Linas matkasse - Ratatouille med paprikakryddad quorn och ris.

1. Koka 4 portioner ris.

2. Skär ca 2x2 cm stora bitar: 1 aubergine, 1 zucchini, 1 gul paprika och 3 tomater. Strimla 1/2 knippe knipplök.

3. Ta fram en rymlig gryta med lock. Hetta upp 2 msk olja och stek 600 g quornbitar några minuter, tills de fått fin färg. 

4. Tillsätt ytterligare 1 msk olja i grytan och krydda med 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 tsk paprikapulver och 1 krm cayennepeppar. Stek någon minut och lägg sedan över quornbitarna på en tallrik.

5. Stek först lök och paprika i 1 msk olja. Tillsätt sedan resten av grönsakerna, pressa ner 3 vitlöksklyftor och fräs hastigt. Smaksätt med 3 msk tomatpuré och 1 msk torkad oregano. Häll på 1 dl vatten och koka upp.

6. Tillsätt quornbitarna till grytan och låt dem koka med grönsakerna under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

7. Servera ratatouillen med blad från 1/2 kruka basilika och nykokt ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0