En kopp the med fru Mårbacka. Det kallar j...

img_5870 (MMS)

En kopp the med fru Mårbacka. Det kallar jag vår! Thexas verkar ha feber igen, så han ligger redan i sängen och sover. Jag njuter av lugnet som råder här hemma.


När dagarna går.

Det ligger efter lite med uppdateringen. Gårdagen spenderades med syster och söner i Eskilstuna. Barnen träffade han-som-inte-får-nämnas-vid-namn en timme ungefär. Det verkade ha gått bra. Thristan tyckte det var jättekul att ha med Thexas dit iaf, om än lite konstigt.

Resten av gårdagen spenderades åt shopping. Lite smått och gott fick följa med hem. Barnen skötte sig fint, trots att Thexas vägrar sova i vagn och var skapligt övertrött. Men annars gick det över förväntan att åka iväg med två barn och allt vad det innebär. Barnstolar fick vi in i Fridas lilla Golf, samt två barnvagnar. Bra gjort!

Idag har Thristan varit på dagis. Vi har haft lite besök av pappa som var kaffesugen. Sen har Thristan och jag cyklat till affären, Ricky var förbi en sväng, jag har målat i Thristans rum. Projekt Ugglor. Nu kom precis Linda, Henke och Jenny hit. Teonsdag i vanlig ordning. Jag har bakat en kaka med vit choklad och lime, hoppas den smakar fint. Har aldrig gjort den förut.

Stora killar äter mat själva. ;)

img_1135 (MMS)

Stora killar äter mat själva. ;)


När jag buzzar för Nestlés Frutti Smoothie.

Jag är sedan en tid tillbaka en Buzzador. Det innebär att man får hem olika produkter att testa och utvärdera. Den här gången har vi fått hem Nestlés frutti Smoothie i två olika smaker - mango/ananas/banan och persika/banan.

Frutti Smoothie innehåller inget socker (stort plus) och har en ganska trögflytande konsistens, altså mer mättande än en enkel dryck, de klassas snarare som ett mellanmål i stil med fruktpuréerna som finns på burk och motsvarar ungefär en frukt per dryck.

Men barnen tyckte inte alls om dom, tyvärr. Det hade ju varit väldigt smidigt att slänga med i skötväskan som ett litet mellis. Thexas förstår inte riktigt grejen med att dricka ur sugrör och Thristan spottade ut och sa att det smakade illa. Jag kan inte annat än att hålla med, det smakar mest som något som kommer upp igen. Så denna produkt fick tyvärr inget plus från oss.


När jag visar bilder från Tropicariumet.



En förväntansfull Thristan i bilen på väg till Kolmårdens Tropicarium.



En febrig lillebror.





Linda och Thristan tittar på papegojor.





Thristans favoriter - hajarna!



Här har Emil varit i farten med kameran. Undrar om tanken är att ta kort på oss som fikar eller på skylten? ;)



Här fick man klappa på rockorna. Fast vi vågade inte mer än att känna på vattnet.



Thristan hittade sin NEMO som han letat efter.



Bus och mer tittande på hajar.



Älsklingar!


När vi varit på Tropikariumet.

Vi har haft en otroligt mysig dag. Vi hade planerat in en tripp till Kolmårdens Tropikarium med Linda och Henke. Oturligt nog så var det Thexas som vaknade med feber imorse. Så vi släppte av honom hos Emils föräldrar, så fick han vila lite där istället för att följa med oss.

Thristan var så glad idag. Han var en riktig tuffing, något jag verkligen inte trott! Han hade verkligen ROLIGT och det värmde verkligen att se. Det var nog skönt och välbehövligt för honom att komma ifrån brorsan lite och göra något annat med oss. Emil och jag gick mest runt och myste ♥ medans Thristan körde lite med gudmor. Precis som det ska vara. Hihi. På väg ut så fick han ett fiskespö och fiskar av Linda. Så i eftermiddag har han fiskat konstant.

Thexas är inte alls pigg. Ikväll hade han 39 graders feber när jag tempade honom. Mat vill han inte ha och den lilla mängd välling han fick i sig hostade han upp igen. Stackars liten. Hoppas verkligen att han får sova gott inatt iaf. Imorgon ska Thristan få vara med moster Frida och leka lite om Thexas är fortsatt sjuk.

