Hej från storpricken.





Lillpricken ligger och sover och storpricken sitter och tar roliga bilder i webcamen.

Inatt fick jag sällskap av Thexas.

Inatt var det Thexas som hade svårt att sova. Han somnade vid 10 till slut och sov sen några timmar. Men från kl 2 så sov han bredvid mig. Eller försökte sova, han kliade sig massor, var varm/kall om vartannat. Stackarn. Han har aldrig sovit mellan oss förut, förutom som bebis, men det gick riktigt bra. Jag fick väl inte så mycket sömn direkt. Men Thexas var tyst och låg hyffsat stilla iaf. Han ville dock gärna ligga PÅ mig och sova, vilken såklart gjorde att det kliade ännu mer på honom pga värmen. Men försök förklara det gör en 1,5 åring mitt i natten. Haha.

När Emil åkte till jobbet vid 7 imorse så somnade vi om - ordentligt. Vaknade några minuter innan 9 av att Thristan vaknade inne hos sig. Jösses, han som alltid vaknar vid halv 7, senast! Så skönt att få sova lite!

Thexas är den som har mest ont idag, men det hjälper lite när man smörjer honom iaf. Båda två har fått prickar/blåsor på underläppen så de vill inte gärna äta. Välling och yoghurt lever de på. Alltid nåt.





Thristans nya säng.



Den här sängen ska Thristan få idag. Jag hittade den på en köp & sälj sida och slog såklart till. 
Thristan tycker det ska bli skönt att få en säng som inte låter säger han. Haha.
Och så undrade han om det läskiga täcket följde med, och blev väldigt lättad att det inte gjorde det.
"jag gillar mitt täcke med bilar bättre" sa han. Min lilla fegis.

Två tappar killar.





Två tappra killar som är SÅ duktiga trots dumma prickar.

Svårsövd Thexas.

Det sägs att dag 3 och 4 är värst när man har vattkoppor. Nu har vi avklarat dag 4, så nu hoppas jag att det vänder. Barnen har varit på ganska bra humör ändå idag. Fastän Thexas vaknade tidigt imorse och sen bara sov 30 minuter under dagen.

Thristan somnade som en stock strax innan 19. Thexas med, men han vaknade 45 minuter senare och har varit vaken sedan dess. Jag vet inte hur många gånger jag har gått in till honom, tagit upp honom, låtit honom sitta uppe en stund, gett välling igen osv. NU sover han äntligen! Stackarn. Det är nog febern och kliandet som spökar hos honom. Han har fått en del prickar i ansiktet idag, och de kommer han ju åt att klia på. Nu har jag smörjt honom med både skummet och med kylbalsam, så jag hoppas han får sova gott inatt. Men jag förbereder mig på en vaken-natt som i förrgår med Thristan.

Nu ska jag ta med mig stor-älsklingen för att gå och sova. Jag har suttit i mååånga timmar och laddat upp bilder i min pyssel-blogg. Så går det om man inte gör det med jämna mellanrum. Och än är jag inte klar på många vägar. Haha.

Mums med yoghurt. Nästan det enda som går ...

img_6556 (MMS)

Mums med yoghurt. Nästan det enda som går ner i de små magarna.


Tittut från storpricken.

img_2304 (MMS)

Tittut från storpricken.


Ännu en prickig dag.

Tjohoo, inatt har vi fått sova heeeela natten allihop. Alvedon och ett mirakelskum från Apoteket gjorde susen. Thexas vaknade strax innan 7 imorse i ren panik av att det kliade så mycket under blöjan. Men efter lite Alvedon och skum på så lugnade det sig. Stackarn. Enda sättet att lugna honom är att sitta med honom i famnen som en liten bebis, så inget rör vid rumpan på honom.

Men nu är det lugnare alltså. Bägge barnen har feber idag också, men inte så värst hög. Min mamma och hennes man var här förut en sväng. De hade med sig fika (som barnen inte alls ville ha) och en stor hög med filmer som Thristan fick låna. Mamma och jag smet iväg en stund för att handla, ganska skönt. Väldigt uppskattat med sällskap när man är hemma så här om dagarna. 

Just nu ligger Thexas och sover, tror jag iaf. Han lär nog somna snart iaf. Thristan tittar på film (Bilar 2 såklart, de nya filmerna som han fick låna av mormor var inte lika intressanta, haha) Jag ska sätta mig och mysa med honom i soffan.

