När vi inväntar det nya året.

Nyårsafton. Det känns som nyss det var nyårsafton förra året. Vi firade hos Sanna och Robin. Jag var höggravid och Thristan dansade sig igenom kvällen och höll sig vaken tills efter 12-slaget. Förra året vart det ingen nyårskyss, idag hoppas jag på många.

Thristan kommer att fira nyår hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Det är hans helg så. Thristan ser fram emot det, han ska ha partykläder och få godis säger han. Jag, Emil och Thexas kommer gå till Linda och Henke, där också Bettina, Robin och Filippa kommer att vara. Det blir en lugn kväll med god mat och mys bara. Känns mycket skönt.

Vi tänkte åka mitt vanliga fira-nyårs-gäng som i år ska fira i Örebro. Men det lockade inte att lämna Thexas hemma och sen åka iväg så långt från honom. Så det får vänta till nästa år innan det blir ett ordentligt nyårgallej igen.

När jag haft en heldag med mamma.

Carp, vad trött jag blir. Samma människa som kommenterar illa både på min och Emils blogg nu. Hur orkar man, varför lägger man ner energi på att klanka ner på andra människor? Vi skriver om vår lycka och vardag. Hon tycks inte ha något av det, sorgligt. Hon kommenterar med olika namn, men IP-adressen spåras.

Idag har jag haft en heldag med min mamma. Vi har varit i Linköping och besökt IKEA och Ikanohuset. Det blev inte mycket shopping alls för min del. Lite ramar, lite nya grejer till Thristans rum och sådär. Men mysigt att vara iväg sådär. Första gången utan barn. Thexas var hemma med Emil och Thristan var till Finspångs badhus med sin faster. Han hade haft superul fastän han annars är så rädd för vatten och är en riktig fegis. Kul, han behöver nog vattenträningen.

Nu ska vi slå igång en film vi fått hem vid Lovefilm och Buzzador. Farsan. Får se om det är nåt att ha.

När jag är patetisk, eller?

Oj, vilket ståhej det var här på bloggen. Tydligen så är jag en gnutta tragisk och patetisk som tänker på mina barns säkerhet? Du som skriver kan knappast själv ha barn, och ännu mindre ha barn med någon som kallas far på pappret, men i verkligheten går under just han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Detta är hans eget val, han vill helt enkelt inte bli nämnd vid namn, även om många som läser vet precis vem han är.

För mig känns det inte alls konsigt att han nämns, han är fortfarande en stor del av mitt och barnens liv i och med att han är pappa till barnen. Att detta tycks vara patetiskt känns som fel ordval. Jag hade mer än gärna kunnat bryta med honom helt, men det är en omöjlighet. Alla har vi olika syn på föräldralivet och ansvaret i och med det. För mig går barnen först, gällande allt. Oavsett vad.

Att "de flesta som känner mig" tycker jag är patetisk får stå för dom. Förmodligen är det inga nära vänner då jag aldrig fått höra det face to face. Och det är väl en sån sak som en vän skulle säga? Så nej, det är nog inte mina vänner du talar om. Mina vänner vet hela sanningen om honom och vad han har gjort och utsatt både mig och barnen för.

Fortsätt gärna med diskutionen, jag svarar gärna på frågor för att reda ut det hela.

När Emil börjat blogga.

Min fina Emil har börjat blogga. Jättekul tycker jag. Han är duktig på att skriva. Just nu skriver han om hur vi träffades, och det verkar ju intressera många. Så kika in och läs vettja.

fadersfigur.blogg.se

När bilbarnstolar kommer på tal.

På TV4 Nyheterna har de precis tagit upp en sak som diskuteras ofta i vår familj och släkt runt omkring. Nämligen bilbarnstolar. Om hurvida barn ska åka framåtvänt eller bakåtvänt. Som de flesta förnuftiga föräldrar vet så ska barnet åka bakåtvänt fram tills dess att barnet är fyra år, minst. Allt för att barnens rygg och nack-kotor inte är fullt utveckade förrän dess. På Nyheterna nu visade de vad som sker vid en krock, skillnaden var stor!

Här hemma har vi som sagt haft detta på tal ett flertal gånger då han-som-inte-får-nämnas-vid-namn låter Thristan åka framåtvänt jämt. Att de låter lilla tjejen som endast är två år åka framåtvänt har inte jag med att göra, men det säger ganska mycket va? Till svar har jag fått; "det är säkert så länge man inte krockar" eller "det ser inte så bekvämt ut för Thristan att sitta med böjda ben i bilen."

Oh, jag blir lika förbannad varje gång detta kommer på tal. Det är ett barns säkerhet det handlar om. Sist Thristan skulle åka till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn så lånade dom våran bilstol. Då stod jag med när han skulle sätta in den i bilen, han hade ingen aning om hur man satte en bilstol bakåtvänt ens. Jag tycker detta är sjukt! Ska jag som "den förnuftiga föräldern" tvingas hålla koll varje gång, att inte kunna lita på att barnet åker tryggt och säkert i bilen? Ska jag behöva klä på mig och Thexas varje gång och följa med ner när Thristan ska åka iväg för att se att han åker rättvänt? Tydligen, och det kommer jag att göra.

