Thexas har torsdagsdisco.

Min beskrivning


När Thexas soooover.

Vi har haft en skön dag i värmen. Thexas vaknade klockan 5 imorse. Pjuh! Men klockan 8 var han trött igen och sov då till 12, FYRA timmar alltså. Jag sov några timmar jag med faktiskt, Thristan gjorde mig sällskap samtidigt som han kollade barntv/film och lektemed lego och bilar. Snäll kille.

Så hela vår dag blev ju rätt förskjuten. Men vad gör det? Vi har hunnit vara ute några timmar och blåst såpbubblor, Thristan får aldrig nog! Jag har även varit in på Åhléns en sväng och köpt kardborrband så jag kan färdigställa scrapbooking-kortet jag började med igår.

Thexas har hunnit med en till nap nu i eftermiddag. Tröttis. Värmen gör nog en hel del. Så jag antar att det blir en lite senare kväll för hans del idag.

Nu väntar vi hem Emil när som helst. Thristan ska åka till han-som-nte-får-nämnas-vid-namn om en liten stund också. Det känns som att det var jättelängesen han var där nu.

Halloncheesecake.

Igår bakade jag min allra första cheesecake - någonsin! Jag skulle ju vara värdinna för scrapbooking-brudarna och ville slå på stort. Haha. Den blev iaf både lyckad och GALET god! Så här kommer receptet.





Halloncheesecake

Botten
100 gr margarin
ca 15 digestivekex

Fyllning 2
3 ägg
450 gr philadelphiaost
1½dl strösocker
200 gr frusna hallon

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda margarin och digestivekex i en mixer/matberedare. Tryck ut i en form med avtagbar kant, ca 24 cm. Grädda i 5-10 minuter.

Blanda allt till fyllning 1 och kör i mixern. Häll över digestiveblandningen och grädda ytterliggare 25-30 minuter.

Blanda fyllning 2 och häll över och grädda 5 minuter till.

Låt kakan svalna något innan du ställer in den i frysen. Låt den stå fryst minst 4-5 timmar innan servering. Garnera med hallon och servera hallon till.

Scrapbooking-kväll hos mig.

Igår kväll kom brudarna över för scrapbooking-kväll. Den här veckan var det alltså min tur att vara värdinna. Första gången, men jag tror jag skötte mig rätt bra. Haha. Vi var dock två "man" kort, men Tess kom en stund och gjorde oss sällskap iaf. Eller kände hon doften av fikat?

Bilder från igår. En helt vanlig syn.








Barnen badade när gammelmormor fyllde år.

Min mormor fyllde år i tisdags, så framåt kvällen åkte vi hem till henne och Olle för lite kalas. När vi kom dit var mina kusiner och Ebba i full gång med att bada, så vi bytte om på pojkarna så dom också fick plaska lite.















Thexas tänder mm.

Jag pillade och kände lite i Thexas mun förut och FEM tänder är på väg upp. Det har ju stått stilla ganska länge nu (i åtta månder närmare bestämt), förutom en tand som kom upp för nån månad sedan. Men nu kommer de tränga igenom hej vilt där inne. Stackarn, kan ju bara tänka mig hur ont det gör.

Det är nästan så jag hoppas han får lite feber, som kan påskynda tandsprickningen. Det är alltså INTE febern som gör att tänderna tränger fram, det hör inte alls ihop som många tror. Men det kan alltså påskynda det hela lite, och det vore ju skönt. Hoppas det går relativt smidigt iaf.

Idag var vi på språng tidigt som jag skrev förut. Vi passade på innan det blev alldeles för varmt ute. Nu är det ca 30 grader ute, alldeles för varmt för min smak. Önskar jag hade körkort just nu, så man kunde åka till sjön åtminstone. Funderar på att skaffa mig en cykelkärra att köra barnen i, men problemet är ju förvaringen av den. Vi har ingenstans den kan stå.

Nu har Thexas precis vaknat ur sin 3 timmar långa nap. Jag och Thristan har hunnit laga och äta mat, bakat, diskat, städat köket och ta hand om all tvätt under tiden. Ikväll väntar scrapbooking-kväll med brudarna. Mys!

Godmorgon från oss! Vi är redan på språng,...

img_8324 (MMS)

Godmorgon från oss! Vi är redan på språng, ska uträtta lite ärenden och leta upp en lekpark.


Jordgubbar, glass och den finaste vännen. ...

img_7547 (MMS)

Jordgubbar, glass och den finaste vännen. Bra kväll!


De finaste barnen. ♥






De vackraste i världen.
♥ ♥

Bilder tagna av barnens moster.


Grattis mormor.



GRATTIS finaste mormor på födelsedagen.


Vi ses i eftermiddag.


Thexas inbjudan till dagis.





Thexas har fått en inbjudan från dagis.

Tänk att min lilla bebis är så stor att han ska börja på dagis i slutet av sommaren? Svårt att förstå och ta in.
Och då var ändå Thristan yngre när han började dagis, Thexas kommer vara 1,5 år när det är dags.


Thristans första gubbe.





Thristan ritade sin första gubbe igår.

Behöver jag säga att jag är världens stoltaste mamma?!


Ebba 10 år.

Ebba fyllde 10 år igår, och till henne gjorde jag såklart ett kort.
















Ebba 10 år.

Igår fyllde min yngsta syster Ebba 10 år. Hon firades såklart hemma i Valla och bjöd på grillbuffé och god tårta.



Födelsedagsbarnet, som bara hade önskat sig kinderägg. Haha. Av oss fick hon sex stycken bla.



Min fullt normala mamma, och Emil.



Thexas trivs bra i sandlådan.



Thristan och grannpojken Edwin lekte tillsammans och hade riktigt kul. Notera Thristans hår/frisyr, svettig (DYNGSUR) från att hoppa på studsmattan.



Lite släkt.





En helt vanlig syn av syster Amanda och Emil.





Ebba i sin tjusiga t-shirt som Thristan köpte till henne alldeles själv. "jag och min moster gillar ju att äta hamburgare med mormor" sa han. Haha.




Barnen hoppar studsmatta.

Barnen hoppar studsmatta under Ebbas 10-års firande. Att vara 16 månader och försöka hoppa och hänga med dom andra, är ganska svårt och väldigt vingligt. Men kul hade dom!


Thexas tittar på studenter 2011.

Min beskrivning


God morgon måndag!

Igår fick Thristan lite nytt lego av Emil, så han har varit sysselsatt hela morgonen med det. Bara en liten paus för frukost. Thexas vill gärna vara med och leka med legot, men han stoppar gärna in de små legobitarna i munnen, så det gäller att hålla honom borta från Thristan då. Inte det lättaste.

Nu sover ligger Thexas och sover sin fm-nap. Jag ska göra mig iordning och börja förbereda lunchen lite smått. Sen blir det stan för att fixa födelsedagspresent till syster Ebba.


Fler bilder från midsommar.



















Min syster Amanda hade lagt upp lite bilder på sin blogg som jag helt enkelt tar och snor rakt av och lägger upp här. Midsommarbus med finaste ungarna!

Dessa bilder påminner mig också om att utväxten av håret måste färgas i veckan.
Vilken tur att syster Amanda utbildar sig till frisör!


Våran söndag.

Morgonen började sådär, vi trodde att Thexas skulle bli sjuk - men så vart det inte. Så när pojkarna fått i sig lite lunch så åkte vi mot Norrköping för lite shopping. Tanken var att titta på en ny vagn åt Thexas, men det glömde vi helt bort. Haha.

