När vi äntligen har fått en lägenhet vi vill ha!

Något som kantat de senaste veckorna för oss är LÄGENHETSSTRUL. Från bostad 1, till bostad 2, tillbaka till bostad 1 för att sedan sluta på bostad 3. En himla lång och rörig resa som nu äntligen har rett ut sig.

Vi tröttnade på allt strul med lägenheten som vi skulle bo i, som bara ligger fyra portar bort från där vi bor nu. Då jag tittat på den en gång till igår så bestämde vi oss för att inte ta den trots att vi tackat ja till den. Det var för mycket att göra, och hyresvärden var inte villig att renovera upp den till det skick vi ville. Så igår eftermiddag var det lite deppigt här hemma.

Tills Emil hittade en annons på Blocket om en lägenhet bara någon minut härifrån. Den var i det dyraste laget, men i ett hus som är hur charmigt som helst. Emil ringde hyresvärden och 45 minuter senare stod vi utanför den porten i väntan på att få se insidan på den. Emil och jag behövde bara utbyta blickar när vi kom in. Här skulle vi bo!

Och imorse skrev vi kontrakt!

Så från den 1/11 står vi som boende på en annan adress. Det är en 3:a, som vi ska göra om till en 4:a genom att dela av ett rum med en vägg. 107 kvadrat, högt i tak och helt i vår stil. Ett extra plus är att både tvättmaskin och torktumlare ingår, väldigt bra då våran tvättmaskin som sagt gick sönder för några dagar sedan. Hyrevärden verkar hur bra som helst, och vi har bara hört gott om huset då vi har en nära vän som bott i huset tidigare.

Så ifrån crap igår så studsar vi nu på små moln här hemma. Äntligen blir vi sambos på riktigt, i en egen lägenhet som vi själva får sätta VÅR prägel på. Det kommer bli kanoners!

Nu väntar bara en himla massa som ska göras innan det. Vi kommer få nycklarna till lägenheten redan i början av oktober, så vi hinner bygga väggen samt måla nästan alla rum. Under tiden ska även möbler målas, det ska packas, det ska flyttas osv. Vi har en del att syssla med alltså. Och det gör oss ingenting!


Kommentarer
Postat av: Emma

Är det en hyresrätt eller bostadsrätt?

2010-09-14 @ 21:19:06
Postat av: Hanna Runesdotter

Det är en hyresrätt.

2010-09-14 @ 22:05:30
URL: http://hannarunesdotter.blogg.se/
Postat av: madde

här i stan eller? :) vart ligger den? grattis!

2010-09-16 @ 12:33:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0