Thexas med härligt morgonruffs. Bägge barn...

img_2927 (MMS)

Thexas med härligt morgonruffs. Bägge barnen har sovit hela natten men Thexas har det jobbigt nu och vill varken gå eller sitta igen. "ont rumpan" säger han, då de flesta vattkopporna sitter under blöjan. Thristan verkar rätt pigg ändå.


Ska man adventsmysa så ska man göra det or...

img_2835 (MMS)

Ska man adventsmysa så ska man göra det ordentligt. Nytt doftljus med underbar juldoft. Dagens tips. Hihi.


Bättre sent än aldrig. En dag för sent eld...

img_9457 (MMS)

Bättre sent än aldrig. En dag för sent eldar vi på första ljuset. Thristan och jag har fixat och donat med adventsgrejer idag Mysigt.


Det vart allt annat än en lugn natt.

Jag tycker så otroligt synd om barnen här hemma. Det blev inte mycket sömn för min och Thristans del inatt. Jag tappade räkningen på 14 ggr som jag var uppe hos honom. Sen sov han några timmar i min säng,oroligt dock. Thexas sov gott hela natte iaf, skönt det.

Bägge barnen har fått rejält med prickar nu, kliar gör de också. Thristan är jätteduktig som låter bli att klia. Thexas gråter mest idag och har ont. Han har de flesta kopporna under blöjan, så han vill varken sitta eller gå. Så det är mycket ledsamt hos honom idag.

Thristan är mest arg. "bort med er dumma prickar, ni gör ooooont" skriker han. 

Min pappa kom hit en sväng förut så jag kunde gå ner på stan och köpte lite mediciner till pojkarna. Har fyllt upp Alvedonförrådet, då båda två har hög feber som kommer och går. Hittade en bra skum, kylbalsam och potatismjöl också. Så nu ska vi lindra så mycket vi kan. Den där skummen verkar hjälpa iaf, Thristan är mycket lugnare. Thexas sover gott just nu och jag och Thristan ska sätta upp stjärnan i hans fönster.

Till Anna - jag hittade vita julgranakulor...

img_4607 (MMS)

Till Anna - jag hittade vita julgranakulor på Ica Nära här i stan. Visserligen i plast, men det är ju barnvänligt och bra. Löp och köp!


Ingen lugn natt.

Det här blir en lång natt. Thristan slumrade till en timme förut, men har sedan dess varit uppe fem ggr. Och än sover han inte. Han lär väcka Thexas så som han håller på. Pjuh. Låååång natt var ordet...

Prickigt värre.

Fy fan vad slut jag är. På riktigt. Jag får lite smått panik över tanken att vara hemma med två rejält sjuka barn hela veckan. Men det är bara att bita ihop och ta sig igenom det.

Vi fick lämna Thexas hos Emils föräldrar en stund förut för att åka till Eskilstuna och hämta hem Thristan. Thristan är galet prickig och har börjat klia sig. Thexas har inte sovit middag idag, första gången han hoppat över den. Men så sov han till 10.20 imorse också, plus att han var hos Emils föräldrar när han egentligen skulle ha sovit och de tyckte inte att han verkade trött så.

Något adventspyssel har det inte blivit tal om. Jag har fått upp några adventsljusstakar i fönstret nu för några minuter sen bara. Min pappa kommer hit en sväng imorgon för att vara med barnen, jag måste ner till Apoteket och köpa på mig lite medicin till dom. Vi har ingen Alvedon hemma till Thristan och inget klåddämpande heller. Emil skulle ha köpt potatismjöl förut (det ska tydligen vara bra mot klådan) men glömde bort det. Så imorgon måste det handlas. Pappa är snäll som ställer upp en stund iaf. Och på tisdag är min mamma ledig vet jag, hoppas hon kan hjälpa till med barnen en sväng.

Happy 1 advent!

Emil och Thexas ligger fortfarande och sover. Jag vaknade för en timme sedan och kunde inte somna om. Har roat mig med Facebook och lite bloggläsning.

Jag vill egentligen bara gå upp och sätta igång att städa, rensa, fixa med adventsljusstakar osv. Men vill ju inte väcka killarna. Är även nyfiken på om det dykt upp några nya prickar på lilleman under natten.

Förresten. Det fungerar inte att ladda upp bilder med blogg.se appen. Någon mer som har det problemet?


