Linas matkasse - Dillkyckling med potatis.



1. Koka 900 g potatis. 

2. Skär ca 600 g kyckling i cirka 2x2 cm stors bitar. Ta fram en stekgryta och bryn kycklingen i lite olja. Pudra över 1 msk vetemjöl och rör om.

3. Tillsätt 3 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong och 1 dl creme fraiche. Rör samman och låt såsen koka upp.

4. Rör ner 35 g dill. Tillsätt 1,5 tsk socker och smaka av med lite av saften från 1/2 citron (cirka 2-3 tsk) till en sötsyrlig sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka 5 minuter.

5. Servera dillkycklingen tillsammans med kokt potatis.



Vi gjorde potatisduchesse till istället för kokt potatis. Gör potatismos, spritsa ut små toppar på bakplåtspapper och låt stå i ugnen tills de fått lite färg.

Argsint tjej.

Oh, jag är så otroligt förbannad just nu. Jag har ju skrivit om det där smycket som jag fick hemskickat. Som rostade sönder pga brevbärarens slarv då han tappat brevet ute.

Det har varit många turer fram och tillbaka med tjejen som gjort smycket. Hon har bett mig avvakta med fakturan då hon skulle försöka lösa det med posten. Men så fick jag hemskickat en påminnelsefaktura för några dagar sedan som hon tycker att jag ska betala, men en extra påminnelseavgift. Så för ett sönderrostat armband - som var riktigt dåligt stansat med barnens namn - så tycker hon alltså att jag ska betala fullt pris för armband och påminnelseavgift. PLUS att hon har fått ersättning från posten för deras slarv. HON har fått ersättning alltså, inte JAG som är den enda som förlorar på det här. Hon kommer gå ganska mycket plus.

Till råga på allt så är hon sjukt otrevlig, dryg och en allmänt oproffsig företagare. Kanske har det lite med att göra att hon bara är 18 år också. Suck. Tänker verkligen inte länka till sidan eller hänga ut henne på så sätt. Men oooh, så arg jag är! 



Ni ser nyansen på själva spännet va? Sån nyans SKA armbandet egentligen ha. Resten är rost.







Väldigt gula bilder tyvärr. Hjärtats länk har gått av pga rosten. Oanvändbart.







Linas matkasse - Spenat- och ricottaravioli med basilikadoftande tomatsås



1. Koka upp en rymlig kastrull med lättsaltat vatten till pastan. Vänta med att koka pastan till punkt 4.

2. Finhacka 1 rödlök. Hetta upp 1,5 msk olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt 1 burk krossade tomater. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme.

3. Grovhacka blad från 1/2 kruka basilika och blanda ner i tomatsåsen. Krydda med 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 tsk socker. Låt såsen sjuda ytterliggare ca 10 minuter.

4. Koka 4 portioner spenat- och ricottaravioli enligt anvisnin på förpackningen.

5. Riv ca 100 g pecorino (ost) och lägg upp i en skål. Lägg upp 150 g sockerärtor och 70 g rucolasallad.

6. Servera raviolin med tomatsåsen, grönsaker och toppa med riven pecorino.

Äntligen en blogg.se app till telefonen!

Imorse när jag vaknade och skummade igenom telefonen och lite bloggar så ser jag att det nu kommit en app till blogg.se. Inte en dag för sent! Testar att skriva via den nu och det verkar ju smidigt.

Jag och Thristan ligger i sängen och kollar på Bolibompa. Lillebror sover fortfarande. De ska inte vara på dagis förrän klockan nio så vi tar det lugnt. Spännande dag då de både ska äts lunch och sova på dagis! Jag medger att jag är nervös inför detta.


Give away hos Skogslyckan.



Give away hos Skogslyckan.

Stökig morgon.

Morgonen var en pärs den med. Idag var det Thristan som satte sig på tvären och skulle INTE borsta tänderna, INTE gå på toaletten, INTE gå till dagis osv. Men vi kom iväg till slut och så for vi kom utanför dörren så var de sura minerna borta. 

Jag sa ta mig en lååång dusch nu, känner att förkylningen är på väg tillbaka. Suck. Så tråkigt det är att aldrig få vara helt friska!

Glada och lugna barn ikväll.

När Emil kom hem från jobbet så kastade vi oss ut i bilen för att åka ut till syster/mosters nya hus i Marmorbyn. Thristan har inte varit där än och var så nyfiken! Där sprang de av sig lite och var otroligt glada och lugna när vi kom hem igen. Thristan satt och lekte med sin nya pysselbok som han fick av Frida och Thexas lekte själv med diverse grejer. Och då var de tom i samma rum! Sensation! Emil och jag satt bara och tittade på dom. Härligt!

Ikväll har jag plockat fram scrapbooking-grejerna igen. De har legat undanplockade några dagar, men nu har jag massor att göra så det var bara att sätta fart. Jag har precis blivit färdigt med ett kort och ska snart gå och lägga mig. Ingen idé att börja med ett nytt kort idag inte.

Måndag.

Pjuh, vilket morgon vi har haft! Thexas var inte på strålande humör direkt. Det blev en kamp om att få på honom jackan, men till slut kom vi ut och iväg till dagis. Barnen sprang in direkt och började leka. 

Jag har plockat undan lite här hemma, ätit frukost och nu ska jag måla det där skåpet igen. Det känns som ett evighetsgöra. Färgen är från Cheapy och rentutsagt skitdålig. Sämsta någonsin. Men jag ska ge et en strykning till med den färgen och se om det blir bra, annars är det jag som åker ivägoch köper bättre färg så jag får klart det där skåpet nån gång.

Dagens IKEA-shopping.

Thexas har idag varit med sin farmor och farfar till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn där Thristan var. Det hade gått jättebra och barnen hade lekt massor. Skönt.

