Linas matkasse - Bbq-marinerad kyckling med rostade grönsaker.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda en marinad av 2 msk balsamvinäger, 2 msk honung, 2 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver, 1 krm chilipulver, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fördela marinaden på ca 1 kg kycklingben. Lägg kycklingen i en långpanna och stek i ugnen ca 25-30 minuter.

3. Tvätta 1/2 knippe knippmorötter och ca 200 g persiljerötter. Skär rotfrukterna i tunna kryftor. Skär bort de grova stjälkarna och det nedersta rotfästet på 1 fänkål och skär i klyftor.

4. Bred ut grönsakerna i en långpanna. Droppa över lite olja och krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Låt grönsakerna steka i ca 20 minuter.

5. Auberginecreme: Mixa 100 g grillad aubergine med 2 msk olja, 1 dl creme fraiche och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Smaka av med svartpeppar.

6. Koka 4 portioner fullkornscouscous enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong i vattnet istället för salt. 

7. Servera kycklingen och ugnsrostade grönsaker med nykoka couscous och auberginecreme.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0