Många nya bebisar.

Det är en riktig babyboom i bekantskapen just nu. Igår kom inte mindre än TRE nya liv till världen. Lite komiskt att de som man visste skulle ha barn nu fick på samma dag. All lycka till er. 

Själv är jag rätt glad att mina barn har blivit "stora" nu. Om man nu kan kalla en snart 4-åring och en 1,5-åring för stora. Men ni kanske förstår grejen. De är inte bebisar längre. Och det är väldigt skönt just nu. :)

Nyklippta barn.


Onsdag.

Ännu en inskolningsdag är över. Idag blev jag hemskickad efter ca 20 minuter. Haha. Jag hade kunnat vara kvar och lekt hela dagen där. Oh, vad jag trivs med en massa barn omkring mig!

Jag gick hem och gjorde färdigt ett kort som jag hade på beställning och så fixade jag en kudde också som syns i inlägget nedan. Sen var det dags att hämta barnen igen. 

I eftermiddag åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn igen (det blir en lite annorlunda vecka det här) vilket betyder att Thexas ska vara själv på dagis torsdag och fredag. Men jag tror att det kan vara lite nyttigt för honom också, och jag VET att det går jättebra fastän inte storebror är där.

Så imorgon ska jag lämna Thexas 8.20 på dagis (som är det normala starttiden när de kommer gå 15 tim/vecka) och så hämtar jag honom runt 11 ungefär. Nästa vecka drar dagis igång på riktigt, med vanliga tider och utan en mamma med som vill leka. Hihi.

Ikväll väntar scrapbooking för min del hemma hos Jessa. Ser verkligen fram emot det. Och nu har jag en del att göra på beställning också, så då blir det ännu roligare!

Barnen har varit själva på dagis 1,5 timma...

img_5769 (MMS)

Barnen har varit själva på dagis 1,5 timmar och kreativiteten har flödat här hemma. Jag har fått klart ett beställningskort och en kudde som jag ska behålla själv. Nu ska busarna hämtas!


Barnen är på biblioteket.

Barnen är lämnade på dagis idag igen. Idag skulle de gå till biblioteket så jag ska möta upp dom här nere vid stationen om en halvtimme ungefär. Hoppas det går bra, Thexas har ju en förmåga av att vara ganska vild av sig. Haha.

Idag är min förkylning ännu värre, ont i halsen har jag också. Och feber. Ja, ni hör ju. Det är inget vidare alltså. Det hade inte gjort så mycket om det inte vore för att jag och Astrid ska spela/sjunga på ett dop på lördag och inte har spelat igenom låtarna ännu. Jag ska till henne i em, men inte kan jag sjunga inte. Suck.

Ikväll hoppas jag även på att min syster Amanda kommer hit. Pojkarna behöver klippas. Annars ska jag försöka vila så mycket som möjligt, men vi vet ju alla hur det brukar sluta.

Jag är med och tävlar.

"Jag är med och tävlar om ett presentkort på
200 kronor från Busbjörnen hos Johanna."

Inskolningsvecka två.

Det är en riktigt elak förklning jag har råkat ut för. Min näsa är söndersnyten och jag nyser konstans och är täppt. Till råga på allt så har jag feber som kommer och går. Den kan jag däremot stå ut med, men nästäppan... Usch!

Jag tog mig iaf upp imorse och gick med barnen till dagis. Nu har den andra och sista inskolningsveckan börjat. Barnen kommer vara på dagis mån, tis, ons mellan 09-11. Jag kommer vara med en halvtimme i början ungefär. Så idag gick jag innan de skulle ha fruktstund. Thexas brydde sig inte alls medans Thristan blev jätteledsen. Det var verkligen jobbigt att se, han som ALDRIG har blivit ledsen förut. Men det är väl en stor förändring för honom också. Det är ju trots allt på "hans" dagis som jag och Thexas är och inkräktar på. Jag hoppas det ger med sig snart och att det blir bättre när inskolningen är färdig sen.



Loppis, finbesök och IKEA.

Här hemma har vi gått och blivit redigt förkylda allihopa. Eller, Thristan har nog klarat sig. Men vi andra, usch! Under hela sommaren har vi varit friska i och med att Thristan har varit ledig från dagis. Men nu är dagis åter igång och det dröjde alltså inte många dagar förrän vi blev sjuka. Suck.

Igår var det loppis här i stan. Min mamma stod och sålde lite grejer så jag gick ner och gjorde henne sällskap. Jag fyndade en HELT NY vinterjacka till Thristan för 40:-, vilket kap va?

På kvällen kom Richard och Michaela hem till oss och vi gjorde en massa, massa mat och åt länge och drack lite vin. Jag mådde däremot skit, jag lyckades nysa till två gånger innan de kom precis så att hela nacken och övre delen av ryggen låste sig. Tårarna sprutade och jävlar vad ont det gjorde. Det gör fortfarande ont och jag kan inte riktigt vrida nacken, men kroppen har fått sig två Alvedon som förmodligen hjälper lite nu.

Om en stund åker jag och Emil mot IKEA, mest för att ta en liten tripp. Thexas får vara hos mormor och c/o så länge. Han har förvandlats till en riktig liten "skitunge" (om man nu får säga så.) Igår var vi uppe på Maxi för att handla mat, Thexas spenderade tiden med att skrika, härja, slåss osv. Det hela slutade med att jag fick gå ut och sätta mig med honom i bilen. Crazy kid! Så nej, någon Thexas vill vi inte ha med oss till IKEA idag. Haha.

Kort - Martin


Mammas kille? Haha.

img_9375 (MMS)

Mammas kille? Haha.


Kort - Robin


Har lämnat barnen på dagis.

Nu är jag hemma, ensam! Bara för en liten stund dock. Det är Thexas femte inskolningsdag och jag var med en timme idag innan jag sa hejdå och gick hemmåt. Barnen gav mig puss och kram och vinkade innan de sprang iväg på gården och förtsatte leka. Skönt. Duktiga killar!

