Syster Frida klagar på att jag bloggar dål...

img_8782 (MMS)

Syster Frida klagar på att jag bloggar dåligt. Bjuder därför på en bild på henne och Tobbe, vi firar mamma som fyller år.


Äntligen är vi friska! Min feber försvann ...

img_4613 (MMS)

Äntligen är vi friska! Min feber försvann lika fort som den kom. Yes! Det firar vi med lite mat och gungning hos mamma.


Glad kille som öst ut alla leksaker ur kor...

img_9803 (MMS)

Glad kille som öst ut alla leksaker ur korgen så mamman får titta på bröllopet. Underbar klänning!


Thexas är helt frisk vågar jag nu säga. Ja...

Thexas är helt frisk vågar jag nu säga. Jag verkar slippa magsjukan, men har åkt på en dum förkylning och igår hade jag feber hela dagen. Thexas tog en nap på 1,5 timmar förut och jag gjorde faktiskt detsamma! Och det händer inte ofta. Jag har nog aldrig "passat på" att sova när barnen gör det, om jag inte varit sjuk dvs. Och idag var det riktigt skönt. Nu ska vi slå på tvn och se prins William och Kates bröllop. I love weddings!


Thexas har än så länge fått behålla både f...

Thexas har än så länge fått behålla både frukosten och lunchen. Jag mår desto sämre, är det min tur nu måntro? Febern verkar hälsa på iaf. Suck.


När Thexas är fortsatt magsjuk.

Jaa ni. Här händer inte mycket annat än de senaste dagarna. Thexas magsjuka tycks hålla i sig. Han spydde igår fm och sedan var det lugnt. Han fick i sig både mat och vätska bra. Tills ikväll, då kom det mesta upp igen. Så himla tråkigt! Trodde verkligen att det var på väg att vända. Men vi håller tumamrna för att det här var sista gången nu och att han får bli frisk!

Jag trodde att det skulle bli jättetråkigt för Thristan att bara vara hemma med oss. Men det går riktigt bra. Vi leker med allt möjligt. Pussel, pärlor, tågbanan, lego, ritar, lera osv. Thexas är mest, han orkar inte så mycket. Han är inte slö direkt, men trött.

Imorgon åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn igen. Det blev en tokig vecka då han sov hos sin farmor och farfar i söndags för att försöka undvika magsjukan. Men nu kom den ju på en långvisit ändå. Men nu är det som det är. Hoppas vi får en lugn dag imorgon bara.

Lilleman har fått i sig 5 dl vätskeersättn...

img_0503 (MMS)

Lilleman har fått i sig 5 dl vätskeersättning samt lite ris och falukorv. Och än så länge ligger det kvar i hans mage. Jag håller tummarna hårt, hårt! Emil slocknade i soffan strax efter nio, och jag förstår honom. Efter att ha varit riktigt sjuk ett bra tag och sen jobba heldag på det, då får man sova tidigt. Jag ser D.H och äter lakrits. Mums!


Thexas blev ganska mycket sämre här hemma....

img_6618 (MMS)

Thexas blev ganska mycket sämre här hemma. Han spydde tre ggr och fick tom upp vatten och blev märkbart trött och slö. Barnens farmor kom som en räddning med vätskeersättning. Han har nu fått i sig ca en dl och "städar" nu köket. Hoppas verkligen att det här hjälper nu så han kan börja äta snart igen.


Syskonkärlek!  Storebror vill gärna tröst...

img_0129 (MMS)

Syskonkärlek!  Storebror vill gärna trösta och ta hand om lillebror när han är sjuk. Här ligger Thexas i Thristans famn och vilar. Mina finaste!