Istället åkte vi till Hageby shoppingcentrum, och det var ju riktig rolig rea överallt just nu. Thristan fick två collagetröjor, Emil fick två tröjor och kallingar, jag fick fyra tröjor och en massa roligt från Panduro. Thexas fick ingenting alls, men var lika glad för det.

Barnen har varit så duktiga idag när vi har varit iväg. Thexas har suttit nöjd i vagnen och Thristan har gått duktigt själv utan att springa iväg eller stänga av sina öron. Stolt mamma ja!

På vägen hem stannade vi till hos barnens gudfar Markus och hans Elin. De har köpt ett hus som de håller på att renovera. Än så länge bor de int där, men i höst ska det nog vara inflyttningsklart. Spännande!

Nu blir det soffhäng en stund till innan sängen väntar. Fia har varit här en sväng ikväll, men fick bråttom hem till nån dokumentär på tvn.

Midsommardag vid Djulö camping.















Vi spenderade våran midsommardag vid Djulö camping tillsammans med Emils mamma och pappa. Det var riktigt busväder, som Thristan skulle säga. Det var kyligt, jättevarmt, späregn, hagel, jättevarmt, duggregn, varmt osv. Tokigt. Regnet och haglet kom oturligt nog när vi var nere på stranden. Vi sökte skydd under ett stort träd, men till slut orkade inte bladen stå emot regnet mer. Vi fick springa mot caféet. Thristan började springa själv, men fick ONT och skrek av de stora hagelbollarna som slog mot hans rygg. Stackarn. Jag fick ta honom och springa jag med. Dyngsura var bara förnamnet. Men vi torkade fort när solen kom fram och fick god lunch och glass innan hemfärd.


Så mobilbloggar du.

Någon undrade hur man bloggar via sin telefon. Det är galet smidigt och man gör så här.

Först måste du ange ditt mobilnummer hos blogg.se. Det gör du under Mitt konto - Inställningar. Det är ENDAST detta nummer du kan mobilblogga från.

Sen skickar du helt enkelt ett sms eller mms till nummer: 073-0121163 så kommer det in på din blogg. Det kan dock ta några minuter extra. Men väldigt smidigt är det.

Vår midsommar.

Vi hade en skön, lugn midsommar i Valla hos min mamma med familj. Här kommer dagen i bilder.



Thexas gick mest runt i trädgården och kastade grejer. Allt från bollar till vinkorkar.



Det hoppades en hel del studsmatta.



Älsklingen i den fina trädgården.



Thexas.



Familjens vän Fredrik, syster Amanda, Thristan, syster Ebba, svåger Tobbe och syster Frida.



Tobbe och Frida.



Sillunch såklart. Mums!



Självklart blev det dans runt stången vid Valla IP. Lite bättre musik och sång än tidigare år, kul.



Jag och mina fina barn. ♥


"...och en slank han ner i diket." Thristan kunde texten och slängde sig på marken tidigare än alla andra.



Per, Thexas, syster Ebba, jag och mamma.



Sen blev killarna kramsugna.



Ibland syns syskonkärleken allt. ♥



Det finaste jag har. Mammas hjärtan.



En jordgubbstårta hör till!

Framåt kvällen bjöds det på grillat. Gott - tyckte vi alla. Till och med Thexas som satte i sig en massa kött. Han fick mina bitar, jag plockade fram sillen igen. Haha.

Tanken var ju att vi skulle vidare till kompisar på eftermiddagen/kvällen, men barnen blev trötta och vi frös, så vi åkte hem istället. Och tur var väl det - på vägen hem började det regna!


Bild tagen på midsommar för två år sedan. ...

img_0724 (MMS)

Bild tagen på midsommar för två år sedan. Jag, Thristan och en alldeles ny Thexas i magen. Jag hade fått reda på att jag var gravid bara några dagar innan. Nu är han 16 månader, time flies.


Jordgubbstårta på midsommar är ett måste!

img_4456 (MMS)

Jordgubbstårta på midsommar är ett måste!


Glad midsommar!

GLAD MIDSOMMAR vänner!

Dagen började i vanlig ordning klockan 6 när Thristan skulle upp. Han satte sig framför tvn och jag la mig igen för att försöka slumra lite tills Thexas skulle vakna. Men Emil sov så oroligt, ryckte och bökade runt, så det var omöjligt för mig att vila. När Thexas väl vaknade strax innan 8 så hade det inte blivit någon vila alls för min del.

Jag känner mig helt ihjäl idag. Trött och illamående. För jag är ju så hungrig! Men mat får vänta lite, vi ska ut till min mamma för att äta lunch och dansa runt stången vid idrottsplanen. Det brukar vara rätt lamt där uppe, men det är för barnens skull. Och nästa år hittar vi nog på nåt annat.

Kanske åker vi ut till mina vänners sommarstuga en sväng lite senare. Det beror helt på vädret och barnens humör. De har vaknat på helt fel sida igen. Så Thexas ligger nu och sover och vi åker till Valla när han har vaknat istället.

Än så länge har jag inga bilder från detta års midsommar, så jag bjuder på några från förra året istället.



Jag, Thristan och mamma dansar runt midsommarstången. Jag i blå klänning och svarta leggins.



Thristan med sin mormor.



En liten, glad Thexas. 4 månader.



Jag.



Thexas och en långhårig Emil.



Vi försökte få en fin familjebild, det gick sådär. Haha.

En blomma till mamma.





Thristan hade plockat en blomma till mig för några dagar sedan.


Besök av pappa/morfar.









Lite bilder från dagen. Pappa/morfar kom hit en sväng och vi gick ner till konditoriet och köpte med oss lite fika.
För Thexas del slutade det med ett bad - den där chokladbollen hamnade på fler ställen än bara i munnen. Bla. håret.

Barnen somnade som stockar klockan 7 ikväll, vanlig tid alltså. Det märktes tydligt på dem, speciellt Thexas, att sömnen igår vart störd. Men som tur är så är de inte uppe så sent varje kväll, det skulle aldrig fungera. Så imorgon vaknar de säkerligen i vanlig tid. Helt okej.

Här hemma pågår mys för tillfället. Emil fixade god mat ikväll. Entrecot till honom och kyckling till mig, och så en god sallad och ett glas rosé till det. Helt okej för en torsdag, det är ju trots allt ledigt imorgon.

Sovmorgon!

OJ, vilken sovmorgon vi fick idag. Jag vaknade klockan 9 och var alldeles förvirrad - dels av att ha sovit så länge och att BARNEN fortfarande sov.

Klockan 10.15 vaknade Thexas och 10.40 vaknade Thristan. Galet! Det lär väl aldrig hända igen. Haha.



En nyvaken Thexas "imorse".





Thristan tittar på tågen utanför.





Thristans häftiga strumpor. Svart/vit-randiga med röd häl och tå. Under är det lite roliga, olika gubbar. Häftigt ja.

Och ja, jag älskar att matcha killarnas kläder. Och det verkar Thristan också göra. Idag hade Thexas redan fått på sig kläder när Thristan vaknade, då gick Thristan in i sin klädkammare och plockade fram likadana kläder till sig själv. Svarta mjukisbyxor och en röd stjärntröja från Åhléns. Gullegubbar!

Jag ligger i sängen och lyssnar till regne...