Jag har varit hemma i ca tio minuter nu och ska alldeles strax gå tillbaks för att hämta hem dom. Sen blir det hem för lunch. Thristan ska nog åka till han-som-inte-får-nämns-vid-namn ikväll. Jag har inte fått något svar, så jag är inte riktigt säker än. Jag själv ska åka till Astrid en sväng ikväll för att repa in några låtar som vi ska sjunga/spela på ett dop nästa helg. 

Nu - iväg till dagis för att hämta hem skruttarna!

Linas matkasse - Ratatouille med paprikakryddad quorn och ris.

1. Koka 4 portioner ris.

2. Skär ca 2x2 cm stora bitar: 1 aubergine, 1 zucchini, 1 gul paprika och 3 tomater. Strimla 1/2 knippe knipplök.

3. Ta fram en rymlig gryta med lock. Hetta upp 2 msk olja och stek 600 g quornbitar några minuter, tills de fått fin färg. 

4. Tillsätt ytterligare 1 msk olja i grytan och krydda med 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 tsk paprikapulver och 1 krm cayennepeppar. Stek någon minut och lägg sedan över quornbitarna på en tallrik.

5. Stek först lök och paprika i 1 msk olja. Tillsätt sedan resten av grönsakerna, pressa ner 3 vitlöksklyftor och fräs hastigt. Smaksätt med 3 msk tomatpuré och 1 msk torkad oregano. Häll på 1 dl vatten och koka upp.

6. Tillsätt quornbitarna till grytan och låt dem koka med grönsakerna under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

7. Servera ratatouillen med blad från 1/2 kruka basilika och nykokt ris.

Linas matkasse - Kryddiga färsbiffar med potatissallad och indisk raita.

1. Koka 900 g potatis.
2. Raita: Riv 1/2 gurka grovt och krama ur vätskan. Blanda gurkan med 2,5 dl matyoghurt. Hacka blad av 1 kruka mynta och blanda ner i yoghurten. Smaka av med 1 tsk honung, salt och svartpeppar. Finriv skal (endast det gula) av 1 citron, blanda ner hälften i raitan och spara resten till potatissalladen.

3. Blanda ca 500 g nötfärs medsk 1 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad koriander, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma till fyra biffar och stek i lite olja i en stekpanna.

4. Skär 1 äpple och 1/2 gurka i bitar. Strimla 1/2 knippe knipplök tunt.

5. Blanda varm nykokt potatis med 3 msk olja, äpple, gurka och lök. Smaka av med resten av citronskalet och pressa ner saften av halva citronen. Krydda med salt och svartpeppar.

6. Servera biffarna med potatissallad och indisk raita.

Thexas visar sin bästa sida.

Emil filmade Thexas (och Thristan) i sin iPhone härom dagen. Thexas ser sig själv i skärmen och drar igång alla möjliga grimaser! Haha. Underbara unge!


Dopkort - klänning Sophie


Duktiga dagiskillar!

Mina fina killar på dagis igår. Thexas var inte lika bekymrad som han ser ut.

Dagens inskolning gick kanon den med. Thexas prang direkt in i lekrumemt och sen brydde han sig inte om mig under de två timmar vi var där. Min duktiga kille! Imorgon ska jag vara med under fruktstunden och sen gå hem en stund, en timme tror jag. Spännande!

Cirkus och dagis.

Cirkusen igår kväll var kanon. Mycket bättre än förra året. Igår var det jag, Thristan och gudmor Linda som cyklade ner och tittade. Min syster Ebba, Peroch min kusin Pontus följde också med. Det blev en sen kväll för Thristan igår igen, och det märks på honom idag. Han är seg och grinig. Men men, det är det värt ibland.

Den tredje inskolningsdagen gick suveränt. Thexas lekte på bra och kom bara till mig två gånger för att hälsa och kramas lite. Annars var det mest Thristan som var mammig och trött och ville mysa och vila hos mig. Imorgon kommer jag också vara med under de två timmarna som vi är där, och på fredag kommer jag lämna dom där en stund. Känns bra.

Om en liten stund kommer Titti och Charlie hit och leker, Thristan saknar sin vän Charlie säger han. Innan dess så ska vi nog baka lite fler muffins, som vi lovat att bjuda på. Mamman i hushålet skulle behöva en dusch också. Mycket sand i håret efter en timmes lek i sandlådan med en massa barn. Haha. Sen kommer Linda också förbi en sväng efter jobbet med Hux, och så är det scrapbookingdags ikväll. Hade tänkt gå iväg till ett Hälsocenter som öppnar idag, där en bloggkompis håller till, men tiden tycks inte räcka till idag. 

Finaste ungarna.

Finaste ungarna hemma hos sin gammelmormor för två veckor sedan.

Andra inskolningsdagen avklarad.

Andra dagen på insklningen är avklarad och gick toppen den med. Ännu bättre idag tom. Emil var med och Thexas brydde sig inte ett dugg om nån av oss. Vi fick snällt sitta i sandlådan och leka med andra barn. Haha. Skönt att det går så bra. Jag tvivlar på att två veckors inskolning kommer behövas.

Ikväll ska jag och Thristan på circus tillammans med Linda. Det blir skoj, vi var förra året också med henne, fast då var Emil och Thexas med också. Thexas sov då sig igenom hela föreställningen. I år kommer han inte följa med. Den ungen har alldeles för mycket spring i benen och myror i baken för att kunna sitta still.

Baka, baka, liten kaka.

Thristan bjöd in sin mormor m.fl på fika ikväll. Så nu i eftermiddag har vi bakat muffins. Eller vi och vi. Thristan och Thexas har bakat muffins, för första gången, tillsammans. Det var rätt kladdigt, men resultatet ser bra ut.

Så ikväll blir det alltså fikamys här hemma hos oss. Skönt med en lugn kväll denna vecka. Imorgonkväll ska jag och Thristan på circus med bästa gudmor och på onsdag är det scrapping igen. Så den här kvällen känns ganska skön.

Vi har för övrigt fått hem Linas matkasse igen. Toppenbra mat den här veckan. Vi fick maten tidigt idag och har redan hunnit äta middag. Mums! Receptet kommer imorgon, kanske. ;)

Thexas 1,5 år.