Emil och jag passade på att åka till det nya köpcentrumet och IKEA i Västerås. Ett väldigt bra och stort ställe, nya favoriten. Så dit kommer vi åka hädanefter istället för Linköping eller Örebro. Vi fick med oss en massa fint hem. Tanken var att vi skulle köpa en till golvlampa, det blev ingen sådan men en hel del annat istället. Bla det här. Och en hel del annat smått och gott.



En riktigt skön dag, att bara vara. En välbehövlig dag. Ikväll har Emil skruvat ihop köksbord och stolar, jag har plockat med lite annat och lagat pizza till oss. Barnen kom hem och var väldigt trötta, så dom hann vi knappt umgås med innan det var läggdags för deras del. Men imorgon ska vi mysa hela dagen, en lekstund på dagis bara. En vecka kvar till arbetslivet sätter igång...

Ekbord med fyra stolar till salu.



Min syster Frida säljer sitt ekbord med fyra stolar till.
1500:-

Obs! De vita stolsdynorna följer inte med. Det är svart skinn under i toppenskick!
Skriv till mig här om intresse finns.

En skön höstdag.

Här hemma är det så lugnt och skönt idag. Thristan är ju hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn vilket betyder att Thexas inte har någon att bråka med. Då är han en riktig myskille. Emil är iväg med jobbet på STCC på Mantorp och kommer nog hem ikväll någon gång.

Så vi har en riktig slapp dag tillsammans. Har rensat lite hära hemma, tvättat, diskat osv. Lilla Lovisas pappa var här och lånade vår babysitter till henne och som tack fick vi en påse med kantareller. Mums! Det får Emil rensa ikväll. Hihi. 

Sen har vi hunnit med en skön promenad i höstsolen också. Det gäller att passa på. Det var riktigt skönt ute. Sen gick vi ner på stan för att hälsa på moster Frida på jobbet, men de hade så mycket kunder så vi gick till HM istället. Ett par höstskor till Thexas och ett par skinnbyxor till mamman. Sen var det läge att gå hem för att äta lunch. 

Nu ligger lilleman och sover middag och jag ska måla skåpet tänkte jag. Nu är alla delar grundmålade, bara att sätta fart med lackfärgen nu då.

Partykillen Thexas.





Finaste partykillen Thexas på Tittis 25-årsmiddag igår. Finbyxor, skjorta, slips, kavaj och hårgelé. Ska det va så ska det.
Storebror hade varit stolt om han sett sin lillebror. Det är riktiga partykillar jag har!

Rooooorri lalala-bil.

Thexas är hämtad från dagis, har fått lunch i magen och ser nu på Rorri i väntan på att klockan ska bli lite mer så han får sova middag. Han sjunger "Rooooorri lalalala-bil två, tre" just nu. Så himla sött, mitt hjärta smälter! ♥

(För er som inte vet vad Rorri är, så är det ett barnprogram som handlar om små racerbilar. Rorri är den bästa bilen enligt mina pojkar. Nu tycks Thexas ha ärvt Thristans besatthet utav Rorri. Han sjunger Roooorri lalala-bil dagligen, betyder Rorri racerbil. Och det där med två, tre är när de räknar från 1-5 innan ett race.)



Idag fyller bästis Titti 25 år. Vi är bjudna hem till henne i Norrköping ikväll tillsammans med hennes familj. Mysigt! Hon skulle bjuda på smörgåstårta, I love! Hoppas att Thexas sover middag länge nu så han orkar med kvällen.

Vårt hem.

Detta vykort hittade jag just på Tradera. Funderar på att buda hem det. 

Det är vårt hus från 1907. Otroligt vackert foto på ett väldigt fint hus.
Tåls att tänka på.

Jag buzzar om Digster.



Jag är som bekant en Buzzador. Det betyder att jag får vara med i olika kampanjer och tycka till och testa olika produkter. Den här gången har jag blivit utvalt att testa Digster. Jag hade ingen aning om vad Digster var innan jag fick testa det.

På Digster finns mer än 150 nya, uppdaterade spellistor för olika tillfälen. Du kan själv välja om du vill spela dom i Spotify, iTunes eller Wimp. Jag spelar dom i Spotify. Du kan själv välja vilken typ av spellista du är ute efter - party, romantiskt, aggressivt, träning osv. Lite roligare än Spotifys What´s New - Top List som man rätt snabbt spelar sig trött på.

Det fina i den här kampanjen är att jag gratis får dela ut kampanjkoden till Digster som ger en 6 månaders premium-medlemsskap med koden buzzador. Helt klart värt att testas tycker jag.

Det kallas kärlek.





Storebror hjälper lillebror att snyta näsan. Det kallas K-Ä-R-L-E-K ♥

Vilken mysig dag det blev!

Vi har haft en riktig mysdag. Barnen har varit på strålande humör, båda två - samtidigt! Hihi. När Thexas sov middag så började jag fixa med det där skåpet jag pratat om. Skruva bort grejer, sandpappra, maskera med tejp och börja grundmåla. Efter en liten stund kom Thristan ut och vill hjälpa till - i bara kalsonger och Foppatofflor. Han förklarade snällt att det var bättre att han var naken och målade än att han smutsade ner kläderna så jag behövde tvätta dom. Sötunge! Så där satt han i trapphuset och målade skåp i bara kallingar. Haha. Det gick så bra så, ända tills han råkade sätta hela huvudet mot det han nyss målat och blev vithårig. Fort som sjutton in i duschen och tvätta bort det. Vi lyckades. Sen fick jag måla färdigt själv - han behövde visst tvätta sina bilar.



Thristan åkte iväg vid 17 till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Vi andra åkte ut till mamma och c/o där Amanda skulle klippa Emil. När han var klippt och klar så fick vi i oss lite kaffe och åkte hemåt.