När jag överlevde dagen.

Yeey, jag överlevde dagen! Haha, vilken dag vi har haft! Barnen har varit galna. Till råga på allt så åkte Emil iväg några timmar för att kolla på bil, som han sen inte kollade på, men hamnade på IKEA och kom hem med massa fint och bra. Linda kom och räddade mig med Alvedon då jag haft en OND huvudvärk sen imorse.

Tilläggas kan att Thristan vaknade klockan 02.10 inatt och ville bygga med sitt nya lego. Jag trodde på riktig att det var morgon då och vi var på väg upp. Men han somnade sen om igen, men jag hade svårare för det. Måste ha somnat efter 4 nån gång. Barnen ville upp 6, men skickade upp Emil 1,5 timmar med dom. Därav huvudvärken.

Men som sagt, överlevde dagen! Ikväll har vi släckt ner för Earth Hour och sett Körslaget och hejat på Katrineholm som gick vidare. Nu väntar sängen, ska ställa fram klockan också. Imorgon väntar Tropikariumet med Linda och Henke. Hoppas på friska barn bara, Thristan börjar bli förkyld och hostar lite dumt. Håller alla tummar som finns att kruppen inte är på ingång igen!

När Thexas visar sitt rum, igen.












När vi leker "fångad av en stormvind."






När vi "firar" Våffeldagen.

Självklart blev det våfflor till lunch på självaste Våffeldagen. Traditioner är till för att följas. ;)
Thristan åt dem med glass, så han vägrar både sylt och grädde. Och Thexas fick nöja sig med dem au naturelle. Men han var lika glad för det. Han fick ju äta själv. ;)







Mycket gott och onyttigt, men ibland får man. Fast det mättar ju tyvärr bara en stund, sen är man hungrig igen. Thexas fick en smörgås och banan innan han somnade nyss och Thristan ropar efter yoghurt. Ingen höjdarlunch direkt. Men gott!

När Emil kommer hem så ska vi ner på stan en sväng. Thristan är ju hemma i helgen och ska få köpa lite godis. Tredje gången nånsin som jag köper det till honom tror jag. Men när han är hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn så får han alltid det, så nu är han rätt medveten om vad helg+godis innebär. Tyvärr. Men, han är ju ändå 3,5 år snart så det får väl gå ann. Till Thexas har jag köpt morotssticks från barnhyllan, gissar på att de är som majskrokar fast med morot. Spännande!


När morgonen var lugn.

Hör och häpna - vi har haft en LUGN morgon! Anledning? Thexas fick sitta i sin stol och kom ingenstans. Haha. Han var rätt nöjd med att sitta och plocka med diverse saker, samtidigt som Thristan var glad att kunna se Bolibompa ifred. Alla knep är tillåtna!

Igår tog jag och Thristan årets cykelpremiär! Han tyckte det var SÅ kul och jag tyckte det var riktigt jobbigt. Noll kondition. Nu ska en ny cykel inhandlas till mig och barnen ska ha nya cykelhjälmar, eller iaf Thristan.

Vi cyklade iväg till Sanna och Max för att hälsa på. Elin och Amanda kom också och vi fikade gott och pratade om allt. Sen blev barnen trötta och vi cyklade hemåt. Thristan somnade på cykeln. Haha. Thexas hade redan somnat när vi kom hem. Och strax efter oss så kom Bertan, och lite senare Linda och Henke. Fullt hus och jag gillart!

Nu ska strax Thexas väckas, Thristan ska hämtas på dagis. Sen bjuder moster Frida på lunch (moster Frida som för övrigt tog KÖRKORT IGÅR! Världens bästa!) Sen blir det nog en promenad till Coop Bygg bla. Målarfärg ska inhandlas. Projekt Thristans Rum ska påbörjas, igen. Nu är ju Thexas rum helt klart, så då måste jag ha nåt nytt att pyssla med.

När Thristan gör så jag får ringa Giftcentralen.

Thristan är, som ni vet, en riktig liten fegis. Och för en stund sedan så hände något som verkligen inte är likt honom.