Min "lilla" Thexas blir 18 månader idag. 1,5 år. Jösses.

  • 12,9 kilo.
  • 87 cm lång.
  • 49 cm i huvudomfång.
  • Storlek 22-23 i skor.
  • 14 tänder
  • Busig, envis, orädd, glad, matvrak, dricker bara vatten.

Thexas första inskolningsdag på dagis.

Imorse var det Thexas som vaknade först, och tidigt. Det var som att han kände på sig och förstod att något spännande skulle ske. Strax innan klockan 10 begav vi oss mot dagis och den första inskolningsdagen, tillsammans med Thristan såklart (som haft 10 veckors sommarlov) Det spöregnade och vi fick ta syskonvagnen som vi hade regnskydd till. Ner mer barnen i vagnen och så traska bort. Blött.

Väl på dagis så gick det kanon. Thristan var lite försiktig i början, kände av stället och sina kompisar som han inte träffat på länge. Thexas var ganska försiktig han med. Satte sig i mitt knä ute i kapprummet. När vi väl skulle gå in i lekrumemt så blev det fart på honom, och sen var han igång! Han lekte, klämde, kände och smakade på alla leksaker. Under samlingen och fruktstunden så hade han skittåkigt. Han ville inte alls sitta still i en rund ring (i ett rum med en massa, massa bilar. Dha?!) och någon frukt var det inte tal om. Haha.

Det här med dagis och inskolning kommer gå gallant. Jag är inte ett dugg nervös. Thexas är en tuff, orädd kille som tar för sig. Han visade tex klart och tydligt att man INTE tränger sig före honom i kön till rutschkanan. Haha. När vi skulle gå hem igen efter en timme så blev det vissa protester. Men imorgon är vi tillbaka igen, två timmar blir det då.

Hihi, tänk att jag nu har två, stora dagiskillar! Bebistiden är härmed förbi, tjohoo!

Söndag.

Gårdagens kräftskiva var skoj. Jag var riktigt trött och tog det lugnt. Men vi fick i oss god mat, dryck och fika innan vi begav oss hemåt strax innan midnatt. Skönt att komma i säng skapligt och att vakna pigga imorse. 

Idag har vi varit i Forssjö hela dagen. Det vart riktigt skönt väder, så vi passade på att få några sista timmar sol den här sommaren.

Imorgon väntar dagis för pojkarna. Inskolning för Thexas, så det blir bara en timme där imorgon för oss. Thristan kommer gå samma tider som Thexas nu under inskolningen, blir sånt himla springa fram och tillbaka annars. 

Nu ser jag och Emil film innan sängen väntar och VARDAGEN drar igång på riktigt imorgon. Som jag har längtat! Haha. Nu ska bara inskolningen bli avklarad och jag ska hitta mig ett nytt jobb. (jag sa upp mig från mitt gamla i våras.)

Linas matkasse. Om första veckan.

Nu har vi testat alla middagar från vår första vecka med Linas matkasse. (och jag har lagt upp alla recept åt er under kategorin Linas matkasse recept.)

Det var första veckan man började dela mat här i Katrineholm, så ingen nära runtomkring oss hade testat det förut. Men jag är riktigt nöjd med maten. Tanken var att testa det här och få lite ny inspiration. 

I varje matkasse (som kommer varannan vecka om man inte säger ifrån) så får man mat till fem middagar a´la 4 personer. Det är varierad mat med både kött, fisk, kyckling och vegetariskt. Det är fräscha, färska grönsaker och råvaror och ekologiskt.

Den första veckan man prova på kostar 499:-, därefter 749:-/kasse. Man kan när som helst sluta prenumerera på kassen och kan endast testa den första kassen för 499:- om man vill det. Vi ska iaf testa en vecka till (kommer på måndag) och se vad vi tycker.

Den förra veckan var nog lite sommarinspirerad, mycket picknickmat liksom. Men gott, enkelt, smidigt och prisvärt. Rekommenderas varmt!

Fina rosor och kräftskiva på gång.

Underbara helg! Jag fick en välbehövlig sovmorgon idag, då jag sovit riktigt dåligt de senaste tre nätterna nu. Men imorse sov barnen till strax innan 8, då gick Emil upp med dom. Sen vaknade jag en timme senare av att barnen pussade mig hejdå. De gick ner till Sultans konditori med Emil för att köpa färskt bröd

Hem kom de med bröd och tre stora, fina rosor till mig. "Från alla tre grabbar", sa Thristan. Oh, mina älsklingar!

Ikväll vankas med kräftskiva. Och jag har insett att jag har glömt att fixa/köpa/fiska (?) kräftor till oss! Typiskt. Vi får köpa med lite räkor eller nåt att knapra på. Inte hela världen. Nu ska vi göra oss färdiga här hemma och sen åka iväg och handla till vällen (vi står för salladen) och sen lämna barnen hos Emils föräldrar i Forssjö. Jag tycker inte riktigt att de passar in i sällskapet ikväll. Haha. 

Hoppas ni får en mysig lördag!

Linas matkasse - Vitlöksmarinerad rostbiff med potatissallad.

1. Koka ca 900 g potatis

2. Blanda 1 dl olja med 1/2 dl kinesisk soja i en rymlig skål och pressa ner 3 vitlöksklyftor. Vispa ordentligt så att ingredienserna blandas väl. Vänd ca 400 g grillad rostbiff i marinaden. Lägg upp skivorna på ett fat och slå över lite av marinaden.

3. Blanda en dressing till potatissalladen på 4 msk olja, 2 msk balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Strimla 1/2 knippe knipplök. Dela 250 g körsbärstomater. Finhacka 1/2 kruka persilja.

5. Blanda samman dressingen med tomater, lök och persilja. Vnd försiktigt ner blandningen i den nykokta potatisen. Riv bladen från 1/2 krispsallad i mindre bitar, blanda med salladen eller servera separat.

6. Servera potatissalladen med den marinerade rostbiffen.
OBS! Det blir galet starkt med 3 vitlöksklyftor i enligt en vän till mig. Vi lyssnade på henne och tog enbart en klyfta - det var riktigt starkt det med. Så man får nog vara lite försiktig med den där vitlöken.