Och ikväll har vi faktiskt sett EN HEL FILM tillsammans. Crossroads med Britney Speats. Haha. Det bästa vi kunde hitta i "filmsamlingen" typ. Nu har Emil bett om att få vila på soffan i 20 minuter så jag passar på att blogga lite under tiden. Han vill alltid sova lite på soffan innan han lägger sig i sängen. Mysko.



Mysig fika med mysiga barn. Just nu är det...

img_0829 (MMS)

Mysig fika med mysiga barn. Just nu är det glada miner och lugna barn här hemma. Thexas har sovit middag medan jag och Thristan har börjat måla skåp. Vilket jobb! Så nu är vi verkligen värda den här kladdkakan med vit choklad och lime. Mums!


Torsdag.

Jag ska alldeles strax gå iväg för att hämta hem mina småskruttar från dagis. Hoppas de är på bra humör. Lunchen är iaf förberedd till dom, annars blir det lätt sura miner när de är vrålhungriga efter dagis.

Jag hade tänkt börja med det där skåpet, men fastnade på Hemnet istället. Det vore så skönt med hus, men det får vänta. Men drömma kan man väl? Skåpet kanske får sig en omgång sen när Thexas sover. Thristan vill nog gärna hjälpa till. 

Ikväll åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn igen. Veckan har gått otroligt fort. Men på söndag kommer han hem igen och är hemma i två veckor. 

Regn och rusk.

Jag är så frusen här hemma. Det finns ingen värme i huset än, de snålar minsann. Det spöregnade när jag hämtade barnen på dagis, så det är väl därför jag fortfarande är frusen kan jag tro. 

När Emil kommer hem från jobbet ska vi åka och fira min kusin Pontus som fyllde år i måndags. De ville bjuda oss på mat, och det tackar vi såklart inte nej till!

Annars sker inte så mycket. Jag har äntligen varit iväg och köpt färg till mitt skåp som ska få stå i köket. Nu ska det bara slipas, torkas, grundmålas och målas ett gäng gånger. Pust. Men eftersom tvn fortfarande inte fungerar så kanske det får bli kvällsnöjet.

Linas matkasse - Minestrone med riven pecorino



1. Skala och skär 250 g morötter och ca 250 g rotselleri i ca 1x1 cm stora bitar. Ju mindre bitar desto kortare koktid.

2. Finhacka 1 gul lök. Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och fräs ca 500 g nötfärs tillsammans med löken.

3. Lägg ner rotfrukterna i grytan. Tillsätt 4 msk tomatpuré och 1/2 msk kinesisk soja. Späd med 13 dl vatten och lägg ner 2 tärningar kycklingbuljong. Krydda med 1 msk torkad oregano, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Koka upp och låt soppan koka i ca 7 minuter.

4. Tillsätt 2,5 dl granarolopasta och låta koka ytterliggare ca 7-8 minuter tills pastan är klar. Häll ner 200 g gröna ärtor och låt dem koka med den sista minuten. Plocka blad av 1/2 kruka basilika och strö över.

5. Riv ca 100 g pecorino (ost, 1/2 pkt) grovt och lägg upp i en skål.

6. Servera minestronen toppad med pecorino.

Thexas.

Världens finaste Thexas. ♥

Linas matkasse - Mustig korvgryta med äpple och matvete

1. Hacka 1 gul lök grovt.

2. Skär 1 röd paprika och 2 äpplen i bitar. Skala 1 kålrabbi och skär i småbitar. Är det svårt att skala med grönsaksskalare, skär först kålrabbin i klyftor och skala med kniv.

3. Koka 4 portioner matvete enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med 1/2 tärning grönsaksbuljong istället för salt.

4. Hetta upp olja i en rymlig gryta. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt paprika och kålrabbi och låt dem fräsa några minuter.

5. Skär 250 g bratwurst och 250 g chorizo i skivor. Låt dem fräsa med i grytan. Häll på 1 burk körsbärstomater (i burk) och 2 dl vatten. Låt alla koka upp. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 1 krm cayennepeppar och 1/2 tsk salt. Lägg ner äppelbitarna och låt allt koka under lock i ca 10 minuter.

6. Grovhacka 1/2 kruka persilja och strö över grytan. Servera med matvetet.




Den här veckan är det barntema på maten. Thexas åt glatt två portioner av maten, men vi petade bort chorizon då den var rätt stark. Hos www.linasmatkasse.se kan du beställa hem din egen kasse. Och med rabattkoden K879171 får du den första matkassen för 499:- (ord. pris 749:-) och en GRATIS fruktkasse (ord. pris 109:-)

En tyst kväll på Postis.

Bägge våra tv-apparater är fortfarande paj. De visar svart-vit-prickigt bara. Ingen Bolibompa och ingen skräp-tv för mamman i hushållet ikväll alltså. Tror det är fel i hela huset, får ringa hyresvärden imorogn och höra. Har ingen aning om vad vi har för kabelnät eller vad det nu heter. Haha.

Istället pratar vi ikväll, pysslar lite, hänger vid datorn lite. Och det är helt knäpptyst. Lovely.

Kids.


Ny Donut Bun från StylebyTyra.

Det här ramlade precis ner i brevinkastet hos mig. En Donut Bun från StylebyTyra. Just nu har jag blött hår från duschen tidigare, men sen ska den testas. Blir nog finfint. Om jag nu köpte rätt storlek dvs.



Så här fin frilla ska man tydligen få fort som attan med en Donut Bun.

Måndag och planeringsdag på dagis.

Dagis har planeringsdag idag, så barnen har varit hemma på förmiddagen. Det hade de varit i vilket fall som helst iofs, då Thexas fortfarande är lite sjuk. Mest förkyld och snorig, febern tycks vara väck iaf. Skönt det.

Vädret är grått och trist och tvn verkar ha fått en knäpp. Så ela förmiddagen har vi myst i soffan och sett på film. Thexas har kunnat sitta still flera minuter i sträck, mysigt! Nu ligger han och sover middag och Thristan leker med bilar i sitt garage.