Thexas låg och sov middag, så jag tänkte passa på att försöka få bort lite fläckar i soffan med Ta bort Fläckspray. Såna saker går såklart inte att ta fram när Thexas är vaken, så nu passade det ju bra. På med spray i soffan och vänta. Jag missade helt när Thristan tog flaskan och gick iväg med den. INTE likt honom som aldrig gör något han inte får eller borde utan att fråga först.

Sen kommer han springandes till mig och gapar, spottar och har lite smått panik samtidigt. Först tror jag att han fått ett hårstrå i munnen, då brukar han komma sådär. Men där finns inget hårstrå och han säger att det är äckligt på tungan. Sen går han och visar och berättar vad han har gjort.

Han tyckte att mina gummistövlar var smutsiga, så han skulle spraya på dom för att få bort lerfläckarna. (rart!) Men han lyckades inte spraya, då jag såklart hade vridit korken till off-lägetinnan. Men han hade ändå fått spray på fingrarna och gått för att tvätta av dom i badrummet. Men innan han hann tvätta dom så hade han smakat på fingrarna. Därav den äckliga smaken.

Jag ringde sjukvårdsupplysningen direkt då det var ett Varningstecken på flaskan. Där blev jag kopplad till Giftcentralen. Men där sa de att det inte var någon fara med så liten mängd på fingret bara. Pjuh! Mitt hjärta slog fort de där minutrarna! Nu är det festis och muffins som gäller för att få bort den där äckliga smaken.

Älskade hjärtat, du skrämmer slag på din mamma. Visst är det dumt att inte ställa undan flaskan direkt, men jag litar så blint på Thristan och att han inte gör såna saker. Men man kan visst aldrig vara nog försiktig.

När Thexas får horn i pannan.

Tidig morgon idag igen. Innan klockan har slagit 6 vill jag INTE gå upp. Thristan tycker annat. Kaffet sattes på tidigt, men det hanns ändå inte drickas pga bråkiga barn.

Thexas är på sitt "vanliga" humör när Thristan är hemma. Det är hemskt! Han är så otroligt dum mot Thristan. Han ska bitas (försöker bitas bara, ÄN har han inte lyckats), nypa, dra i kläder, skalla honom osv. Jag blir alldeles matt av allt "nej, ajaj, sluta, Thexas, nej." För att inte tala om Thristan som bara läääängtar tills han får gå till dagis eller Thexas ska sova. Stackaren. Det här börjar bli riktigt jobbigt. Jag gör vad jag kan för att hålla Thexas borta, men så fort jag lyfter upp honom så försöker han bita mig eller skalla mig. Och så skrattar han bara.

Det är så konstigt. När Thexas är själv hemma så är han en go, snäll solstråle. Men så fort Thristan visar sig så växer hornen fram. För några månader sen var det tvärtom, men nu är Thristan en going igen och det är alltså ombytta roller. Jag blir lite smått tokig.

Idag blir det att vara utomhus efter lunchen, då kan de inte bråka iaf. Hoppas jag. Pjuh.

Vi sitter på biblioteket och läser böcker ...

resize_image_128 (MMS)

Vi sitter på biblioteket och läser böcker och spelar spel. Lillebror röjer mest runt och börjar bli trött. Snart dags att gå hem för lite sömn och fika med gammelmormor och Olle.


När det känns som vår..?

Thristan är på dagis, Thexas ligger och sover och jag halvligger i soffan och känner mig mer död än levande. Haha. Jag är sååå trött! Thristan vaknade alldeles för tidigt idag, och det känns vill jag lova! Pjuh.

Men det blir nog en fin dag trots allt. Solen lyser och det känns som vår? Vågar man säga så ännu? I eftermiddag blir det en liten promenad ner på stan med barnen för diverse ärenden. Annars hoppas jag på en lugn dag, och framför allt - LUGNA barn! ;)

När H1 & H2 fastnar på bild.



H1 & H2 - lördag Riva.
Dunder och brak.


När Thexas har varit hemifrån.

