När vi haft en mysig stund i Stadsparken.

Vi har haft en riktig mysig eftermiddag/kväll. När Emil kom hem från jobbet så tog vi med oss barnen på cyklarna och åkte till Stadsparken för lek och glass. När vi kom dit så såg vi min pappas bil stå prakerad där. Jag ringde honom och han var uppe hos farmor, så vi gick dit upp och hälsade på en snabbis. Men Thristan var såklart sugen på den där glassen han var lovad så vi gick ner och lekte igen och åt glass.

En mysig eftermiddag alltså. Vi träffade lite vänner nere i Stadsparken också vilket alltid är kul.

Efter bad av barn och lite kvällsmål så ligger de nu och sover. Jag ser Desperate Housewifes och varvar ner lite. Skönt. Imorgon vaknar Thristan förmodligen i vanlig tid så han kan gå till dagis. Sen har han bara en vecka kvar innan hans sommarlov startar.

När Thristan tog sovmorgon.

Thristan VÄCKTE jag klockan halv 11 imorse. Helt galet. Men då var han väldigt utvilad och glad. Fast hela dagen blir ju knasig. Thristan hann knappt vakna och äta frukost, innan Thexas skulle ha lunch och sova middag. Nu har Thexas vaknat och jag ska försöka få i Thristan lite lunch. Och vi har inte ens kommit utanför dörren idag. Galet var ordet!

Vi tar oss nog till nån lekpark eller så sen. För ut måste vi - vädret är ju lovely!

Jag börjar undra om den här killen håller ...

img_4849 (MMS)

Jag börjar undra om den här killen håller på att ta ut tonåren i förtid. Klockan är över 10 och han sover fortfarande! Då ska det kanske tilläggas att han vaknade 02.27 inatt och tyckte det var morgon, sen var han vaken i två timmar. Thexas vaknade klockan 7 i vanlig ordning. Den här dagen blir nog rätt knas med mat och sovtider. Dagis får vänta tills imorgon, som ni kanske förstår.


Google Chrome?

Någon som vet varför det inte går att göra mellanrum mellan rader när man skriver i Google Chrome?

Hur ska man göra?

När vi haft en mysig dag.

Oh, vilken härlig dag vi har haft!
Först besök av Frida och Tilla en sväng. Frida hade köpt en väldigt populär present till barnen (Thristan.)
Sen kom Sandra och Alicia hit, ugnen var det för övrigt inget fel på. Bara mina hjärnceller som spelade mig ett spratt. Vi hade iaf en mysig playdate med dom, som snart måste göras om!
Sen kom Johanna hit en sväng och pratade lite strunt. Så härligt att ses, fast det blev alldeles för kort stund.
Emil och jag har ätit en sen middag tillsammans. Marinerade kyckligspett från Ica, mums! Till det en sallad och vattenmelon. Mums igen.
Nu väntar sängen snart för oss. Vi är alla lite smått förkylda, och trötta. Vågar man hoppas på att barnen sover länge imorgon med? Neeeej. ;)

När barnen soooover och ugnen strejkar.

Hör och häpna, barnen sov till NIO imorse! Vi missade såklart dagis, där ska vi vara 8.20 annars. Jag vaknade 7.20 och kunde inte somna om. Väntade ju bara på att skruttarna skulle vakna. Så hela dagen har blivit förskjuten. Thexas får bara sova en nap idag, och den tar han nu.

Vi får snart besök av Sandra och Alicia, det glädjer oss. Alicia och Thexas är lika gamla och vi gick i samma föräldragrupp. Vi har talat om att ses lääänge, men det har aldrig blivit av. Förrän idag, tjohoo!

Jag har slängt ihop en rabarberpaj idag, första gången nånsin faktiskt. Och vad händer?! Jo, ugnen vill inte bli varm. Jag vet inte vad felet är. Den lyser och det står att den är 200 grader varm. Men icke! Jag kan utan problem stoppa in handen och ta ut formen utan att bränna mig, eller ens känna värme. Typiskt! Det får helt enkelt bli glassfika med Sandra och Alicia.

Det här är helt galet. Jag ligger vaken, m...

Det här är helt galet. Jag ligger vaken, men barnen sover fortfarande. Och klockan är efter 8! Vi kommer missa dagis idag, men väger upp det med Öppna förskolan i em istället. För barnen behöver ju uppenbarligen sova. Thexas är förkyld och Thristan har drömt en massa inatt.


Våran helg.

Våran tripp till IKEA igår slutade inte med nån tv-bänk direkt. Snarare ett "avlastningsbord", ett vitt sidemord som får agera "tv-bänk". Jag gillar inte alls tv-bänkar, gillar inte tv-apparater över huvud taget som en möbel som de flesta vet. Jag tycker inte att det ska möbleras med en tv som huvudpunkt i ett rum, men det här blir nog rätt bra när jag får piffa färdigt lite.

Det gick hur bra som helst med bägge barnen på IKEA igår. Dessto tråkigare var det på Skopunkten när de skulle prova skor, kaos. Men vi kom hem med skor åt barnen iaf. Sen for vi iväg på kalas hos min kusin och hennes mamma, som båda fyllde år igår. Vi fick en galet god tårta. Så god att Emil for iväg imorse och köpte en likadan! Haha. Kvällen spenderades hemma med Fia sen. Trötta.

Idag har vi haft fullt hus här hemma. Först kom Jessica och Elias för att fira Thexas, lite i efterskott. Sen kom Rochard och pratade strunt. Nu ligger Thexas och sover och när han vaknar ska vi åka och fira Emils mamma på Mors dag. Busy helg, jag gillart!

Mors dag.