När vi välkomnar julafton.

Här kommer en ganska snabb update från vår julafton. Vi började dagen med en mysig frukost tillsammans. Det tog ett tag innan Thristan upptäckte den stora högen med julklappar under granen. Så vi hann faktiskt äta färdigt innan vi delade ut julklapparna. Thexas intresserade sig mest av pappret och snöret och Thristan blev SÅ glad för allt han fick. På morgonen fick de även julklapparna från farmor, farfar, faster samt farbror och "faster". Nu vet jag att frågan om julklappar från han-som-inte-får-nämnas-vid-namn kommer att komma. Thristan firade jul med honom och den släkten på torsdagskvällen och fick nog julklappar då. Thexas var inte med då och fick nog inga. Men det var ju som sagt pappret som var roligast.Sen åkte vi till Emils farmor och farfar där halva släkten var samlad för en himla massa fika. Det var roligt att träffa alla. Thristan hittade lite bilar att leka med och Thexas spred mest russin omkring sig. Men det verkade uppskattas att det var lite livat med barn med iaf. Skönt det. ;)"Mamma, ta kort på mig och alla bilar." Ser ni vilken nöjd kille det är som har radat upp alla bilar?! Haha.Stiliga killar i fluga.

Lagom till lunch åkte vi ut till mamma och Per i Valla. Julmat, julklappar och Kalle anka. Precis som det ska vara. Jag var dyngförkyld och hade feber, men fick i mig både mat och orkade (nästan) med att öppna alla julklappar. Thristan däremot fick så mycket julklappar att han satte sig i mitt knä och sa att han var trött och inte orkade mer. Men det gick över fort. Både jag och Emil och pojkarna fick väldigt fina julklappar. Min syster Frida hade tex gjort ett eget fotoalbum till mig där hon scrappat ihop några sidor på min fina familj. Jag vart lite rörd. SÅ fint!

Inte ett dugg pigg.

Framåt kvällen åkte vi till Emils föräldrar i Forssjö där även Emils bröder med flickvänner var. Thristan och jag började med att ta igen oss i soffan. Jag med feber och Thristan som var väldigt trött. Sen piggnade han till och vi fick god julmat. Sen gav vi oss på ett stort hav utan julkappar igen. Barnen fick superfina saker som de var så glada för. Thristan fick bla en radiostyrd bil som Emil blev minst (?) lika glad för.

Trots lite sjukdom så måste jag ändå påstå att det var den mysigaste julen någonsin. Inte alls så stressigt som det kanske låter som. Julen är ändå barnens tid, aldrig förr har det betytt så mycket att fira jul som nu. Att se glädjen och tacksamheten som Thristan visar är så fint. Han blir verkligen jätteglad för varje liten sak och tackar så duktigt. Det var min fjärde jul med Thristan och den första med Thexas, mina fina tomtenissar. Och så var det såklart min och Emils första jul, och det var en väldigt fin, mysig och lugn jul.


När vi bygger Lego.

Thexas sover middag och jag borde göra en himla massa. Men det gör jag inte, orken finns inte alls. Jag är inte riktigt kry från julens förkylning och sömnen ligger på minus. Jag och Thristan har passat på att på bygga med smålego nu istället. Han sitter bredvid och beundrar alla hus, bilar och grävskopan som vi byggt.

Thexas är på vråldåligt humör och har så varit i flera dagar nu. Ingenting duger åt honom. Han vill varken krypa själv eller bli buren, inte äta mat och inte sova. Jättetråkigt verkligen. Han är mest arg. Vi hoppas på att det kanske är tänder eller nåt som spökar och att han snart blir gamla vanliga, glada killen igen. Svårt när de inte kan säga vad som är fel.

I förmiddag har vi haft kusin Jessa här med hennes lilla Elias. Thristan bråkade mest med honom och Thexas, men annars hade vi mys som alltid. Tanken är lite pulkaåkning sen när Thexas vaknar, om det inte hinner bli mörkt dvs.

Jag har tänkt skriva ett inlägg om vår mysiga jul och visa bilder, men det har inte hunnits med än. Kanske ikväll. Håll tillgodo.

När Thristan var sjuk under natten.

Vi borde vara tröttare än vi faktiskt är idag. Thristan hostade och var hes igår kväll och jag hade en orolig känsla i kroppen om att han skulle bli väldigt sjuk under natten. Det stämde. Klockan 01.50 vaknade han första gången, men somnade om ganska snart. Klockan 04.10 var det dags att vakna igen. Den här gången var han svårandad och märkbart dålig så han fick följa med och lägga sig mellan mig och Emil.

