi på en rar bloggis som ska komma och köpa min tavla jag haft över soffan. Nu väntar NYTT till den nya lägenheten, saker som andas OSS! Sen blir det plock inför en loppis vi ska vara med på på onsdag. Sen ska Thristan hämtas på dagis, lunch ska intagas och sen ville barnens moster Frida låna Thristan en stund. Undrar vad de ska hitta på för bus?





Det är mina coola killar det! ♥

När bloggen blir snyggare.

Ser ni att bloggen har blivit snyggare? Klart ni gör, vem kan undgå?
Det är duktiga Tanja, barnens sysslings mamma, som fixar den åt mig. Jag själv kan ju inte ett dugg om sånt där. Tur att man kan utnyttja sina kontakter. Hihi.

Vi ahr spenderat eftermiddagen med att rensa lite skåp inför loppis i nästa vecka. En hel del som slängs eller säljs just nu. Superkul! Vi har även hunnit med kaffe hos min pappa och middag hos Emils föräldrar i Forssjö tillsammans med Emils bror och hans flickvän. Vi bjöds på porterstek, jag och Thristan åt grillkorv. Det är mer våran melodi det.

Thexas vill INTE sova ikväll, samma visa som igår. Vi vet att det beror på att han sov sin förra nap så pass sent. Det funkar inte. Måste få in nya rutiner, och börja med mat. Det blir till att börja med smakisar igen, han har nog glömt bort vad mat är. Mammas tuttar är bäst. Oftast, när han inte är sjuk och sliter sönder dom. Men nu börjar jag läka iaf.

När jag längtar efter att få flytta.

Jag har ett enormt ha-begär inför flytten. det är en hel del som behöver göras i lägenheten innan vi ens flyttar in. En vägg ska byggas och i princip alla rum ska målas/tapetseras. Så dit lär väl alla pengar gå. Vill inte ens tänka på hur många liter vit färg det kommer gå åt. Lägenheten är ganska nytapetserad, men inte alls i vår (min) stil. Fondväggar hit och dit i knalliga färger och mönster.

Ett nytt vardagsrumsbord ska iaf inhandlas, då vårat gått sönder. Vi köper ett likadant vi har idag, billigt och så gör det inget att barnen kraschar bilar på det och det blir lite skavt. Det får duga någar år till. LACK från Ikea.

Sen är jag på jakt efter en beige långhårig matta, fejk-rya dvs. Någon som vet vart man kan finna en sån? Vet att jag såg en i Ullared förra veckan, men då var ju inte den här lägenheten ens påtänkt. Typiskt.
Just som jag skriver så hittar jag faktiskt mattor på Ellos, får se vad Emil tycker om dessa. Men vore bra med lite mer tips?

När vi äntligen har fått en lägenhet vi vill ha!

Något som kantat de senaste veckorna för oss är LÄGENHETSSTRUL. Från bostad 1, till bostad 2, tillbaka till bostad 1 för att sedan sluta på bostad 3. En himla lång och rörig resa som nu äntligen har rett ut sig.

Vi tröttnade på allt strul med lägenheten som vi skulle bo i, som bara ligger fyra portar bort från där vi bor nu. Då jag tittat på den en gång till igår så bestämde vi oss för att inte ta den trots att vi tackat ja till den. Det var för mycket att göra, och hyresvärden var inte villig att renovera upp den till det skick vi ville. Så igår eftermiddag var det lite deppigt här hemma.

Tills Emil hittade en annons på Blocket om en lägenhet bara någon minut härifrån. Den var i det dyraste laget, men i ett hus som är hur charmigt som helst. Emil ringde hyresvärden och 45 minuter senare stod vi utanför den porten i väntan på att få se insidan på den. Emil och jag behövde bara utbyta blickar när vi kom in. Här skulle vi bo!

Och imorse skrev vi kontrakt!