Själv ska jag sätta mig och göra färdigt ett kort. Och så försöker jag få tag på Emil.

Ikväll kanske det vankas kalas, min kusin Pontus fyller år. Får se om jag och Thristan åker dit ikväll eller om vi åker allihopa en annan dag.

Bröderna är tillsammans igen och beskådar ...

img_6213 (MMS)

Bröderna är tillsammans igen och beskådar nya gruppbilden från dagis.


En sjuk liten kille som sitter stilla i so...

img_7808 (MMS)

En sjuk liten kille som sitter stilla i soffan och ser på tv. Det händer aldrig annars. Stackars liten. Snart kommer storebror hem, vi längtar efter honom!


Sjuka igen?

Oj, vilken lång och effektiv dag det har varit. 

Det började med ett loppisbesök med syrran - två ljusstakar, en knivslip och en liten duk. Inte mycket alltså. Sen åkte vi på tårtkalas hos farmor som fyller år idag. Thexas vaknade förkyld och började kännas varm, så Emil åkte hem med honom så han fick sova ordentligt hemma i sin säng. Och det gjorde han - i 4 timmar! Inte helt pigg alltså.

Under tiden så var jag ute hos Frida och rev i huset, så himla kul. Men där började även jag känna mig förkyld och nu sitter jag här hemma i soffan och funderar på om jag har feber eller inte? Jag har inte lust att vara sjuk. Vi har ju bara fått vara helt friska en vecka nu! 

Imorgon har jag en hel del att stå i för den delen. Sushilunch hos Jessa bla. Känns som att jag kommer att missa den, så jag inte smittar ner hela bunten där. Får se. Och så har jag fixat en studsmatta med nät åt alla ungar som Frida och Tobbe ska få ha i huset. Haha. Alla barnen kommer älska det. Frida har ju två syskonbarn och Tobbe fyra - en studsmatta är ett måste! Och den ska jag åka och hämta imorgon förmiddag är det tänkt. 

Nu väntar sängen för oss. Vi har ätit gott framför tvn och sett en töntigt bra film. Emil somnade som vanligt innan filmen var slut. Jag undrar hur många HELA filmer vi har sett tillsammans egentligen? Hihi. Trött kille eller skön soffa?

Sökes - Reda hylla.

Jag har under flera veckor varit på jakt efter en gammal, hederlig Reda hylla. Men oj, vad svåra de är att hitta!

Så nu vänder jag mig till er, kära läsare. Är det någon som har en hylla som man kan tänkas sälja till mig?

Lördag.

Igår fick syster Frida och hennes Tobbe tillgång till deras hus. Vi var självklart på plats där igår kväll, nyfiken som man är. Och tur var väl det. Vi hann med en rundvandring genom huset innan det började rivas kök. Thexas hade jätteroligt som fick springa omkring där ute. 

Just nu sitter jag här hemma och väntar in syrran, vi ska iväg på loppis. Och sen till farmor på lite fika, som fyller år idag. Annars ser dagen oplanerad ut, Thexas har blivit förkyld och snorig under natten så får vi väl se hur det artar sig. Jag och Emil känner oss också lite småförkylda, eller på gång att bli. Typiskt, vi hann ju vara friska en vecka iaf.


Tips och råd om Thexas, tack!

Vi har haft en minst sagt händelserik dag. Dagen började tidigt, och innan klockan slagit nio hade jag och barnen hunnit dricka välling, äta frukost, bädda sängar, diska, baka, damma, dammsuga och tvättat. So far - so good.

Klockan nio kom Sandra och Alicia till oss för en playdate. Sandra och jag träffades i föräldragruppen när Thexas och Alicia var nyfödda. Vi har setts en hel del sedan dess, men mycket mindre än vi velat. Vart tar tiden vägen?

Nåväl, idag hade Thexas hornen i pannan under de tre timmarna de var här. Han slogs, drog Alicia i kläderna, slog en bok i huvudet på henne, tog hennes grejer, härjade och var allmänt dum. Vad gör man? Självklart blir jag arg, säger åt honom, förklarar att Alicia bli ledsen, han får säga förlåt, jag bar in honom på han rum/flyttade honom från oss osv. Ingenting hjälper! Alicia blev till slut livrädd för honom och grät hysteriskt. Några gånger bad Thexas om ursäkt genom att klappa fint, pussa och krama henne. Men sen gör han om samma sak igen.

Jag blir galen på det här. Jag försår verkligen inte vart allt kommer ifrån? Thristan är raka motsatsen, och är även han rädd för Thexas. På dagis ger sig Thexas på de andra barnen också. Thexas har alltid varit väldigt aktiv, orädd och lite smått crazy, men nu har det gått överstyr. Jag här står jag handfallen och har ingen aning om vad jag ska göra. Isolera oss helt?

När Sandra och Alicia åkt hem så satte jag mig i hallen och grät. Som ett litet barn satt jag där och bölade över att Thexas är så elak. Får man skämmas över sitt eget barn? Hemskt va? Men idag gjorde jag det, jag skämdes över att ha varit så himla dum mot Alica. Det är så otroligt energikrävande och säkert svårt för andra att förstå. Men så ser dagarna ut - dag efter dag. När vänder det?

Självklart har Thexas sina snälla stunder också. När han är ensamt barn hemma så är han hur go som helst. Då har han ju ingen att bråka med. Då älskar han att sitta och läsa böcker, leka med bilar osv. Men så fort ett annat barn är med blir han som en duracellkanin utan stopp. 


"Crazy kid"

Torsdag till ända.

Ännu en dag är till ända. Skönt, då barnen inte har varit på det bästa humöret direkt. Thristan matvägrar som vanligt och har spenderat sin torsdagskväll vid köksbordet utan att äta. Suck.