Vi har haft en lugn, skön dag i Forssjö hos Emils föräldrar. God mat och en långpromenad i solen. framåt kvällen åkte vi hemåt och lämnade av Thexas hos hans farmor och farfar, där också Thristan och han-som-inte-får-nämnas-vid-namn var. Efter en timme ungefär så kom han och lämnade barnen igen, och det hade gått bra. Thexas hann äta lite gröt och leka.

Det var en väldigt pussig "bebis" som myste i soffan och drack välling förut. Min lilla myskille. Thristan var också på ett väldans myshumör, det är han alltid när han kommer hem efter en helg borta.

Imorgon är det jobbvecka igen för Emils del. Vi andra ska spendera dagen med dagis, öppna förskolan, besök av svärmor som Amanda ska klippa. Blir nog en bra dag. Vädret ser ju lovande ut också.

När söndagen är här.

Ni anar inte hur skönt det är med en dator där man INTE behöver sitta och hålla i laddningskabeln för att den ska fungera. ;) MEN, nu vet jag inte hur man liksom hoppar ner i texten här? Byter rader liksom, det fungerar inte. Så det här inlägget blir nog lite rörigt. Får förska fixa.
Kvällen igår var helt okej. Var hos syrran och såg Körslaget. Heja Katrineholm. De var sjukt duktiga och det var riktigt kul att se de man känner i tv-rutan. Snyggingar!
Sen gick jag och H1 till Sanna, dit även Elin kom en sväng. Vi blev inte så långvariga då vi ville ner till Riva och lyssna på Edwins. Sen blev det en ganska tidig väll för min del, kände inte alls för att gå ut.
Idag har jag fått lite sovmorgon, mycket skönt. Emil och Thexas har varit och köpt färskt bröd som jag nu ska stoppa i mig. Mums! Jag struntar i körövningen idag, vet inte riktigt om det var något för mig. Lite konstiga låtar osv. Det blir en tur till Forssjö sen iaf, tror jag. Och senare så ska nog Thexas upp till sin farmor och farfar en stund. Oklart än så länge.

När vi shoppat en del.

Det blev en mysig stund på stan. Thristan fick en hel del nya kläder och jag en ny topp. Passade på att luncha på Kvarnen, det var längesen och MYCKET gott. Träffade på många vänner på stan också, kul.

När vi kom hem igen fick Emil för sig att åka iväg till Norrköping och köpa en ny dator. Så nu sitter jag och knappar på vår nya MacBook Pro. Emil är mycket nöjd, jag fattar inte riktigt grejen. ;)
Ikväll blir det fest verkar det som. Syster Amanda har varit här och färgat bort min hemska utväxt, sitter fortfarande med turban på huvudet, men hoppas det blev bra. De andra ska träffas redan om en timme, men det kommer jag aldrig hinna. Så jag går nog till syster Frida en sväng. Hon ska också ha fest. Kul. Det blir nog en rolig kväll trots allt. Fast jag inte riktigt känner för det. Men snart så. :)

När vi vaknar utvilade.

Imorse vaknade jag och kände mig utvilad för första gången på mycket länge. Och då var klockan bara halv 7. Så när Thexas vaknade strax därefter så var det jag som gick upp med honom. Annars brukar Emil hinna upp före mig på helgerna. Men idag skulle han minsann få lite sovmorgon!

Men nog vaknar han vid halv 8 och är hur pigg som helst då. Förstår inte hur man kan vara så morgonpigg jämt? Haha. Så nu har vi hunnit med en massa på morgonen/förmiddagen. Redan innan klockan var halv 8 så hade jag och Thexas städat och dammat hans rum.

Nu sover Thexas, men lär vakna snart igen. Då ska vi ta ett varv ner på stan. Emil ska nog titta efter de där skorna som han behöver, men aldrig verkar köpa.

Och ikväll verkar det bli lite fest för min del. H1 tjatar en massa, men jag känner mig inte sugen alls. Men nu verkar det som att syster Frida också ska ut, vilket bara händer ca 2 ggr/år. Vi har bara festat ihop en gång tidigare, så det kanske blir kul? Vi får helt enkelt se. Skulle behöva färga mitt hår, ser ut som skräp.

När vi haft en kanondag!

Dagen har fortsatt i samma mysiga anda som i förmiddags. Thexas är så härlig! vi har verkligen haft en kanondag!