Så från den 1/11 står vi som boende på en annan adress. Det är en 3:a, som vi ska göra om till en 4:a genom att dela av ett rum med en vägg. 107 kvadrat, högt i tak och helt i vår stil. Ett extra plus är att både tvättmaskin och torktumlare ingår, väldigt bra då våran tvättmaskin som sagt gick sönder för några dagar sedan. Hyrevärden verkar hur bra som helst, och vi har bara hört gott om huset då vi har en nära vän som bott i huset tidigare.

Så ifrån crap igår så studsar vi nu på små moln här hemma. Äntligen blir vi sambos på riktigt, i en egen lägenhet som vi själva får sätta VÅR prägel på. Det kommer bli kanoners!

Nu väntar bara en himla massa som ska göras innan det. Vi kommer få nycklarna till lägenheten redan i början av oktober, så vi hinner bygga väggen samt måla nästan alla rum. Under tiden ska även möbler målas, det ska packas, det ska flyttas osv. Vi har en del att syssla med alltså. Och det gör oss ingenting!


När Pampers skickar hem varuprover.

Jag är sedan en tid tillbaka en Buzzador, det betyder att man får hem produkter från olika företag att prova själv, låta vänner prova, skriva om osv. Och sedan lämna en rapport om det. Jag är just nu med i min första kampanj med Pampers Active Fit storlek 4, 7-18 kg. Tyvärr fick jag bara hem fyra blöjor, så jag kan tyvärr inte dela ut några samtidigt som jag måste testa själv. Thristan och Thexas får testa varsin under dagtid samt nattetid.

I vanliga fall använder de inte Pampers, men med den rabattkupong man fick med så ska jag absolut köpa hem ett helt paket och testa mer.

När Thexas sov lite bättre.

Thexas vaknade endast EN gång inatt. I med lite hostmedicin och mat så somnade han om sen. Ljuvligt!

Men nu har Emil gått och blivit förkyld istället. Antar att hans kropp inte är van vid alla dessa barnbaciller ännu. Men det ger nog med sig. Vet inte hur många gånger han varit krasslig/sjuk/förkyld under det här halvåret. Jag själv verkar klara mig bättre.

Thristan är nu på dagis och busar av sig. Han trivs superbra på dagis och han växer något enorm genom att vara där. Det är bra för honom. Vi andra latar framför Nyhetsmorgon och äter frukost framför tvn. Undrar vad den här dagen har att bjuda på för spännande?



Det här är mina knasungar det. Thristan har ALLTID haft en fix idé om att man ska ha tomtemössa på sig när man har duschat/badat. Året om. Nu ska såklart lillebrorsan ha likadant. Lite knasigt som sagt, men jädrans sött om ni frågar mig.

När den fjärde tanden ställer till det för mini.

Natten har faktiskt varit bättre än förväntat. Thexas sov från 22 till 02, bökade och grät en timme innan han somnade av utmattning. Fortfarande ingen mat. Sen vaknade han runt 5, men somnade om efter en kvart ungefär, ingen mat då heller. Sen vaknade han vid halv 8 och ville faktiskt äta litegrann! Gud, så skönt det känns. Oförklarligt! Nu har han ätit en gång till och sover nu skönt, utan hosta. (peppar peppar igen) Hoppas för allt i världen att det här vänder nu!

Boven i dramat kan vara den fjärde tanden som vi upptäckte imorse! Att få två tänder inom loppet av tre dagar kan ju självklart ha med saken att göra. Så nu håller vi alla tummar som finns att han blir frisk och börjar äta ordentligt igen.



Ett S-T-O-R-T minus är att vår tvättmaskin gick sönder igår. Full medd dyngsur tvätt och massa vatten som vi inte får ur. Kretskortet är paj och det är soptippen nästa för den. Typiskt, det var INTE en utgift som vi ville ha nu inför flytt. Men vi hoppas på att hitta en helt okej begagnad. Någon som har en toppmatad tvättmaskin till övers?

När lillprinsen matvägrar, igen!