Hoppsan, första advent imorgon!

Det slog mig nu ikväll att det är första advent idag och att alla grejer står nedpackade i kartonger på vinden. Hoppsan!

Jag tvingade Emil att hjälpa mig släpa ner lite adventsgrejer, tomtar och sånt får vänta några veckor till. Det är inte riktigt min melodi. Men lite fina textilier, ljus, julblommor och sånt får komma upp imorgon. Jag älskar julen och allt som hör därtill, men i år blir det bara grejer uppe som jag VILL ha uppe, inte sånt man bara ställer upp för att de SKA vara uppe och alltid har varit. 

Jag hittade Thristans gamla julpyssel från dagis från 2009 och 2010 och blev alldeles rörd. En liten julgran en tomte och ett papper med fastklistrade bokmärken. Helt underbart! Inte trodde väl jag att man kunde bli så rörd av sånt "skräp". Hihi. Och i fredags kom Thexas hem med årets julpynt som de gjort. Varsin saffransbulle i trolldeg med ett ljus i. Han var så stolt över de små bullarna! Och jag likaså!

Nu står en stjärna uppe i hallen, längre än så kom jag inte. Imorgon får det bli en tur neråt stan för att inhandla lite mossa och grejer. (nej, jag ger mig inte ut i skogen efter sånt) Lite fina blommor blir det säkerligen också.



Denna ljusstake fick flytta in hos oss för nån vecka sen. Jag kan inte bestämma mig för om det är "julig" eller inte. Vad tycker ni? Kan man ha den framme året runt eller bara nu till jul?

Hej vattkoppor!

Här hemma har vattkoppor drabbat barnen. Igår kväll hade Thexas tre röda prickar, nu ikväll har de utvecklats till 13 stycken vätskefyllda blåsor. Thristan är inte hemma i helgen, men jag pratade med honom förut. Även han fick vattkoppor igår och har tydligen mycket mer än vad Thexas har. Imorgon hämtar vi hem honom så jag får rå om honom ordentligt. Mina småttingar.

Visst är det skönt att bli av med det. Att de har fått det och haft det en gång och sen slippa det framöver. Men jag förstår att det blir en tuff vecka för oss alla. Emil kommer att jobba som vanligt och jag blir hemma med barnen så mycket som det behövs. Hoppas det bara behövs en vecka hemma från dagis. Vi får försöka dra nytta av vårt nätverk av vänner och familj också så ska vi nog kunna få ihop det pusslet. 

Men självklart vil jag vara hemma med dom om dom mår dåligt, har feber och det kliar. Det är en självklarhet. 

I torsdags hade ett barn skickats hem från dagis med vattkoppor och igår ett annat barn. Och nu är det två till alltså. Hoppas att alla barn bli av med det till lucia och jul iaf.

Vattenlek, det slår aldrig fel. Inte enlig...

img_2516 (MMS)

Vattenlek, det slår aldrig fel. Inte enligt Thexas iaf.


Mys med bullle i soffan. Är det fredag så ...

img_4345 (MMS)

Mys med bullle i soffan. Är det fredag så är det. :)


Stark mat i Västerås.

Vi är färdiga på studiebesöket i Västerås och har precis ätit mat på en indisk restaurang. Min mat var galet stark! Jag blev snorig, svettades och har nu huvudvärk. Haha. Inte riktigt van tror jag.

Nu är vi på väg hemåt. Skönt med fredag. Utdelning på lönelotteriet också för oss lyckligt lottade.


Kaffe utan kaffe?

Trött tjej här idag. Är på jobbet och satte precis på en kanna kaffe med enbart vatten. Tur att det är tidigt och ingen såg mig här. Haha.

Jag väntar in en jobbarkompis och sen bär det av mot Västerås. Blir nog en intressant dag. Jag älskar mitt jobb! :)

Mysig dag!

Det här har varit en riktig mysdag. Thristan och jag var hos läkaren imorse för att prata lite om allergier, läkaren var värdelös och vi fick inget vettigt sagt. Får fortsätta med laktosfri mjölk helt enkelt. 