Han fick en mild dos utav krupp igen, inte alls lika farligt som i våras då vi fick åka till akuten med honom och inhalera adrenalin. Han sov till och från mellan oss, men så fort han väl somnade in så rosslade bröstet på honom och han vaknade. "Mamma, jag sjuk" sa han. Stackars lillen. Vi var beredda på att ge oss iväg till akuten om det blev värre. Men när han väl vaknade på riktigt klockan 07.00 så var han pigg, om än lite trött efter en jobbig natt. "Mamma, jag inte sjuk mer." Skönt att han mår bättre och att det inte blev mer än så. Ingen feber, ingen förkylning, ingen hosta.

Thexas har varit gnällig hela dagen, ingenting har varit bra nog åt honom. Så det har varit en ganska tuff dag. Vi tog oss ut en sväng för lite frisk luft och så barnen fick sova skönt i vagnen. Nu hoppas vi på en skön natts sömn för allas del och att det händer lite kul imorgon. Pulkaåkning kanske?

När uppdateringen är dålig.

Dåligt med både bloggande och besökande de senaste dagarna. Men vad tusan, det har varit jul och vi har haft fullt upp. En bättre uppdatering kommer imorgon. Nu är vi trötta och ska inta sängläge.

När vi önskar ER en GOD JUL.

GOD JUL önskar familjen Runesdotter/Gustafsson/Hull.

Det väntar oss en fullspäckad dag.

Förmiddagsfika hos Emils farmor och farfar.
Lunch hos mamma och c/o.
Middag hos Emils föräldrar.

Det blir en del flängande, men det gör oss ingenting. Det är bara roligt att hinna träffa alla några timmar. Hoppas ni får en lugn och skön julafton!

När vi inväntar julen.

Dan före dopparedan. Det är idag det. Julkänslan infinner sig inte riktigt, men gör den någonsin det? Jag tycker att man säger så varje år den 23:e, haha.

Thristan är uppe hos sin farmor och farfar och firar jul just nu. De kom och hämtade honom vid lunchtid och lämnade lite julklappar till Thexas. Han borde komma hem snart och sova lite så han orkar med morgondagen tycker jag.

I år har vi hunnit med en massa mys i-väntan-på-julen. Vi har bakat lussekatter, gjort pepparkakor två gånger, satt nejlikor i apelsiner, gjort julkort, klätt granen, griljerat julskinka, lagat Jansson, bakat en himla massa julgodis osv. Allt har vi såklart inte gjort idag, utan spridit ut det under december månad.

Jag har typiskt nog gått och blivit sjuk så här i juletider. Näsan rinner konstans och jag har lite feber. Inte så farligt kanske, men då jag är nässprejsberoende i vanliga fall så blir det extra jobbigt vid en förkylning då inte nässprej hjälper alls. Det är nog Thexas smitta som jag åkt på, han har varit mosig i veckan men är bättre nu. Jag hoppas på en god natts sömn som kan ta bort det värsta.

När vi fixar och väntar besök.

Jag har så mycket att göra att jag inte ens vet vart jag ska börja. Till råga på allt så behövde Emils bror lite hjälp på jobbet, så Emil åkte dit en sväng. Det gör att allt tar ungefär tre gånger så lång tid för mig att göra. Men jag skjuter nog upp dagssysslorna till kvällen. Min rygg har börjat bråka med mig nju på förmiddagen, kanske har legat och sovit lite knasigt?

Nu ska lillprinsen, som för övrigt blir hela 10 månader idag, få ta en liten nap. Han är svårsövd nu för tiden, men till slut ska han nog somna gott. Under tiden så ska jag plocka undan lite och göra mig iordning. Sen kommer Filippa med familj hit. Innan dess ska vi förhoppningsvis hinna ner på stan och köpa en välkommen-till-världen-present samt lite fikabröd.


När vi varit på Tomtenatta.

Det är 21 minusgrader ute. Kallt med andra ord. Jag, Fia och Thristan var nere en sväng på stan under Tomtenatta förut. Jag handlade de sista julklapparna och Fia likaså. När vi kom hem hade Emil gjort god paj som vi åt av.

Idag var tanken att göra en himla massa, men inte mycket av det blev gjort. Så imorgon blir det nog ett ryck. Skönt att ha det städat och klart här hemma innan jul. Så man inte åker iväg på julafton och kommer hem till kaos sen.

Imorgon får vi besök av Bettina, Robin och bebis-Filippa. Det blir första gången vi får se det lilla underverket och jag glädjer mig så!De fina tomtenissarna på Thristans luciafirande.Sjunger tipp-tapp.Vår lilla plastgran som Emil och Thristan började pynta tidigare idag. Men då Thristan tyckte att alla kulor skulle hänga på samma gren så fick vi finjustera lite efteråt. Dock så saknar jag en kartong julpynt. Trist.


När vi firat syster och tagit jullov.