Fredag.

Den här bilden skickade mina killar till mig igår kväll när jag var iväg och scrappade med tjejerna. Haha, det går ingen nöd på dom inte! Mina fina.

Thristan vaknade tidigt i vanlig ordning idag, en han var lugn och tyst och Thexas vaknade inte förrän halv 9. När vi var mätta i magarna från frukosten, påklädda, iordninggjorda, kissade osv (det tar några timmar) så gick vi ner på stan. Jag behövde ett rosa sidenband till ett kort jag gjorde igår. Bara bandet som fattades, och jag skulle lämna iväg kortet idag. Men vi löste det som så att jag och barnen gick till Sultans och fikade/pysslade färdigt med kortet. Jag hade tagit med mig sax och tejp, haha. 

Vi mötte upp tjejen som skulle köpa kortet på HM, och Thristan fick äntligen köpa sin efterlängtade Bärgarn-tröja, som varit slut i hans storlek förut. Men idag fanns det, och det var en lycklig kille som fick köpa den. Även en svart fleecetröja fick han med sig hem, bra till dagis. Och väldigt prisvärd, 99:- bara. 

Sen gick vi hemmåt iaf, och på väg hem så stannade vi till och hämtade ut ett paket till mig. Så nu råder det pysselhörna igen med en massa roliga, nya grejer.

Linas matkasse - Bbq-marinerad kyckling med rostade grönsaker.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda en marinad av 2 msk balsamvinäger, 2 msk honung, 2 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver, 1 krm chilipulver, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fördela marinaden på ca 1 kg kycklingben. Lägg kycklingen i en långpanna och stek i ugnen ca 25-30 minuter.

3. Tvätta 1/2 knippe knippmorötter och ca 200 g persiljerötter. Skär rotfrukterna i tunna kryftor. Skär bort de grova stjälkarna och det nedersta rotfästet på 1 fänkål och skär i klyftor.

4. Bred ut grönsakerna i en långpanna. Droppa över lite olja och krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Låt grönsakerna steka i ca 20 minuter.

5. Auberginecreme: Mixa 100 g grillad aubergine med 2 msk olja, 1 dl creme fraiche och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Smaka av med svartpeppar.

6. Koka 4 portioner fullkornscouscous enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong i vattnet istället för salt. 

7. Servera kycklingen och ugnsrostade grönsaker med nykoka couscous och auberginecreme.

Scrappingkväll väntar.

Nu drar jag iväg för lite scrapbooking ihop med brudarna. Som jag längtat! Haha. En veckas uppehåll har vi haft, inte helt okej. Jag har en hel del att dona med ikväll, så det blir inte bara skitsnack. ;)

Thristan är hemma igen och kom redan klockan 16, skönt! Barnen har redan hunnit ryka ihop ett x antal gånger och allt är därmed i sin ordning. Haha.

Linas matkasse - Torsk i folieknyte med potatis och kokta grönsaker.

1. Sätt ugen på 225 grader.

2. Koka 900 g potatis

3. Riv fyra ark aluminiumfolie, ca 30x30 cm. Portionera ut 500 g torskfilé på arken. Fördela totalt 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 4 msk olja jämt över de fyra arken.

4. Strimla 1/2 knippe knipplök tunt. Skiva 2 tomater. Finhacka 1/2 kruka persilja. Fördela lök, tomat och persilja över fisken. Vik ihop fiskpaketen och stek i ugnen i ca 15 minuter.

5. Tvätta 1/2 knippe knippmorötter och dela dem på längden. Koka morötterna och 150 g haricots verts i potatisvattnet de sista tre minuterna. Ringla över lite olja och balsamvinäger över grönsakerna och krydda med lite salt och svartpeppar.

6. Servera fiskpaketen med potatis och kokta grönsaker.

The best of me.

Jag upptäckte att Emil bara hade bilder på mig som han har smygtagit när jag sover, diskar eller ser allmänt ful ut. Så jag lånade hans telefon i helgen och tog lite snygg-bilder på mig. Vad tycks? Hahaha.

En natt med lite sömn.

Inatt har det inte blivit mycket sömn för min del. Jag sov mellan 1-4 och sen mellan 5-7. Thexas vaknade halv 8, men då var jag redan uppe. Vad jobigt det är när man inte kan sova, helt utan anledning egentligen. För mycket tankar osv.

Jaja, vi har startat dagen bra iaf, jag och Thexas. Om en stund väntar lunch och middagsnap för honom, och jag ska städa lite och sätta med mig ett kort som jag håller på med. Ikväll kommer äntligen Thristan hem igen, han är så saknad! Fast han bara varit borta i några få dagar. Förstår verkligen inte hur de separerade föräldrar som har varannan vecka står ut! 

Ikväll ska jag ikväll på scrapbooking-kväll med brudarna, denna gång hos Anna. Kan tro att det blir en hel del bebisprat då hon ska ha sitt första barn i februari - och vi andra redan har barn. Kul! Jag väntar även på en stor leverans med pyssel, hoppas det vill komma idag. Men tror nog på imorgon.
Mmm. Gott med smoothie på morgonen. Hans egna mugg dög inte, så han "lånade" mitt...
Det blev rätt kladdigt...

Shopping med siss och kvällsfika.

När Emil kom hem från jobbet idag så följde jag med syster Frida för att göra lite ärenden. Britt-Maries pyssel & pynt fick sig ett besök. Lite nya papper köptes bla. Sen hann vi med en tur på stan också. Jag vart generad över mig själv när vi träffade på Peter Siepen på Måleriboden. Att en-snart-50-åring kan va så snygg! Haha. Jag skäms över mig själv som tycker så!

Efter middagen, som idag bestod av en ljuvligt god grönsakslasagne, så åkte vi till Richard och Michaela för lite kaffe och bullar. Thexas fick sitt värsta utbrott någonsin, det värsta jag har hört! Herregud, vilket temperament den ungen verkar ha. Orsak? Vi hade ingen nappflaska med till honom, han behärskar inte att hålla i et glas och dricka själv och TOTALVÄGRADE våran hjälp. Efter mycket om och men, skrik och tårar så fick han i sig lite vatten iaf. Herregud ja.