Äkskade Thristan kom hem igår kväll igen e...

img_6131 (MMS)

Äkskade Thristan kom hem igår kväll igen efter en natt och dag hos farmor och farfar. Han satte genast igång med att äta upp alla påskägg. Hoppas innerligt att han slipper bli sjuk nu. Thexas har fått lite gröt för snart två timmar sedan, och den tycks få stanna kvar i kroppen! Mycket skönt. Han är fortsatt slö men utan feber. Nu dricks det vatten för fullt för att pigga på sig ännu mer.


En magsjuk liten kille med hög feber som i...

img_0965 (MMS)

En magsjuk liten kille med hög feber som iaf står upp på benen en liten stund. Men det varade inte länge. Helst vill han sitta/ligga i våra famnar eller sova. Stackars liten. Emil är på jakt efter Alvedon och vätskeersättning. Hoppas att nånting är öppet idag.


När långfredagen bjöd på något gott.



Långfredagen. En kopp kaffe i mammas gamla koppar med syster Fridas egengjorda praliner.


När den ena sjuklingen blir frisk blir nästa sjuk.

Vilken påsk vi har. Emil har legat sjuk sedan natten till torsdag. Och igår var det Thexas tur. Han skulle ha sovit hos Emils föräldrar, men vi hann knappt åka därifrån förrän de kom hem med honom igen. Då stod det inte riktigt rätt till i blöjan, om man säger så.

Väl hemma så kräktes han en gång. Jag hade gett mig iväg till Sanna och Robin, men Emil meddelade att allt var lugnt och att jag kunde stanna. Men jag åkte hem rätt skapligt ändå och natten var faktiskt lugn med Thexas. Han vaknade klockan fem och då gick jag upp och gav honom lite välling. Sen vaknade han igen klockan sex och Emil gav han vatten. Sen sov han till en bra bit över tio. Vaknade sen med hög feber och har sovit nästintill hela dagen.
Nu har han precis fått i sig en liten flaska välling och har somnat igen. Det är inte många minuter han har varit vaken idag inte. Jag och Emil spenderar dagen med att sanera lägenheten efter all sjukdom. Tvättar, diskar, tvättar, torkar osv. Tvättar lite till.

Thristan skulle egentligen ha kommit hem ikväll. Men han fåt bli kvar hos sin farmor och farfar inatt. Hoppas verkligen att han slipper smittas av det här nu. Så istället kommer han hem imorgon kväll. Det blir många dagar utan storprinsen, men det är ju för hans eget bästa. Och honom går det absolut ingen nöd på.

Vilket tråkigt inlägg det blev. Men det kanske är förståeligt? Det har inte blivit nåt ordntligt påskfirande och jag har inga roliga bilder att bjuda på heller. Men men, så är det.


Krocket och cider med goda vänner. Mycket ...

img_0338 (MMS)

Krocket och cider med goda vänner. Mycket bättre än så blir det inte. Självklart ser vi Körslaget och hejar också!


När vi firat påsk i Valla.

Thexas och jag var inte hemma förrän strax innan 21 igår, han somnade snabbt här hemma vill jag lova. Jag gick och la mig samtidigt, mycket skönt. För att sedan vakna av musiken på Harrys. Baah, jag trodde jag skulle bli galen och hade nära till gråten. Haha. Harrys har nämligen gjorde ett extra eller större dansgolv, detta dansgolv har två fönster som vetter ut mot våran gård. Noll isolering där. Så himla trist. Vi har aldrig störts av det tidigare, men nu...

Thexas gav oss iaf sovmorgon till 8.15 idag. Vet inte när det hände sist? Skönt för oss alla. Emil är fortfarande dålig. Nu får han iaf i sig vatten och lite banan och rostat bröd. Det är så jävla hemskt att se honom så här. Han har ingen energi alls i kroppen och kan bara stå på benen korta stunder. Ingen mer kebab på Maistro på ett bra tag nu!