Jag ligger i sängen och lyssnar till regnet samtidigt som jag läser igenom lite bloggar. Lugnet råder. Barnen sover fortfarande - och klockan är 09.50. Galet! Men så blev det ju sent för dom igår också.


En kväll i Norrköping.

Dagen har gått otroligt fort. Thexas tog en nap tidigt idag, redan 8.15 somnade han. Haha. Skönt för Thristan och mig som slog på en film och vilade i soffan. När han vaknade - klockan 11 - hade ju halva dagen gått kändes det som.

Emils mamma Lena kom förbi på lite kaffe och för att låna en grej i eftermiddags. Trevligt med lite sällskap en stund. När Emil kom hem åkte vi till Norrköping. Där blev vi bjudna på mat av Titti och Patrik, sen åkte vi hem till dom och barnen fick leka av sig. Dom hade så roligt, och ännu roligare är det att Thexas kan vara me doch leka nu. Han hänger med på ett annat sätt. Vi föräldrar kunde sitta i lugn och ro och fika och prata. Suveränt!

Det blev en väldig sen kväll för barnen, de kom i säng runt halv 10 kanske. Men det är det värt ibland. Och iom att Emil inte har någon semester i år, så får man ta vara på kvällarna. Hoppas att barnen sover lite längre än till 6 imorgon, men det är inget jag räknar med.

Världens bästa sambo kom hem från affären ...

img_7240 (MMS)

Världens bästa sambo kom hem från affären med jordgubbar och glass. Mums!


En dag i Västerås.

Jag hade så galet roligt igår på scrapbooking-kvällen. Det blir garanterat en vana att pyssla med de där brudarna. Nästa vecka ska vi vara här hemma hos mig, jag ser fram emot det redan! Haha. Igår gjorde jag ett födelsedagskort, men det får ni se om en vecka ungefär. Inge roligt om personen som ska få det hinner se det innan.

Idag tog jag och syter Frida med oss barnen för en liten utflykt. Vi hamnade i Västerås. Mycket felkörningar och skratt. Vi besökte det nya Ikea där, lite rörigt med stort och fint. Så dit kommer vi säkert åka nån gång igen, fast det är lite längre dit än till Örebro och Linköping.

Jag fick med mig lite smått och gott hem. Handdukar, blommor, korgar (som var för SMÅ Frida), servetter, batterier osv. Lite smått och gott alltså. Inget speciellt.

Nu hoppas jag på fint väder, vill ju komma igång och måla allt jag planerar att måla. Men det ska spraymålas, så man är ganska beroende av vädret.

Lekdejt hos Sandra och Alicia.

Jag och barnen har haft en suverän eftermiddag hemma hos Sandra och Alicia. Massa fika och gott, jordgubbar bla. Jag får aldrig nog! Haha. Barnen lekte bra tillsammans, otroligt nog. Haha. Men pojkarna var livrädda för deras två katter. Konstigt, men de är nog bara ovana. Vi har inte så många katter i vår närhet. Så där får vi träna lite. Jag hade stoppat i min allergitablett innan och kände inte av katterna alls, skönt!

Till slut blev Thristan och Thexas lite väl galna/ledsna. Dags att cykla hemåt för lite mat alltså. Det visar sig tydligt. Men vi hade det riktigt kul, så det gör vi snart om.

Nu ser jag fram emot kvällen, om en stund ska jag iväg på scrapbooking-kväll nämligen. Hur kul som helst! Vet inte alls vad jag ska knåpa ihop, men det löser sig. Vet bara att jag ska ta med mig en kasse med lite grejer. Blir garanterat skitkul! Mitt stora intresse. Min kusin är med bla.

Nu ska jag bara stoppa i mig lite mat innan jag ska cykla iväg. Eller? Med tanke på den svarta himlen så kommer nog regnet och jag får tigga skjuts.

Stackars min nacke.

HEJ MÅNDAG och NYA VECKA!

Thristan slog upp sina blå 05.50. Varför sover han inte? Idag fick han sätta sig i soffan framför Bolibompa direkt, inget "mys" i sängen. Det funkar ändå inte. Jag la mig i sängen igen och slumrade tills Emil skulle gå upp strax därefter.

Jag har sovit så otroligt dåligt inatt. Nacken gör galet ont, och det i sin tur gör att huvudet gör ont. Så jag har sovit en timme åt gången inatt. Vid ett tillfälle fick jag gå upp och gråta lite inne i badrummet, då kändes det lite bättre. Haha. Ja, jag tycker lite synd om mig själv. Nu har jag fått i mig två Alvedon och det känns lite bättre. En stund iaf.

Thexas ligger och sover, jag lyckades hålla honom vaken till 10.30 idag. Får se om det kanske räcker med en vila idag. Det är så svårt. Han behöver egentligen sova två gången. Men idag ska vi iväg i eftermiddag på playdate hos Sandra och Alicia. Så då blir det lite tokigt med sovtiden. Vi får se hur det går.




30-års fest, kalas och lek.

Gårdagens 30-års fest hos Anna var kanon. God mat, jättekul folk och bra stämning. Det kunde inte bli bättre med andra ord. Vid 1-tiden var det så himla kallt ute så vi gick hem.

Inatt måste jag ha sovit konstigt samt spänt mig massor pga kylan. För idag har jag GALET ONT i min nacke. Och det blir bara värre och värre. Nu börjar det stråla upp i skellen också. Inte ett dugg skönt. Hoppas på att kunna "sova tillbaka" nacken inatt. Haha.

Idag har vi fått hem barnen igen, ganska tidigt. Skönt. Vi har varit hos min morbror med familj, som fyllde år och bjöd på fika. Barnen lekte som galningar med mina kusiner. Efter besöket där åkte vi vidare till Emils föräldrar och lekte lite till. Det var trötta barn som stupade i säng här för ett tag sedan.

Emil är och köper lite sallad till oss, vi har inte riktigt hunnit med att äta idag så nu är jag hungrig! Sen blir det nog en tidig kväll med en bra bok tror jag.

Tatuering?

Jag har länge funderat på att tatuera in pojkarnas namn. Frågan är inte OM, utan VART! Just nu går funderingar på att tatuera in namnen på två fingrar, men jag vet inte. Det kanske är lite väl synligt? Innan har tanken gått att göra det runt handleden i "armbandsstil".

Jag har en tatuering sedan tidigare, i ljumsken.

Vart har du dina tatueringar? Och vad är det för motiv?



Inspiration. Bild från Google.

Vinflaska.

Ikväll ska vi iväg och fira Anna. Igår kväll scrappade jag ihop ett sk. flaskkort igen. Och den här gången gick det fortare än sist, nu hade jag ett litet hum om hur jag ville ha det iaf. Jag gjorde samma ihopsättning som på den flaska Henke fick, en korsettskörning.












Anslagstavla av hönsnät.

I oktober (!) plockade jag ner en stor ram som jag hittade på vinden, den hade ändå ingen ägare. Ett flertal månader senare så målades den, och så hände inte så mycket mer. Men för några veckor sen gjorde jag klart mitt lilla projekt. Så här blev det.



Jag häftade fast hönsnät på baksidan ovh vips så blev det en "anslagstavla". Jag evt inte riktigt vad jag ska ha på den än, har bara hängt upp lite grejer så länge.



Just nu hänger det saker uppe med enkla S-krokar från IKEA.



Ljus.



