Malmamarknaden.

Ikväll har jag och Fia besöka Malmamarknaden i Malmköping. Det är inte mycket att ha, men det hör liksom till att åka dit på den årliga marknaden. Jag fick med mig ett linne, Universalputs och en födelsedagspresent till en vis fröken som fyller år om flera månader. Skönt att va ute i god tid. 

Annars var det rätt dåligt. Jay Smith spelade på scen. Vi såg 1,5 låt och sen åkte vi hem. Ljudet var riktigt uselt och vi hörde inte ett ord av vad han sjöng. Men i var ändå nöjda med vår lilla tripp, mysigt att komma iväg lite.

Nu sitter jag ppkrupen i soffan med Emil och ser en hysterisk rolig film - The Truman show tror jag den heter. Nu är reklampausen slut - bäst att sluta skriva.

Äntligen fredag.

Hej vänner, äntligen fredag igen!

Vad fort veckorna går, speciellt på sommaren va? Vi kliver alldeles strax in i augusti månad och vi har inte besökt stranden en endaste gång än. Den här sommaren har verligen inte bjudit på vidare bra väder.

Gårdagens kvällen spenderade jag ju med brudarna hemma hos Jessa för lite scrapbooking. Det blev inte mycket gjort för min del - bara en framsida på ett kort som jag fått beställning på. Inspirationen infann sig inte och jag kände mig bara trött. Så det blev mest en massa prat och det blev en väldigt sen kväll. Men kul hade vi. Nu ser jag fram emot en tripp till Panduro med Linda i nästa vecka för lite ny inspiration och shopping.

Idag kommer äntligen v.b Thristan hem. Han är såå saknad. Men vi har pratat i telefon varje dag och ikväll kommer han hem. Först ska de till sin farmor och farfar en stund, då ska Thexas med dit också. Jag funderar på att ta med Emil ut och äta under tiden, emn det beror på hur länge han-som-inte-får-nämnas-vid-namn kan ha barnen där uppe. 

Annars sker inte så mycket här hemma. Emil hämtade hem badrumshyllorna igår som har varit på målning hos min mamma. Det blev sådär - trots 7 (!) sprayburkar. Det skulle säkert behövas två flaskor till, men jag orkar inte. Nu får det stå så där ett tag tills jag har lust att ta tag i det igen.

Kort - Eva 60


Kort - Leif 60


Gardinbyte pågår! Så himla tråkigt att sät...

img_4287 (MMS)

Gardinbyte pågår! Så himla tråkigt att sätta upp hissgardiner och få det BRA och jämt. Pust.


Torsdag.

Godmorgon fränder.

Här har vi varit vakna i två timmar nu, skönt att få sova lite nu på morgonen. Inatt vaknade jag av att det var bråk utanför oss. Ett tiotal ungdomar med riktig snedfylla som stod och tokskrek på varandra. Det hela slutade med att en tjej sprang iväg till Harrys där poliser stod. Så helt plötsligt var det poliser här, varav jag känner två av poliserna, så det var lite kul att se faktiskt. Efter ett tag blev det lugnt och skönt och jag kunde återgå till min sömn igen.

Igår kväll var vi i Marmorbyn hos Fia. Hon bjöd på tacos och vi hade det mys. Thexas fick upp ögonen för vattenmelon och tyckte det var SÅ gott. Vi begav oss även ut på en liten promenad, men som fick ett ganska hastigt slut. ;) Hihi.

Idag har vi en hel del att stå i. Förhoppningsvis så sover Thexas sin middagsnap i vanlig tid så vi hinner med nåt också. Ikväll väntar scrapbookingdejt med brudarna. Det ser jag fram emot. Jag fick en beställning igår kväll som skulle vara klart för hämtning idag - så det satt jag och pysslade med igår. Bilder kommer.


En härlig somamrbild på de finaste jag har.

Kort - Eva

Min pappas fru fyllde år igår och fick ett kort - såklart. Tog inte kort på insidan, men där skrev jag bara våra namn som gratulerade.

Kalas och kvällsmys.

Igår fyllde min pappas fru Eva år, så vi spenderade kvällen där med Evas släkt och gott fika. Thexas trivdes fint och lekte med alla, speciellt Evas pappa Roland. Efteråt skulle jag åkt på scrapbookingkväll med brudarna - men jag hade tagit helt fel på dag! Haha. Det är imorgon vi ska ses. Så istället kom Linda och Henke förbi med hemmagjord rabarbersaft och popcorn och vi hade en mysig kväll tillsammans.