GRATTIS alla fantastiska, underbara, ljuvliga, coola, sköna, goa, snygga hot mamas. Idag är det VÅR dag och den ska såklart uppmärksammas lite extra.

Det spelar ingen roll hur vi blivit mammor, på vilket sätt vi uppfostrar våra barn, hur många barn vi har, om vi har, väntar eller drömmer om barn eller om vi ibland låtsas om att vänners barn är våra egna. Alla vet vi att KÄRLEKEN är densamma för våra barn. Den är obeskrivlig och framför allt, never-ending.

För visst är det ett fantastiskt jobb vi gör - varje dag! Ge dig själv en klapp på axeln och pussa dina barn lite extra ikväll. För just den här dagen kommer aldrig igen.

Mamas rocks!


Vi har packat in oss i bilen för en tripp ...

img_8356 (MMS)

Vi har packat in oss i bilen för en tripp till IKEA. Emil är sugen på n ny tv-bänk, så det ska han väl få. Jag säger inte nej iaf. :) Det blir nog första gången vi tar med oss bägge barnen har jag för mig, annars har vi bara haft en liten Thexas med oss. Men det går nog bra. :)


När Charlie är här och leker.

Just nu har vi "lilla" Charlie här på besök. Hans mamma roar sig med annat, sånt som inte är så jättekul för en 4,5 åring. Haha. Han har det bra här under tiden. Vi har ätit pannkaka till lunch och lekt gärnet. Thristan är på rätt uselt humör idag igen, skyller på den där förkylningen som han bär på, men som inte riktigt villl bryta ut.

Nu har jag precis lagt Thexas. Thristan och Charlie placerade jag i soffan så de kan varva ner lite så Thexas får ro till att somna. Sen har jag lovat dom att baka chokladbollar. Det lät som en populär idé.






...


När vi väntar på Charlie.

Yes! Jag lyckades få igång min dator! Den vill ju som bekant inte riktigt vara med jämt längre. Måste be Emil ha en lektion med mig med nya Macen istället. Den ska tydligen vara bättre?

Här hemma är det förkylda killar. Mest Thexas, den lilla näsan rinner konstant. Så idag är vi hemma från dagis. Om ett tag kommer Tittis son Charlie hit och leker lite med oss. Hans mamma skulle luncha med en gammal vän på stan, så då passar det bättre att han får vara med oss. Thristan är helt uppspelt och frågar gång på gång om inte Charlies mamma är hungrig NU?! Haha. Det blir pannkakslunch för barnen, det gillar de nog. Eller är det kanske glassen som lockar?

Idag ska jag försöka blogga ikapp lite. Mi...

img_8560 (MMS)

Idag ska jag försöka blogga ikapp lite. Min dator bråkar i vanlig ordning. Gårdagskvällen spenderades med Titti och Fia i Stadsparken ft lite mat, men där blev vi inte långvariga. Väldigt omysigt och mycket överförfriskat folk. När Fia åkte hem så gick jag och Titti till Riva och tog varsitt halvt glas vin och pratade en massa. Vardagslyx! Jag var hemma runt tio igen och då var Emil fortfarande vaken. Kors! Hihi. Nu är det frukost med "småttingarna" som gäller.


Bjuder på en bild från igår när Thristan s...

img_3810 (MMS)

Bjuder på en bild från igår när Thristan står ute i regnet och blåser såpbubblor. Vi kör en soft dag då barnens sovruiner blev alldeles knas igår. Så idag la jag Thexas lite tidigare för hans eftermiddagslur, och han somnade! Yes alltså! Då kanske de somnar som de ska idag. Thristan SKA hållas vaken tills dess, fast han ser lite trött ut.


När vi haft en mysig tisdagskväll.

Min syster Frida och hennes Tobbe har köpt hus ute i Marmorbyn. De får inte tillgång till huset förrän i september, men vi var såklart nyfikna på var huset låg och hur det såg ut. Så vi tog en tripp ut dit förut. Det ligger en bit ut i ingenstans, vilket märktes då det var noll mottagning på telefonen. Men de får det nog bra där ute.

När vi kom hem drog vi igång lite helt vanlig tisdagsdagns inne på Thristans rum. Barnen dansade som galningar och vi skrattade gott åt dom. Ibland är de för rara tillsammans. Det sker tyvärr inte alltför ofta då de mest bråkar eller retas med varandra. Men när de väl är så här glada och snälla mot varandra så ler mammahjärtat stort. De kröp upp i en soffa tillsammans och åt varsin smörgås också. Thristan pussade massor på Thexas och sa att han var hans älsklingkille. Ooooh. ♥











♥ ♥


När barnen var hungriga.

I förmiddags tog jag mig en dusch. Thristan satt och tittade på barntv och Thexas kastade ner alla badleksaker på mig som vanligt. Sen försvinner Thexas ut till Thristan. De kommer tillbaka in till mig i badrummet tillsammas, Thristan bärandes på en morot och en potatisskalare och Thexas på två burkar majs. Hungriga barn? Oj, vad jag skrattade. Måste ha sett roligt ut när de stod där och grävde i kylen efter nåt gott.

Mat fick de sen iaf, spagetti och köttfärssås. Det gick ner lätt i de små magarna. Sen gick vi ner på stan en sväng. Min allergimedicin var slut och Thristan fick såpbubblor av Frida. På vägen hem öppnade sig himlen över oss. Självklart skulle Thristan blåsa såpbubblor ändå utanför porten hemma, så det var bara att trotsa regnet. Jag och Thexas ställde oss innanför och kikade ut på Thristan.