Efter läkarbesöket så fick Thristan följa med mig till jobbet en sväng. Han hjälpte mig jobba lite, bjöd mina jobbarkompisar på muffins som han bakade igår, ritade, lekte med lilla Molly osv. Han trivdes helt enkelt. Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn kom och hämtade honom vid halv 11 och det var bara att återgå till det riktiga arbetet som gick som en dans. Jag har fixat med en massa, pratat strunt med härliga Fardos och börjat sätta upp adventsljusstakar (lite i förväg - I know. Men jag är inte på jobbet imorgon och på måndag vill man ju att de ska lysa fint när man kommer till jobbet på morgonen)

Här hemma ikväll har Thexas varit på ett riktigt myshumör. Emils föräldrar kom hit och lekte gärnet med honom en stund. Emils mamma ska sälja mina julkort på en marknad i helgen, så hon fick med sig ett gäng.

Nu väntar soffmys här hemma. Jag har pysslat med de där julkorten i flera kvällar i rad nu, så det känns ganska skönt att bara sitta ner och göra ingenting idag. Eller ah, det är tanken iaf. Får se hur det går. 

Imorgon väntar studiebesök på Arenan i Västerås med jobbarkompisarna Erik och Magnus, blir nog skoj. Kul att komma utanför arbetets lokaler och se lite annat.

Thristan hjälper mig på jobbet en stund id...

img_4189 (MMS)

Thristan hjälper mig på jobbet en stund idag. Han bjuder på muffins och har träffat en liten kompis som heter Molly.


Mysig lunch med syster Frida på C&L Kvarnen.

img_0320 (MMS)

Mysig lunch med syster Frida på C&L Kvarnen.


Ikea baby!




Ett besök på IKEA behövs göras snart. Det märker ju jag det! En vinter utan IKEAs värmeljus fungerar inte.

Let it be.


Ordnat kaos råder. Pysselstuga och julkort...

img_6225 (MMS)

Ordnat kaos råder. Pysselstuga och julkortstillverkning.  Men nu är jag trött i huvudet och sängen ropar på mig.


Pojkarnas kök.



Det efterfrågades bild på pojkarnas egna kök. Här är en gammal bild på köket som jag gjorde till Thristan i 2-årspresent. Jag tog bilden från min gamla blogg, då jag är på jobbet just nu och inte har fler bilder här.

Det är en vit BRIO spis. Själva bänken har jag byggt och målat, satt i en kastrull utan handtag som diskho, en blandare (försök att hitta en gammal en, de nya kostar rätt mycket) Sen är det en träskiva bakom som jag målat svart och satt på vita kakeldekorplattor på. Stång och krokar från IKEA, samt hyllor över med spotlights i (inte med på bilden ser jag) I bänken är det två hyllor för diverse köksmaskiner, tallrikar osv.

I väntan på Nordljus







Härom dagen la jag en liten, men ack så trevlig beställning hos www.nordljus.net
En handduk, ljusstake och ett gäng ljusmanschetter är på väg hem till mig.

Ännu en måndag, tjohoo!

Ännu en måndag har kommit. Underbart! Helgen har varit kaos med barnen, så det är faktiskt skönt att få komma iväg till jobbet lite. Komma från kaoset hemma litegrann. Det väntar när jag kommer hem igen, men det är då det.

Just nu ser jag fram emot en sovmorgon. Jag är så otroligt trött. Har svårt för att somna om kvällarna - alldeles för mycket tankar. När jag sen vaknar på morgonen så undrar jag om jag ens har somnat? Inte helt okej. En sovmorgon lockar galet mycket. Men det dröjer nog några veckor, minst. Och så skulle jag vilja ha den där "ensam-tiden" som alla föräldrar (utom jag?) tjatar om. Vad jag skulle vilja göra? Dammsuga! Mina barn är livrädda för dammsugaren och det går inte att dammsuga när de är hemma.

Men men, det är bara önskningar det. Nu ska jag ta och ladda kaffebryggaren så att mina arbetskamraterna har lite gott att komma hit till.

Emil slängde ihop mysig middag idag. Kanta...

img_3972 (MMS)

Emil slängde ihop mysig middag idag. Kantarellsoppa och en toast med mango chutney och getost. Mums! Nu väntar skumtomtarna på mig!


Ännu en dag.

Thristan vaknade inatt också, men med en giltlig orsak så det hänt en liten olycka i sängen. Klockan var då strax efter 5 och han fick lägga sig bredvid mig igen. Sen lyckades vi sova till halv 8, mycket skönt. Thexas sov till 9. 