Gamla bilder på barnen som sitter fast med små klädnypare från Panduro.



Hallen.

En tiiidig morgon!

Jag trodde jag såg fel på klockan "imorse" när Thristan vaknade. 04.42. INTE okej! Men han var hur pigg som helst och tänkte inte somna om. En timme låg han i vår säng och vred och vände, och Bolibompa började inte förrän halv 6. Efter en timme i våran säng så skickade jag ut honom till soffan och andra tvn. Där satt han nöjt till klockan 7 då han var hungrig. Lillebror vaknade kvart i 8 sen. Att de aldrig kan ta sovmorgon samtidigt?

Så idag är vi lite trötta här hemma. Speciellt Thristan, han är inte alls på bra humör. Emil tog med sig Thexas ner å stan för att fika med en vän medans jag och Thristan stannade kvar hemma. Vi har satt upp två nya affischer med Blixter McQueen i hans rum, nöjd kille!

Ikväll vankas det 30-års tillställning för min och Emils del. Det är hans väns sambo Anna som fyller år. Vi försökte få hit en barnvakt, men utan resultat. Så nu får barnen åka hem till sin mormor och sova där istället. Och just nu lockar den där sovmorgonen imorgon faktiskt. Så det blir nog bra ändå. Haha.







Jag fotade killarna uppifrån fönstret imorse när de gick till Sultans konditori för att köpa färskt bröd. De är så fina när de travar iväg tillsammans varje lördagsmorgon.

Vilken härlig regndag!







Dagens frukost bestod av jordgubbar med mjölk för min del.
Finns det något godare på sommaren?

Barnen är på strålande humör idag. De leker FABULÖST bra faktiskt! Just nu serverar de mig "mat", deras plast/tygmat dvs. Det serveras allt från våfflor till kycklingklubbor och tuggummi. Och till råga på allt så SKRATTAR de och har roligt tillsammans! Så fint att se efter några tuffa dagar med massa bråk.

Här i Katrineholm regnar det, så det blir en dag inne. Vi gör egentligen ingenting, leker och myser. Rår om varandra. En maskin tvätt har vi fixat också. Snart ska jag ta mig en dusch och göra mig iordning.
(vågar man skiva att klockan är halv 2 och att vi fortfarande har pyjamas på oss)
Det är riktigt mys det! Haha.

Nehe, duschen var det. Måntro om jag får sällskap av två badsugna killar? Förmodligen.

I eftermiddag när Emil kommer hem så hoppas jag och Thristan att vi kommer iväg till Norrköping för att hälsa på fam. Andersson. Thristan tjatar efter Charlie. Sötnosarna.


Ny klocka.







Den här nya väggklockan fick jag hem i förra veckan.

Jag budade hem den från Enkrona för en billig peng.
Än så längar har den inte kommit upp på väggen, vet inte riktigt vart jag ska ha den.
Emil tycker att den "tickar" för mycket, så den kasnke får hamna i köket.


Inredningsbutiker.

Ni efterlyste inredningbutiker i Katrineholmsområdet. Svårt, här finns inte så stort utbud direkt. Men här kommer några iaf.

Måleriboden, Katrineholm centrum.
Ninas kammare, Katrineholm centrum.
Cayenne, Katrineholm centrum.
Grannfrun. Endast webbshop, men varorna kan hämtas i Katrineholm.
Britt Maries Pyssel och pynt, Katrineholm.
Åhléns, Katrineholm centrum.
ICA Maxi, Lövåsen Katrineholm. (ingen inredningbutik direkt, men de får inte riktigt fina grejer ibland.


Det var Katrineholm det. Inte så mycket att hurra över direkt.
Men i närheten finns bla dessa butiker också.

Fabrix, Vingåker outletområdet.
La Casa, Vingåker outletområdet.

Serholt outlet, Bruket Hälleforsnäs. (min fd. arbetsplats)

Underbara hem, Eskilstuna.
Dimoda, Tuna Park Eskilstuna.

Drömgården, Norrköping.
Casa Nova, Norrköping.

Nice, Marieberg galleria Örebro.
IKEA, Marieberg galleria Örebro.





Bokstäver från Drömgården, Norrköping.



Handukar - Ica Maxi. Hjärta - Casa Nova samt Britt Maries pyssel och pynt. Ljushållare - Måleriboden.



Kryddburkar - IKEA. (Thristans strösselsamling)



Kuddar - Serholt outlet samt Åhléns.


Känner ni att jag har glömt någon som är värd att nämnas? Kommentera gärna så jag kan fylla på!

Godmorgon FREDAG! Här hemma pågår morgonda...

img_9380 (MMS)

Godmorgon FREDAG! Här hemma pågår morgondans. Barnen har varit vakna sedan 05.20 och är väldigt pigga och fulla av energi nu. Jag själv känner mig trött och inte riktigt utvilad, men glad ändå. Vi satsar på en mysig dag innan hjärtat kommer hem och vi tar helg!


Spindelkräk.

Linda och jag har verkligen haft myspys här ikväll. God grekisk mat från Rhodos, glass och massa tjejsnack.

Det värsta var precis innan Linda skulle hem då vi hittade en GIGANTISK spindel i badrummet. Fegisen Linda åkte hem och lämnade mig med besten. Emil ville inte komma hem och döda den åt mig. Och helt plötsligt var spindeln inte på väggen i badrummet längre!

Mitt hjärta slog snaaaabbt och jag svettades. På riktigt. Jag HATAR spindlar! Men - jag var ju tvungen att hitta och få bort odjuret. Sakta, och med mycket skakiga händer så lyfte och skakade jag på de kläder som låg nere på golvet. Och i Thristans kalsonger så finns spindeln! 

Den kilar kvickt iväg för att rädda sitt eget liv, men jag var lite snabbare och han mosa skiten med Emils sko. (tur att han har stora fötter)  Efteråt var jag både svettig och skakis. Uäääääh.

En lite bättre dag.

Äntligen har det varit en dag då jag inte känner mig helt slut till kvällen. Pojkarna har varit lite snällare mot varandra idag, och det gör mycket.

Efter lunch tog vi syskonvagnen och tog en promenad till en vän för lite umgänge. Lite miljöomväxling är bra. En snabb tur på stan med Emil har hunnits med också. Han skulle ha nya skor och det blev det.

Ikväll är Emil på Harrys och firar sin vän Bertan som fyller år. Jag har Linda här hos mig, vi ska precis sätta i oss lite mat från Rhodos och mysa. Nice!

Mina fina pärlor tidigare idag. Sams i vag...

img_5419 (MMS)

Mina fina pärlor tidigare idag. Sams i vagnen. ;)


Vår dag och bilder.

Sorry, för dålig uppdatering. Jag är inte riktigt mig själv just nu känner jag. Noll energi och allmänt nere, men det brukar vända efter ett par dagar. Känns bara fel att klaga av sig här ändå.

Dagen har gått ganska bra ändå. Efter lunch tog vi oss ut en sväng, skulle kolla in rean på HM men hittade inte ett dugg. Hittade några tröjor till Thristan, men då hade han ingen lust att gå där inne längre så vi gick och köpte välling och glass innan vi mötte upp syster/moster Amanda och gick hemåt.

Vilket tråkigt inlägg va? Slänger upp lite bilder istället.









"Hängare" - Måleriboden, grytlapp och grytvante - Hemtex, hissgardin och fönsterlampa (fot + skärm) - GeKås Ullared


Comtesse!