Både Thexas och Emil var förkylda igår, så jag och Thristan åkte själv ut och firade syster Amanda. Det blev en lugn, men sen kväll för oss. Vi var inte hemma förrän halv tio tror jag. Då var det en trött Thristan, som trots allt lyckats hålla sig vaken under hela kalaset. Han fick en Nicke Nyfiken julfilm av min morfar som han tittade på.

Idag ska vi fixa lite av det sista till julklapparna. Köpa lite kuvert och sådär. Både Thexas och Emil verkar piggare som tur är. oppas innerligt att vi slipper bli sjuka till helgen och jul.

Thexas tar en liten nap och jag och Thristan har precis läst tre böcker. Mysigt. Thristan fick ledigt från dagis idag medd istället för imorgon. Det har gått magsjuka på dagiset, plus diarré där igår. Och det vill vi inte ha hem!


När jag svarar på kommentar.

Till "Linda". Egentligen är du inte värd ett inlägg, men då du inte anger varken mailadress eller blogg att nå dig på samt skriver en hel massa skit nu för tiden, så får det bli så här ändå.

För det första, långt ifrån allt skrivs i bloggen, det ska man komma ihåg. Att du tex har koll på vilket datum jag först skrev om gran betyder inte att granen skulle på plats just då. Jag har sagt att om inte den riktiga granen står på plats den 23:e så plockar jag ner plastgranen. Nu kom den ner tidigare, och det gör mig inte ett dugg. Jag förstår inte hur detta kan vara viktig info? Samt inredning, det har jag redan ett jobb inom. Ta reda på fakta innan du uttalar dig nästa gång. Och om det nu skrivs så mycket skit här enligt dig, så gör det mig inte ett dugg att du slutar läsa och kommentera.

När granen står på plats.

Nu står granen på plats. Det blev ingen 3 meter hög gran från skogen. Det blev den gamla plastgranen från vinden istället. Emil tog sitt förnuft till fånga och insåg att en stor, barrig gran + ett klåfingrigt 10-månaders barn inte går ihop sig, så han gick och hämtade ner granen för en stund sedan.

Den ser liten ut, skulle gärna fått vara en meter till hög. Men, men. Det är bättre än ingen gran alls. Och med lite kulor och paket i så blir det nog finfint. Jag försöker övertyga Emil om att "vanligt" typ Luciaglitter inte alls kommer på fråga. Han verkar inte förstå. Vi får väl se vem som vinner angående det. Jag vet ju vad jag pratar om när det kommer till inredning, så han ger sig nog.

Nu ska jag ge mig iväg till dagis för att hämta hem Thristan. Han går bara imorgon också, sen har han jullov tom 11 januari. Han går ju allmän förskola, vilket betyder att han går efter skolans lovdagar. Thexas varkar vara lite piggare idag, lite snorig bara. Men vem är inte det?

Syster Amanda fyller 17 år idag, så jag hoppas att vi kan åka dit allihopa och fira henna ikväll.


När Thristan är hemma igen!

Thristan är hemma igen! Han verkar ha haft det bra i Sälen och är nu väldigt kramgo och säger "mamma, jag sakna dig". Mysunge. Nu sitter han i badet och tvättar alla sina bilar som varit hemma och blivlit smutsiga under tiden han varit borta. Eller så känner han lukten av Thexas som har lånat dom?

Jag har gjort honom sällskap i badrummet och nu är det kliniskt rent efter att jag gått lös där inne. Emil sitter inne med honom nu, för han verkar inte ha badat färdigt än på ett tag. Thexas ligger och sover sen två timmar tillbaka, måste nog väcka honom snart om han ska somna ordentligt ikväll sen.

Thexas börjar nog bli lite sjuker. Han har varit snorig under dagen och nu innan han somnade så kändes han lite varm. Typiskt. Men skönt att han blir sjuk nu än i jul iaf.

Ikväll har vi fia här igen, hon har varit i Piteå några dagar men nu är hon och sällskapar med oss igen.

När Thexas premiäråker pulka.

Vi har såna sköna, lata dagar. Det är en himla massa som borde göras, men vi låter det vara lite. Det är ju så mycket skönare att stanna upp, njuta av nuet och bara vara. Igår tog vi en eftermiddag och kväll hemma tillsammans. Thexas fick en premiärtur i pulkan, fram och tillbaks till Pressbyrån för att posta årets julkort. In en snabbis på Åhléns för att fixa till en julklapp också. En mysig liten promenad tillsammans, det ger så mycket!En suddig iPhone bild på sötnosen i pulkan.

Linus, Emil och Thexas har precis åkt iväg. De skulle till Nyköping och mysa lite. Jag har ammat Thexas innan och skickat med en burk mat, så det ska nog gå bra. Eller, jag VET att det går bra. Själv så har jag och syster Frida planerat in en donardag. Det ska handlas, fixas, bakas osv. Skönt att inte ha med Thexas då faktiskt.