Vi gick ner på stan och mötte upp min mamma och syster Ebba. Ebba skulle få nya gardiner till sitt rum och jag skulle ha en innerkudde. Sen tog vi en fika tillsammans, semla. Mums!

Ikväll har jag och Emil myst till det med tacos. Det är inte ofta vi äter det, så idag smakade det bra. Nu sitter jag och väntar på fortsättningen av Let´s Dance. Emil har somnat i soffan. Vi hade hoppats kunna vara uppe och tittat på Let´s Dance idag och samtidigt fira min fina vän Fia (Haren) som jobbar med det. Men det fanns typiskt nog inga biljetter. Grattis raaaar!

Nu ska jag plocka undan lite här så det bara är att studsa i sängen sen. Vi har en himla massa ljus tända, så det är varmt och skönt. :)

När Thexas och jag har en mysmorgon.

Jag och Thexas har haft en så mysig morgon! Det märks verkligen att han är enda barnet i hushållet denna morgon om man säger så. Han har ingen att bråka med och vi har inget dagis att stressa iväg till. När han vaknade så låg han kvar i sin säng och pratade/lekte/slumrade i 45 minuter. Skönt för oss båda. När jag väl tog upp honom så var han på strålande humör och har så varit hela morgonen.

Han har velat sitta i mitt knä mestadels av tiden och vi har säkert hunnit läsa 20 böcker. Jag fortsatte rensningen i hans byrå/garderob och han hjälpte snällt till och lekte en massa. Mysmorgon helt enkelt. Nu ligger han och sover igen och jag ska ta tag i morgonbestyren. Sen har vi en oplanerad dag framför oss.

När vi har myst en himla massa.

Thristan blev hämtad tidig idag. Lilla Tu var med och hämtade honom, och de blev kvar en stund och lekte gärnet och fikade lite. Thristan var helnöjd som fick visa upp sitt rum och alla leksaker för henne.

Thexas och jag tog en liten promenad till Ida och Juni och lekte lite förut. Mycket trevligt och mysigt och vi hade hur mycket som helst att prata om. Så snart blir det nog en dejt till. Barnen lekte jättebra, det är så roligt att det bara skiljer ca fyra månader mellan dem.

När vi kom hem så hade Emil slängt ihop en kyckling/broccolipaj till oss. Mumsigt. Nu är det soffhäng som gäller. Bertan är här med sin skadade fot. Kan inte annat än att tycka lite synd om honom, det gillar han.

När allt löser sig, såklart!

Tänk, vad fort allt kan vända! :) Allt strul med Arbetsförmedlingen har löst sig, jag fick rätt i min fråga helt enkelt. En stor lättnad inför framtiden.

Och i förmiddags fick vi tillbaka vår gamla spis/ugn så till lunch blev det pannkakor. Såklart, det är ju torsdag! Den andra ugnen var det nåt fel på, fastän den var sprillans ny. Ugnsluckan blev 90 grader varm UTANPÅ, vilken inte alls är okej. Fastighetsskötaren tyckte detta var helt normalt, men det var han ensam om att tycka! Det brände ordentligt på våra fingrar, vad händer då om (när?) en 1-åring sätter handen där? Nej tack, hellre betalar vi mer pengar för ström än riskerar att vi eller barnen ska bränna sig! Så nu står alltså den gamla åter på plats och det problemet är också ur världen!

Thexas vaccinerades igår och hade troligtvis lite feber inatt, han sov oroligt. Idag är han grinig, säkert pga sömnen. Men nu sover han och vaknar förhoppningsvis lite gladare. Thristan ska snart åka till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn så han sitter mest och väntar. När Thexas vaknar sen så ska vi ta en promenad till Ida och Juni för att mysa/leka lite. Hon ska få låna mitt stödbälte för foglossning. Kul att man kan hjälpa till och att grejerna kommer till återanvändning.



Nån som har hittat mammas sminkväska och rougeborste. ;)

När det mesta går utför.

Dagen har svischat förbi. Vår fastighetsskötare har varit här varje dag den här veckan nu och kommer imorgon också. Spis/ugnsproblem. Nu har vi ledsnat och lämnar tillbaka den nya och tar tillbaks den gamla, trots att den drar en himla massa ström. Orkar inte tjaffsa med fastighetsskötaren mer.