För ett tag sedan var vi ju i Söderköping, där jag köpte en duk i en liten textilbutik.
Påsen från butiken fick jag tag på igår och skrattade gott åt namnet.
Comtesse.

Thristan (och ibland vi andra med) kallar Thexas för just Tesse (Thesse).
Och det som ropas mest här hemma är nog -Kom tesse! =Comtesse.
Vilket sammanträffande!


Ännu en kaotisk dag.

Jag är helt slut! På riktigt. Jag sitter i soffan och är kissnödig, men orkar inte ens resa mig upp för att gå till toaletten. Jag orkar nog hålla mig en stund till. Det här med barnens tjiv och bråk tär verkligen på en. Hur orkar man? Och hur länge ska det hålla i? "Tills Thexas kan pratat bättre och uttrycka sig själv" sägs det.

Nu sover iaf Thexas och om en stund kommer Emil hem. Lite avlastning är skönt. Hemskt att säga va? Jag trodde själv aldrig att jag skulle känna så. Men just nu är det riktigt tungt. Och det där nätverket jag talade om är nästintill obefintligt. Linda och Fia är änglar iaf, de kom hit igår och hjälpte till lite. De kanske inte märkte det själva, men det blir STOR skillnad när man har gäster hemma. Eller när man inte är hemma, det är ännu bättre.


Idag har det varit riktigt skruttväder. Mulet och regn. Vi var tvugna att bege oss ner på stan, såklart började det regna som mest då. Som tur är har vi inte så långt ner på stan, vi bor i princip nere på stan. Thristan var jätteduktig som gick snällt bredvid vagnen och lyssnade. Thexas satt fastspänd i vagnen och kom inte så långt.

Vi sprang förbi Åhléns rea och lite smått och gott till pojkarna fick följa med hem. T-shirtar, strumpor och massa kalsonger till Thristan. Och så en ny kalender till mig.


När vi sörjer min gamla lekstuga.

Det råder lite sorg här hemma. Det jag sörjer är min gamla lekstuga.

För någon månad sedan kanske, så pratade mamma om att sälja min lekstuga. Fråga mig inte varför, hon har fått en dille på att sälja saker. Jag bad henne uttryckligen att INTE sälja den då jag villa ha kvar den till mina pojkar.

I helgen läste jag en "bekants" blogg, då hon lagt ut bild på en lekstuga de ska åka och titta på. Och när jag kommer hem till min mamma i söndags så stod där ingen lekstuga! Jag går återigen igen in på tjejens blogg och ser att det är min lekstuga de köpt. Det föll en tår och jag drog en ful svordomsramsa i mitt huvud.

Jag blev både ledsem och besviken, men inte förvånad tyvärr. Nu renoverar de upp lekstugan som säkert kommer bli jättefin. Hoppas på att få se bilder sen. ;) Hade bara hoppats att det var jag som hade fått renovera den åt mina barn om några år när vi bor i hus. Men nu blev det visst inte så, och ja - det är lite sorgligt allt.


Chokladbollar med strössel.









Fia var här förut och hade köpt med sig chokladbollar med strössel på till killarnas förtjusning.

Haha. Jag som alltid varit så noga med att Thristan inte skulle äta sötsaker när han var liten. Det är inte alls samma sak med andra barnet vill jag lova. Thexas äter allt. MEN, Thexas äter vanlig mat så bra, så att lite socker då och då gör inte så mycket.

Uppskattade chokladbollar iaf. (det kan även jag intyga.)


Nya skålar.







Ljuvliga skålar från Ica Maxi.

Ett riktigt kap!
De är nog lite större än de ser ut, perfekta till jordgubbar och mjölk eller morgonyoghurten.


Något att tänka på.



Tänk så mycket man har att vinna på att inte jämföra
sig med andra
och hur man TROR att andra har det.

Lägg istället energin dig själv och vad du själv vill
göra för att förbättra ditt liv utifrån dina egna förutsättningar
och önskningar. Det är nämligen något du faktiskt KAN
påverka och förändra
.


Just nu omges vi av väldigt negativa människor. Jag vet inte vad det är med folk! Att snacka skit om andra är bland det värsta jag vet! Jag vill inte höra, jag har inget att vinna på det. För vem har det? Vem är jag att döma andra?

Ska det verkligen krävas att man ska ha varit nere på botten för att inse att livet är skört? Att man bara lever en gång. Att man borde vara rädd om det man faktiskt har. Att nu är nu. Måste det vara så svårt att se möjligheterna istället för omöjligheten? Ett positivt tänkande tack!

Vem har du att ringa när livet känns surt? Den personen som du talar bakom ryggen om?
Hur ser ditt nätverk ut?

Jag har alltid haft ett ganska brett nätverk. Fram tills nu. När jag var gravid med Thexas och allt kändes som svårast så fanns alla där för mig. Vänner och familj, bekanta och okända. Då var det synd om mig, eller? Jag känner mig inte bitter, men ledsen över att nätverket som jag trodde var så starkt är så väldigt skört. Samtidigt är jag otroligt tacksam för de få riktiga vännerna och den familj som jag har. Fast kontakten inte är densamma.


När sommaren börjar "på riktigt".

Måndag, ny vecka och "början av sommaren" för oss i och med dagisuppehållet. Det är en blandning av känslor som jag ser fram emot 2,5 månader hemma med pojkarna. Sjävklart ska jag försöka njuta av varje sekund, det här lär ändå vara sista sommaren som jag kommer kunna vara hemma med dom så här. Men det känns lite tungt också. Emil kommer inte ha nån semester. Och allt barnen gör är att bråkar. Och det är inget undantag. Imorse klockan 07.40 höll jag på att bryta ihop, då hade vi varit vakna i en timme och jag hade försökt hålla barnen sams sen dess. Pjuh!

När Thexas var mindre och Thristan retades med honom sa vi till varandra "vänta bara tills den dagen då Thexas kan ge igen." Den dagen är nu, varje dag. Gånger 100. Man blir bara så ledsen och matt i kroppen av att ständigt ha full koll på att Thexas inte biter, nyper, slår osv. Han är en riktig "värstning-unge".

Men samtidigt så vet jag ju att det bara är en period, ett sätt han uttrycker sig på osv. Men ibland är det jävligt tungt bara. Men nu gör vi det bästa av den här dagen. Thexas sover redan, det får bli två gånger idag med tanke på hans humör förut.

Till råga på allt så fick vi nya grannar i helgen. Stackarna. De lär ju höra oss alldeles för mycket. För gud, så skönt det har varit utan grannar. Det är lyhört som tusan och man hör varenda steg de tar ovanför oss. Men, men. Helt onödiga bekymmer. Idag blir prio ett iaf - noll bitmärken på oss.


Harrys sallad.



Fredagens middag på Harrys bestod av ribbs för Emils del och en skaldjurssallad för mig.

Min sallad vad galet stor, och inte ens hälften gick ner i min mage. Men den var SÅ god! Salta skaldjur och mycket olika ingredienser, det enda negativa var dressingen som det var alldeles för mycket av. Det gick att krama ur kronäckskockan, men annars var det kanongod mat! Dit lär jag gå fler gånger för att äta sallad - nästan så att C&Ls sallad har fått en konkurrent.
(nästan)


En dag i Stadsparken.











Här kommer lite bilder från en mysig dag i stadsparken tillsammans med Sara och Eddie för ett dag sedan.
 