Min trötthet och matthet går inte att beskriva i ord. Natten blev som väntat, men 1,5 timmar sammanhängande sömn som mest. Thexas har en jobbig rethosta som väcker honom hela tiden. Han halvsover därför i min famn om nätterna. Vilket inte är skönt för någon av oss, eller för Emil som ligger bredvid och inte heller får någon sömn. Inatt höll jag på att bryta ihop, så trött var jag. Så imorse skickade jag återigen upp Emil när Thristan vaknade vid sju. Thexas och jag "sov i två timmar till. Väldigt skönt.

Men idag har han börjat matvägra igen. Och DET är det jobbigaste jag någonsin har varit med om. Han gjorde samma sak sist, då åt han inte på två dygn utan bet/slet sönder bröstet för mig så fort jag visade det. Detta gjorde mig sjuk i form utav en mildare variant utav mjölkstockning, fastän jag pumpade ur så mycket jag kunde. Och inte tog han flaska heller, mer än några få ml per gång.

Och nu verkar vi alltså vara där igen! Han har inte ätit ordentligt under hela dagen vilket jag trott berott på allt runtomkring. (Thristan har lekt och vi har haft Emils föräldrar här på besök.) Men han vill tydligen inte äta alls! Han tar fortfarande inte flaskan (jag har fått pumpa ur nu ikväll pga onda bröst) och att ta bröstet totalvägrar han. Nu har han skrikit/bökat sig till sömns iaf men lär vakna om en liten stund av den dumma hostan, eller av hunger. Men ändå äter han inte. Ja, ni hör ju själva hur det låter.

Vår teori är att han fått ont i halsen pga hostan och därför inte vill äta. Så var det sist, när han började bli piggare så åt han bra igen. Så vi får helt enkelt avvakta och se. Men det kommer att bli en vaken natt igen, speciellt nu när jag inte kan tutta honom till sömns igen när han vaknar. Vi får se imorgon hur dagen artar sig, annars är det jag som tar med mini till barnmottagningen för en undersökning så det inte är nåt lurt som plågar honom. Så här sjuk kan han ju inte vara, och inte så ofta!

Så, nu väntar natt nummer fyra utan sömn. Kram och godnatt från en T-R-Ö-T-T mamma.

När mamma blir den stora idolen.

När vi var i Ullared köpte vi ett gäng strumpor. Mest till barnen, men en del till oss också.
Gissa om jag var Thristan stora idol idag med mina nya strumpor?
Bliiiixten! Wow! Självklart har han matchande. ;)



Nu är jag så trött att jag kan börja gråta. På riktigt. En massa nätter med usel sömn, en sjuk Thexas, en trotsig Thristan och mååånga timmar själv med barnen har gjort sitt. Den här natten blir knappast bättre den. Nu väntar sängen innan gråten av trötthet kommer. Emil sover sedan en timme tillbaka i soffan, Thexas har äntligen somnat efter mycket bök. Thristan är iaf duktig som sover som han ska.

När vi myser hemma och får besök av fina vänner.

Idag har vi haft en mysig hemmadag bara, eller har fortfarande rättare sagt. Thexas är inte helt pigg än, men febern har gått ner och han äter fortsatt bra. Så det är skönt. Nu är det "bara" en snorig näsa och en rethosta kvar. Men vi har hållit oss inne hela dagen idag så han blir helt frisk innan vi ger oss ut i blåsvädret. Thristan tycker ändå det har varit helt okej idag, vi har sysselsatt oss bäst vi kunnat. Lekt på hans rum och sett på film, ätit pannkakor till lunch och myst. Samt haft ett snabbt besök av Titti och Patrik, som för övrigt åker till Tunisien imorgon.







Jag fick det finfina armbandet av Titti idag som jag köpt av henne. Och det var hur fint som helst. Supernöjd. Och bara 100:-, vilket kap. Hon har många fina smycken till försäljning på hennes hemsida: http://www.123minsida.se/ThereseDesign/38416122 



LYCKLIG! Passar bra in på mig nu.



Låset i form utav en trollslända. Vackert!

Fina vännen gav mig även ett armband som hon själv hade gjort och hade på sig. Skitsnyggt och enkelt, helt i min stil. Tack fina du!




Emil-älsklingen jobbar idag, men slutar ganska skapligt sen ändå. Då hoppas jag på en mysig kväll, som oftast annars.