Vi har spenderat våra dag hos min pappa där min farmor också var. Barnen har varit på samma humör som igår på dagen ungefär. Men Thexas ligger nu och sover middag och jag hoppas verkligen att han vaknar på rätt sida sen och är på samma myshumör som igår kväll.

Jag är så sugen på att göra om här hemma. Igen. Just nu står det still med allt eftersom jag börjat jobba och tiden inte riktigt finns på samma sätt som förr. Vi är sugna på en ny soffa då våra Ektorp soffor från Ikea är det sämsta skit som jag varit med om typ. Haha. De är väldigt fina dock. Mamma har frågat om vi vill ha deras soffa då de själva ska ha just en Ektorp soffa. Haha. Men nu är den stora frågan bara hur vi ska kunna möblera efter den? Har funderat i flera dagar utan att bli riktigt klok.

Lördagen.

Another lonely night här hemma. Emil är iväg hos en vän och dricker öl. För några timmar sedan så gjorde det mig sjukt deppig, men efter en stund insåg jag hur skönt det var. Barnen är på strålande humör. Vi har spelat en massa spel och städat tillsammans. De har varit glada, bägge två, samtidigt. De har lekt tillsammans och skrattat massor. Det gör mig fylld utav kärlek.

Inatt sov Thristan riktigt illa, måste ha varit mardrömmar. Det slutade med att han somnade i våran säng bredvid mig, och jag lyckades också somna. Annars brukar han få liga bredvid mig en liten stund bara innan han får gå in och sova i sin säng igen. Men inatt lyckades vi somna, första gången någonsin som han sov med mig. Förutom när han var liten bebis och ammades nätterna igenom. ;)

Men Thristan har varit på värdelöst humör idag. Vi har hälsat på min kompis Ida och hennes lille Sigge som var i stan och hälsade på. Och sen hem till Linda och Henke som har köpt hus. Thristan var inte på sitt bästa humör om vi säger så. Sömnen inatt hade nog ställt till det. Men han somnade till i 10 minuter i bilen sen och blev lite piggare efter det.

Nu ska jag ta och äta nånting, lite yoghurt är väl riktig lördagsmat det? ;) Sen blir det nog lite pyssel i min ensamhet, skönt.

Kaffesällskap och sålda kort.

Ikväll har vi haft trevligt kaffesällskap här hemma. ;) Pojkarna fick två bilar var och blev så glada så. Jag sålde ett beställt kort samt sex stycken julkort! Skitkul. Ikväll har jag knåpat ihop några till, så det finns fler att köpa om någon är intresserad. 

Någon undrade om mina arbetstider. De är 7-16, men eftersom vi åker och lämnar barnen på dagis först och sedan lämnar Emil mig på jobbet så börjar jag 6.45 och slutar 16.15 ungefär. Emil jobbar också 7-16 så. Det betyder att det blir lite plusflex om dagen för min del, mycket bra. Som imorgon tex när jag ska med Thristan på 4-årskontroll på morgonen. Då kommer jag att börja lite senare, men det går ändå på ett ut pga flextiden. Suveränt!







Thristan med några av hans presenter som han fick på barnkalaset. Basketkorg med boll och ett armband.

Inte-kalas och ett hem i kaos.

Igår efter jobbet så åkte vi ut till Valla för att fira mammas man Per som fyllde 50 år. Eller - han skulle ju inte firas. Men mina systrar firade honom iaf. Vi åt lite mat. Barnen var sitt tröttaste innan vi fick komma hem. Att ge sig iväg under veckorna efter jobb och dagis funkar inte för oss. De behöver få varva er och sova tidigt.

Väl hemma så blev det soffmys. Eller hem-strejk kanske man ska kalla det för min del. Lägenheten är en kaos, och jag förstår inte hur ni andra gör som jobbar heltid. Hur håller man det i skick? Jag mår på riktigt dåligt av det. Så himla tråkigt om helgerna ska gå åt till att städa bara, men det är väl så det får bli kanske. Längtar till ikväll iaf, då ska jag ta ett ryck. Jag orkar inte vänta på att något ska hända, sova och slappa kan man göra i ett annat liv.

Nu kör vi först ett jobbpass. Hoppas det börjar komma lite folk snart, jag behöver mig ett skratt eller två.


Pigg tjej och ännu mer kalas..?

Idag var/är det inte en fullt så tung morgon som igår. Skönt!