En glad Thexas.

En glad lillskrutt som provade brorsans nya armpuffar härom dagen.

Linas matkasse - Couscoussallad med fetaost och grillad aubergine.


1. Dela 1 zuccini på längden och skär i halvmånar. Skiva 1 rödlök tunt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna tills de fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.

2. Under tiden: Finhacka 1 röd spetspaprika . Blanda paprika, 3 msk röd pesto och 1 dl crame fraiche. Pressa saften från 1 citron, men tillsätt endast 1 msk (resten används i punkt 3.)

3. Koka 4 portioner fullkornscouscous enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong istället för salt, och resten av citronsaften.

4. Ta fram ett stort salladsfat. Tärna två tomater och 1/2 gurka. Skölj 1 burk svarta bönor, riv blad av 1/2 krispsallad och bryt 150 g fetaost i mindre bitar. Lägg allt på fatet och blanda de frästa grönsakerna och den färdigkokta couscpusen. 

5. Servera salladen med pestodressingen, 100 g grillad aubergine (1/2 paket) och 80 g cashewnötter att strö över salladen.

Ännu en sovmorgon och en tur på stan.

Vi har ännu en "ensamdag" - jag och Thexas. Eller helt ensamma är vi ju inte, Emil jobbar ju till 16. Och imorgon kommer äntligen Thristan hem igen. Sen blir det vardag, rutiner och ordning på torpet igen. 

Jag och Thexas tog ännu en sovmorgon, haha. Han sover aldrig så länge när Thristan och Emil är hemma. Men skönt för oss. Vi har varit nere på stan en sväng, lämnat in papper och letat efter en ny keps till lilleman. Det fanns inte en enda. Butikerna har börjat med höstkläder för fullt nu, så han får väl ha sin blekta keps nån månad till, tills man kan börja använda tunnare mössor

Vi handlade även mat till kvällens middag, grönsakslasagne blir det med ett recept från Linas matkasse - dock inget vi har provat, utan jag hittade det på nätet.

Nya kort och en kväll i Forssjö.

Idag har jag varit riktigt flitig, fått ihop två kort som jag hade på beställning. Det tog nästan hela eftermiddagen, men Thexas var på glatt humör och satt bredvid mig och ritade i nästan en timme, sen fick han en sen lunch (han vaknade ju så sent imorse) och sen när han sov middag så hade jag två timmar till att pyssla. 

När Emil kom hem från jobbet så köpte vi med oss sallader och åkte ut till hans föräldrar i Forssjö och gjorde absolut ingenting. Hur skönt som helst. Vi satt på altanen och Thexas lekte för fullt utomhus, men det känns verkligen att hösten är på väg i luften. Det blev lite kallt och jag fick ta på mig en tröja.

Ikväll har jag suttit TVÅ timmar med en ny kortvikning som jag höll på att bli galen på. Det var krångligt, och tog tid! Men det blir nog riktigt bra till slut. Man får nog göra den vikningen några gånger för att få kläm på den. Men nu är själva "stommen" klar, nu saknas bara lite bra, fint papper. Dags för ett besök hos Britt-Maries pyssel & pynt snart igen.

Kort - Marcus, två fack för tags.


Pysseldag med lilleman.

Idag tog jag och Thexas en skön sovmorgon igen. Han gör ofta det första natten när Thristan är borta, hur skönt som helst! Idag steg vi upp strax efter 9. Vi har inte fått så mycket gjort idag, vi har mest lekt och tagit en dusch. 

Just nu sitter vi och pysslar lite, jag håller på med två kort som jag fått beställning på. Sen ser det lugn ut på beställningsfronten - så passa på att beställa ett kort och gör någon glad vettja! :)

Snart väntar lunchdags för lilleman och sedan ska han få sova middag. Jag kommer fortsätta pyssla under tiden, det gäller att passa på. Jag la en stor beställning på grejer igår som kommer underlätta allting betydligt sen. Tjoho!

Rensat och märkt kläder.

Jag fick en hel del gjort idag när barnen var iväg en stund. Jag plockade lite uppe i förrådet på vinden och rensade och märkte Thexas kläder inför dagis. Mycket kläder blev det, även fast mycket redan var märkt efter att Thristan hade kläderna. Suveränt att de har samma initialer (konstigt ord att skriva för övrigt) när kläderna ska märkas. T.H i allt! Hihi. 

Thexas kom hem strax innan fyra och Thristan följde med han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och kommer hem på torsdag igen. Sista "semesterveckan" nu, nästa måndag börjar dagis och de vanliga rutinerna igen. Mycket skönt!

Jag ska försöka lägga upp bilder och recept på resten av middagarna från Linas matkasse också. Idag åt vi den sista. Nu ska Thexas snart få lite välling och gå och lägga sig. Jag har ett kort som behöver göras ikväll. Hoppas jag har nåt bra papper hemma bara. Funny funny! :)


Dåliga webcambilder på Thexas och Emils pusstund förut.

..

Barnen är hos sin farmor och farfar. Jag har precis fått i mig lite lunch, nu väntar rensning och märkning av barnkläder. Bara en vecka till dagisstart!

Diggiloo och Bio.

God kväll vänner.

Här ekar det lika mycket som vanligt under helgerna. 

Igår eftermiddag lämnade vi barnen till barnvakter och åkte till Linda och Henke, och sedan vidare ner till Djulö där det var Diggiloo. Galet bra, speciellt Linda Bengtzing såklart. Det blev lite kallt framåt slutet och när vi väl kom in i värmen hos Linda och Henke igen så blev jag så trött. Men vi lyckades ladda om och tog oss ner mot stan. Tanken var att gå på Öltältet eller Harrys, men det var så mycket folk och långa köer där så vi gick in på Statt istället. Smart drag. Vi hade riktigt roligt och dansade till stängning nästan.

Idag har jag varit trött, absolut inte bakis-trött då jag nästan inte drack något igår. Men jag vaknade, efter 5,5 timmes sömn och hade ont i benen av allt dansande. Haha. Vi for iväg och hämtade barnen och myste en massa. 