Vi ska iaf försöka ta oss ut till Emils föräldrar för lite mat sen. Han tror det ska gå och han behöver ju få i sig mat stackarn. Planen för idag var sen att ta oss till Örebro för att fira Olles 30-årsdag. Men det är tyvärr omöjligt. Emil borde varken dricka eller köra bil så långt, så det fick vi ställa in. Men lite mat i Forssjö ska vi nog få i oss. Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Thexas stannar nog i Forssjö som planerat så Emil får vila lite här hemma.









Glad påsk vänner! Jag och Thexas är hos ba...

img_5229 (MMS)

Glad påsk vänner! Jag och Thexas är hos barnens mormor och väntar på att all mat ska bli färdig. Nu är vi hungriga! Thristan har åkt iväg för en stund sedan och Emil ligger hemma och är fortfarande dålig. Matförgiftning är ingen rolig grej att råka ut för. Tydligen kan det sitta i i tre dygn och man får feber. Fy fan rent utsagt. Ikväll åker vi hem och pysslar om honom och så håller vi alla tummar vi har för att han blir av med det snarast!


Det är en piggare Emil här hemma nu, skönt...

img_1890 (MMS)

Det är en piggare Emil här hemma nu, skönt det! H1 och jag tog ett varv snabbshopping på stan förut medans pojkarna strosade runt med moster Frida. Nu ska vi snart köra ut barnen till Valla och sen hem och vila och städa undan lite.


Hej torsdag! Och inte vilken torsdag som h...

img_9466 (MMS)

Hej torsdag! Och inte vilken torsdag som helst, utan Skärtorsdag. Jag är inte så mycket för själva påskfirandet, men jag gillar att Emil är långledig. Ikväll ska barnen sova hos sin mormor. Emil och jag ska ha lite fest här hemma. Hoppas jag iaf, han är inte så kry så vi får se om han orkar. Men innan dess har jag en del annat att stå i. Fixa påskägg till barnen bl.a.  Thexas ska bara vakna från sin fm-vila så ska vi ge oss iväg ner på stan sen.


När vi lunchat på stan.

Vi har precis kommit hem efter att ha intagit en god lunch och fika nere på stan med Hanna, alias H1. Kvarnens mat brukar vara suverän, men idag blev jag besviken. Tröstade mig med en GOD cheesecake efteråt istället. Nu är jag MÄTT vill jag lova.

Thexas ligger i sängen och ska sova. Thristan och jag ska påskpyssla lite, det blev aldrig av igår.

När vi varit i lekparken och Thristan har köpt blomma.

Nu är vi precis hemkomna från lekparken. Nästan 2,5 timmar blev det där. Inte svårt alls. Barnen stormtrides i värmen och lekte gärnet. Thristan hittade lite barn att leka med där och Thexas var nöjd med att sitta mest. Sitta i gungan eller sitta i sandlådan. Och så traska omkring lite, och sen sitta. Underbar dag!

På vägen hem stannade vi till i blomsterbutiken för att köpa lecakulor. Thristan hittade en gul mini-blomma som han ville köpa. Han minndes att han fick en sån liten blomma med kruka till av sin faster för ett tag sen. Så nu ville han såklart ha en ny blomma till den. Det var en stolt kille som bar blomman hela vägen hem sen. Nu har han satt ner den i krukar och stallt den framför sig för att titta på. Sötnos.

Thexas har precis somnat, vi har inte varit hemma mer än tio minuter kanske. Jag har tagit fram glass till Thristan och satt på kaffe till mig. Jag borde dammsuga hallen efter att vi råkat få med oss halva sandlådan hem. Men det får vänta, Thexas får sova färdigt först.

Vi njuter av solen och av att det äntligen...

img_7109 (MMS)

Vi njuter av solen och av att det äntligen är vår! Barnen gungar och leker i sanden i lekparken och jag njuter av att se dem så glada och sams! Sist vi var i den här lekparken så var det massa snö kvar, idag är det nästan sommarvärme. Underbart!


När Thristan har påsklov.