Igår efter jobbet så väntade några timmars bus med pojkarna hemma. När dom hade lagt sig så åkte jag till Jessa för pysselkväll. Om jag fick något gjort? Njae, inte direkt. Ett halvt kort. Blir att sätta sig imorogn kväll och dona lite. En hel del julkort väntar. Någon som vill beställa?

Idag fyller min mammas man Per 50 år. Han och mamma är i Sthlm och myser, men kommer hem ikväll igen. Han har sagt ifrån om uppvaktning i tidningen, men ska ändå firas..? Det är min kalas-galna släkt det. Efter jobbet så tänkte vi åka ut till dom i Valla och äta lite mat iaf, annars blir det nog ett herrans liv.



En bild från mamma och Pers bröllop 2006.

Tung morgon.

Oh, idag är jag verkligen tröttare än tröttast. Fastän jag somnade innan 22 igår. Jag sitter på jobbet och väntar in dom andra som lär droppa in om en halvtimme ungefär. Tills dess har jag lite att syssla med.

Hoppas på att dagen går fort så att det snart blir kväll igen och jag får sova! Haha, då är det illa. Min hals bråkar lite med mig också. Vill inte bli sjuk!

Thristan är så nöjd med alla sina kalas. Hihi, en hel kalashelg blev det. Han har fått så fina presenter och imorse så flög han ur sängen för att ta på sig sin nya tröja med Bärgaren på. Min stora kille, på torsdag ska han på 4-års kontroll på BVC så då tänkte jag lägga upp lite mer info om han då. :)

Ännu mer kalas.

Den här helgen forsätter att bestå av kalas. Igår var min mormor och hennes Olle här och firade Thristan, sen väntade middag hos min morfar på kvällen. Och idag under förmiddagen var Linda och Henke här och firade Thristan. Nu är Emil iväg och handlar lite så vi kan slänga ihop några kladdkakor till resten som vill komma och fira Thristan i eftermiddag. Sen är det slutkalasat för en stund. Mycket kalas kan tyckas, men det har varit rätt skönt att kunna dela upp det så inte alla kommer samtidigt och man inte hinner prata med någon.

Inte riktigt som det var tänkt...

Dagen har varit fin. Jag har kunnat tränga undan alla dumma tankar och känslor. Fram tills nu. Nu känns det rätt förjävligt igen. Att allt inte blev som det var tänkt som den där dagen för fyra år sedan när Thristan föddes. Det gör himla ont, och kommer nog alltid att göra. Speciellt såna här dagar. Då gnager det där dåliga samvetet lite extra mycket. Att barnens föräldrar inte lever tillsammans, att de kommer få åka fram och tillbaka mellan oss i många, många år. Man skaffar inte barn för att ha barn på deltid. Fy fan, så jävla tungt...

Thristans dag.



En trött kille imorse. Det hade hänt en liten olycka i hans säng, så han fick gå upp och duscha och få på sig kläder, sen gick han och la sig i våran säng medan vi tog upp Thexas. Sen gick vi in och sjöng för honom med några presenter.



Thexas tyckte det var spännande och tittade på - utan att försöka sno paketen eller hjälpa till.



Bästa bilarna, enligt Thristan. Ännu en till samlingen.



Flagga och födelsedagståg med fyra ljus såklart.

Blåser!



Till kvällsmat blev det den traditionella pannkakstårtan. Thristan och jag har ätit det på alla hans födelsedagar. En mysig tradition som vi håller fast vid.



Flaggan är viktig när man fyller år. Imorse när v kom till dagis så var vi där så tidigt att personalen inte hunnit sätta ut stora fasadflaggan. Thristan såg det direkt och sa till städerskan vart den fanns så de kunde gå ut och sätta upp den.



En mycket nöjd kille som numera är fyra år gammal. Mammas älskling. ♥

Thristan i tidningen.

Annonsen som vi satte in i tidningen idag på Thristan. Även hans mormor och farmor/farfar grattade honom där. Rart. Om någon har ett ex över av dagens tidning så får ni gärna ge den till mig så jag kan spara hans grattis-annonser. :)

Ett nöjt födelsedagsbarn på väg hem från d...

img_9361 (MMS)

Ett nöjt födelsedagsbarn på väg hem från dagis förut. De flaggar för honom idag och han håller i en påse med pärlor och pärlplatta som han fått från dagis.