Livet är härligt!

När sofforna ska säljas.



   

Dessa soffor är fortfarande till salu. 1500:- eller bud. Finns i Katrineholm.

När buset smyger sig fram trots feber.

Thexas är lite piggare nu, med betoning på lite. Han har sovit oroligt hela dagen, inte riktigt kommit till ro. Vi tog med honom ut i vagnen för att få honom att somna in, men det gick inge vidare. Han somnade och vaknade om vartannat, och somnade inte ordentligt förrän vi var nästan hemma igen. Då drog vi upp vagnen i lägenheten så fick han sova klart inne. Blev väl en halvtimme under tiden som vi åt. När han vaknade var han jättevarm, fick lite Alvedon och har sedan tillbringat hela eftermiddagen vilandes i Emils famn. Nu är han som sagt lite piggare, Alvedonen gör sin verkan och han kilar runt här hemma i gå-stolen och river ner tvätten som jag precis har hängt.

Thexas har fått sin tredje tand idag också! ♥ Emil upptäckte den förut, och vi känner och ser att tand nummer fyra inte ligger långt efter. Den kommer nog igenom vilken dag som helst nu. Två tänder nere och en uppe nu alltså.



Och snart kommer Thristan-gubben hem! Jag har väntat i två timmar nu, men snart verkar han vara på gång när jag fått ringa och fråga efter honom. Hans fredagsmys i form utav ostbågar och en festis har stått framme och väntat och väntat. Det blir ju tyvärr bara lite kort mys innan sängen väntar. Men lite mys är bättre än inget mys alls.


När lillgubben är sjuk.

Gårdagen i Ullared var konon. Vi hadev en supermysig dag och Thexas skötte sig exemplariskt. Bilresorna gick jättebra, behövde inre stanna alls och jag kyvklades hålla mig vaken. Vi hittade såklart en massa fint och bra-att-ha-grejer. Mycket nöjd. En hel del födelsedagspresenter tíll Thristan och grejer till nya lägenheten bl.a.

Precis som vi trodde så blev thexas sjuk. Inatt har han sovit i min famn och haft hög feber, snorat och hostat. stackars lillkillen. Men han äter fortfarande (peppar peppar) Sist han var sjuk så matvägrade han ju i två dygn, vilket är det jobbigaste jag någonsin varit med om. Så det hoppas jag vi slipper nu och att han piggar på sig fort.

Om några timmar kommer Thristan hem, SOM vi längtar efter honom. Innan dess ska alla nyinköpta leksaker gömmas.

Efter en lång dag i Ullared så är vi nu på...

img038 (MMS)

Efter en lång dag i Ullared så är vi nu på väg hem Mycket nöjda och glada med dagens fynd. En hel del leksaker bla. Thexas sover gott, men har under dagen börjar bli förkyld. Stackarn, han blev ju nyss frisk! Nu hoppas Vi ändå på en helt okej natt och att förkylningen inte blir värre. Imorn kommer världens bästa Thristan hem igen. Oh, vad jag saknar min skrutt. Vi pratar i telefon varje dag när han är borta, men jag vill krama, mysa och busa med min sötunge. Imorn! :) Nu har vi ca 1,5 timmar kvar hem. Och än har jag inte somnat! Sensation. ;)


Vi är på väg till Ullared! Jag är superpep...

img032 (MMS)

Vi är på väg till Ullared! Jag är superpepp och har inte ens somnat än fastän vi varit på vägarna sen halv 7. Än så länge går det bra, Thexas sover gott i baksätet och har så gjort sen vi åkte. Perfekt! Hoppas han kan sova större delen av resan så han är pigg sen. För då blir det shopping minsann!


Försöker mig på att mobilblogga. :)

Försöker mig på att mobilblogga. :)


När lillhjärtat fastnar på bild.









Vi har haft en mysig eftermiddag/kväll hos Emils föräldrar i Forssjö.
Thexas har varit på strålande humör efter sin ganska långa nap på mig tidigare idag.