Nu är telefonen i sin ordning igen, så nu ska det bli lite mer bloggande igen var det tänkt. Men det ÄR ju så osmidigt att skriva på telefonen! Så det blir ganska korta sms och mms-inlägg istället.

Nu har Thristan påsklov. Vi startade det lugnt igår med en promenad i solen och glass på en sten när vi kollade på vattnet i fontänen nere på stan. Tänk att en sån liten sak kan göra så mycket?! Mys.

På eftermiddagen kom Amanda och Fia hit. Amanda klippte Thristan (!!utan varken klagande, skrik eller gnäll!!) mig och Emil, samt färgade min utväxt. Så hon hade att göra några timmar. Thexas skulle också behöva klippa sig, men det hanns inte riktigt med igår. Och så drar man sig lite för att ta bort det där fina, tunna bebishåret.

På Bolibompa på mornarna finns det ett program som heter Överraskningen. Det går ut på att barn överraskar någon eller några de tycker om med mat, med hjälp av en kock. Thristan har pratat om det där i flera veckor och igår gjorde han slag i saken. Vi gick till affären och han plockade ihop frukt som han tycker om. Och igår kväll så hjälptes han och jag åt att göra fruktsallad till Emil. (och de andra som var här.) Imorse var han väldigt nöjd med sin Överraskning och undrade om han fick överraska Emil idag med. Söt!

Nu har Thexas vaknat här hemma efter sin förmiddagsvila. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Vi blåste ur ägg imorse som Thristan ska få måla och hänga i riset iaf. Det blir spännande för honom.

Vi hälsade på Linda och Henkes lilla bebis...

img_6277 (MMS)

Vi hälsade på Linda och Henkes lilla bebis Hux igår. Världens sötaste!


Härligt att kunna vara utomhus och leka. H...

img_4622 (MMS)

Härligt att kunna vara utomhus och leka. Härliga vår. Bild från igår när vi var i Forssjö.


När vi haft en mysig vårdag.

Vi har haft en sån mysig dag, igen! Efter lunch gjorde vi en liten utflykt. Vi tog nya bilen ut till Valla för att hämta Thristans nya bilstol (han ska få låna mammas stol tills han är stor nog att ha en framåtvänd, Thexas har Thristans gamla stol nu) Sen åkte vi ut till Hälleforsnäs där vi köpte knoppar till Thristans skåp, nu står det äntligen på plats och imorgon åker knopparna på. Mina systrar Frida och Amanda jobbade där idag. Vi tog även en tur in på Lager 157, men kom bara ut med varsina solbriller till mig och Emil, och massa mat och fika i våra magar.

Efter Hälleforsnäs styrde vi mot Forssjö och Emils föräldrar. Där slog vi ihjäl många timmar utomhus, så otroligt skönt väder. Barnen stormtrivdes och njöt verkligen av att få leka ute. Thexas var dock lite skeptisk till att sätta händerna i gräset. Haha.

Sen har vi hunnit med en handling och lite mat också. Självklart såg vi Körlslaget och hejade på Katrineholm. Men idag var det dåligt tyckte jag. Kören var varken tajt i sång eller dans. Men de gick vidare som tur var. Nu är det bara tre körer kvar, spännande. Imorgon tänkte jag och Emil gå ner till Stadsparken och lyssna till kören. Barnen ska till sin farmor, farfar och faster en stund och leka. Faster har varit bortrest sedan januari så hon ville träffa dom. Hoppas bara att Thexas sover sin förmiddagsvila som han ska så han visar sig från sin bästa sida imorgon.

När det varit en händelserik dag.

Jag trodde aldrig att man kunde bli så fast vid en telefon som jag är vid min iPhone. Jag erkänner det.
Jag har fått helt fel tilläggstjänster, men nu är det fixad men träder inte i bruk förrän imorgon eller söndag om jag har otur. Och nu kan jag ju inte göra NÅNTING med min telefon. Utan att betala extra dvs, och det har jag ingen lust med. Så nu fick jag starta datorn för att kunna läsa bloggar, kolla Facebook, blogga osv. Haha.