Och så hoppas jag såklart på att få hem en julgran nu i helgen också. Annars är det jag som tar ner plastgranen från vinden. För någon form utav gran måste man faktiskt ha.

När Emil överraskade mig med restaurang.

Igår lånade min mamma Thexas för lite umgänge, då överraskade Emil mig med julbord på Köksterrrassen. Mycket god mat och mycket mysigt sällskap. Det var våran första dejt kan man säga. Utan barn, utan stress. Det var ganska mycket och livligt folk där bara, så vi stannade inte jättelänge. Vi gick hem och kröp ner i soffan framför en film istället. En mycket mysig, välbehövlig kväll.

Idag har Emil hjälpt sin bror på jobbet. Jag och Thexas har gjort mamma sällskap på stan då hon handlade lite julklappar. Hon bjöd oss på lunch på C&L, Thexas fick en burk spagetti och köttfärssås från Coop. Han har varit så glad idag så, när vi kom hem så fick han sig ett skönt bad, vilket han älskar! Sen kom Emil hem och vi gör nu ingenting alls. Varsin dator och kaffe bara, skönt. Thexas sover men borde vakna snart. Oplanerad kväll.

Thristan är nu på väg upp till Sälen, än har jag inte fått något samtal om att de kommit fram så. Hoppas det går bra att köra upp, det skulle tydligen snöa en hel del. Får nog ringa och kolla läget snart.


När Thristan ska åka till Sälen.

Idag är jag mycket piggare från den där allergiska reaktionen, känner inte av det ett skvatt. Och skönt är det.

Idag har vi varit hos syster/moster Frida en sväng. Hon hjälpte till att hämta Thristan från dagis så åkte vi andra och storhandlade. Sen fick vi mat hos Frida och smakade på hennes julgodis som hon var i fullt sjå med att göra. Mumms. Önskar att jag hade lite mer tid samt lugn och ro så att jag också kunde göra sånt. Nästa år kanske?

Nu väntar vi på Thristans farmor och farfar. Han ska sova hos dom inatt då dom imorgon åker till farbror Daniel i Sälen och hälsar på över helgen. Det blir tomt utan honom här hemma, men skönt för Thexas då det är en hel del bråk från Thristans sida just nu. Jag hoppas att vi håller oss sysselsatta i helgen så tiden går fort. Jag har skrivit en hel lista med grejer som behövs göras, så det är bara att beta av.

När jag får en allergisk reaktion, igen.

Att jag aldrig lär mig. Igår var vi och firade Emils brors sambo. De har både hund och katt. Jag tog en allergitablett och nässpray innan och kände inte av djuren alls. Toppen. Ända tills jag kom ut i frisk, ren luft. Efteråt blir jag alltid lika dålig. Imorse fick Emil gå med Thristan till dagis och tog med sig Thexas i vagnen, jag har sovit med frossa och raggsockor inatt. Just nu känner jag mig bättre, febern tycks ha gått ner.

Är det fler än jag som får som infuensasymptom som allergisk reaktion? En "influensa" som brukar ge med sig efter ett dygn ungefär dock, och det är ju skönt.

Pga detta så har vi en lugn dag hemma. Emil och Thristan har byggt med duplo en timme nu, Thexas sover och jag har pratat med bästa Bettina i telefon.

När vi välkomnar Luciadagen.

Glad Lucia allihopa. Vi har sett Luciafirande på Nyhetsmorgon och ätit risgrynsgröt till frukost. Richard kom och gjorde oss sällskap vid frukostbordet. Luciafirandet på Thristans dagis är i eftermiddag i år, lite tokigt kan jag tycka. Det är ju så mysigt att gå upp tidigt och knata iväg och äta frukost och mysa tillsammans där. Men i år passade det visst inte att ha det så tidigt, så nu får vi gå fram och tillbaka till dagis istället. Men det blir nog mys ändå. De ska få vara tomtar, både Thristan och Thexas. MÅSTE komma ihåg kameran.

Annars har vi inga alls planer för dagen. Emil och Thexas gick ner på stan med Richard, Thexas skulle ändå sova så då får han göra det i vagnen. Jag ska strax gå och hämta Thristan på dagis och sen hem för att fixa lite lunch.

När dagen gått.

Vi har haft en sån mysig helg. En ta-vara-på-varandra-och-bara-göra-ingenting-helg typ.

Igår var syster Amanda här och färgade mitt hår, det börjar bli färdigt nu. Men oj vad jag tappar hår, det är ett under att det inte är några kala fäckar på huvudet. Allt pga amningen. Efter varje dusch och hårborstning så drar jag bort stora tussar med hår. Nu har jag tåtar med hår på ca 2-3 cm över delar av huvudet. Snyggt.