Vi har bestämt oss för en spontantripp till Ullared imorgon för att sätta sprätt på några tusenlappar.
Tanken från början var att hyra en stuga tillsammans med Emils föräldrar och min syster. Men att få tag på en stuga en helg verkar hopplöst, så nu åker vi själv imorgon istället. Och med Thexas såklart. En resa på ca fyra mil, hoppas det går bra med Thexas. Han är inget jättestort fan av att åka bil, men vi har inte bråttom. Så nu väntar snart sängen på oss allihop så vi kommer iväg skapligt imorgon.


När mysfaktorn är hög.



Thexas vaknade och var jätteledsen. Han somnade om snabbt i min famn, men vaknar och är ledsen så fort jag försöker lägga ner honom. Så här sitter/ligger vi och myser. Inte fy skam det inte. Det gäller att passa på, det är inte jätteofta som han vill ligga och mysa längre.


När ett skönt bad gör en trött.

Thexas och jag har en mysig stund hemma. Han har fått majskrok, ett lååångt skönt bad och sen somnade han ifrån mig. Jag har passat på att ta en del av det ständiga, dagliga plocket. Leksaker precis överallt! Och en hel del tvätt också, så inte sitter jag sysslolös inte.

Och nu vaknade han igen. 35 minuters sömn, det var inte mycket. Så mer än såhär blir det tyvärr inte nu.

När jag ställer upp i en tävling är det inte speciellt avancerat.

Jag är med och tävlar om en mjölkskummare från OBH Nordica. Var med du också! www.frusofie.se


När en helt vanlig tisdagskväll blir till fredagsMYS.

Vi har haft en helmysig dag, som inte är slut än på flera timmar. (Eller strax efter 22.00 för Emil som allt som oftast somnar på soffan då.)

Vi har besökt Sanna och lämnat av lite gravidkläder och amningskudde som hon ska få låna. Thristan (och jag) bakade chokladbollar igår som vi hade med oss och fikade.

Thristan åkte till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn förut. Han ska vara i Eskilstuna ända till fredag och det är redan tomt utan honom! Usch jag hatar det och undrar återigen om det någonsin blir enklare? Det ÄR inte meningen att man ska tvingas lämna ifrån sig sitt barn. Bah! Jag måste omedelbart sluta att tänka, annars kommer jag snart må skit igen.

Ikväll har vi bunkrat upp med tacos, godisskål och IDOL. Fredagsmys fast på en tisdag, perfekt!



Den "hemliga" ingrediensen; banan! Mumsfillibabba! Till det blev det grönsaker och bränd köttfärs till älsklingen som fastnade på vägen hem och fick skylla sig själv. Nästan. Jag glömde den på spisen när jag gav Thexas lite banan. Han älskar det och gapar stort och skrattar och blir sen skitarg när han inte får mer. Sötnosen min.

När mitt gamla kan bli ditt nya.

Det vankas flytt inom en ganska snar framtid, och vi har lite möbler till salu. De finns i Katrineholm. Vid intresse, lämna kommentar med mail, blogg eller telefonnummer så jag kan nå dig. Priserna kan disskuteras.


Två vita snurrfotöljer med svart/vita dynor. Dynorna är från början röda, och det röda tyget finns kvar under om man hellre vill ha det. 250:- för båda.  SÅLD!






Tavlan "Amsterdam" från IKEA. Tavla i svartvitt med en röd cykel. 150:-   SÅLD!



Soffgrupp i svart skinn. 3-sits, 2-sits och fotölj. 1500:- SÅLD



   

När en vän gör något vackert som kan göra andra vackra.

Jag måste bara tipsa om min vän Therese (Titti för mig) som har börjat tillverka jättefina smycken som hon säljer.
Kolla in hennes hemsida http://www.123minsida.se/ThereseDesign/38416119?i=37483916 och shoppa loss. Det har jag gjort. Det här fina armbandet ska inom en snar framtid pryda min arm.


När dagarna går utan ansträngning.