Idag har vi köpt bil! Och efter att ha varit utan bil sen i oktober så känns det lyxigt! Emil och Thristan åkte till Emils föräldrar för att fixa lite. Så Thexas och jag är ensamma hemma nu. Hur lugnt och mysigt som helst. Snart väntar sängen för honom dock.

Annars har det varit en fullstpäckad dag. Thristan fick följa med moster Frida hem från dagis, då Thexas hade tid hos tandläkaren för 1-årskontrollen. Vi tog cykelpremiären dit, han verkade gilla det. Han log stolt över sin cykelhjälm. Hos tandläkaren gick det kanon. Han kunde både gapa och peka på sina tänder, duktiga killen. Han är större och kan mer än jag tror!

Sen har vi haft besök här av Fia, Titti och Charlie. Thristan var på sitt värsta humör någonsin och fick gå in på sitt rum tre ggr under deras visit här. Tråkigt och energikrävande. Hoppas på att barnens humör är bättre imorgon och att vi får en härlig helg tillsammans.

Underbara barn på morgonpromenad.

img_1355 (MMS)

Underbara barn på morgonpromenad.


Thristan och jag myser med fruktsallad och...

img_9594 (MMS)

Thristan och jag myser med fruktsallad och Kesella vanilj. Mums!


Godmorgon från oss i soffan framför Bolibo...

img_5257 (MMS)

Godmorgon från oss i soffan framför Bolibompa.  Barnen har fått i sig välling/yoghurt och om en timme väntar dagis för storskrutt. Mitt mål är att måla färdigt i Thristans rum när han ändå är på dagis.  Ha en bra dag allihopa, det ska vi ha!


När vi funderar att åka på betessläpp.

Jag har funderingar på att ta med barnen och åka och se Arlas betessläpp i år. Tror det är riktigt roligt att se de glada kossorna dansa ut i hagen. (Ja, jag föreställer mig att de dansar och studsar som tokar iaf. Ungefär som Ferdinand när han luktar på blommorna.) Hur som helst, den 8:e maj är det i Julita, inte alls långt härifrån. Tåls att fundera på.

Någon som varit på betessläpp förut?


När jag startar datorn och bloggar, längesen.

Jag vet inte när jag startade datorn senast, det är ju så smidigt med iPhone, då behövs liksom inte datorn. Men det är segt att blogga från telefonen, då det går långsamt att skriva och inte går det att ladda upp bildet heller. Så det blir oftast mms-inlägg nu för tiden. Men det kanske går bra det med? Då är det ju bilder med iaf. ;)

Men nu har jag satt igång datorn iaf. Thexas ligger och sover (han är på världens sämsta humör i eftermiddag) Thristan har fikat lite glass och jag själv dricker kaffe. Lugnt och skönt för en stund. Det behövdes.

Dagarna rullar på här hemma. Thristan är på dagis på förmiddagarna, men nästa vecka väntar påsklov för hans del. Undrar vad vi ska hitta på för skoj då? tror att öppna förskolan är stängd då med. Typiskt nog.



Den senaste tiden har "Projekt-Thristans-rum" pågått. Jag har målat hans vägg, vilket tog MCKET längre tid än jag räknat med. Vet inte hur länge jag hållt på nu, två-tre veckor kanske? Han har även fått en ny möbel som jag målar. Jag hittade ett gammalt skåp på vinden som ingen ägde, så det fick jag. Det var riktigt slitet och i en mintgrön nyans, inte fint. Men lite vit färg fixar ju allt! I slutet av veckan hoppas jag att hans rum är färdigt, jag står där inne och målar nämligen, så det blir ingen lek där. Vilket betyder att ALLA leksaker har fått flytta ut i vardagsrummet. Och det verkar han rätt nöjd över.