Thexas har vaccinerats idag. 14.45 hade vi tid, mitt i hans sovtid. 15.50 fick vi komma in. Det var en trött kille då. Han somnade väldigt snabbt och lätt ikväll, inte så konstigt. Hoppas på att febern håller sig borta och att han är pigg som vanligt imorgon.

Min handläggare på Arbetsförmedlingen har jag inte fått tag på idag heller, trots flera försök. Men tydligen har det varit jobbmässa här i stan, så den kanske hon har varit på? Får testa imorgon igen.

Vilket tråkigt inlägg det blev, men det är lite väl många nedförsbackar just nu känner jag. Uppryckning!

När jag är förbannad/ledsen.

Veckan har börjat fantastiskt. Fram tills nu typ. Jag är så förbannad/ledsen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Anledningen stavas A-R-B-E-T-S-F-Ö-R-M-E-D-L-I-N-G-E-N där jag precis varit på ett litet möte och fått bra information. 10 minuter efter mötet ringer handläggaren och ändrar informationen helt och hela världen vändes upp och ner känns det som. Fan.

Imorgon är min handläggare tillbaka på jobbet iaf och jag ska ringa henne för att få klarhet i saker och ting. Varför hon har sagt saker som uppenbarligen inte stämmer?

Pappa är på väg hit för lite uppmuntan och kaffe. Då blir Thristan glad, han sitter och bygger med lego medans Thexas sover. Det gäller att passa på. Ikväll väntar besök i form utav v.b Linda och Henke. MYCKET bra en dag som denna.

När helgens uppdatering är kass.

Det blir så dålig uppdatering på helgerna. Vi har fullt upp med annat helt enkelt.

Igår hade vi min mamma med familj här på middag och Melodifestivalen. Mycket trevligt och roligt hade vi. Jag tyckte att alla låtar var bra och vinnaren Eric Saade var en bra vinnare. Blir så trött på allt gnäll och "fel-låt-vann" bara. Folk är så negativa!

Idag ska jag och syster Amanda iväg och sjunga i kör. Det är "Den stora Katrineholmskören" som ska sättas ihop. Hoppas på står uppslutning med tanke på alla som sökta Körslaget förra helgen. Blir spännande. Ikväll kommer mellanbus hem.

När Thexas hjälper till med städningen.





Det ska börjas i tid.
"Städa, städa varje fredag..."


När alla hundar ser likadana ut..?

Igår kom syster Frida hit en sväng med sin lilla vivvsing Tilla. Frida var glass-sugen, men glassen här hemma var nästintill slut. Så hon tog med sig Thristan ut i regnet för att köpa glass. Thristan var såklart helnöjd som fick ha gummistävlar och regnkläder och hoppa i ALLA vattenpölar.

Under tiden stannade jag hemma med Thexas som sov, och med Tilla som försvann. Hittade henne liggandes vid Thexas (min gamla) leksakshund. Inte lätt att se skillnad på dom. ;)




Idag är Frida snäll och hämtar hem Thristan från dagis och tar med honom hem till sig och äter lunch. Allt för att Thexas ska få sova färdigt och slippa bli väckt och ivägdragen till dagis. Sen ska vi mötas upp för ett varv på stan. Nässpray och Thexas-gröt står på shoppinglistan. Ikväll åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn igen, efter två veckor hemma.

 


När vattenpölarna får sällskap av Thristan.

Hej torsdag!

Både jag och barnen har vaknat på ett strålande humör idag. Vet inte vad det kan bero på, inte är det vädret iaf. Mulet, grått och småregnigt. Men vad gör det när man kan mysa inne istället?

Thristan har varit på dagis på förmiddagen. Det var en NÖJD kille som följde med hem efteråt. Regnbyxorna var på och han hoppade hej vilt i alla vattenpölar. Väl hemma var han dyngsur och gick för att hämta nya strumpor som hade blivit lite blöta. Han kom tillbaks med två par strumpor. Ett par till fötterna och ett par till händerna. "Jag är en Nickifiken-apa" sa han och gick runt på alla fyra med strumpor på sig. Sötnos.