Samtidigt som Amanda var här så fick vi besök av Per, Ebba, Hasse och Lena. Mysigt, fast jag inte var så social pga hårfixet. Vi tog med oss Haren ut till Valla på kvällen där vi bjöds på tacos. Sen hem och lägga Thexas och se sista avsnittet av Så mycket bättre samt Sex and the city-filmen.

Idag har vi inte gjort ett dugg. Jätteskönt. Thexas sov lång middag igen efter lite plask i badbaljan. Sen tog vi oss en promenad i det kalla vädret. Nu väntar vi på att storskrutt ska komma hem. Om ett tag blir det sängdags för barnen och vi ska se Sex and the city 2 som vi lånade av syrran. Lite kvällsmat också kanske? Det har jag glömt bort.

Jag funderar på att börja tillverka peruke...

img218 (MMS)

Jag funderar på att börja tillverka peruker av allt hår jag tappar på grund utav amningen. Snart lär jag vara hårlös. Skönt att lilleman börjar intressera sig av vanlig mat så jag kan börja odla hår snart igen.


När vi städat och inväntar frisören.

Jag och Emil har ägnat hela förmiddagen åt städning. Det är skönt att få det gjort, och mycket skönare när man är två som hjälps åt. Thexas fick sig ett bad förut, och efter det sov han 2,5 timmar. Så vi fick mycket gjort. Thristan är hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn vilket betydde att vi kunde dammsuga bäst vi ville.

Nu har vi ätit lite soppa och färskt bröd till lunch, och Thexas vaknade strax efter att vi ätit färdigt och sitter nu i köket och äter lunch han med. En hel burk idag med verkar det som. Jätteskönt att det verkar vända nu.

Jag sitter och väntar in syster Amanda som ska komma hit och hjälpa mig med håret. Bra med en syster som utbildar sig till frisör faktiskt. Thexas kan också behöva sig ett klipp, han ser inte riktigt klok ut i håret med sin tofs nyfödd-hår mitt uppe på huvudet. Men det tar emot att klippa en liten bebis, för bebis är han väl fortfarande? Alltid..?

När Thexas äter en hel burk mat och jag fått en chokladfondue.

Det hade gått finfint när stor och liten var iväg förut. Thristan och jag gjorde pannkakor tillsammans och myste litegrann. Han tyckte nog att det var ganska skönt att vara utan brorsan ett tag.

Thexas hade ätit en hel -stor- burk mat idag till lunchen när han var med Emil. Och nu har han precis satt i sig en hel burk till. Våran stora, duktiga kille! Det tar sig. :)

Ikväll väntar Idol-final och pussel med Emil. Han har köpt en chokladfondue till mig/oss idag, så ikväll ska det dippas skumtomtar. Mums!

När jag är ensam hemma, en stund.

Jag har verkligen noll inspiration till bloggen just nu känner jag, beklagar. Jag funderar på att skriva den där listan som alla "utmanar" en om, men då ska tiden och inspirationen finnas. Vi får se.¨

Just nu är jag ensam hemma, det känns konstigt. Emil och Thexas åkte iväg en sväng. Jag ska strax ta Thexas pulka för att gå och hämta Thristan på dagis. Thristan är pulklös - i två veckor till. Sen kommer tomten med en.

Tänk att det snart är jul - det är ju alldeles underbart! Vi kommer att få en lugn, mysig jul. Precis som det ska vara. Inget julhat och nerplockande av gran i år inte.


När vi haft pappa/morfar på besök.

Idag har vi haft en ganska lugn och mysig hemmadag. Thristan var på dagis på förmiddagen och Thexas passade på att ta en lång tupplur efter ett bad. Sen har vi haft pappa/morfar här på lite fika och pusselstund med Thristan. Annars har vi inte gjort mycket, väldigt skönt.

Ikväll väntar pusseltajm för mig och Emil när barnen har somnat. Vi har lånat ett 500-bitars av Fia som borde vara lätt som en plätt vid det här laget. Emil börjar bli en riktig pusselfantast, men bara de där tecknade pusslen gör han. Ganska skoj faktiskt om jag ska vara ärlig. Är jag på väg att hamna i pusselträsket?


När jag behöver hjälp.

Jag börjar få lite julklappspanik. Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska hitta på till Emil. Tidigare år har jag haft ganska lätt att hitta på bra julklappar, men till honom - världens mest kräsna - står det still i huvudet på mig.

Så, hjälp mig! Vad ska jag hitta på? Vad ska era povänner/män/sambos få?