Nu ska jag försöka få lite gjort här hemma medans Thexas sover. FÖRSÖKA var det ja. Tror jag kommer sitta kvar här i soffan och slappa med Thristan istället, det var rätt skönt. Ikväll kommer Linda och Henke på den traditionella teonsdagen. Veckans höjdpunkt!


Thexas sover och Thristan pärlar. Jag själ...

img_8573 (MMS)

Thexas sover och Thristan pärlar. Jag själv ligger i andra soffan och känner mig helt slut. Jag tog med barnen ner på stan förut och tokfyndade. Jacka till Thristan och mössa till Thexas, sen tröttnade dom så vi gick hem. Nu slutar älsklingen jobba och maten ska börja förberedas. Det blir nog en lugn kväll känns det som.


Taskig uppdatering idag. Fullspäckad dag h...

img_7178 (MMS)

Taskig uppdatering idag. Fullspäckad dag helt enkelt. Lämna på dagis, Thexas vägrade sova fm, hämta på dagis, Thexas somnade tre timmar senare än vanligt, Linda kom förbi under sin lunch, öppna förskolan, promenad i solen och 18 grader varmt, Thristan köpte glass, mötte Emil efter jobbet, Thristan fick köpa ny cykelhjälm med gudmor Linda, middag, mys, läggning av barn, soffhäng. Pust!


Det är en trött, men ENVIS Thexas som sitt...

img_1702 (MMS)

Det är en trött, men ENVIS Thexas som sitter bredvid mig och vägar sova fm idag. Och nu ska vi snart iväg och hämta Thristan på dagis. Så nu är denna dags rutiner åt skogen. Vi som tänkte gå till Öppna Förskolan efter lunch, men då lär väl Thexas vilja sova. Haha. Envis var det ja!


Vi har precis krupit ner i en renbäddad sä...

Vi har precis krupit ner i en renbäddad säng efter en riktig fixardag. Jag har spenderat många timmar i Thristans rum och målat hans nya möbel samt vägg. Och än är det inte färdigt. Nya tag imorgon och ny härlig vårvecka med båda barnen hemma. Nu säger vi godnatt!


Just nu pågår morgonlek i Thexas rum. Mann...

Just nu pågår morgonlek i Thexas rum. Mannen i hushållet får sig lite välförtjänt sovmorgon. Men känner jag honom rätt så lär han snart stiga upp. Han är inte så jättebra på det där med att sova länge på morgonen. Det ser ut att bli en fin dag.


Mys pågår och maten är snart färdig. Körsl...

img_8439 (MMS)

Mys pågår och maten är snart färdig. Körslaget är självklart på tvn och vi hejar såklart på Katrineholm och team Gabriel.


Thristans fina påskris med blåa fjädrar. M...

img_5669 (MMS)

Thristans fina påskris med blåa fjädrar. Men när mamma är med och bestämmer så blir det såklart lite vitt också.


Sedan Emil började jobba heltid så värdera...

Sedan Emil började jobba heltid så värderas fredagarna högt! Jag älskar att gå och vänta och längta på att han ska komma hem. Sen har vi en mysig kväll och imorgon vaknar vi upp tillsammans och äter en lång, lyxig frukost. Härligt! Thexas och jag har haft en underbar morgon. Bara bus och mys i flera timmar. Nu ligger han och sover och jag har diskat och bäddat än så länge. Ska ta tag i lite annat nu innan han vaknar. Sen ska vi möta upp syrran på stan en stund.


När vi har haft fullt hus med systrar.

Det har varit fullt hus här ikväll. Först åkte Thristan iväg, sen kom min 9-åriga syster Ebba hit då vi skulle barnvakta henne lite. Och när Thexas var i säng så kom syster Frida för att ha hjälp med hårfärgning.

Nu har Ebba precis åkt hem och Frida sköljer ur håret. Imorgon har Thexas och jag en heldag tillsammans, glädjer mig. Det blir tomt utan Thristan såklart, men femtio gånger lugnare då Thexas inte har någon att bråka med.