Nu ligger bägge barnen och sover. Inte okej att Thristan sover egentligen, det kommer jag få igen ikväll när han ska sova. Men han bär på en liten förkylning och behöver nog få vila en stund. Thexas lär vakna när som helst, en timme har han snart sovit.

Undrar lite när Emil kommer hem idag. Han är ju som bekant på utbildning med jobbet i Motala, men kommer nog hem framåt kvällen.


Imorse var det riktigt tråkväder, så vi st...

img_6598 (MMS)

Imorse var det riktigt tråkväder, så vi struntade i dagis och tog en lång frukost istället. Emil är på utbildning med jobbet idag men åkte iväg tidigt imorse. Nu ligger Thexas och tar sin första nap. Thristan och jag ligger i sängen och kollar på barntv. Mys. Dags att ta tag i moronbestyren såsom dusch och bädda sängar kanske? Neej, det får vänta. Vi myser ju!


Jag tog med barnen till Öppna förskolan ef...

Jag tog med barnen till Öppna förskolan efter lunchen idag. De behövde få busa av sig, med andra barn. När man är iväg så bryr de sig inte alls om varann. Annat är det när vi är hemma, suck! Hur som helst, när Emil kom hem från jobbet så åkte vi och handlade lite. Blodpudding och bacon stod på menyn sen. Mums säger jag! Äter aldrig folk det längre? Nu väntar snart sängen, blir mycket skönt efter en sån här dag.


När Bärgarn besöker drömmarna.

Klockan 00.58 inatt vaknade jag av att Thristan låg och ropade; -Neeeej. Dumma Bärgarn!

Jag gick in till honom, och han drömde såklart. Bärgarn är, för er som inte vet, en av karaktärerna i filmer Bilar, Thristans favorit. Han vaknade till och fick lite vatten och somnade sedan om. Jag själv hade lite svårt att somna om sen, men det gick till sllut.

Imorse var det en glad Thristan som vaknade. Han traskade upp själv och gick och satte sig med Emil i köket och åt Havrefras. Mysgubbar.


När Thristan växer och ska vara hemma lääänge.

Thristan växer så det knakar. Helt plötsligt så växer han ur nästintill ALLA sina kläder på en gång. Hur är det möjligt? Nu är det stl 110/116 som gäller och vi har påbörjat påfyllning av hans garderob. Thexas verkar stå rätt still i växten just nu, men så har han ju en hel del kläder att ta över efter Thristan.

Nu väntar tre hemma-veckor för Thristan. Det kan han behöva, slippa flänga runt en massa. Och nu är det inte många veckor kvar på dagis för hans del heller. Kan det vara tre kanske?

Thristan är på dagis nu och busar av sig lite. Thexas sover i vanlig ordning och jag ska få i mig lite frukost, äggröra och te. Mums.

När jag spelat/sjungit på dop.

Som vanligt är det dålig uppdatering under helgen. Igår var vi i Forssjö en stund och sen kom Fia in till oss på kvällen.

Idag har jag spelat/sjungit på dop. Det var mina kusiners kusin Alva som döptes i Tjällmo. Det kändes inte ett dugg bra med låtarna innan, mitt piano som står i Forssjö är fruktansvärt ostämt, men det ordnade upp sig till slut och det gick riktigt bra idag. Det är nästan så jag blir lite förvånad själv att jag var så bra. Haha.

Nu har jag nästan precis kommit hem. Emil och jag gick ner till Sultans och åt lite bara. Thexas är tillsammans med Thristan uppe hos sin farmor och farfar och kommer snart hem. Jag ska hinna med en dusch innan det. Sen blir det nog inte mycket gjort ikväll. Emil har röjt undan lite här hemma idag när jag varit borta, så det känns skönt.

När vi har larvat oss.

Jag och Thexas har haft en dag full utav mys...



Och bus!

Vi har larvat oss med datorn, SKITKUL tycker Thexas.



"Nu ser vi allvarliga ut..."



"Och glada..."



"Och så skriiiiker vi..!"



Haha. Oj, så kul vi hade! Byggubbarna i lägenheten ovanför måste ha undrat vad vi höll på med.
Vilket liv vi förde!


När Livet är en schlager.



Ikväll är det soffmys som gäller, såklart.
Vi har sett Så ska det låtar och har nu satt på en film, Livet är en schlager - min absoluta favorit någonsin.
Haha, larvigt va? I tio år har jag varit den trogen, har tom soundtracket. Haha.

Vi får se hur länge Emil orkar hålla sig vaken. Han brukar slockna runt 21.30 när han har jobbat. Men nu sitter han också med en dator i knät så då kanske vi kan dra ut lite på det så jag får sällskap tills filmen är slut.


Thexas hjälpte till att plocka nya blommor...

img_8635 (MMS)

Thexas hjälpte till att plocka nya blommor till "uteplatsen. " Den här gången blev det lila. Fint, och luktar gudomligt!


Thexas och jag är ute och väntar på att Em...

img_1016 (MMS)

Thexas och jag är ute och väntar på att Emil ska komma hem från jobbet. Men han fastnade hos sin bror en stund. Vi plockar sten, inspekterar cyklar, plockar blommor och petar på myror. Mys!


När Thexas behöver byxor.

Jag är på jakt efter ett par svarta byxor till Thexas, storlek 86. Det behöver inte vara i jeanstyg, men absolut inte mjukisbyxor. Det har han gott om. Typ chinos. Men jag hittar inga bra!
Han har en så snygg jeansskjorta och det skulle vara grymt snyggt att matcha den med ett par svarta byxor och hans vita Converse.

Hjälp, någon?


När Thexas och jag kompar ihop.



Hej fredag!