Lunchen är intagen och resten av dagen ser ganska oplanerad ut. Syster Frida med vovvsing skulle komma förbi en sväng sen då deras lägenhet renoveras just nu. ska preparera mig själv med allergitablett INNAN de kommer. Typ nu...

Annars rullar dagarna på. Vi är på biljakt. Vi har fått nog av skrothögen som står utanför och dessutom är trasig. Nu har vi varit utan bil sen slutet av oktober. Dags att ta tag i saken och köpa en RIKTIG bil. Emil får styra med det där, då jag inte ens har körkort. Men det blir nog bra till slut. Han letar och letar. I can´t wait!



Till salu.


När jag visar bilder från kryssningen.

Jag hittade våran gamla kamera för ett tag sedan. Den togs med på kryssningen, men det blev tyvärr inte mycket bilder. Men slänger upp några stycken iaf.






















När Stjärnar får stjärnor.



Målade några stjärnor på Thexas vägg för ett tag sedan.
Stars for a Star.


När barnen gungar.








När vi lekt i lekparken.

Hemma igen efter en timmes lek i lekparken med barnen. Årets första. Gud, vad de skrattade. Mitt mammahjärta är alldeles varmt och fyllt med lycka. Inget gör en så glad som att se barnen så glada! Lite frisk luft, lek och sol var precis vad vi behövde. Jag hade med kameran och tog fina kort som kommer upp senare. Nu har jag och Thristan plockat fram lite fika och Thexas slog ihop som ett korthus i sängen. Nu vill Thristan mysa, bara att lyda order. ;)




När Thristan köper blommor.



I fredags kom Thristan hem med fina blommor till mig. (Han hade fått lite hjälp av mormor)
Dock var han lite bekymrad över att de inte hade blåa blommor, men kom på att mamma gillar lila.
"Du bäst mamma. Jag älskar dig" sa han.

Älskade, finaste Thristan. DU är bäst! ♥


När Thristan gör hyss.

Thristan väntade i badrummet igår kväll medan jag la Thexas. När jag kom in i badrummet hade han klämt ut 1/3 av barnens nya tandkräm i handfatet som han försökte skrpa ner i avloppet med händerna. Det var rejält kladdigt i handfat, på kranen och på Thristan själv. Varför, kan man då fråga sig? Jag som hade köpt en ny tandkräm med favoriten Postis Per på, allt för att det skulle bli lite roligare att borsta tänderna.

"Mamma, den smakar blä. Äcklig. Jag ska hälla ut och kasta så du kan köpa ny bara."

Som tur var så hade vi lite i den vanliga Bamse-tandkrämen kvar. Så den fick det bli till tandborstningen.



Bamse vs. Postis Per
1-0


När helgen gått och jag sökte Körslaget.

Dålig uppdatering i helgen. Medvetet.

Lördagen spenderades utomhus. Vi tog en tre timmars lång promenad med barnen i vagnen. Skönt väder, men väldigt blåsigt. Thristan passade på att sova under tiden, han som inte sover middag i vanliga fall. Lillskrutten höll sig vaken. På kvällen kom Fia och myste med oss. Melodifestivalen och en rolig film.

Igår hade Körslaget audition här i Katrineholm. Jag bestämde mig inte för att gå ner förrän jag såg kön utanför vårt köksfönster. Värt att testa, så man inte kan klaga på "att det aldrig händer nåt här i stan" sen. Det var många som ville söka och kön var lång. Jag hade ingen aning om vad jag skulle sjunga. Bestämde mig ca 1 minut innan castingtjejen kom och knackade mig på axeln och ville ha med mig och Johanna till första juryn. Och jävlar vad illa det gick! Haha. Jag gjorde mitt absolut sämsta framträdande någonsin och skämdes som en tok. Kom in helt fel i låten osv. Så efter att ha sjungit hälften av det jag skulle så gav jag upp. Haha. Pinsamt Hanna. MEN, nu har jag testat iaf och jag har bara mig själv att skylla. Hade ajg haft en låt intränad och förberedd så hade det kanske gått bättre. Och en bra tonart i huvudet. ;)