När Thristan börjar bli stor.Min stora kille, som redan blivit 3 år. • Sover jättebra på nätterna, 19-07. Vi har bra läggningsrutiner som absolut inte får rubbas på. Samma böcker ska läsas varje kväll här hemma. Vi kan dom utantill allihop, så ibland läser Thristan dom för mig istället.
 • Går på pottan varje dag och "olyckorna" blir färre och färre. På dagis och när vi är ute eller iväg så har han blöja på sig.
 • Är fortfarande väldigt kräsen när det gäller mat, är feg att prova nya smaker.
 • Han börjat få lite lördagsgodis ibland. Jag har bara köpt det åt honom en gång, men andra har köpt det åt honom eller så har han fått smaka.
 • Älskar pepparkakor.
 • Vill ha yoghurt varje morgon och kväll. Arlas vaniljyoghurt ska det vara.
 • Älskar mjölk. Mjölk och vatten är det enda han dricker. Ibland päronfestis. När vi är borta på fika eller kalas så ber han snällt om "lite, lite sum" när han får saftglas.
 • Kallar fortfarande mjölk för "sum."
 • Härmar oss när det gäller allt, speciellt ord. Det gäller att vakta sin tunga. En gång sa han; "mamma, du sa saan. Vad är det?" Oops.
 • Räknar (med lite hjälp) 1-12. Oftast blir det i lite fel orning, men väldigt rart.
 • o-i-s säger han om bokstäver när han läser.
 • Har en väldigt livlig fantasi. "pappa säger, min moster har sagt" osv. Vad är egentligen sant? Haha.

När Thexas är så duktig.Mammas duktiga, fina lillkille.

 

 • Han sover hela nätterna. Från 20.30 till 06.00. Igår la vi honom redan kl 19.00 och han sov ända till 07 imorse.
 • Han sover alltid i sin egen säng, i sitt egna rum. Även dagtid.
 • Han tar flaskan bra nu och gillar den nya majsvällingen som han får två ggr om dagen.
 • Han har nu godkänt gröten och har ätit det några dagar.
 • Det går bättre och bättre med barnmaten, vi tragglar på.
 • Han har fått in i jädrans fart när han kryper. Han ställer sig även upp och försöker släppa och stå själv. Det är tur att han har blöja som dämpar fallet.
 • Han har 8 tänder.
 • Säger "titta, titta" åt allt. En nyfiken liten kille som är väldigt orädd av sig (till skillnad mot sin bror.)

När vi julfixar.

Igår sattes det nejlikor i apelsiner, vi piffade upp pepparkakorna och bakade lussekatter.
Idag gjordes julskinkan och så har vi köpt knäckformar inför morgondagens bak.
Julen närmar sig, men jag tycker ändå att det är den här mysiga tiden innan som är bäst.

Emil lyssnar på julradion och dricker julmust. Mys.

När jag svarar på frågor.

Tack för svaret Camilla. Just nu får Thexas bara ca 100 ml åt gången, men nu märks det att han är sugen på mer så snart blir det nog "vanlig" portion och utbyte mot amningen.

Frida. Jag hade missat dina kommentarer, de visades helt enkelt inte på sidan med nya kommentarer för mig. Mysko. Självklart kan jag svara på hur jag och Emil träffades. Vi gick på gymnasiet under två år samtidigt. Dock inte i varken samma årskull eller klass, men skolan är/var liten plus att Emil gick i samma klass som min dåvarande pojkvän.

Efter gymnasiet så har vi varken setts eller hörts mycket. Men så kom fenomenet Facebook och det var därigenom vi fick lite kontakt i januari, i år. Endast helt vänskapligt och utan tanke på att något större kunde växa fram. Jag var höggravid med Thexas, bodde fortfarande med Thexas pappa osv. Men det var skönt att ha någon att prata med, någon som inte dömde mig, utan helt enkelt ville lära känna MIG.

Självklart pratade vi om att ses, vi bodde ändå i samma stad. Men vi ville inte inleda något innan Thexas var född och innan barnens pappa hade flyttat. Vi träffades första gången när Thexas var tre veckor. Då skjutsade Emil mig och barnen och hjälpte mig att köpa en tvättmaskin i Eskilstuna. Och på den vägen är det, kan man väl säga. Vi träffades några gången innan han-som-inte-får-nämnas-vid-namn flyttade. Utan att något "hände" såklart, med respekt för honom som ändå bodde kvar i väntan på att få flytta in i sin lägenhet i Eskilstuna.

Men så flyttade han-som-inte-får-nämnas-vid-namn, och vi träffades på "riktigt". Vi kan nog båda säga att det var otroligt skönt att lära känna varandra som vänner först, utan att rusa in i något. Främst för barnens skull. Jag skulle ALDRIG utsätta dom får något jag inte trodde på, för någon "så-länge-kille". Det här tror jag på. Och vi har det väldigt bra. Emil är ALLT jag kunnat önska mig.

Många har undrat över han-inte-inte-får-nämnas-vid-namn också. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om det. Han flyttade till Eskilstuna och träffade henne igen, chefen ni vet. Eller fortfarande, kanske man ska säga. Det gjorde ondare än ord kan beskriva. Att han skulle fortsätta med henne, att han valde hennes familj framför sin egen. De bor idag tillsammans med hennes dotter.

Någon som har fler frågor? Det är svårt att svara när man inte riktigt vet vad det är ni vill veta?