Jag har iaf varit på mitt blivande jobb (wiii) och skrivit på papper idag och gått igenom lite praktiskt idag. Känns så himla roligt! :)

Imorgon är barnen lediga från dagis, istället för vi besök av Sandra och Alicia på morgonen. Mys.

Förstört brev pga posten eller avsändaren?

Oooh, det är en sur mamma ni här har hemma idag. 

Igår hittade Emil ett söndertrasat kuvert ute i en enorm vattenpöl på gården. Det hade legat där sedan i förrgår och igår vände han på kuvertet för att försöka se vem det var till. Mig. Han fick med sig halva kuvertet in, resten ligger kvar ute, trasigt, i vattenpölen.

Innehållet i kuvertet var totalförstört. Ett armband med barnens namn. Smycket tål inte vatten, och nu har de alltså legat ute i en vattenpöl i storm och bilar som kört på det i över ett dygn. Smycket hade redan börjat rosta och är totalförstört. 

Jag har pratat med både tjejen på företaget Zweet´s som har skickat brevet och med posten ett antal gånger samt gjort en reklamation. Man kan ju tycka att felet ligger hos Posten som helt enkelt har "råkat tappa" brevet ute, men nej då. Det är tjejen på företagets fel eftersom hon inte skickat brevet som REK och man får därmed ingen ersättning från Posten. 

Ni kan ju förstå att jag är lite sur just nu. Här ska jag alltså betala för ett smycke som är oanvändbart och skitfult med rost, för att ingen tänker ta på sig ansvaret. Surt!

Tips - Linas matkasse rabattkod.

Jag längtar till måndag, då kommer Linas matkasse igen. Vi hade uppehåll förra perioden. Men kände då hur smidigt det är.
5 middagar för 4 personer. Det blir MYCKET mat och räcker gott och väl. Det är bra, fräsch, nyttig och framför allt varierad mat. En veg, en fisk, en kyckling och två kött. Kassen kommer automatiskt varannan vecka om man inte avbeställer den. 

För att beställa; gå in på www.linasmatkasse.se och knappa in ditt postnummer för att se om kassen delas ut hos dig. Med denna kod: K879171 så får du köpa första påsen för 499:- (ord. pris 749:-) PLUS att du får en fruktpåse med i första kasse GRATIS (ord.pris 109:-)

Jag rekommenderar verkligen detta! Vill bara bara testa första kassen för 499:- så kan man göra det och sedan avbeställa eller avsluta sitt medlemsskap. Kom bara ihåg att nästa kasse måste avbeställas senast 7 dagar innan.

Campadre-tips.

Jag har tidigare skrivit om Campadre där jag är medlem. Just nu har de kampanj på bla. UGG, Canada Goose Home, Zumba Fitness, BaByliss och iLuv till GALNA priser. Jag är riktigt sugen på att klicka hem dessa skor. :)

UGG.
iLuv.

En ledsen Thristan = en ledsen mamma.

Usch, det här var verkligen en tung morgon. "Problemet" ligger hos Thristan. Han har sedan dagisstart nu efter sommaren blivit riktigt mammig. Han vill gärna sitta i knät, bli buren på, pussas och kramas, hålla handen osv. Han har stenkoll på vart jag är och vill hela tiden vara i närheten. Oerhört mysigt såklart! 

Men när han ska lämnas på dagis så blir han ledsen. Han gråter inte, men han blir märkbart ledsen och kryper tätt intill mig för att kramas och släpper sen inte taget. Han tittar bara ner i marken och mumlar att han inte vill vara där utan gå hem med mig. Thexas springer in direkt och bryr sig inte det minsta istället.

Thristan har aldrig varit svår att lämna på dagis tidigare. Jag har såklart pratat med personalen om detta vid ett flertal tillfällen de senaste veckorna. De ser samma sak som jag, Thristan drar sig undan. Han undviker barnen som stojar och låter och sätter sig gärna för sig själv istället. Jag vet inte om problemet ligger i dagiset just, för där vet jag att han trivs och har det bra. Thristan har alltid varit lugn och försiktig, men jag vill ju inte att han ska vara ledsen på dagis.

Det går såklart över när jag går därifrån, men som sagt - han drar sig undan. Han skulle absolut behöva gå i en mindre barngrupp där han får synas ordentligt, för det tvivlar jag ibland på att han gör. Förmodligen så är han extra känslig nu när han varit ledsig från dagis under hela sommaren, och när han väl börjar igen så ska lillebror vara där också.

Om ungefär 3 veckor så börjar jag jobba heltid och det kommer bli en stor förändring för oss alla här hemma. Just nu går barnen på dagis 3 timmar/dag och det blir ju en mjukstart för dom vilket jag tror är bra. Samtidigt så vill jag bara ta med mig Thristan hem när han blir sådär tillbakadragen på mornarna. 

Det är riktigt svårt och idag var det en ledsen mamma som gick med tunga steg hem. Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart, att han blir en glad kille som studsar in på dagis som han gjorde förr. Kanske släpper det när han får gå heldagar sen. Bli en i gänget, äta mat med de andra barnen, ta lite plats. 

För just nu gör det ont i mammahjärtat. ♥ Älskade Thristan - för dig gör jag ALLT.



Vår dag.

Begravningen idag var fin och vi hade det trevligt på fikastunden efteråt. Jag fick småstressa hem för att hinna pussa pojkarna godnatt innan det var dags att fara iväg på scrapbooking-kväll med tjejerna. Jag fick ingenting gjort och kvällen slutade lite tidigare än det var tänkt då ett av barnen i hushållet blev sjukt. Men så kan det gå, det var såklart kul så länge det varade.

Barnen sover gott och vi ska strax göra detsamma. Det har varit en lång dag och lite sömn känns välbehövligt. Ute blåser det storm och hösten är verkligen här. Hoppas det hinner blåsa över under natten, då barnen ska vara utomhus hela förmiddagen imorgon på dagis. Är det sånt här väder så känns det inte så kul.