Och imorse slog jag och Thexas till med sovmorgon - till halv 10! Vet inte när det hände senast? Mycket skönt. Men hela dagen har ju blivit framskjuten många timmar, och han har precis somnat för sin middagsnap. Två timmar senare än vanligt. Men, men.

Ikväll är vi bjudna hem till Fia (Haren) på middag. Spännande att se vad hon bjuder på.

Thristan åkte till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn igår. Han har semester nu så det är därför Thristan är där lite i veckorna istället för på helgerna.

Igår fyllde min pappas fru Eva år. Jag köp...

img_1040 (MMS)

Igår fyllde min pappas fru Eva år. Jag köpte de vackraste rosorna jag någonsin sett till henne. Ljust gammelrosa - underbara!


Kort - Henrik Juventus.

Jag fick en beställning på ett kort av Lisa - som ville ge ett kort till sin pojkvän. Allt jag visste var att han gillade fotbollslaget Juventus, så jag utgick från deras logga ovan. Och så här blev resultatet.

Bilder från Emils 3-års kalas.

Härliga bilder från när vi firade Emil som fyllt 3 år. Barnen lekte utomhus och blev så varma och svettiga att byxorna åkte av. Haha. De blåste mängder av såpbubblor och spelade fotboll. Thexas och Emil iaf, Thristan vill helst håla i bollen själv. (lik far sin sägs det?) 

Sen blev Emil och Thristan trötta och gick in för att se lite barnprogram. En som däremot INTE var trött var Thexas, har lekte vidare på sitt egna galna vis.

Bilder från vår dag i Gränna.

Jag bjuder på lite bilder från gårdagen i Gränna.
Dåliga iPhone-bilder dock, men bättre än inga bilder alls kanske?

Pyssel på Postgatan pågår. Barnen pärlar m...

img_2315 (MMS)

Pyssel på Postgatan pågår. Barnen pärlar med de stora pärlorna för Thexas skull. Han har inte riktigt förstått hur man ska göra, men storebror visar och förklarar så fint Ser ni att Thexas sitter på en vanlig stol?! Inte nog med det - han sitter still också! Mina stora killar!


Kort - Emil 3 år.

I fredags var jag och barnen på kalas. Killarnas kompis Emil har fyllt tre år och jag gjorde ett enkelt, färgglatt kort. Precis som det ska vara till ett barn tycker jag. Enkelt och inte överarbetat - med mycket färg!

En dag i Gränna.

Idag har vi varit ute på äventyr. Emil kom på idén att åka till Gränna och köpa polkagrisar idag. Sagt och gjort, efter en liten stund satt vi allihop i bilen och var på väg. Barnen har varit jätteduktiga, de sov bara en halvtimme i bilen på väg dit. 18 mil enkel resa ska tilläggas.

Vi fick se polkagristillverkning flera gånger, shoppade i små mysiga inredningsbutiker, åt på en jättefin restaurang, tittade på båtar i hamnen - och köpte polkagrisar såklart!

Barnen var som sagt superduktiga! De höll sig vakna hela vägen hem och busade och hade kul i baksätet. En mysig dagstripp med älskade familjen. ♥

Bilder finns, men kommer nog imorgon.

Seg start på dagen.

Oj, vilken seg dag vi har. Här har vi inte fått mycket gjort idag. Emil och Thexas startade dagen med ett bad i badkaret, och när dom var färdiga så tog jag och Thristan plats där. Mysmorgon helt enkelt.

Nu sover Thexas middag och Emil och Thristan gick iväg till affären för att köpa ägg - det står visst pannkakor på menyn idag. Annars har vi inga direkta planer för dagen, ganska skönt faktiskt.

Idag tänker vi också självklart på vårt grannland Norge och allt hemskt som hänt där. Det är svårt att förstå, men mina tankar finns där - hos drabbade och anhöriga.

Kortbeställning och kalas.

Hej vänner!