Skönt med fredag. Den här veckan har varit minst sagt tung med sura barn som bara kivas och bråkar. Men nu är Thristan hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och Thexas är hemma hos mig. De kan behöva lite tid ifrån varandra just nu. Nu tar vi nya tag i helgen och hoppas att nästa veckan blir mysigare med GLADA barn.

Idag är det jag och busungen Thexas som kompar ihop. Han gav sin mamma en härlig sovmorgon, och vi gick inte upp förrän klockan 8. Skönt! Nu ligger han och tar en nap och jag ska passa på att röja undan lite här hemma och göra iordning mig själv. Sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. En cykeltur kanske? Det gillar lillherrn.


När vi firat Förskolans dag.

Vi har haft en ganska fullspäckad dag, fast vi inte har gjort så mycket. Tiden har liksom gått fort ändå.

När Emil kom hem från jobbet så tog vi barnen på cyklarna och svängde förbi Coop för att inhandla lite fika. Det stod nämligen familjedag och firande av "Förskolans dag" på Thristans dagis på agendan. Det var en himla massa barn, föräldrar, syskon och föräldrar där och massa aktiviteter för barnen. Kul! Thristan skulle ju åka till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn klockan 17 egentligen, men vi styrde om planerna lite så att Thristan skulle kunna vara med. Så han, "chefen" och lilla Tu kom dit ganska sent, men hann stanna och leka och fika ett tag. Det gick hur bra som helst. Thristan och lilla Tu är så himla goa tillsammans. Hon är bara ett år yngre än honom, så det har riktigt kul ihop.

De tog med sig Thristan hem till Eskilstuna, och vi andra trampade hemåt. Thexas fick gå och sätta sig i badet direkt. Han hade sand och fika överallt. Sen somnade han gott efter lite välling.

Jag planerar att lägga mig ganska tidigt idag, men vi får väl se hur det blir med den saken. Imorgon är det jag och Thexas som kompar ihop - mys!









Thristan och lilla Tu som leker gärnet och Thexas med en hel del kladd runt munnen.


Kvällen bjöd på fika och umgänge hos Linda...

Kvällen bjöd på fika och umgänge hos Linda och Henke. Mums! Barnen röjde hörnet och Hux är världens duktigaste hund! Nu ligger jag i sängen och försöker sova. Lyssnar ofrivilligt på musiken från Harrys och har en hemsk hicka. Förstår inte hur Emil har lyckats somna? Haha. Det lär ta en stund för min del... Suck.


När vi har startat onsdagen.

Thexas verkar vara lite gladare idag. Morgonen flöt på bra och Thristan kom till dagis i tid idag igen! (Kors i taket.)

Idag har vi lite planer iaf, skönt att det är bättre väder. Först står pannkakslunch till barnen på agendan, Thristan bad om pannkakor imorse så det får det bli. Sen kommer Linda och hämtar sin jacka som jag tvättat/torktumlat åt henne. Sen blir det en promenad med barnen, måste ner och lämna in ett papper på arbetsförmedlingen och sen går vi nog till någon lekpark innan Thexas ska hem och sova em.

Ikväll är vi bortbjudna till Linda, Henke och vovvsingen Hux. Vi tar en cykeltur dit, så det blir mys. Har blivit lovad ett smakprov på hennes rabarbermuffins, mums!

När dagen gått.

Fy tusan vilket humör barnen har varit på idag med. Speceillt Thexas, vet inte vad det är med honom. Nu hoppas vi på bättre väder snarast så vi kan gå ut när han är som värst.

Thristan älskade teatern idag. Han var så stolt och har berättat hela historien om sköldpaddan flera gånger. Min lilla sötnos.

När Emil kom hem från jobbet så slängde vi i oss lite mat och åkte sedan ut till hans föräldrar så att jag kunde låna mitt piano inför dopet på söndag. Jag tog mig en rask promenad hemåt, och killarna plockade upp mig halvvägs ungefär. Helt slut var jag då! Haha.

Barnen sover sen flera timmar tillbaka, vi myser i soffan och nu börjar D.H. Yeeey!

När Thristan är på teater.








Thristan och jag plockade in vit syren från gården igår som luktar ljuvligt!



Hej tisdag!

Thristan är som vanligt på dagis, de skulle på teater nu på förmiddagen och det blir nog riktigt roligt för honom. Vi fick reda på det imorse så det var tur att vi var i tid till dagis idag. Annars brukar det vara de större barnen som får gå på saker, och då oftast på eftermiddagarn. Men nu var det 3-4-åringarnas tur. Ett extra plus är att det är på förmiddagen så att även 15-timmars barnen får gå. Blir kul att höra vad han tyckte om det sen.

Idag bjuder jag på bilder från vår trappuppgång. Har man ingen balkong så får man göra vad man kan ändå. Men nej, vi sitter aldrig där vid möblerna med en kopp kaffe och njuter av blommorna. Men både vi och gästerna får ett trevligt välkomnande och det luktar gott i trapphuset. Det är ju alltid något.


När Thexas humör fortsätter vara uselt.

Vi skippade öppna förskolan idag. Thexas fortsätter vara på uselt humör, så det kändes inet alls roligt att ge sig iväg när ingenting duger åt lilleman. Han ligger och sover nu igen och jag och Thristan har bakat lite muffins och tagit tag i tvätten.

Om en halvtimme slutar Emil jobba, och jag är säker på att Thexas kommer vara på strålande humör när han kommer hem sen. Det slår aldrig fel.

Linda ringde precis och ville ha sitt hår färgat och låna torktumlaren, så vi får lite sällskap av henne sen. Mycket trevligt.

När det är måndag igen.