Tisdag

Förmiddagen har spenderats med syster Frida och mamma i Hälleforsnäs/Flen. En tur inne på Lager 157 blev det, en tröja till mig och tre till Thristan. Som vanligt ungefär. Haha. Vi slog ihjäl ett par timmar och nu kom jag precis hem. 

Om en stund kommer mamma in till oss för att vara här med barnen. Jag och Emil ska gå på begravningen av Emils farfar som gick bort för ett tag sedan...


Föräldramöte.

Det är strax dags att göra kväll här hemma. Jag har varit på barnens dagis på föräldramöte, jag vet väl inte direkt om man blev så mycket klokare eller fick höra så mycket nytt. Men jag tycker ändå det är viktigt att visa sig där. Barnen sov när jag kom hem.

Jag har suttit vid pysselbordet en stund, men körde fast. Måste fixa med lite imorgon. Men nu väntar sängen.

Vunnit en tävling.

Tjohoo, vad glad man kan bli för det lilla!
För ett tag sen så var jag med och tävlade hos Johanna om ett presentkort hos Busbjörnen.
Och vet ni vad?! JAG VANN!!
Min första vinst ever! Så kul! Nu ska Thexas få sig nåt riktigt kul. Det skrev jag i min motivering, så det ska man ju hålla. Att lillebror sällan får nya leksaker då han får ärva massor av storebror. Men nu ska vi nog hitta nåt nytt, kul till honom. :)

Dammsugeterapi.

Här hemma råder damsugeterapi för barnen. De har alltid varit livrädda för dammsugaren, fråga mig inte varför. Det var nåt som Thristan började med som bebis och har hållt i sig sedan dess. Något som lillebror tycks ha tagit efter. Jag har fått passa på att dammsuga när jag varit själv hemma, eller när Thexas har sovit. Då har Thristan gömt sig eller krypit upp i soffan. Ohållbart.

Tror ni jag blev förvånade häromdagen när Thexas kom fram till mig när jag dammsög upp lite smulor snabbt i vardagsrummet och ville hålla i dammsugaren! Han har tidigare hållt i den lilla handdamsugaren som sitter på den här men tyckt det var läskigt. När Thristan såg att Thexas höll i dammsugaren så vågade han också prova. Och sen stod dom så här tillsammans och drog dammsugaren fram och tillbaka. De tyckte nog inte det var roligt, men lite spännande var det nog allt. Ett steg i taget...

Måndag.

Huvudvärken har slagit till igen. Ooh, jag som så sällan har huvudvärk har nu haft det nästan hela helgen. Suck. Har varken tid eller lust att bli förkyld eller sjuk. I med en huvudvärkstablett och ignorera.

Barnen är på dagis och leker av sig en stund. Jag ska förbereda lunchen innan hämtning. Det är grått, trist väder här hemma så det blir en mysig innedag sen. Thexas ska ju ändå sova middag så då blir det nog lite pyssel med Thristan. Ikväll väntar föräldramöte för min del, Emil stannar hemma med barnen.
En gammal bild på en långhårig Thexas.

Tävlar.

Tävlar hos Mitt Vita Björkebo.

Festligheter och myssöndag.

Hej vänner!

Här hemma är vi pigga och glada, trots gårdagens bravader. Min och Hannas vinkväll här hemma slutade med en fest hos Mats istället och sedan krogen. Det dansades en hel del innan tröttheten och det envisa huvudvärken som jag hade tidigare under dagen slog till igen. Då traskade jag de 50 metrarna hem och sov.

Emil åkte och hämtade hem barnen plus Amanda och Ebba strax innan lunchtid. Jag stannade kvar hemma och lagade lunch till oss. Thexas sover nu middag och vi har hunnit se en film under tiden. Han lär nog vakna snart och då kommer Emils mamma hit för att klippas av Amanda. 

Sen blir det nog en lugn myskväll. Lite god mat, tända ljus, soffhäng och lite godis röstar jag för. Skulle behöva jobba lite på en beställning också, men det kanske jag skjuter fram tills imorgon.

H1 & H2.


Busfabriken

Pjuh, jag är helt slut! Thristan och jag har spenderat tre timmar på Busfabriken med Hanna och Maja. Thristan är minst lika trött han, men vägrar vila. Aja. Om några timmar ska barnen ut till Valla och sova över. Emil ska iväg på gallej. Jag och Hanna ska dricka vin. Så ser planerna ut än så länge iaf.

Tävlar.

Ännu en mysig bild från Systrarna Karlsson.

Tävlar.

En mysig bild från bloggen EnSpruckenRosaTekopp.

Min älskade sambo skämmer bort mig.

img_8465 (MMS)

Min älskade sambo skämmer bort mig.


En trött mama.

Oh my, vad jag har sovit illa inatt. Trodde det var ett skämt imorse när klockan ringde 07.10. Och då är det ändå väldigt sällan som klockan faktiskt hinner ringa. Jag märkte inte när Emil åkte till jobbet ens. Thristan kom insmygandes en minut efter klockan ringt och kröp ner hos mig, jag somnade om 15 minuter och sedan vart det bråttom att få upp Thexas och i med frukost innan dagis.

Barnen ska hämtas om en timme och jag har inte gjort något vettigt alls. Beställt hem lite scrapbookingpapper bara. Borde passa på att dammsuga, men en varm dusch lockar mer. Tre koppar kaffe så man vaknar till kanske?
Men för guds skull, det är ju fredag. Tjohoo!

Bjuder på lite bilder på Thristan. Han älskar att sätta igång PhotoBooth på datrn och ta kort på sig själv. Haha.


Mitt nya jobb.

Här kommer jag hålla till som receptionist och ungdomsinformatör from 3:e oktober och ett halvår framåt.

http://www.katrineholm.se/Viadidakt1/Viadidakt/Arbetsmarknad/Upp-till-25/Ungdomstorget/

Kalas hos gudmor.