I eftermiddags så mötte jag och Thristan upp hans kompis "lilla Emil" och hans mamma och moster, för att gå på bio. Bilar 2 såklart. Jag tyckte den var sådär, men Thristan ÄLSKADE den såklart. Och det är ju huvudsaken. Jag vart imponerad över att han satt still på sin stol i nästan två timmar. Lilla Emil och hans mamma åkte hem efter en timme ungefär, han är lite yngre än Thristan ska tilläggas.

Nu är barnen i säng sedan en stund tillbaka. Vi slötittar lite på tv och det blir nog inte mycket gjort mer här idag.

En skön sovmorgon.

Hej fränder!

Här startade jag och Thexas dagen med en skön sovmorgon, inte förrän 09.45 gick vi upp. Så skönt! 
Klockan 11 kom han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och hämtade Thexas. Dom skulle upp till barnens farmor och farfar och leka under dagen. I eftermiddag kommer både Thristan och Thexas hem igen och vi är bjudna till Emils kompis Andreas och hans familj, mysigt.

Jag har en hel del att stå i under dagen, vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt jag har tänkt. Prioritering heter det visst? Dammsugning står högst upp på to-do-listan iaf. Barnen är livrädda för dammsugaren, och det är omöjligt att dammsuga när jag är själv hemma med barnen. Så det gäller att passa på en dag som denna.

Godkväll i stugorna.

Godkväll i stugorna!

Thexas tog en lååång nap idag, tre timmar! Vad jag fick gjort? Ingenting! Jag fastnade i soffan med datorn, så himla skönt! Hemmet får jag ta tagi imorgon. 

När Emil kom hem från jobbet, och Thexas vaknat, så gjorde vi mat och åt. Sen åkte vi hem till min mormor och hennes Olle (momo och Juuulle säger Thexas, hihi) Där bjöds vi på fika och smörgåsar med gurka från landet, mums. Emil fick med sig gurka hem, så mycket tyckte han om den. Tack, tack!

Nu har vi precis kommit hem. Det blev en senare kväll än vanligt för Thexas del, men så sov han till 16.30 nu på eftermiddagen också, oops! Snart väntar sängen för vår del också. Jag har ont i magen efter lunchen på stan. Dåliga skaldjur kanske? 




Kort - Lisa 30, shabby chic.



Jag fick en beställning på ett kort till en tjej som skulle fylla 30. Ett otroligt roligt kort att göra, då det är helt i min stil.

Kort - Anna-Maria.


Linas matkasse - Ljummen pestopasta med rökt bog och bacon

1. Koka 360 g pasta.

2. Dela 250 g broccol i små buketter. Dela 1 röd spetspaprika i bitar. Stek grönsakerna i lite olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk torkad oregano, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Under tiden: Skiva och tärna ca 400 g rökt bog i 1x1 cm små tärningar. Skär 1/2 gurka i stänger.

4. Lägg upp de färdigstekta grönsakerna i en rymlig salladsskål och blanda med gurkan och 70 g machésallad.

5. Stek 120 g bacon i stekpanna utan matfett. Låt finna av på hushållspapper. Stek sedan den tärnade bogen.

6. Rör ner 3 msk röd pesto i den väl avrunna pastan och blanda med grönsaker och rökt bog. Toppa salladen med bacon.



En lunch på stan.

Jag och Thexas har varit nere på stan och lunchat med Amanda, Elin, Sanna och Max. Thexas åt pannkakor och var förvånadsvärt lugn och tyst. Däremot så var Max tröttmössa, så det blev en ganska snabb lunch då pojkarna skulle hem till sitt och sova och Amanda och Elin skulle tillbaka till sina jobb. Men mys att ses en stund iaf.

Nu ligger Thexas och sover och jag ska ta tag lite i hemmet tror jag, eller göra ett kort. Får se vad som lockar mest, hihi. Nu har vi testat två middagar från Linas matkasse här hemma, så dom recepten tänkte jag lägga upp åt er. Snart så.

Kort - Dop, Olle.

Fick en beställning på dopkort åt en liten Olle, men önskemål om färgerna grönt och lila.

Godmorgon från oss!

img_5799 (MMS)

Godmorgon från oss!


Idag är det Lars-dagen, dvs pojkarnas namn...

img_9369 (MMS)

Idag är det Lars-dagen, dvs pojkarnas namnsdag. Det firades i förmiddags med små presenter till killarna. Thristan fick klistermärken med Cars-motiv och Thexas fick sin första, egna Rorri-bil. Ni kan tro att det var lyckliga killar här hemma!


Kort - Sylvia

En beställning på födelsedagskort. :)

Svamp.

Barnen är hos sin farmor och farfar med han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och familjen. Jag har gjort en beställning på kort under tiden och skickat iväg det till Karlstad. Kul!

Emil kom hem från jobbet med en massa svamp som hans föräldrar varit ute och plockat. Så nu sitter han nöd och rensar svamp. Jag är glad att jag slipper. Haha.



Thristan testsimmar sina nya armpuffar i b...

img_5048 (MMS)

Thristan testsimmar sina nya armpuffar i badkaret.


Ett regnigt KK-joggen.

Ikväll har jag och barnen varit nere på stan och kollat in KK-joggen. Vi tog sällskap av mamma, Per, Amanda och Ebba. Vi hejade på alla barn som sprang, och vi kände igen några. Thristan och Thexas tyckte det var jättekul och Thexas ville nog gäna haka på och springa han med. Men det får vänta några år. Som vanligt så träffar man massa folk man känner. Barnen blev glada när deras farmor och farfar dök upp.

Men rätt som det var så blev himlen mörk, riktigt mörk. Vi bestämde oss för att gå hem. Och precis när vi kom hem så började det regna, rejält. Alla här i stan vet nog vad jag menar. Det var ett av de värsta ovädrena jag varit med om. Regn i mägder, åska, blixtrar, hagel. Allt på samma gång. Mamma och c/o följde med hit och köpte med en pizza. Thexas var livrädd för det otäcka vädret och fick vara uppe och sitta i knät tills vädret hade lugnat ner sig lite. 