Barnen lekte gärnet och vi hade fullt upp med att springa efter dom. Pjuh!
Men med lite glass och bullar som muta så satt de stilla en liten stund iallafall. Det gör vi snart om!


När vi hade en galet rolig kväll.

Min syster Amanda ställde upp som barnvakt igår, då vi lite spontant blev hembjudna till Linda och Henke. Tack Amanda, du är bäst!

Hos Linda och Henke vart det bubbel och galen dans. Och visst har man som roligast när det är så oplanerat och spontant? Jag hade roligare än på länge, men det blev en ganska tidig kväll för oss ändå. Vi gick in på Harrys en sväng, men där var det alldeles för varmt och jag kände att paniken var nära. Så Emil och jag gick hem innan de andra. Men kvällen var toppen ändå!

Imorse vaknade jag pigg och hyffsat tidigt, min sambo däremot - han är rätt trött idag. Thexas är hos sin farmor och farfar idag med när Thristan och han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och hans familj också är. Hoppas det går lika bra idag som i förrgår. Ett steg i taget...

Nu ska jag låta Emil vila några timmar innan kidsen kommer hem. Jag ska umgås med min dator och kanske städa lite? Det skulle behövas. Men vill ju inte väsnas, så det kanske inte går. Typiskt... Hihi.



Suddig bild från telefonen. Malin, Andreas, Henke, Carl-Philip och Linda.



Och finaste darling.

Som vanligt råder det dålig uppdatering un...

img_2999 (MMS)

Som vanligt råder det dålig uppdatering under helgen. Idag har vi varit nere på stan och tittat på studenter. Thexas dansade som en galning till all musik. Inte ett dugg rädd. Min raring.


Vi har haft en trevlig kväll på Harrys med...

img_3416 (MMS)

Vi har haft en trevlig kväll på Harrys med vänner. Jag åt en god, STOR sallad. Kunde ha räckt till lunch imorgon också! Jag cyklade och hämtade hem en glad Thexas vid 20-tiden, inte ett dugg trött med tanke på dagens sömn = 3,5 timmar sammanlagt! Nu ska vi andra krypa till kojs här hemma.


När vi tagit en cykeltur.

"Inget badväder idag" My ass! Det visade sig vara HUR varmt och kvavt som helst. Jag och Thexas tog en cykeltur och uträttade några viktiaga ärenden (köpte najvtråd till pyssel och URFINA skålar på Maxi). Vi svängde förbi Emils jobb och sa hej också, mycket uppskattat av herrn bak på cykeln som både fick vatten i plastmugg och en ny bil på hans jobb. Jag blev alldeles svett av vår tur. En dag på stranden hade verkligen varit bättre.

Men, men. Inte mycket att göra åt det nu. Vi är hemma igen och Thexas tar sin andra nap för dagen, tröttis. Ikväll ska han kanske upp till sin farmor och farfar en sväng med resten av den familjen. Jag bjöd in honom själv, får se vad Thristan tycker om det. Jag och Emil tänkte väl kanske hitta på nåt under tiden, frågan är bara vad? Och vad man orkar i denna värme?

Dagens-att-göra!

Yes, nu kom jag på dagens-att-göra!

Det blir en cykeltur upp till Bygghandeln sen för att införskaffa riktigt tjock ståltråd.
Pyssel och lull-lull på gång!

Men första ska Thexas sova klart, jag ska städa undan lite så jag kan ta lite nya kort, jag ska göra mig iordning, Thexas ska få andra kläder på sig sen, vi ska äta lunch osv. Men så småningom kommer vi nog iväg...

När vi välkomnar FREDAG!

God förmiddag härliga fredag!

Klockan SEX imorse vaknade Thexas. Vi som hade gjort en deal igår att sova till nio. Men icke! Haha. Det var bara att pallra sig upp. Men efter lite välling så la vi oss i sängen och myste och busade massor innan vi gick upp på riktigt. Skönt.

Men med tanke på den tidiga morgonen, så var han trött redan vid nio igen. Så idag gick det inte alls att hålla honom vaken för att bara få honom att sova en gång om dagen. Jaja, man kan inte vinna jämt. Det lär bli två små nappar för honom idag och en lite senare kväll.

Vad har ni för planer idag?

Vi verkar inte ha några alls. Hade funderingar på att åka ner till sjön med Thexas, men vädret är inte riktigt hundra, så jag får nog tänka om.



En busig Thexas häromdagen med massa Kesella vanilj runt munnen. Mums!

När Thristan får sommarlov.

Idag var det avslutning på dagis för "de stora barnen", dvs de som går upp i 5-årsgrupper till hösten. Barnen fick med sig en ballong hem. Det var även sista dagen på dagis för Thristans del, nu väntar ett sommarlov på 2,5 månader!



Thristans "tjej" Reem, Thexas och Thristan.

Efter dagis och lunch var Thristan en riktig tröttis. När Thexas hade somnat för sin middagsnap så bad Thristan om att få se på tv. Jag själv har feber och la mig i andra soffan. Efter en stund kom Thristan och la sig bredvid mig. Jag somnade till och vaknade av att han snarkade mig i örat. Då hade vi sovit där i 45 minuter. Tur att jag vaknade till då iaf, tio minuter innan han-som-inte-får-nämnas-vid-namn skulle komma och hämta Thristan. Det var bara att packa väskor och väcka skrutten.





Emil slängde ihop en god kyckligsallad till middag. Thexas åt lite tidigare än oss, och roade sig under tiden med...



Att gunga i sin gamla bilstol som står i hallen i väntan på att bäras upp på vinden.

Nu väntar filmmys här hemma. Emil tittade mycket på film förr, men under det senaste året har två barn tagit över den platsen. Inte så konstigt kanske. Så idag cyklade jag iväg och hyrde en film och köpte lite popcorn och glass. Mys!

Glassmys i kyrkbacken igår eftermiddag med...

img_9848 (MMS)

Glassmys i kyrkbacken igår eftermiddag med moster Frida, morfar och Tilla.


Ytterliggare ett bevis på att busungen The...

img_4734 (MMS)

Ytterliggare ett bevis på att busungen Thexas bits. Den här gången biter han sig själv dock.


Mms-inlägg och Bloglovin.

Nu verkar mobilbloggningen fungera igen. Det har tydligen varit strul med blogg.se´s underleverantörer, men nu hoppar det upp en massa gamla mms-inlägg via Bloglovin från både mig själv och andra bloggare som jag följer. Skönt!

Ni vet väl om att ni kan följa mig via Bloglovin? Sedan jag skaffade mig en iPhone så är jag helt fast vid den appen. Man lägger till bloggare som man vill följa, och så "ploppar" det upp nya inlägg när de precis har publicerats. På så sätt slipper man gå in på en massa bloggar hela tiden utan att det har blivit uppdaterat. Smart grej!


Lite småsjuk.

Imorse vaknade jag med feber och ont i hela kroppen. Typiskt. Emil var smårisig hela förra veckan, men jobbade ändå. Det tycks vara hans skit jag fått ta över. Näsan och halsen känns mest svullna och huvudet är tungt. Typiskt, var det ja!

Hade ju en massa planer för den här dagen och för morgondagen, men nu sitter Thristan och jag istället i soffan och kollar på film, Thexas sover middag.

De finaste jag har.


Våran dag.

Godkväll kära läsare.