Ikväll har vi varit hos barnens gudmor på lite födelsedagsfika. Hon fyllde år igår och vi ville såklart ge ´na lite blomster och ett kort. Vi fick gott fika och barnen gick bananas som vanligt. Speciellt Thexas, jag förstår verkligen inte var all hans energi kommer ifrån?
Till slut stod han och trampade med skorna på och visade att han ville hem. Väl hemma så slukade han en flaska välling och somnade på två sekunder. Det händer inte ofta. Slutkörd kille.

Emil gick iväg och träffade några vänner en stund och jag ska sätta mig och börja med en kortbeställning. Tjohoo, vad roligt det är. Belysningen i vårat vardagsrum är däremot inte lika tjohoo, det är mörkt. En ny lampa behöver införskaffas.

Kort - Freddie


Jag har fått ett nytt jobb!

Tjhoo, igår fick jag mig en glad nyhet. JAG HAR FÅTT JOBB!! En heltidsanställning på sex månader from 3 oktober. Tjollahopp så glad jag är! Emil kom hem med underbara blommor till mig igår som ett litet grattis.

Skönt att jag slapp gå arbetslös så länge. Barnen hade bara gått på inskolning en vecka på dagis när de ringde från det här jobbet, hihi. Ibland ska man ha tur!

Så nu kommer barnen gå 15 tim/veckan på dagis månaden ut bara, sen blir det heltid för dom där. Känner mig lite nervös över det faktiskt. Mest över Thristans matvanor som inte är de bästa. Men det ger sig nog efter några veckor då han inser att han måste äta för att orka.

Det kommer bli en omställning för oss alla, men nya ordentliga rutiner mår vi nog bara gott av. Tankarna på att plugga har skjutits på framtiden så länge.

Dopkort - Lovisa


Det här skåpet har precis fått flytta hem ...

img_7259 (MMS)

Det här skåpet har precis fått flytta hem till oss. Nu står det ute i trapphuset och väntar på en renovering så småningom.


Kort - Förlovning


En fin dag.

Dagen har varit relativt lugn. Barnen har inte bråkat så mycket som de brukar med varandra, mycket skönt.

När Emil kom hem från jobbet blev det en storhandling. Och att handla med Thexas är en riktig pärs. Inget att rekommendera med andra ord. Han gapar, skriker, härjar, vill inte sitta i kundvagnen, springer iväg osv. Sist vi var och handlade fick jag gå ut och sätta mig i bilen med honom. Idag behövdes inte det, men det var inte långt ifrån. Skitunge rent utsagt.

Imorgon väntar dagis för barnen igen. När jag har hämtat dom så kommer min pappa till oss en stund för att hjälpa mig bära upp ett skåp som jag köpt och får hemkört imorgon. Det är en hel del jobb med det innan det kan användas, men jag gillar ju att pyssla med sånt så det blir bara kul.

Nu väntar sängen. Emil ligger redan och sover på soffan. Han tycker det är skönt att "vila" på soffan någon halvtimme innan han lägger sig i sängen. Knasigt, enligt mig som inte alls kan somna i soffan sådär. Hihi.


Mästerfotografen Emil har varit i farten... ;)

...


Städ-förmiddag.

Produktiv förmiddag. Rensat barnkläder, märkt kläder, vikt tvätt, gått iväg med sopor, lämnat/hämtat grejer på vinden, städat trapphus, städat i barnens rum osv. Nu är jag helt slut och landade i soffan en stund.

Barnen ska snart hämtas hem från dagis. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Thexas ska sova middag ordentligt idag iaf, fick väcka honom igår för att de skulle ta skolfoto. Och hela natten har han sovit oroligt, vaknat och varit ledsen. Så idag behöver han sömn.



En ledsen Thexas vaknade nyss, alldeles an...

img_6983 (MMS)

En ledsen Thexas vaknade nyss, alldeles andfådd och ropade efter Emil. Efter några minuters mys i soffan så tycks han nu sova gott igen Hoppas jag.


Skolfoto.

De enskilda skolfotona som barnen skulle ta gick hyffsat. Thristan var först ut - han vågade inte sitta på en egen stol med händerna på armstödet. Han satte händerna för ögonen och ville inte alls vara med. Det slutade med att han fick sitta i mitt knä och då gick det bättre. Han bjöd på både leenden och skratt och det blev fina bilder (enligt Emil som såg dataskärmen.) 

Värre var det med Thexas, han var svårflörtad. Även han satt i mitt knä, men tyckte inte alls att fotografen var rolig med den där hunden hon hade på huvudet. Han blev nästan ledsen tom, men när fotografen lät gosedjurshunden nosa på Thristans ben så åkte den darrande underläppen in igen och det blev ett hyffsat kort enligt Emil. Nu återstår bara den där tråkiga väntan innan man får hem korten.

Bus med Thristan.


Shopping till Thristan.

Idag när barnen var på dagis så passade jag att kila ner på stan för att köpa byxor till "herr mysbyxa-himself" - Thristan. Har har dragit iväg ordentligt på längden och har inte många byxor nu. Så det blev tre par byxor åt honom. De två nedan och ett par blåa jeans. Han blev så glad så. Lite bättre att ha såna här byxor att leka utomhus i än mysbyxor som blir blöta direkt.
Från HM.

Namnfest, kräftor och kortare hår.

I helgen har vi haft fullt upp. I lördags sjöng/spelade jag och Astrid på en namnfest. Tokförkylda och hesa, men vi tog oss igenom låtarna konstigt nog. Men bra lät det inte, tyvärr. Inte mycket att göra åt saken. Vi bjöds på en hej-dundrande-pajbuffé efteråt och jag skulle helst ha velat sitta där och moffa paj hela dagen. Mums!