Nöjd kille som får låna Emils tröja. Inte ...

img_8883 (MMS)

Nöjd kille som får låna Emils tröja. Inte riktigt rätt storlek. 


När vi tagit till vara på naturen.

Vi har haft en underbart mysig dag, jag och barnen. det känns som en mindre evighet sen och det behövdes verkligen en sån här dag nu kände vi nog alla. Thexas är frisk, om än lite snorig fortfarande. Men allt annat tycks som borta, mycket skönt. Detta gjorde att Thristan fick gå till dagis idag. Han har längtat och sprang hela vägen dit!

På vägen hem tog vi en tur genom skogsdungen och plockade med oss lite ris hem.



Nöjd kille som bar riset hela vägen hem och stoppade de i en vas.
Vi hittade även lite snödroppar som såklart fick följa med hem.



Väl hemma så blev det pannkakslunch, som oftat på torsdagar. Pojkarna älskar det! Sen tog vi på oss ytterkläder och gick ner på stan för att köpa lite fjädrar till det där riset. Blåa skulle de minsann vara, bestämde Thristan. Så blåa blev det. Nu är vi hemma och Thexas ligger och sover. Jag och Thristan ska sätta i de där fjädrarna i riset. Nog för att det är ett tag kvar till påsk, men tjuvstartar man lite nu så blir ju påsken längre. Eller hur? ;)

Ikväll åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Blir en långhelg utan honom, alltid lika tråkigt. Men dagarna går ohyggligt snabbt.


När jag tappar hår.

Detta är "belöningen" efter 11 månaders amning. Mitt hår pallar inte, det går av. Samma visa var det när jag ammade Thristan. MEN, nu börjar håret växa ut, sakta med säkert. Mycket bättre att ha det så här än endast 1 cm-toffsar på huvudet. Håret har gått av runt hela huvudet, förutom en ganska tjock slinga framme i pannan, samt längst hela benan på huvudet. Men detta gör att jag iaf kan ha snedbena och SLIPPER klippa lugg den här gången. Hoppas jag. För nu får det vara sluttappat!





En del tror att det beror på blonderingen. Men icke, jag tappade på samma sätt när jag hade Thristan. Och då var jag mörkhårig med min naturliga hårfärg.


När jag förundras över övergångsställen.



Notis.
I Stockholm är övergångsställena typ tre gånger så breda som här hemma. Imponerande!


När Thristan säger hej.



Mysig stund med Thristan just nu. Som sagt, han passar på när Thexas sover.
"Hej, hej fisrumpa mormor" hälsar han.


När jag får skor och barnen är sura.

Igår kom Emil hem lite senare än vanligt från jobbet. Jag hann såklart skicka iväg ett sms och beordra hem honom genast pga saknad. En stund senare klev han innanför dörren. Med ett par skor. Till mig. Ett par vita Converse. Han påstår såg vara rätt trött på alla mina 99-kronors-fejk-tyg-skor som ger mig ont i fötterna och går sönder. Så nu köpte han mig ett par riktiga. Hur underbart är inte det? Jag blir rejält bortskämd jag!

Annars har vi en riktig kaos-dag här hemma som jag bara vill ska ta slut. Barnen är på sina sämsta humör och det går såklart ut över mig. Thristan är en underbaring när Thexas sover, men så fort han vaknar så växer hornen fram. de vill säkert inte varann nåt illa egentligen, men allt blir bara så fel en sån här dag. Sen har det nog lite med att göra att Thexas fortfarande inte är helt pigg, fast på bättringsvägen!

Om en stund kommer Lena hit och passar barnen. Jag ska ner till Arbetsförmedlingen på möte och passa på att få mig lite frisk luft. Det blir tungt i huvudet att sitta inne i flera dagar med sura barn.


När jag fick blommor av mina killar.