Familjen var kvar och tittade på Allsång på Skansen. Thristan fick vara upp med oss. Vi hade disco till Sven-Ingvars, bra skit. Thristan kan skaka rumpan och bugga han!

Scrapbooking - Receptbok.

I förra veckan fick jag en lite annorlunda, men skitkul beställning - en receptbok till en tjej som skulle flytta hemifrån. Det blev en framsida med mycket detaljer.

Min fina Thristan.


Katrineholmsveckan och Stadsparken.

Oooh, jag skrev ett LÅNGT inlägg igår kväll om vår dag i Stadsparken, men datorn fick för sig att startas om och allt försvann. Då blev jag lite putt och gick och la mig istället.

Gårdagen med barnen i Stadsparken var iaf hur mysig som helst. De var fascinerade av musikunderhållningen i form utav Aya Baya Band. När bandet frågade vad barnen ville höra för låt, så skrek både Thristan och Thexas; ROOOOORRRRIIIII, skithögt! Haha, men inget Rorri fick vi höra.

Efter den lilla konserten så fick de köpa varsin ballong och glass. Thristan lekte själv i lekparken där med sjukt många andra barn. Jag och Thexas stod en liten, liten bit därifrån och jag släppte inte Thristan med blicken. Hök-mamma. Jag är jämt så himla orolig över att barnen ska springa bort eller försvinna. Men Thristan var så duktig så, när han hade lekt färdigt efter en kvart undgefär, så kom han till oss där vi stod och sa att vi kunde gå till nästa grej nu. Men hoppborgen fick han faktiskt inte hoppa i, det var typ 50 barn där och det var mest större barn som var helt vilda. Thristan skulle aldrig ha hängt med i deras tempo.

Vi hade iaf en mysig eftermiddag tillsammans där, jag är så stolt över mina duktiga killar!



Måndag och Katrineholmsveckan.

Dagen har börjat allt annat än lugnt. Barnen har varit galna och bråkat med både mig och varandra hela förmiddagen. Pjuh, det tar på krafterna. Thexas sover just nu och vaknar på bättre humör sen, hoppas jag. Vi ska ta oss ner till Stadsparken för att kika vad som sker där. Katrineholms-veckan råder just nu och idag är det barnens dag i Stadsparken. Musikunderhållning, ansiktsmålning mm. Inget som mina fegisar kommer våga göra, men det kan ju vara roligt att titta.

Och ikväll kommer Linas matkasse hem till oss. Ska bli skitskoj att testa lite annan mat i en vecka, och enligt veckomatsedeln som jag redan har spanat in så ser det lovande ut. Inte mat som vi normalt sett brukar äta, men det bir kul att testa lite nytt. Billigt också, 499:- för en veckas middagar anpassat för fyra personer.

Kort - Skjorta Marcus

En beställning på kort. Det blev en skjorta av det hela. :)

Ännu en mysig helg.

Vi har verkligen haft en FIN helg. Igår tog vi med oss barnen och åkte till Norrköping. Thristan behövde ny pyjamas och gummistövlar. Inne på Skopunkten hittade vi (skitfula, men billiga) stövlar till Thristan, tygskor till Thexas för dagislek (just nu bor han i sina foppatofflor) och höststövlar till mig. Summa; 198:- totalt. Vilka fyna va?

Vi hittade även en pyjamas med Blixten på och lite andra kläder till Thristan som växer så det knakar. Vi hade tänkt åka hem ganska tidigt då Bettina och c/o skulle komma på besök, men de fick lite förhinder och bjöd hem oss till Robins mamma på kvällen istället. Då åkte vi den korta biten till Busfabriken istället och lekte av oss några timmar. Jag och Emil var helt slut efteråt och Thristan var genomsvettig. Men oj, så kul vi hade! 

Vi åkte direkt från Norrköping till Bettina, Robin och Filippa där det bjöds på grillat och en massa mys. Barnen var inte i säng förrän halv 10, och det märks idag vill jag lova. Förhoppningsvis blir det lite gladare miner om en stund när Thexas har vaknat ur sin middagsvila.

I förmiddags var jag nere på "stora" loppisen vid Djulö. I år var den inte alls stor och det regnade. Trist för oss som bara var där för att kolla och ännu tråkigare för alla som plockat ihop saker för att stå där nere och sälja i regnet. Men vädret råder vi tyvärr inte över. Jag träffade syster Frida där och vi åkte till deras hus i Marmorbyn där nuvarande ägaren hade loppis. Jag hittade lite smått och gott, men var såklart mest nyfiken på huset (som jag inte fick se invändigt) Jag får väl helt enkelt vänta en månad tills de får tillgång till det. 

Nu väntar legobygge och filmtittade hela dagen lång. Och så känns det som att det är pizzaväder va? ;)

Vi är precis hemkomna från en mysig kväll ...

img_7992 (MMS)

Vi är precis hemkomna från en mysig kväll med Bettina, Robin och Filippa. Barnen har skött sig fint och lekt massa. Vi andra har pratat och tagit igen en massa missad tid. Underbara vänner.


Idag blev det shopping i Norrköping och så...

img_9559 (MMS)

Idag blev det shopping i Norrköping och så Busfabriken efter det. Här har vi tre nöjda killar i bollhavet. Nu är vi på väg hemåt. Det väntar grillat med Bettina, Robin och Filippa. Mums!


En mysig dag med mysiga människor.

Vi har haft en tokmysig dag, trots lite konstiga sovtider för lilleman. Efter lunch tog vi oss ner på stan och levererade lite kort. Vi träffade Veronica och Nim och gick till Stadsparken och lekte några timmar. Hur kul som helst. Thristan har pratat om Nim hela dagen, hihi. Jag tänkte lägga upp lite bilder från telefonen, men typiskt nog så har batteriet laddats ur, och jag orkar inte ladda upp den just nu. Thristan har iaf köpt en hatt som han är mycket nöjd med.