Idag har Thristan varit tillbaka på dagis igen. Han längtade dit och hade jätteroligt. Det var SVÅRT att hålla Thexas vaken under tiden, men jag lyckades. Efter lunch somnade han som en stock, och det går riktigt bra med att han bara ska sova en gång om dagen. Ännu lättare blir det nog sen under "semestern".

Thristan går bara på dagis nu på onsdag och torsdag och sen är det SOMMARLOV/"semester" för vår del. Den 22:a augusti kommer bägge pojkarna att börja på samma dagis och avdelning igen. Spännande. Tänk att Thexas börjar bli så stor? Konstigt, min lilla bebis.

När Emil kom hem från jobbet idag så tog vi cyklarna och åkte till sjukhusparken och lekte lite. Thexas älskar att sitta och pilla i sanden, så det är ju en perfekt lekpark för honom. Fegisen Thristan vågade åka rutschkana hela själv för första gången, efter några "hålla handen och ta emot mig"-åk. Tuff kille faktiskt. Haha.

Nu väntar säsongsavslutning av Desperate Housewifes om en stund. Emil har redan somnat i soffan så jag får nog kolla själv. Ovant för honom att jobba idag då han varit ledig några dagar.


Testar mobilblogga. Men det verkar fortfar...

img_8083 (MMS)

Testar mobilblogga. Men det verkar fortfarande inte vilja fungera. Suck.


När vi slappar hos gammelmormor.

Vi är hos min mormor och hennes Olle idag igen. Det är så skönt att sitta här. Vi badar fötterna vid strandkanten och får "lerinpackning" av Ebba. Vi fikar och njuter av värmen. Nu har Ebba och Per åkt hem, men vi stannar en stund till. Olle har tänt grillen och vi ska äts korv. Sommaren är underbar.

När vi låtsas att det är semester.

Vi har så otroligt härliga dagar. Eftersom Emil inte kommer att ha någon semester i år, så känns det extra viktigt att ta vara på dagarna nu då han väl är ledig. 

Gräsmattedejten hos Linda och Henke var suverän. Vi fikade i flera timmar och barnen lekte glatt. Filippa var som vnligt galet söt och en riktig mystjej. Pojkarna fick en hink med vatten som de lekte med. En underbar eftermiddag med finaste vännerna. Vad mer kan man begära? Mer sånt!

Precis när vi skulle åka frn Linda och Henke så bestämde vi att vi skulle med till Stadsparken 50 minuter senare för att äta med dom, plus Louise och Tobbe. Så vi hann bara cykla hem för att ge Thristan och Thexas lite yoghurt innan vi cyklade iväg igen. Vi tvivlade nämligen på att Thristan skulle våga äta pizza.

Det hade vi inte behövt gjort! Gudmor Linda köpte en egen barnpizza till Thristan (som ändå var lika sor som våra vanliga pizzor) och han åt glatt upp halva pizzan nästan! Förut har han smakat nån pizzakant, men det är säkert ett år sedan. Så det här blev den riktiga pizzapremiären - trodde vi! 

"Jag brukar äta pizza med min pappa" kläcer Thristan ur sig. Oh, kul! Thexas fick iaf smaka en liten bit som han satt och tuggade på en bra stund. Men vanligt bröd var bättre. När pojkarna hade ätit färdigt så gick jag med dom till lekparken och de andra satt kvar och pratade. Vi lekte järnet en bra stund innan det var dags för hemfärd.

Emil, Tobbe och Henke jobbar på samma ställe förresten, men på olika avdelningar. Lite kul. Så nu hoppas vi på firmafester där respektive också är välkomna. Hihi.

Det blev ett ganska långt inlägg om mest ingenting, men så kan det gå. Inga bilder tänker jag bjuda på heller, de ligger på Emils telefon och får vänta lite.



Thristan visar upp sin nya legobil - i form utav Blixten McQueen såklart. Nöjd kille.

Vi ska strax iväg på gräsmattemys.

Än har vi inte riktigt kommit igång för dagen. Vi har städat, tvättat och sorterat leksaker hela förmiddagen. Thexas har sovit i snart två timmar och vi andra har ätit lunch. (Thexas fick äta innan han somnade.)

Vi ska, så snart Thexas vaknar, cykla iväg till Linda och Henke för lite gräsmattemys tillsammans med Bettina, Robin och Filippa. Vi skulle ha haft lite hembakat med oss, men jag har inte haft ork eller lust till att baka, så vi får helt enkelt stanna vid affären och köpa med nåt.

Våran dag.

Jag passar på att lägga upp lite bilder från idag, när jag ändå håller på.



Thristan fick köpa en ballong på marknaden. Självklart valde han en med Blixten på, favoriten.



Emil och Thristan myste på bryggan.



De fiskade musslor. Ett riktigt roligt nöje, enligt Emil.



Jag och Thexas tittade mest på när de andra var på bryggan. Men vi gick ner en sväng och doppade fötterna vi med. Men en vild 1-åring och en brygga är ingen bra kombo.



Olle och Thexas myste en massa i hamocken. Thexas gungade glatt.



Haha. Jag skrattar så mycket åt den här bilden. Olle tog sig på magen och Thexas började klappa och banka på den. Så rart! Hoppas bara att Olle samtycker med att den här bilden läggs ut. Haha.

När jag visar bilder från igår.

Jag la över lite bilder från telefonen på datorn från när vi var i Söderköping igår. Det finns mycket bättre bilder på Emils telefon, men de kanske kommer upp en annan gång.



Thristan fick en hel hink med glass, som man fick äta med spade. väldigt konstigt myckte han. Han orkade inte mycket av den, så jag tog över. Men ändå var det hälften kvar! Haha.



Thexas fick smaka av Emils glass. Här ser glassen ut att vara större än Thexas, men han sitter ju en bit ifrån. Haha.



Man blir törstig av glass, och av värmen! Thristan tog till Thexas flaska.



Barnen fick direkt span på en liten lekpark där Emils föräldrar campade. Så där hamnade vi en bra stund.


När Thristan är partykille.



Världens finaste Thristan var partykille på Elias kalas idag.


När jag gjort ett dopkort.

Jag har fått min första "beställning" på kort. Det var min vän Titti som ville ha ett dopkort till en liten Alva. Det blev ett ganska enkelt kort, men som ändå tog 5 timmar att göra. Bilderna blev lite dåliga tyvärr. Tog bara några snabbt innan det skulle levereras.

Sida 1.



Sid 2 & 3.







Sid. 4 & 5. En dikt som Titti ville ha med på kortet.








Dålig bloggning, sorry. Vi har haft en ful...

img_4593 (MMS)

Dålig bloggning, sorry. Vi har haft en fullspäckad sommardag. 2-års kalas hos Elias, marknad och tivoli, hälsat på hos min mormor och hennes Olle. Hur mysigt som helst. Barnen somnade som stockar, inte konstigt med tanke på att Thexas hoppade över  allt vad sovande heter idag. På bilden ser ni Emil och Thristan som fiskar musslor hos gammelmormor och Olle. Nöjda killar!


En dag i Söderköping.

När Emil kom hem från jobbet så packade vi in oss i bilen för att åka till Söderköping. Men strax innan Norrköping så hamnade vi i bilkö (lite komiskt, då Linda och Henke råkade ut för samma sak där för några dagar sen) Den här gången var det en husvagn som hade vällt, otäckt! Men vi var ur kön på ca en halvtimme, så det gick ju smidigt. Thexas sov under tiden.