Redan måndag igen, det är galet så fort dagarna går!

Thexas fortsatte med sitt usla humör ända tills jag la ner honom i sängen förut, då somnade han bums. Så nu håller vi tummarna att han vaknar på mycket bättre humör sen. Tanken är Öppna förskolan efter lunch, får se om det är nåt mer folk där den här veckan. Det börjar sina lite. Tråkigt.

Annars ser veckan ganska lugn ut. Vi har inte mycket planer alls utan får ta det lite som det kommer. Mitt hår ska färgas och det ska övas inför dopet iaf.



♥ Två av de finaste jag har ♥


Godmorgon från en glad Thristan som är väl...

img_4066 (MMS)

Godmorgon från en glad Thristan som är väldigt generös med pussar och kramar idag. Han är så rar och säger att han saknat oss. Annat är det med lillebror, som vaknat på ett väldigt tråkigt humör. Just nu roar han sig med att riva ut alla barnfilmer ur lådorna, jag låter honom hållas då det strax är dags att gå till dagis. Förhoppningsvis vaknar han på bättre humör efter sin nap sen.


När helgen har gått.

Dålig uppdatering i helgen igen, som vanligt. Vi har fullt upp med annat helt enkelt.

Dagen har spenderats ute i Forssjö, jag ska spela på ett dop nästa helg och har lånat mitt piano som står hos Emils föräldrar för att öva lite. Thexas har lekt gärnet. Thristan kom hem nu ikväll och han har varit SÅ saknad.

Nu är det soffmys med Emil. Vi ser filmen "ps I love you". En av mina absoluta favoriter!


Vid frukosten imorse. En stor kille ska ha...

img_2407 (MMS)

Vid frukosten imorse. En stor kille ska ha en stor smörgås.


När Thristan var så duktig på att shoppa.

Efter Thexas nap förut så tog vi en tur ner på stan. Thexas i vagnen och Thristan gåendes bredvid. Min stora kille, han är så duktig när vi är iväg sådär nu för tiden. Han lyssnar och gör som man säger, tjatar inte efter saker osv. Vi skulle leta efter skor till Thexas och den där kepsen till Thristan. Vi hittade inget av det. Men fem tröjor fick Thristan, har var med och valde själv och "mätte" själv att de passade mot magen. Sötnos. Efter shoppingen så avslutade vi med en glass vid fontänen. Mysigt värre!

Sen ringde Linda och ville komma förbi, passande nog var vi ändå klara och på väg hemåt då. Väl hemma så hade Emil precis kommit hem från jobbet. Thristan åkte till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn förut och det kändes så tungt att lämna bort honom idag. Vi har vekligen haft mysiga veckor utan en massa bråk, så det blir väldigt tomt utan honom hemma i helgen.

När Linda hade åkt hem så åkte vi andra ut till Valla en sväng. Lite prat och kaffe medans Thexas lekte gärnet med Ebba och hennes kompisar. Han börjar också bli så stor. Idag stod han tex på studsmattan och gungade lite försiktigt samtidigt som han höll mamma/mormor i handen. Han fick även vara med de "stora tjejerna" i lekstugan. Det var en väldigt trött kille när vi kom hem, inte så konsigt med hans uteblivna förmiddagsnap idag.

Ikväll är jag riktigt trött, tror jag ska gå och lägga mig snart. Sov väldigt illa inatt så jag hoppas det blir bättre den här natten.


När Thristan förklarar sin kärlek.

"Mamma, jag älskar dig ända till stjärnorna och solen."

Thristan, 3,5 år.



Älskade fina barn.

Varje kväll vid läggning så säger jag till Thristan att jag älskar honom. Han frågar hur mycket och jag svarar "ända upp till stjärnorna och solen." Bor de granne med månen då, undrar han. Sötunge!
Igår kväll när jag la honom så var det HAN som berättade hur mycket han älskar mig. Mitt hjärta smälter och jag fick faktiskt en liten tår i ögat. Villkorslös kärlek.
(Han har även fått ordet "fisrumpa" från mig, då han hörde att jag kallade Thexas det en gång. Så ta inte illa upp när han kallar er för det.)


En helt vanlig dag.

Med två små barn hemma gäller det att ha rutiner och en fungerande vardag. Jag tycker våran funkar fint, och en vanlig dag kan se ut ungefär så här:

6.45 - Thristan och Thexas vaknar lagom när Emil går till jobbet. För ett tag sedan vaknade båda klockan 6, och de senaste dagarna har Thexas sovit till strax innan 8. Så det kan se lite olika ut. Men för det mesta vaknar de strax innan klockan 7.

7.00 - Frukost. Thexas dricker välling och Thristan äter yoghurt. Arlas vaniljyoghurt MÅSTE det vara. Sen ser vi på Bolibompa, tar på kläder, bäddar sängar, borstar tänder, kissar osv.

8.00 - Dags att gå till dagis. Thexas älskar att gå ut och springer till hallen för att försöka få på sig skorna. Thristan har blivit så duktig och får på sig nästan alla kläder själv. Thexas åker vagn, de senaste två veckorna har Thristan velat springa till dagis istället för att åka vagn. Så då har vi bara haft enkelvagnen. Mysigt att gå hand i hand med Thristan. Vi har ungefär tio minuters gångväg till dagis. Alldeles lagom.

8.20 - Thristan lämnas på dagis. Vi brukar bli kvar en liten stund då Thexas tycker det är väldigt roligt att springa omkring där inne.

8.45 - Thexas och jag är hemma igen. Jag tar en dusch medans Thexas kastar alla badleksaker på mig eller så badar han tillsammans med mig.