Thristan 4 år



GRATTIS älskade Thristan på din 4-års dag. Jag är så glad och stolt att få vara DIN mamma.



"varje liten sak som du gör, varje litet ord som jag hör
får mig att förstå, att ett barn som är så
är det finaste någon kan få"

På jobbet.

Jag sitter på jobbet och lyssnar på Melissa Horn. Inte riktigt okej känner jag. Borde byta låtar, men kan inte. Det här lär bli en skitdag.


Ballaste ringen som min kollega Carina gjo...

img_3759 (MMS)

Ballaste ringen som min kollega Carina gjort till mig. Så himla duktig!


At work.

Jag sitter på jobbet, redo för en ny dag. Det dröjer dock en stund innan de andra trillar in. Min mage kurrar och jag ser fram emot den där smörgåsen som Emil gjorde iordning till mig förut. Jag känner mig inte riktigt på topp, lite sorgsen i kroppen liksom. "en-sån-där-dag" ni vet. Men, men. Det går nog över.

Pysselverkstad.

Produktiv kväll. 8 julkort. Jag som inte skulle göra några. Nu hoppas jag dom blir sålda också. :)

Nu ska här sovas. Klockan ringer lika tidigt som vanligt imorgon. Pjuh!

Thristan barnkalas.

Här hemma har vi tjuvstartat Thristans 4-års firande lite. Han fyller inte år förrän på fredag, men idag hade han kalas för sina närmsta kompisar. De flesta från hans dagis och så några till som han ville bjuda. Han hjälpte till med alla förberedelserna och såg verkligen fram emot det. Det är hans första barnkalas och jag var lite tveksam till om han kanske var för liten och inte riktigt förstod. Men nej då, han hade så roligt med alla sina kompisar och de lekte så bra. Alla var på sina bästa humör och vi trängde ihop oss 21 (!) stycken för fika i vårt vardagsrum. Haha. Här kommer lite bilder från vår dag.

SNART 4 år!!



Dukat för kalas vid tre bord i vardagsrummet.



Thristan bestämde att det skulle vara ett Blixten-glass-party. Sagt och gjort! Han godkände de rosa sugrören efter lite om och men...  ;)



Mer Blixten. Ballonger och kalaspåsarna.



Vimplar som jag gjort dagen till ära.



De ska han få ha i sitt rum sen.



Fina Johanna och "lilla" Emil. Flaggorna i muffinsen har jag knåpat ihop också.



En hel hög med fina vänner.



Thexas var sugen på muffins.



Kompisarna Jonathan och Edvin.



Charlie, Hugo, Thristan och Mårten.



Bästisarna - Thristan och Mårten. Som inte riktigt hade tid att fika då de ville leka istället. 



Söta Blixtra med föräldrar.



Härliga Linnea.



Ingen tårta för vår bestämda herre, glassparty blev det! Med fyra ljus i så stod vi och sjöng för honom. Lite pinsamt tyckte han nog. Hihi.



Emil fixade en fin fiskdamm. Bakom skynket gömde sig Emil och "lekte tittut" med barnen. Dvs skrämde slag på dom så dom tjöt av skratt (och skrik.) Haha.



Fiskdamm.



Alla härliga ungar vill fiska.



"Vad är det som händer?" undrar Thexas, som inte riktigt hängde med i dom andras tempo.



"Tack för en rolig dag", hälsar vår fina snart-4-åring!

Mysig dag med Thexas, men nu har han åkt. :´(

Jag och Thexas har haft en riktig mysmorgon, underbart! Sen tog vi oss ner till den stora loppisen i Duveholmshallen. Jag hittade en overall, en skjorta med slips och ett par byxor till honom. Till Thristan köpte jag en galet stor burk med pärlor. Helt okej. Det var väldigt mycket folk för att kunna kolla ordentligt då jag hade vagnen med Thexas i. Men det gjorde inte så mycket, shoppingsuget fanns inte riktigt ändå.

För en liten stund sedan åkte Thexas iväg med sin farmor och farfar. Det känns väldigt mycket jobbigare än jag trott att det skulle göra. Jag vet att han har det bra och att det kommer gå bra. Det är mig det handlar om... Jag har en låååång lista med saker jag ska göra under dagen och imorgon förmiddag innan de kommer hem. Bäst att hålla sig sysselsatt. Ikväll räddar bästis Linda och Henke oss då de bjudit hem oss på mat. Det ser jag verkligen fram emot, hoppas jag kan vara ett roligt sällskap bara.