Igår e.m försvann Emil och Thristan iväg på mission. de kom hem med det här till mig. Tre stora rosor fån Emil och vita tulpaner (min favorit) av Thristan också. En helt vanlig måndag, tänka sig! Jag har det bra jag.




När Henke fyllde 25.

Inför Henkes 25-årsdag i lördags så knåpade jag ihop en lite roligare variant av födelsedagskort. Riktigt kul att göra, så det görs nog om snart.








När vi pysslar lite.

Thexas har nu sovit i fyra timmar. Det blir lite tråkigt faktiskt. Men Thristan är nöjd, inga bråk. vi sitter och gör lite tavlor till barnrummen. Han hjälper mig att välja färger osv. Blir nog bra när det är färdigt.






När jag missade mina idoler, typ. ;)

Att jag är lite bloggskadad är det nog ingen som förundras över. Jag läser det mesta, och enligt mig - det bästa. I helgen så var ju Emil och jag som bekant i Stockholm för att fira kärleken på Scandic Anglais - ett hotell som verkligen rekommenderas av oss! Riktigt lyxigt och fint! Hur som helst. Jag har en del bilder på telefonen, men vet inte hur man får över dom till datorn eller hur man lägger in bilder när man bloggar från iPhonen, någon som vet?

När vi var på väg hem och jag läste igenom lite bloggar så visar det sig att både Blondinbella och Prinsessans dagbok har varit på hotellet samtidigt som oss. Haha, lite larvigt va? Men typiskt. På stan stötte vi på en annan av mina favoriter - Tumadre inne på Designtorget. Emil tycker jag är skitfjantig, men han är likadan med "sina typer av kändisar." Och så är väl alla?

När Thexas fortsätter vara sjuk.

Thexas är fortsatt sjuk. Så himla tråkigt. Han har vaknat en hel del inatt, men inte så att jag behövt ta upp honom. Men han har sovit oroligt. Klockan sex imorse kom Thristan smygandes in till oss, då kände jag mig helt slut efter få timmars sömn. Men det var bara att traska upp. "Vi kan mysa med täcke", tyckte Thristan. Så vi bäddade ner oss tillsammans i soffan istället. Mysigt.

Thexas vaknade halv 9 (!) för välling men somnade sedan om i mitt knä och sover fortfarande. Att han aldrig ska få bli frisk. Nu har han varit dålig sedan förra söndagen, förutom två dagar i veckan då han var lite piggare. Hoppas det vänder snart. Den där tandläkartiden är ombokad iaf.

Gårdagskvällen spenderade jag och Emil på ...

img_4166 (MMS)

Gårdagskvällen spenderade jag och Emil på 25-års middag för Henke. Linda hade gjort italiensk buffé som smakade underbart! Mamma, Per och Amanda satt hemma hos oss med en febrig Thexas som låg och sov. Stackaren. Han har varit krasslig i en vecka nu. Men vi tror oss ha hittat boven, två hörntänder som vill komma upp. Aj aj. Imorgon har han tandläkartid för den vanliga 1-års infon bara, hoppas hans feber har gått ner tills dess så vi kam gå dit.


Vi befinner oss på ett fint hotell i Stock...

img_3586 (MMS)

Vi befinner oss på ett fint hotell i Stockholm. Mysfaktorn är hög och det är så skönt att bara vara. Vi har hunnit med lite promenad, mat på restaurang och ett bad. Lovely! 


När Thexas har feber.

Thexas har feber igen. Igår var den uppe i 39.6, stackars liten. Imorse vaknade han 6.20 och fick välling. Sen la han sig i mitt knä och somnade om. Det händer aldrig annars, men nog var det mysigt. Jag la över honom i sin säng igen och där sover han fortfarande. Thristan och jag myser i soffan, blir inget dagis idag. Vi ska istället fortsätta mysa och hoppas på att Thexas vaknar lite piggare sen.

RSS 2.0