När vi har myst på julmarknad.

Thristan har haft det superkul hos mormor, jag hade det väldans trevligt hos Elin och Markus igår och Thexas somnade utan problem här hemma med Emil igår.

Idag har vi varit i Malmköping på julmarknad, det var inte mycket att ha. Det var mest kallt så vi blev inte långvariga. Men mysigt att strosa runt och hålla handen. Vi åkte till Valla efter marknaden och myste där hela eftermiddagen och kvällen. Min mormor och Olle kom dit också så vi åt god mat och umgicks.

Thristan och Thexas sover gott. Vi har kollat på Så mycket bättre och nu går det en film på tv som vi säkerligen inte kommer orka se klart.

Thexas fortsätter äta bra med välling. Vi bytte från havre till majs och han verkar älska det. Idag har han fått det vid fyra tillfällen, men bara lite åt gången. Vet inte riktigt hur mycket en måltid ska vara?

När jag ska på middag, själv!

Thristan är lämnad hos mormor och Per, han har tjatat om att få sova där sedan i onsdags. Tanken var att jag, Emil och Thexas skulle iväg och fira Elin, men då Elins Markus har halsfluss (som han äter penicillin emot och borde vara smittofri från nu) så vågar vi inte chansa med att ta dit Thexas. Han har varit så mycket sjuk, så det är dumt att testa.

Jag åker dit själv istället och myser och äter lite mat. Emil är hemma med Thexas som får tutta lite innan jag åker och får sedan en flaska välling innan läggdags. Det kommer gå kanon, det vet jag. Emil får sällskap av två vänner, så honom går det heller ingen nöd på. Och Thristan, jaa han har det hur bra som helst.

Nu ska jag göra mig lite fager innan det är dags att fara. Imorgon hoppas jag på julmarknad i Malmköping där systeryster ska stå och sälja praliner m.m.

När Thexas säger sitt första ord.

I flera månader har vi ältat "mamma, mamma" här hemma. Men inga ord har kommit från Thexas. Tills nu...

Titta, titta, titta, titta, titta, titta.

Det råder inte längre någon tvekan om att ordet "titta" är det första och att "mamma" får vänta lite.

Söta unge, det är mycket som ska tittas på, han är SÅ nyfiken och ORÄDD.


När Sabina varit på besök.

Åh, vad härligt det är att träffa "gamla" vänner som man inte ser så ofta. Idag har jag haft Sabina här under eftermiddagen och vi har pratat om både dittan och dattan i flera timmar. Så skönt att bara sitta i soffan med varsin kopp kaffe och ta det lugnt. Emil tog med Thexas ner på stan och lunchade med en vän under Thexas middagsvila, så det var riktigt lugnt här hemma. Thristan fikade med oss, körde med bilar och såg lite film. Mysig dag.

Men nu är familjen åter komplett. Vi väntar bara in Fia för lite kvällsmys med mat och pussel kan jag tro.

När Thexas inviger nya overallen.

img214 (MMS)

När Thexas inviger nya overallen.


När Thexas ska få en ny overall och det är burrigt väder.

Igår kväll hade vi Fia här igen, det är ett tag sen nu då hon varit lite sjuker. Skönt att hon mår bättre. Det tycker Emil också som fick pusselsällskap. Jag själv pysslade lite. ;)

Nu har vi gett Thexas välling tre mornar i rad. 140, 200 samt ca 100 ml har han fått i sig. Det tar sig, sakta men säkert. Mat gillar han inte riktigt än, men han får mat två gånger om dagen, men än är det inte hela måltider han får i sig. Gröt totalvägrar han. Självklart ammar jag fortfarande också.

Idag ska jag, Emil, Thexas och Emils mamma Lena åka en sväng till Norrköping, igen. Lena ville köpa en overall till Thexas, något vi hemska gärna tar emot. Hade tänkt köpa en begagnad, men nu får han alltså en ny. Jättesnällt! Thristan ska få leka lite med Per under tiden, han gillar inte alls att gå i affärer sådär så då har han roligare med honom. Och thexas följer såklart med oss, än har han adlrig haft barnvakt faktiskt. Mer än någon timme kanske? Jag känner inte något behov utav det heller.

Nu ska vi göra oss iordning här hemma och sen hämta hem storskrutt från dagis. -21 var det imorse. Brr. På våran termometer visade det bara -13 imorse, så vi tog på oss varma kläder och gick ut allihopa. Och jävlar vad kallt det var. Men då vår termometer sitter lite tokigt till samt mellan husen, så tror jag inte att den visar riktigt rätt. Plus att folk som bor väldigt nära oss hade -21. Kallt värre. Men vi har bra kläder (och snart har Thexas ÄNNU bättre) men näsorna våra blir kalla ändå. Och Thristans stackars kinder som han har problem med varje vinter, dålig blodcirkulation som han alltid haft.


RSS 2.0