Nehe, dags att börja pricka av de där punkterna på listen. Först ut - bakning!

Morgonmys och lek med finste Thexas. Sovmo...

img_9731 (MMS)

Morgonmys och lek med finste Thexas. Sovmorgon till 9 gav han mig idag, det tackar vi för! Emil får sova vidare, han verkade rätt sliten när han kom hem inatt.


Det här låter säkert helt galet. Men jag k...

img_0784 (MMS)

Det här låter säkert helt galet. Men jag kan inte sova, tårarna slutar inte rinna och Emil är inte hemma. Vad gör man? Jo, man hämtar det enda som botar - Thexas. Just nu ligger en varm "bebis" bredvid mig och sover. Jag lyssnar till hans djupa andning och finner lugn. Om en liten stund ska jag lägga in honom i sitt rum igen. Men inte riktigt än. Balsam för själen. Kärlek.


När verkligheten kommer ikapp en.

Och DÄR kom verkligheten ikapp mig. Imorgon är dagen här som jag fasat för i över två år. Det är svårt, nästintill omöjligt att beskriva känslan just nu. Jag mår skit, helt enkelt. Tårarna rinner. Nej - de sprutar. 



Älskade, fina Thexas. För mig är du ALLT. <3 Aldrig någonsin kommer jag sluta kämpa för ditt bästa.

Idag jobbbar vi halvdag!

Tjohoo, fredag!

För oss som jobbar inom kommunen så innebär den här dagen att vi bara behöver jobba halvdag, då det är röd dag imorgon. Känns riktigt, riktigt skönt! Jag ska snabbt ta mig hem och sedan cykla till dagis för att hämta hem Thexas (som för övrigt tykte det var lite konstigt imorse att åka till dagis utan Thristan.)

Väl hemma sen så får vi besök av Veronica och Nim. Hoppas för allt i världen att Thexas är på bra humör och inte dummar sig. Vi har inte haft barn hemma och lekt med oss på det här sättet sedan lilla Alicia för ett x antal månader sedan. Och då gick det ju sådär... Men nu går Thexas och Alicia på samma dagis och de tycks inte vara sura på varandra längre. Hihi.

Men ja, man blir ju lite nervös för hur han ska bete sig. Jag får hålla stenkoll helt enkelt.
Men först väntar några timmars härligt jobb!


3/11 2007 - Thristan BF

Godmorgon alla fina.

Här är vi uppe med tuppen redan och redo för jobb. Men idag var det motigt att gå upp måste jag medge, Thexas höll med och ville inte alls gå upp från hans sköna säng. Men vi fick upp barnen till slut och iväg till dagis.

Idag är en lite speciell dag för mig. Thristans BF - alltså den 3/11 2007 beräknades Thristan att födas. Nu blev det ju inte så utan jag fick snällt vänta 8 dagar till. Så om 8 dagar blir han alltså 4 år, time flies!

Ikväll åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn igen. Och på lördag ska Thexas åka dit och fira Thristan med den familjen. Han ska även sova över där, för första gången någonsin. Det känns otroligt jobbigt och svårt kan jag lova. Jag orkar inte riktigt prata om det då jag bara börjar gråta...

Inte riktigt på topp.

Oh, vad jag är trött! Har så varit de senaste dagarna, kommer inte riktigt igång liksom.Det är den där dumma förkylningen som ligger och bråkar med mig utan att bryta ut. Lite surt. 

Idag har jag spenderat min förmiddag på en föreläsning på Safiren med Edna Eriksson. Hon pratade om mångfald och jag kände mig fylld med ny information och med ett helt nytt tankesätt när jag gick därifrån. Härligt! Resten av dagen på jobbet gick segt, jag orkade liksom inte. Hoppas kunna ta nya tag imorgon och känna mig piggare.

Nu ikväll har vi haft scrappingkväll hos Tess. Min syster Frida var med också. Men inte heller ikväll har energin eller kreativiteten varit på topp. Suck. Nu väntar sängen för en rätt slut tjej här.

Kafferast! Det behövs idag vill jag lova. ...

img_2112 (MMS)

Kafferast! Det behövs idag vill jag lova. Trött tjej här! Ikväll väntar scrappingkväll, tjohoo!


RSS 2.0