9.00 - Frukostmellis. Thexas äter gröt och jag äter frukost. Jag äter nästan aldrig frukost med barnen på morgonen utan gör det nu istället.

9.30 - Jag lägger Thexas i hans säng och han somnar oftast direkt. Jag ägnar tiden när han sover till att städa, plocka, tvätta, göra mig iordning osv.

11.00 - Dags att väcka Thexas och gå till dagis för att hämta hem Thristan.

11.20 - Thristan ska vara hämtad från dagis.Det tar oftast lite längre tid att gå hem, det är mycket som ska tittas på och inspekteras. Thexas får gå själv en bit vilket han älskar! Det blir många stenar och pinnar plockade. Men barnen vet att de inte får ta med det upp i lägenheten, så ofta ligger det en hög med bråte utanför porten hos oss. Thristan ska alltid gå balansgång utanför Statt innan vi går in.

11.45 - Jag fixar lunch och vi äter. Thristan får nästan alltid bestämma mat på väg hem från dagis. Han är så kräsen så det är lika bra att han får vara med och välja. Thexas däremot - äter allt!

12.30 - Lunchen är i magarna och jag har hunnit diska. Nu brukar vi antingen gå till Öppna förskolan, till någon lekpark, ner på stan, träffa vänner osv.

14.30 - Thexas tar sig en till nap i sängen. Han sover ogärna i vagnen. Thristan och jag brukar fika lite mellis och passa på att leka med sånt som inte Thexas kan vara med på. Play Doo-lera, pärla, bygga med lego, tågbana osv.

16.00 - Thexas vaknar och Emil kommer hem från jobbet strax därefter. Thexas är hungrig när han vaknar och brukar få lite gröt, eller så väntar han tills vi andra äter middag.

17.00. Middag. Iband äter barnen själva då och jag och Emil äter egen mat lite senare. Det ser olika ut beroende på vad det är för mat planerad.

17.30 - Mys. Antingen är vi bara hemma och myser allihopa, eller så träffar vi familj och vänner, handlar, går till lekparken eller liknande.

19.00 - Thristan får lite yoghurt och Thexas dricker välling. Sen är dags för säng. Thristan har samma rutin varje kväll som är viktig för honom; yoghurt, mysa i soffan, kissa, borsta tänderna, ta på pyjamas, dra ner rullgardin, hoppa upp i sängen, puffa kudden, läsa saga - ALLTID samma bok, Byggare Bob, puffa kudden igen, prata om morgondagen, säga godnatt till alla gosedjur, lägga favorit-elefanten på exakt rätt ställe på kudden, säga godnatt och jag älskar dig ända upp till stjärnorna och solen.

19.15 - Barnen är i säng och somnad oftast fort. Iaf Thristan, Thexas kan böka lite innan han somnar. Kanske är det för att han sover ganska mycket på dagarna?


Så ser våra dagar ut i stora drag iaf. På helgerna blir det såklart lite annat när Emil är hemma och det inte är nåt dagis.


När Thexas ställer om sina sovrutiner.

NU somnade Thexas, 3,5 timmar senare än vanligt. Så det blir bara en nap för honom idag. Och vi som skulle gå och träffa Linda efter lunchen, det blev ju helknas med våra planer. Får se om vi hinner ses sen en sväng istället. Thristan vill ner på stan och köpa en ny keps också. Thexas har fått ta över Thristans gamla keps med Blixter McQueen på - favoritbilen från Cars ni vet? Så nu vill han ha en ny med Blixten på. Får se vad vi kan hitta.

Ikväll åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn igen. Tänk vad fort två veckor går! Men Thristan ser fram emot det - eller mot godiset som han säger. Hmm...

Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på i helgen. Jag har lite småplaner, men får se vad jag får igenom.

När vi kom till dagis imorse möttes vi av ...

img_7256 (MMS)

När vi kom till dagis imorse möttes vi av en lapp på dörren om att magsjuka härjar IGEN! Denna gång även på Thristans avdelning. Så himla tråkigt. Så jag tog med mig honom därifrån igen, och det var okej för honom. Vi gick förbi syster/moster Frida en sväng och när vi skulle gå hem så fick Thristan rasta Tilla lite. Jätteduktiga var dom. Nu försöker jag få Thexas att sova, går sådär.


Fint armband som stödjer Hjärt och lungfon...

img_3990 (MMS)

Fint armband som stödjer Hjärt och lungfonden. Vackra berlocker med bl.a. hjärtan och en text "för varje slag". Jag fick det av min pappa och tycker det är riktigt tjusigt.


Thristan for precis iväg till badhuset med...

img_9201 (MMS)

Thristan for precis iväg till badhuset med sin faster. Thexas passar på att leka med Thristans leksaker nu när han kan. Snart ska han få ta en nap och jag ska ta tag i den där städningen som aldrig tycks bli klar.


Grillat och ett glas bubbel hos H1. Vardag...

img_7461 (MMS)

Grillat och ett glas bubbel hos H1. Vardagslyx!


När vi varit i Stadsparken.

Vi har spenderat några timmar i stadsparken med Titti, Charlie och Johanna.
Mina bilder blev inge vidare, men Titti lyckades bättre. Så här kommer hennes.














Mysig picnik och lek med härliga vänner oc...

img_8562 (MMS)

Mysig picnik och lek med härliga vänner och barn. Lovely day.


När barnen fångas på bild.

Det är inte lätt att fånga de här busarna på bild tillsammans. Thexas vill gärna springa iväg.

Älskade barn i sina snygga (?) Byggare Bob-tröjor.










När vi ska få lunchsällskap.