Sen var jag inte riktigt beredd på vilken TID man skulle behöva lägga ner på allt. Jag är nog inte beredd på att vara ifrån barnen så pass mycket. Rep i veckorna och sen borta hela helgerna. Nu håller jag stenhårt tummarna för att det går bra för Katrineholm. Vi har grymt bra sångare och Gabriel Forss är riktigt duktig. Det ryktas om att deltagarna inte får avslöjas förrän den 19:e mars då programmet börjar sändas. Typiskt, jag är ju så nyfiken. Hoppas verkligen på att mina fränder  Johanna, Michelle, Linda och Lovisa kom med till slut iaf. De är nog trötta idag. 12 timmar hade det tagit igår innan kören var ihopsatt.

Nu väntar en ny vecka på oss. Thristan är förkyld och får vara hemma från dagis idag. Ingen ÖF heller. Typiskt, han tycker det är så roligt ju. Vi får roa oss med annat helt enkelt.

När fredagen är här.

ÄNTLIGEN fredag! Som jag har längtat. Den här veckan har varit riktigt tung. En liten promenad i solskenet igår gjorde susen för en stund. Hoppas på fler soliga dagar, det underlättar.

Min mamma ringde nyss och frågade om hon får hämta Thristan på dagis. Ja tack! Avlastning när den är som bäst! Och Thristan kommer bli så glad! Det gör också att jag slipper väcka Thexas ur sin förmiddagsnap. Skönt. (Bara för att jag skriver så här så kommer han säkert vakna snart, haha.)

Ikväll står det mys på schemat med Linda, Bettina och Filippa. Och mina barn såklart, och kanske Emil.


Mumsigt med äggröra. Här får man inte ha t...

img257 (MMS)

Mumsigt med äggröra. Här får man inte ha tallriken ifred. ;)


...


När dagarna går.

Imorse tog vi oss iväg till dagis I TID och UTAN BRÅK. Det hör inte till vanligheterna vill jag lova. Jätteskönt.

I förrgår var syster Amanda här för att klippa Thristans hår. Han gallskrek och det blev inte mer klippt än två små toffsar över öronen.

Och igår var det dags för Thexas 1-årsfotografering där även Thristan skulle vara med på syskonbild. Jag tog med mig syster Frida för att underlätta. Pust. Barnen var galna. Speciellt Thexas, han skulle inte alls sitta still. Och Thristan som mest var rädd som vanligt och ville gå hem. Jag blir förv¨nad om fotografen kan fylla hela albumet med BRA bilder och inte bara okej. Det återstår att se om två veckor.

Idag har vi inga planer alls. Jag och Thexas ska gå och hämta Thristan om en timme, sen får vi se. Jag är lite flrkyld igen, eller fortfarande kanske? Det verkar aldrig vilja ge med sig. Imorgon är det ÄNTLIGEN helg. Som jag längtar. Nu till helgen blir vi samlade alla fyra, då Thristan är hemma med oss. Lovely!

När jag Buzzar för Bepanthen.

Jag fick  hem ett paket från Buzzador för ett tag sedan med  salvan Bepanthen. Jag har använt den på barnens torra kinder och röda rumpor och den fungerar. Den är lätt att smörja ut och torkar snabbt in i huden.
Helt okej salva!

Salvan kan bla användas till:

Som förebyggande mot röda bebisrumpor.
Efter varje blöjbyte
Torra händer
Torra läppar
Vinterrosiga barnkinder
Lindrig solsveda
På bröstvårtor
På tatueringar


När vardagen är slentrian.

Vardagen har blivit slentrian. Jag känner verkligen att något behöver hända NU. Dagarna ser likadana ut. Thexas skriker och är mest arg, Thristan trotsar och slåss. Ibland tror jag på riktigt att jag kommer bli galen, självklart går det över lika fort igen. Men det är mycket tårar här hemma. Vi har absolut ingenting att göra. Vi går till Öppna förskolan så ofta tillfälle ges. Men annars är det inte mycket. Jag har flera vänner med barn som också går hemma, men utan respons blir det tråkigt att höra av sig. Det är mycket klagande nu, men fy fan vad trist det är!

RSS 2.0