Idag har vi inte gjort ett dugg. Ingenting alls faktiskt. Myskläder, inget smink. Hur skönt som helst. Emil har inte riktigt varit på topp så vi behövde en sån här dag. Thristan var på dagis i förmiddags och vi tog en promenad allihopa för att hämta hem honom. Så lite frisk luft har vi fått iaf. Emil och Thristan har lekt gärnet på hans rum, nästan varenda leksak har beskådats, såna saker som han inte lekt med på över ett år.

Och med tanke på dagens obefintliga aktiviteter så kommer här lite bilder istället.

Så här ser det ofta ut hemma hos oss nu för tiden. Thexas fullkomligt älskar sin nya gå-stol!



Och han får gärna och ofta putthjälp av brorsan som tycker att det ska gå fortare!



Luring. Ger en finurlig blick och vi vet vad som komma skall...



...ett rejält hugg i soffan!



Måste bara visa den urcoola blöjtårtan som Thexas fick i doppresent av sin moster Frida. Den har stått inplastad ända tills nu, då blöjorna är lagom först nu och fick packas upp. Det låg två skedar och en nappflaska till också, med motivering att man måste ju ha något att äta med, samt nåt att dricka.



Mycket blöjor var det. Fick hjälp av Thristan att ta bort snören, gummisnoddar och att rulla ut att blöjor. Vilket jobb det måste ha varit att göra. Tack Frida!




När ett barns glädje sprider glädje runt omkring.



Bilden är tyvärr lite suddig, men säger väl allt? Thexas har inte varit sysslolös ikväll.

Nu sover båda barnen sen flera timmar tillbaka. Vi myser med film och tända ljus, höstmys. ♥

När bilder berättar hur en kväll sett ut.



I väntan på kalasdags igår. Thristan tyckte såklart att Thexas skulle ha slips, men då han inte äger någon egen fick han låna Thristans. Lite lång, men stiligt ändå.



Födelsedagsbarnet Linda.



Kökshäng.



Finaste Bettina med bebis i magen, Thexas och Robin.



Lina och Maddis.



Min storprins som ägnade kvällen åt lek, bus, fika och dans.


När kvällen fylls utav vänner.

Vi har haft en alldeles underbar kväll hos barnens gudmor Linda och hennes Henke. Linda fyller år på tisdag, men då åker de utomlands, så hon firades idag. Vi var en ganska stor skara som samlats hemma hos dom och bjöds på lite plockmat och tårta. Det var lika trevligt som alltid. Thristan såg man knappt skymten av då han knöt nya kontakter och lekte gärnet med nästan alla. Thexas skötte sig exemplariskt han också, men vart lite rädd för folks glasögon. Gullungen, eller fisrumpan som Thristan numer kallar honom. Vet inte vart han kan ha fått det ifrån? Hihi. Jag erkänner mig skyldig. Det gäller att tänka på vad man säger nu, han snappar upp ALLT!

Nu kom älsklingen precis hem från jobbet, så nu blir det inte mer skriverier än så här ikväll.

När lyckan står på max.


När huvudet gör ont.

Natten har varit lika bökig som vanligt den senaste tiden. Thexas har vaknat varannan timme, plus att jag drömt två mardrömmar sen filmen jag och Emil såg igår kväll. Thristan vaknade strax innan 6 imorse och jag hade den värsta huvudvärken ever! Det enda som hjälpte var att ligga på soffan med huvudet under en filt. Thristan myste med mig och kollade Bolibompa.

När Emil och Thexas vaknade vid halv 8 sen så däckade jag en timme i sängen. Emil tog med båda barnen och lämnade Thristan på dagis och köpte Alvedon till mig. Så efter den där timmens vila, Alvedon och lite kaffe så mår jag nu toppen. Jag tog cykeln och hämtade Thristan förut och han blev så glad att "mamma inte ont hövve meva."

Redan fredag förresten? Vart tog den här veckan vägen?


När några små ord gör en glad.

Idag kom de finaste orden från älsklingen. Inte finASTE kanske, men hör här:

"Älskling, jag har tänkt på en sak. Även om inte mamma och pappa ska med till Ullared, (de har bokat en utlandsresa när vi hade tänkt åka ungefär) så kan väl vi åka iväg bara vi ändå?"