Imorse misslyckades jag rejält med äggröran genom att hälla i halva burken med salt ungefär. Det blev en kopp te och lite keso istället. Så nu är jag redan hungirg igen! Haha.

Vi får sällskap till lunchen idag. Titti och Charlie kommer hit. Tror det blir något så enkelt som falukorv och makaroner, det äter väl alla barn va? Och Thristan som är så kräsen och bara vill ha potatismos och köttbullar. Kul kille. Det är väldigt sällan som korv och makaroner äta här hemma, så det får vara dags idag.

Efter lunch så tror jag vi ska ta med oss sällskapet och lite fika och bege oss till någon lekpark. Thristan har saknat Charlie och pratar ofta om honom, så de får nog kul ihop. Sist de träffades så blev de dock lite osams. Ska försöka få tag på den videon och lägga upp här, hysteriskt roligt!


Thristan blir 3,5 år idag!

Idag blir världens bästa Thristan 3,5 år! Tänka sig, vad tiden går fort!







Nöjd kille som fick påskägg och påskpresent av morfar igår. Lite väl sent kan tyckas, men vi har inte träffat dom innan. Och i påsk låg vi ju sjuka.


När Thexas visar upp sin bästa sida..?



Haha. Kolla in minen - hakan! Lik mormor! ;)


När lugnet råder.

Thristan är på stan med morfar och köper fotboll.
Thexas sover.
Jag sitter i soffan och tittar på Antikdeckarna och läser tidning samtidigt.
Lugnt och skönt en stund.

Ikväll blir det nog en cykeltur för att inviga nya cykeln på riktigt. Kanske hem till pappa för att prova den där fotbollen de skulle köpa?


När det är varmt ute.

Barnen var riktiga matvrak till lunchen. Thristan fick bestämma mat, ris och fiskpinnar. Thristan åt T-R-E portioner, han brukar i vanliga fall äta en portion efter mycket tjat. Thexas åt två portioner och sen åt han fiskpinnar efter det. Totalt sex fiskpinnar! Jag förstår inte hur en så liten kropp kan rymma så mycket mat?!

Nu ligger Thexas och sover em. Han var på uselt humör innan jag la honom, så jag hoppas att han vaknar lite gladare. Om en stund kommer min pappa och hämtar Thristan, de ska tydligen ner på stan och köpa en ny fotboll som Thristan kan ha hos morfar. Detta har de planerat länge och nu ska det bli av. Thristan längtar och har pratat mycket om den där fotbollen.

Tänka sig att det är 25 PLUSGRADER idag, iaf om man ska lita på vår termoteter som till råga på allt sitter i skuggan. Galet! Och jag som tycker det är lite väl tidigt att ta på kortbyxor och linne. Men det är ett måste en sån här dag. Thristan hade chinos och en tunn långärmad tröja på dagis idag (han går iofs bara förmiddagar) men det blir nog att lägga dit kortbyxor och t-shirt på dagis nu.

Mina sommarkläder är för ävrigt spårlöst försvunna! När vi flyttade hit i oktober så packade jag ner dom kläderna i en pappkasse för att ställa undan under vintern då det ändå var så lite plats i klädkammaren. Igår skulle jag plocka fram den och den står inte där! Både jag och Emil är bombsäkra på att jag ställde den längst in i klädkammaen, men nu står den inte där. Jag har letat igenom hela lägenheten utan resultat. Nu återstår bara vinden som jag får kolla när Emil kommer hem från jobbet. för just nu är det lite väl varmt med långbyxor. Inte en endaste kjol, shorts eller klänning finns här. Pust!

Morgonmys i sängen framför Bolibompa med T...

img_4822 (MMS)

Morgonmys i sängen framför Bolibompa med Thexas. Storebror tog visst sovmorgon idag igen. Att de aldrig kan lyckas pricka in det samtidigt? Snart dags för väckning och dagis.


När helgens obefintliga sömn fortfarande gör sig påmind.

blogg.se låg nere för mig igår eftermiddag, därav den obefintliga uppdateringen. Det verkar dock som att det är fler som haft det problemet, inget ovanligt direkt. Jag sitter nu och spanar in bilder från MammaBlogggalan som var i helgen. Thexas är nyklippt och ligger och sover, Thristan är på dagis. Allt är som det brukar alltså.

Jag borde egentligen vila. Helgens nästintill obefintliga sömn känns fortfarande av. Jag börjar känna lite smått panik inför helgerna nu och vetskapen om att inte få sova igen. Som ni kanske läst så har Harrys gjort ett nytt dansgolv som vetter ut mot vår gård och vårt sovrum. Oisolerad fönster och väggar gör att ljudvolymen är HÖG och det är omöjligt för mig att sova. Både Harrys, kommunen och Miljökontoret är underrättade om detta, men jag tvekar på att de gör så mycket då både Harrys och vi bor i k-märkta hus. Suck! Nu håller jag alla tummar jag har för en flytt istället, för det här håller inte längre.

En lite försenad födelsedagspresent från E...

img_0934 (MMS)

En lite försenad födelsedagspresent från Emil. Mitt nya åk. Vit såklart. Love it!


När vi köpt en ny lampa.

En ny lampa har också fått flytta hem till oss. Vi behövde en ny lampa, och varken jag eller Emil är stora fan utav taklampor. Men på IKEA hittade vi denna till ett väldigt överkomligt pris. ÅRSTID 349:-. Love it!






Slänger upp bilden från IKEAs hemsida också för att visa foten på lampan. Mums!