Efter lekparkshänget så kom Emil och hämtade oss och vi åkte hem till min mormor. Där var även mina två kusiner Martin och Pontus. Thristan kastade av sig kläderna direkt och gick ner i sjön. Inte så värst djupt, men fötterna blev blöta iaf. Han blir tuffare och tuffare min lilla fegis. Vi var hos mormor några timmar iaf, barnen lekte och vi fikade. Solen försvann dock och det blev lite kyligt. 

Ikväll har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Barnen var hur trötta som helst och somnade snabbt. Hoppas på lite sovmorgon imorgon, men det är inget jag räknar med tyvärr. Thristan är galet morgonpigg nu för tiden.

Fredag igen!

Fredag igen, vart tar dagorna, veckorna vägen egentligen? Haha.

Just nu är vi hemma. Barnen vaknade tiiidigt imorse och Thexas somnade för sin middagsvila redan klockan 10, timmarna innan dess var inte roliga. Han var så trött så. Thristan och jag sitter och pärlar lite i väntan på att det ska komma två tjejer och hämta beställningar. Kul!

Sen ska vi ner på stan och lämna av ytterliggare två beställningar. Då ska vi passa på att träffa Veronica och Nim också, en bloggvän som nu flyttat hit till Katrineholm. Skoj. Hennes son Nim är lika gammal som Thexas så de kan nog åstakomma en hel del bus tillsammans.

Busy days.

Ooh, vad vi har haft mycket att stå i denna vecka. Hela tisdagen försvann med Linda i Örebro. Vi hann med tre Pandurobutiker och en middag med Corinne och Totte. Mys.

Igår pysslade jag kort heeela dagen, med undantag för middag och bus hos pappa och Eva under kvällen. Idag har jag pysslat vidare, fast ute hos mamma i Valla så barnen kunde vara ute och leka samtidigt. Vi kom hem för en stund sedan och nu väntar snart sängen.

8 kortbeställningar är nu färdiga, men det har tagit sin lilla tid också. Såå kul! Men nu har jag inga beställningar som väntar, alla kom verkligen samtidigt. Nu ska de bara nå sina rätta hem innan jag kan fota och lägga ut här. Sen hoppas jag på att folk vill ha fler kort så jag får lite mer att göra. Hihi. ;)

Godmorgon tisdag.

Godmorgon alla fina. Eller god förmiddag kanske?

Här har vi varit vakna sedan strax innan 7. Thristan har tjatat sedan dess efter Emils pappa Hasse, som dom ska få åka och leka med idag. Men först ska vi ta en promenad bort till min syster Frida för att hämta lite pyssel som jag glömt där. 


Nyfärgat hår.

Idag har jag äntligen fått mitt hår färgat av systeryster. Efter mycket om och men, eller vad säger du Amanda? Emil blev också klippt, barnen får tas någon annan dag när de är pigga och på bra humör. Det var de inte i eftermiddag. Deras faster Malin kom hit och tog med dem till lekparken en bra stund. De var alldeles uppspelta när de kom hem och så glada över den lilla utflykten med henne, men oj så trötta de vart sen! De stupade i säng och somnade bums sen.

Men Emil och jag är fina i håren igen. Börjar bli lite trött på den här blonderingen varje månad, men jag trivs bäst i ljust hår. Och vill man va fin så får man lida pin heter det visst.

Imorgon väntar en liten utflykt för både barnen och mig, fast på olika håll. Barnen ska åka till Emils föräldrar och busa under eftermiddagen. Jag själv ska åka iväg med Linda på lite pysseljakt i Örebro. Vi hade planerat att åka idag, men virrpannan blandade ihop dagar eller liknande och befann sig ju i Gävle idag. Men imorgon bär det av. Vi ska även äta lite mat med vår kära vän Corinne på kvällen när hon slutat jobba. Det blir mysigt. Sen ska jag egentligen iväg på scrapbookingkväll hos Piia, men jag vet inte riktigt om jag hinner hem. Hoppas det. Har en hel del att göra nu, sååå kul!

Kort - Olivia 1 år.

Ett kort till fina Olivia på 1-årsdagen.

Kort - Dop, Elis.

Jag fick beställning på ett dopkort till lille Elis.
Jag gick ifrån det traditionella ljusblåa och gjorde i grönt och brunt istället.

Modellera.

Barnen lekte med modellera imorse. Thristan fick det i försenad födelsedagspresent av Lina, Olle och Olivia. Det uppskattades av bägge barnen. Men inte "visste" jag att Thexas helt plötsligt har blivit så stor att han kan leka med lera utan att försöka äta upp det. Mina stora killar! ♥

Vår helg.

Dålig uppdatering som vanligt under helgen. Hela gårdagen spenderade vi utomhus. Emil och barnen väckte mig på söndagmorgon och då var det färdigpackat för stranden, bara att sätta sig i bilen och åka. Efter mycket om och men så hittade vi till en badstrand iaf, Sörsjön utanför Norrköping nånstans. Ingen av oss har varit där förut. Men det var helt okej, förutom att det blåste som sjutton - kallt! Men barnen badade iaf och vi åt och fikade en massa. På väg hem höll vi på att bli påkörda av bloggaren Tyra i sin rosa bil. (när ag läser hennes blogg under kvällen så har hon kört i diket i närheten av där vi möttes, Emil var inte förvånad.)

Efter badet åkte vi till Emils föräldrar och barnen badade ännu mer i deras Cars-pool. Vi fick finfina presenter då de varit på semester. Det var en trött familj som kom hem framåt kvällen, och då fick vi besök av Fia en sväng.

Det var vår söndag det. I lördags åkte vi till Örebro för att fira söta Olivia som fyllt 1 år, även pojkarna fick något försenade födelsedagspresenter. Vi spenderade många timmar hos dom och hade det bara mys. På väg hem gjorde vi ett stopp hos Corinne och fick ännu mer fika. Sen var det trötta killar - speciellt Thexas som inte hade sovit middag mer än en kvart under hela dagen. Så det blev en snabbvisit hos Corinne innan vi åkte hemåt.

Sådär ja. Det var helgen det. Nu är det måndag. Ny vecka och ny månad! Redan augusti! Endast tre veckor kvar till dagisstart för barnen. Hujedamej.

RSS 2.0