Ka-tjing! Vilken underbart, bäst toppenkille jag hittat va? För huuuur många killar skulle frivilligt föreslå en tripp till varuhusens varuhus för lite galen shopping va? Ka-tjing!


När timmarna svischar förbi.

Den här dagen har bara svischat förbi. Cykeln var trasig imorse (trodde vi) så jag och Thristan GICK till dagis. En promenad som tog en halvtimme. För vagnen skulle vi minsann inte ha med oss. Men det gick bra, vi pratade om allt möjligt och både han och jag tycker det var rätt mysigt att bara vara vi två. Ingen lillebror som stör. Det är nog viktigt för Thristan.

Emil hämtade Thristan på dagis till hans stora lycka. Då fick han åka bil hem, och det är ju aldrig fel. Väl hemma så slängde jag ihop lite mat till honom och sedan bar det iväg på en liten promenad tillsammans med min syster Frida som skulle till sjukhuset en snabbis. Under tiden fikade jag och Thristan glass, Thexas fick glatt titta på.

När besöket där var överstökat så hämtade Emil upp oss och vi tog en dagsutflykt till jobbet (Serholt outlet i Hälleforsnäs.) Där jobbade mamma idag. Vi intog mat på Lager 157 mittemot och passade på att handla lite. Jag fick en ny tröja, Emil en ny t-shirt och Thristan fick både en tröja och en t-shirt. Thexas fick vara utan igen. Haha. Han har kläder så det räcker för en hel bebis-armé.

Än så länge är bloggen under bearbetning. Det ska till en ny design och så småningom en himla massa bilder. För bilder är väl roligare att ha med i inlägg, eller vad säger ni? Men idag blir det inte bättre än så här.

När morgonstund har guld i mun.

Vi är i vanlig ordning uppe ganska tidigt. Eller nu ljög jag, de senaste dagarna har Emil varit snäll och gått upp med Thristan på mornarna då Thexas har sovit dåligt. Det har han iofs gjort inatt också, vaknat en gång i timmen ungefär och knölat. Jag förmodar att det är tänderna i överkäken som bråkar med honom. Det är väldigt svullet och han sover dåligt på dagtid också. Men idag gick jag alltså upp själv med bägge barnen som vaknade 6.45 båda två.

Så nu vankas det Bolibompa, mys och frukost innan dagisdags. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på.


När sömnen faller på.

Vi har haft ännu en mysig kväll. Thristan somnade som en stock runt 19. Thexas tog en liten nap strax efteråt, vaknade till en stund och sover nu igen sedan ett tag tillbaka. Emil och jag har ätit gott, sett lite tv och varit osociala med dator vs. iPhone-spel. Nu har klockan slagit 22 och Emil har i vanlig ordning somnat på soffan. Så söt så. Strax ska jag göra mig iordning för att inta sängen och nattens sömn. Men först ska hjärtat såklart väckas med en puss, för på soffan får man minsann inte sova hela natten!

Kul att så många följt med till den här bloggen. Vore roligt att veta vilka ni är?

När talet inte riktigt blir rätt.

Vi inväntar fikagäster här hemma. Det är min kusin Jessa som kommer med hennes son Elias, samt min kusinfru Tess som kommer med sonen Isac. Det kommer bli fullt hus med andra ord, och jag gillart!

Thristan står i köket och skriker; "alla fåj fitta, alla fåj fitta!" Jag antar att det är muffinsen han syftar på, att gästerna ska få FIKA dom sen. Gullunge. Det kan inte vara lätt att få in de rätta bokstäverna ibland.

Annars har vi en lugn dag hemma. Vi har visat lägenheten idag, så i förmiddags när Thristan var på dagis och Thexas sov så snabbstädade vi. De som kollade på lägenheten verkade intresserade och tyckte att vi hade det såå fint här hemma. Roligt! Hyresvärden var mindre nöjd med alla hyllor jag satt upp. Nåja.

RSS 2.0