På eftermiddagen kom Thristan hem igen och vi åkte ut till Valla för att äta kräftor. Mycket gott såklart. Thristan var lugnet själv och tittade på film ett bra tag, Thexas röjde järnet som vanligt. Barnen var inte i säng förrän halv 11 här hemma, så deras humör under gårdagen behöver jag nog inte beskriva i detalj. För inte tog de någon sovmorgon inte...

Igår så åkte vi ut til Valla igen. Emil och Per gav sig ut i skogen för att leta svamp. Sånt får de göra utan mig, jag är långt ifrån en skogsmulle. Istället så passade Amanda på att färga och klippa av mitt hår medan Thexas sov middag och Thristan lekte. Det var en bra bit hår som rök, 10-15 cm tror jag. Så här korthårig har jag nog aldrig varit, förutom i klass 6 kanske? Men det var välbehövligt. Ni har ju tidigare sett bilder på allt hår som gått av pga graviditet och amning, så nu ska håret få växa sig friskt igen. Det känns lite konstigt, men jag känner mig FIN. Och nu går det faktiskt att dra en borste genom håret utan att det går av. Toppen!

Nu är barnen lämnade på dagis för första gången tillsammans i "original-tid". Lämningen gick bra, Thexas hade inte tid att ge kram och puss utan vinkade bara snabbt samtidigt som han sysslade med annat. Idag ska de ta skolfoto där. Thristan vart ledsen imorse när han inte fick ha skjorta, slips, väst, kavaj och finskor. Haha, en skjorta fick duga. Han är en riktig gullunge som älskar att vara "partykille" med finkläder. Samtidigt som mysbyxor är det bästa han vet. Haha. I eftermiddag ska de ta enskilda bilder på dagis, men det får vi föräldrar ansvara för själva. Så då ska vi tillbaka till dagis. Sen väntar ett spännande möte för min del också. Busy day...
Ganska mycket kortare...



Namnfest avklarad.

Namnfesten vi spelade och sjöng på gick över förväntan idag. Min hals och röst var verkligen inte bra, men vi tog oss igenom låtarna och fick med alla ord. Helt okej. Efteråt bjöds vi underbart goda pajer innan Emil kom och hämtade oss. 

Nu är vi hemma igen och Thexas ligger för att sova - ladda om för en liten kräftskiva hos sin mormor ikväll. Men först väntar vi hem Thristan som kommer om 1,5 timmar. Sen blir det mycket kräftor hoppas jag på. Mums.

Lite Porsche-åkande.

Dagen har varit slapp, minst sagt. Thexas har varit på uselt humör ända sedan jag hämtade honom på dagis. Sen sov han i tre timmar, men vaknade sur ändå. När Emil kom hem från jobbet så åkte vi till Valla en sväng. Vi lämnaed av en något gladare Thexas hemma hos min mammas man och sedan for vi iväg på en liten åktur med Bertans PORSCHE (Bertan poängterade betydelsen att stava ordet Porsche rätt, därav de stora bokstäverna) som tydligen behövde "rastas". 

Emil var som ett barn på julafton. Och jag med, kanske ska tilläggas. Fast jag inte fick köra, hihi. Nu är jag sugen på att börja övningsköra så att jag också kan köpa mig en Porsche en vacker dag.

Vi tog iaf ett lagom varv med bilen och det roligaste är ju att alla killar/gubbar tittar efter bilen. Jag föstår inte riktigt grejen ska medges, det är nog någon killgrej. Men alla tjejer gillar väl killar som har snygga bilar som går fort också, eller? Hihi.



Bilen får vila lite på mamma/mormors jobb i Hälleforsnäs.

Nu väntar sängen för min del. Imorgon ska jag sjunga på ett "dop" - namnfest. Min röst är totalpaj och jag har inte kunnat sjunga igenom låtarna ännu. Känner mig galet nervös inför detta, men Astrid, som jag ska spela med, är införstådd med detta och har tränat in texten hon med så gott det går. Vi får helt enkelt göra vårt bästa. Så himla surt att bli så här pass sjuk NU bara. 



Thexas badar i köket hos mormor. Knasboll.

img_1211 (MMS)

Thexas badar i köket hos mormor. Knasboll.


En viss liten herre tycks ha Bolibompa-nam...

img_2683 (MMS)

En viss liten herre tycks ha Bolibompa-namnsdag idag!


Thexas sista inskolningsdag på dagis.

Thexas är lämnad på dagis, sista inskolningsdagen. Han sprang glatt in och lekte direkt och jag fick tigga till mig en puss och kram innan jag gick igen. Det känns konstigt att lämna honom ensam där, han har ju varit med mig dagligen sen han föddes. Och nu är han helt plötsligt en stor kille som går på dagis? Galet! 

Men han är så duktig och jag är så stolt över honom. Inskolningen har gått över förväntan, och då hade jag ändå förväntat mig att det skulle gå bra. Han leker glatt, pratar med de andra barnen och gör sig förstådd av personalen. Han är redan en i "gänget", men tycks dessvärre tro att han bossar över stället och har redan satt de andra barnen på plats. Hmm...

Om två timmar ska skrutten hämtas hem från dagis och vi har inga direkta planer för dagen.

Godmorgon.

Här sitter jag uppe alldeles ensam. Emil är på jobbet och Thexas sover fortfarande. Jag ska lämna honom på dagis kl. 8.20 och sen iväg på ett möte klockan 9, så jag är redan iordningfixad och klar. Bara lite frukost som ska i magen. Och snart lär ju lilleman vakna och vill ha välling.

Skön morgon utan stress - än så länge. Det kan skifta fort. Blir skönt att kunna ta cykeln till dagis idag iaf när jag bara har ett barn hemma.

Min förkylning tycks gå åt rätt håll, äntligen. Min röst är fortfarande kaos, men börjar räta upp sig. MÅSTE vara bra till dopet på lördag, är liiite orolig faktiskt. Ska repa ikväll, måtte jag få fram några toner då! Hihi.

RSS 2.0