En fin bild på väg hem från dagis förut. T...

img_1978 (MMS)

En fin bild på väg hem från dagis förut. Thristan ska alltid gå uppför backen vid kyrkan själv, medans jag och Thexas får gå nedanför och titta på. Den lilla figuren nere till vänster är Thristan. Nu sitter han och tjatar om att få sova hos mormor inatt. Får se om det kanske blir så, de ska tydligen ha fest med muffins säger han. Tror att han syftar på att han missade hennes födelsedag och vill fira nu istället. Söto.


När vi köpt en till TV.

Inge speciell bild alls. Men öppnar man dörren till klädkammaren...



Dadaa! Emil spontanköpte en LED-TV (väldigt viktigt med det där LED-et tydligen) och satte upp på insidan av klädkammardörren i sovrummet. Jag som alltid varit emot TV i sovrummet, tycker väl det är rätt okej nu eftersom jag kan gömma den bara genom att stänga dörren. Och så är det ju rätt mysigt när Thristan smyger in till oss på morgonen och ligger och tittar på Bolibompa en stund innan det är dags att gå upp.


När Thristan visar sina ugglor.

För en tid sedan började jag ju måla i Thristans rum, om ni minns? Det blev en målning över hans säng med ugglor. Det tog MÅNGA timmar men var jätteroligt att göra. Riktigt pilligt och svårt. Så här blev resultatet.



Hela bilden.



En liten närbild.





Tre små myror fick flytta in också. De promenerar längs en golvlist. De var mest ett test för att se hur lätt/svårt det skulle bara att måla på väggen. Men det gick fint!

Nu kliar det i fingrarna efter fler projekt! Haha.


Thristan räddade en stackars avbruten tulp...

img_6030 (MMS)

Thristan räddade en stackars avbruten tulpan från parken igår. Den fick lite vatten hemma hos oss och slog ut direkt. Nu är den nästan overkligt vacker.


När Thristan har fått tavlor.

Har knåpat ihop lite tavlor till Thristans rum. (Thexas har fått en likadan som den översta, fast om sig själv såklart. Men den har inte kommit upp på hans vägg ännu.) Har även gjort varsin streck-kods tavla med deras personnummer på. Men de har jag ingen bild på.








När Thristan visar sin nya möbel.

Jag tänkte ta och visa bilder på skåpet som jag hittade uppe på vinden och fräschade upp.



Mintgrönt och väldigt slitet med galet fula beslag som inte syns.



Thristan hjälpte såklart till att måla sitt nya skåp.



Och så här vart det! Nya knoppar från IKEA.



Helt okej förvaringsmöbel som rymmer en himla massa.


Morgonen började kaotiskt milt sagt med al...

Morgonen började kaotiskt milt sagt med alldeles för trötta barn. Kalaset igår gjorde att de kom i säng två timmar senare än vanligt. Till råga på allt så vaknade de en timme TIDIGARE än vanligt, ingen vidare kombination. Så det är rätt sura miner här hemma. Strax är det promenad till dagis som gäller. Sen kan dagen bara bli bättre.


Thristan och jag sitter och tittar på film...

img_5967 (MMS)

Thristan och jag sitter och tittar på film i väntan på att maten ska bli klar. Sen väntar kalas för Emils bror Kenny. Thristan står för presenten, en påse muffins. Det har han minsann bestämt själv att Kenny ska få. Med rosa formar, fint.


Emil med ett barn i varje hand på väg till...

img_4316 (MMS)

Emil med ett barn i varje hand på väg till kombin efter storhandling på Willys. Kan det bli mer familjebild än så? :)


Vilken katastrof! Vi gick till Öppna försk...

Vilken katastrof! Vi gick till Öppna förskolan förut men möttes av låsta dörrar. Thristan klämde fram krokodiltårar som försvann fort när vi gick till Coop och köpte glass istället. I samma veva började det regna, skönt med bara två minuter hem då. Nu tar jag och Thristan igen allt missat mys sen helgen. Lillebror sover gott.


När vi firat in våren.

Daotrn är åter igång, för stunden. Oh, borde VERKLIGEN lämna in den för lagning. Men jag tar mig aldrig för det helt enkelt.

Helgen har varit mysig. Igår tog jag, Emil och Thexas en spontantripp till Norrköping. Bara sådär, helt wild and crazy. Thexas var mest arg och missnöjd, han ville inte alls sitta i vagnen och titta runt i affärer. Det hela slutade med ett par jeans till Emil från första butiken, shampoo till mig och en födelsedagspresent till min mamma. Sen åt vi mat och åkte hemåt. Trötta som få, Thexas vaknade 5 på morgonen nämligen. Då hade jag somnat 2,5 timmar innan bara pga musiken från Harrys. Trötta var vi ja.

På väg hem fick vi för oss att vi skulle gå ut på kvällen. Det blev ju aldrig av förra helgen då Emil och Thexas var sjuka. Vi skulle ändå ut till Valla för att fira mamma på kvällen, så det passade bra att Thexas sov kvar där. Hos mamma fick vi god mat och tårta. Syster Amanda gjorde mig fin i håret och vi gick upp till Valla IP för att se majbrasan. Men det visade sig att den skulle tändas en hel timme senare än mamma trodde, och vi som frös! Så vi åkte in till stan istället och svirade om för gallej.

Emil åkte till en av hans vänner, medans jag och Haren for till Asta för födelsedagsfirande. Mycket trevlig kväll som slutade med dans med Emil på Statt.

Idag ahr vi hämtat hem Thexas och bara tagit det lugnt. Thristan kom hem ikväll och var på riktigt myshumör. Nu hoppas vi på en lugn vecka utan sjukdomar och med fint väder. Imorgon väntar dagis för Thristan, där har han inte varit på nästan tre veckor pga påsk och sjukdom.

RSS 2.0