I Söderköping promenerade vi, åt glass (!), tittade på båtar, lekte i en lekpark, köpte en ny duk i en liten textilbutik, åkte och hälsade på Emils föräldrar som hade husvagnen på en camping i närheten. En underbar dag och en VARM sådan. 35 grader visade det en stund på campingen, galet. Och jag som gjorde misstaget att ta på mig svarta, långa leggins imorse. Pjuh!

Ikväll blir det bara mys här hemma. Vi har precis kommit hem och Thexas sitter i badet under övervakning av Emil. Thristan sitter här bredvid med lite Ahlgrens bilar och vatten. Jag och Emil ska mysa till det med lite bubbel och räkor ikväll.


"Thesse luktar bajs."

Vilken mysig morgon vi har haft. Emil är iväg och jobbar i några timmar, men räknar med att kunna sluta runt lunchtid, härligt!

Thristan och Thexas har lekt så bra tillsammans nu på morgonen. De tömde ut alla bilar och duplo på Thristans golv och så satt de där och lekte med musik på stereon. Själv fick jag ta en dusch utan att få badleksaker kastade på mig. Skönt. Lagom tills jag klev ur duschen så kom Thristan och sa att "Thesse luktar bajs, och jag såg i hans blöja att det är massa brunt." Haha. Duktig storebror. Men jag fick byta blöjan såklart.

Thexas tog sin vila tidigare idag. Annars försöker vi nu vänja honom vid att bara sova en gång om dagen, efter lunch runt halv ett. Men idag gick det inte! Han somnade nästan i stolen när han åt gröt. Och när jag lyfte ner honom så gick han in till sin säng och sträckte upp armarna mot mig. Han somnade innan jag ens lämnat rummet. Trött liten kille.

Nu väntar vi på att barnens faster Malin ska komma och passa barnen en stund. Jag har lite akut-ärenden på stan att göra. Och det vill nog inte Thristan med på. NU kom hon!




Vårt nya sideborad får agera "tv-bänk."

Här kommer bilder på sideboardet vi köpt på Ikea i förra helgen. Det är ett Hemnes, 1695:-. Det blev sjukt mycket snyggare än med en tv-bänk om ni frågar mig. (som inte alls gillar när tvn är den största punkten i ett rum) Tanken är att tvn ska upp på väggen, bara några centimeter så man slipper foten och kan lull-lulla lite på bänken istället. För det är jag bra på. Hihi.



Vi tog bort en sektion hylla för att få plats med dvd-spelaren. Vad som ska rymmas i de andra facken är fortfarande ett frågetecken. Just nu står Macbooken där, men det känns lite väl riskabelt. Men jag ska nog komma på nåt kul lull-lull. Haha.

Korgarna är även de från Ikea, Branäs. 99:- styck. Rymmer en himla massa, Thristans filmer finns i en korg, resten står tomma. Än så länge.


Just nu pågår provsmakning av de nya glass...

img_8049 (MMS)

Just nu pågår provsmakning av de nya glassmakerna Päronsplitt och Lakrits Puck. Den sistnämnda är gudomlig enligt min smak.


När vi köpt ny cykel, igen.

Vi har blivit med ny cykel, igen. Den här gången blev det en blå till Emil av samma märke som min vita från Coop Bygg. Galet bra pris just nu. 1995:- Klappat och klart.



Emil bar upp cykeln i trapphuset för montering. Thexas övervakade noga från stolen, medans Thristan var en duktig medhjälpare med egna verktyg, i plast.



Fin! Sen tog vi en cykeltur till pappa/morfar där vi bjöds på middag och barnen fick busa av sig (ännu mer!) utomhus. Väl hemma igen så somnade de gott och snabbt.


När vi äter goda kakor.



Till fikat idag testade vi nya Singoalla med blåbär och vaniljsmak.

Herregud, de var verkligen farligt goda! Jag är ju en riktig sucker för blåbär/vanilj, men erkänner att jag köpte kakorna bara för den fina förpackningens skull.


När familjen Flodman/Larsson varit på besök.

Idag har vi haft familjen Flodman/Larsson på besök. Det var längesen vi sågs och SÅ roligt! Jag har verkligen saknat min fina Lina. Vi fikade gott och barnen lekte gärnet. Stackars Olivia blev nog både skrämd och chockad över pojkarnas galna lek. De har en tendens att bli lite väl vilda tillsammans, men det brukar gå över lika fort igen. Som tur är.



Gott med fika, och mat för Olivias del.



Olivia kollade fundersamt på Thexas bulle. Han åt som vanligt med god aptit. Sen kom majskrokar och morotssticken fram, en hit!



"-Kan man äta det här?" undrar Olivia. Allt provsmakades.



Haha vilken rolig bild. Kolla in Thexas i bakgrunden. Galen!



Olle, Lina och de fina barnen.



"-Vaaaa?!?" är Thexas vanligaste kommentar/ord nu för tiden.



Fina älskling som var så busig!



Söta Olivia.

Det blev mest bilder på Thexas och Olivia. Inte konstigt kanske, de är mest still och kan le på beställning (eller när man fånar sig lite.) Thristans rygg kom ju med på ett foto iaf, han gillar inte att vara med på kort.


Kristi Himmelfärd.



Oh, vilken slapp och skön dag vi har. Kristi Himmelfärd innebär ledig dag för Emil, skönt för oss alla. Vi inväntar besök från Örebro i form utav Lina, Olle och Olivia. Vi har inte träffats sen förra sommaren tror jag, så Olivia har hunnit bli en STOR tjej nu.

Thexas ligger och sover, han var så trött. Vi var uppe på Coop Bygg en sväng för att köpa oss en till ny cykel, men de höll just på att packa ur lastbilen med den cykel som Emil ville ha, så det fick vänta. Kanske åker vi upp senare och köper en då.

Annars vet jag inte riktigt vad vi har för planer. Emil jobbar en stund imorgon, men vi ska nog hinna med lite mys och kvalitetstid ändå.

Hoppas ni andra har en bra dag, är ni också lediga idag?

Ny design på bloggen.

Ny deign på bloggen. Vad tycker ni? Jag är MER än nöjd.

Tack finaste Tanja för hjälpen.

Jag tror att allt ska fungera som det ska. Hojta till annars.

Välkommen JUNI!

Tänk, att det redan är juni! Det är ju alldeles underbart. Sommar, sommar, sommar!

Thristan tog ingen sovmorgon idag utan vaknade halv 6 istället. Lite väl tidigt kan tyckas, då han sov till halv 11 igår. Men det gjorde ju att vi hann till dagis. Nu har han bara fyra dagar kvar att gå i nästa vecka och sen väntar SOMMARLOV för honom i minst två månader. Det beror lite på när Thexas inskolning börjar. Usch, vill itne att Thexas ska bli så stor att han blir en dagispojke. Stanna tiden någon?

Juat nu håller vi på att vänja Thexas vid att bara sova middag en gång om dagen. Vi är inne på tredje dagen nu och det går riktigt bra. Det är lite omställning, men förr eller senare måste det ju ske. Och han somnar mycket bättre på kvällen när han bara sover en gång om dagen.

Så nu ligger Thexas och sover och Thristan sitter och pärlar. Jag ska dra en snabbstädning av hemmet tror jag. För kanske får vi besök sen? Eller så blir det en lekparksdejt.


RSS 2.0