Vi hr mjukstartat dagen här hemma, riktigt skönt. Och ännu skönare är det att Thristan är hemma igen. Han fortsätter i samma mysanda som igår, sötgubben min. Mycket pussar och kramar blir det - och det gör mig ingenting alls! ♥

Just nu ligger Thexas och sover. Jag väntar på att en tjej ska komma och hämta ett kort som hon beställt av mig. Mitt första kort som jag fått beställning - och betalt - för! Skitkul! Hoppas det blir mer sånt och att folk vill beställa. Bara att hojta till! ;)

När Thexas har vaknat sen så ska vi iväg på kalas. Det är "lilla" Emil som har fyllt 3 år, så dit ska vi och busa. Först ska vi stanna till nere på stan och köpa en present till honom. Nu har jag inga bilder på Emils kort på den här datorn - men försöker lägga upp dom ikväll.


En härlig kväll.

God kväll i stugorna.

Här har ni en trött tjej med en hemsk huvudvärk. Ingen värktablett verkar hjälpa, så det är nog sömn som behövs. Just nu vilar jag lite i soffan med datorn i knät. Barnen somnade som stockar och Emil är nere på Harrys och träffar en vän. 

Ikväll har vi varit ute hos mamma och hälsat på. Hennes gamla "bästis" med familj från Dalarna var nere och hälsade på, så det var roligt att träffa dom - det var tre år sedan sist. Thexas fick en fin Dalahäst - likadan som Thristan fick av dom när han var liten. Jättefin och otroligt uppskattad. Barnen lekte järnet, hoppade studsmatta och sparkade fotboll. Det där med fotboll är Thexas nya favorit - och han är riktigt duktig! Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn vart nog riktigt impad idag när han såg att Thexas är vänsterfotad. Då kan man tydligen bli riktigt duktig. Haha. Thexas är bolltokig iaf - och kan nu säga ordet BOLL också. Min stora, lilla skrutt.

Imorgon väntar en dag med bägge barnen hemma. Thristan kom hem efter lunch idag och han var SÅ saknad. Han har varit supermysig hela dagen och berättat hur mycket han har saknat oss (och sina legobilar, hihi)





Två dejter med fina Malin.

Igår fick jag träffa finaste Malin hela två gånger! Hon är på lite "semester" här hemma - då hon numera håller till i Sundsvall. Och oj, vad hon var saknad. Vi hade alldeles för mycket att prata om för på kort tid. Så snart blir det en tripp upp till Sundsvall helt enkelt. (Är du på Linda?) 

Malin är en riktig feel-good-person och såna ska man hålla hårt vid. Och ännu bättre blev det ju nr det visade sig att hon faktiskt känner en av mina favoritbloggare - Malin & prinsessan. Världen är bra liten!

En mysig allsångskväll.

Igår kväll fick vi lite spontant tag på barnvakt. Emils föräldrar kom in och var med Thexas medans vi tog med oss Titti och cyklade ner till Djulö för att se på Allsången som Gabriel Forss håller i. Det är tre år sedan jag var på det sist, då var det väl ca 150 personer där kanske. I år hade rekordet varit på över 2000 personer under en kväll, lite skillnad.

Shirley Clamp var med och sjöng och spexade, riktigt rolig var hon! Vi hade en riktigt mysig kväll tillsammans, väldigt uppskattat med abrnvakt sådär så jag och Emil kan få göra något tillsammans. Det är vi inte bortskämda med direkt.
En väldigt dålig iPhone-bild på Shirley Clamp. Får se om Titti kanske kan skicka över lite bättre bilder sen.

Efter Allsången så åkte Emil hem och bytte av sina föräldrar. Jag och Titti åkte och mötte upp Malin på stan och tog en cider på en ny uteservering. En helt perfekt kväll alltså!

Bilder från mamma och Pers bröllop 2006.

Jag hittade bilder från när mamma och Per gifte sig 2006.
Hihi, så små vi barn var. Och vad blond och fin jag var.

Mina pojkar.

Tänk att jag fått de allra finaste sönerna. <3 <3
Ni är mitt ALLT.

Hunter hos Campadre.

Här kommer ett litet tips från mig.


Har ni hört talas om sajten Campadre? Man kan säga att det är en samlingsplats för lite dyrare märken som man säljer till upp till 70% av butikspriset. En Internet-outlet dvs!

De lägger upp olika kampanjer, där man inom en viss tid (dagar, veckor) kan köpa produkter till ett kraftigt reducerat pris. Utbudet varierar, men man får mail när det är en ny kampanj på gång som man intresserar sig för.

Just nu ligger det kampanjer ute för tex. Hunter, Himla, Shoes by Teddy och Disney Bags. Och mer och fler kampanjer kommer alltså hela tiden.

Så, har ni inte kikat in på Campadre innan så tycker jag ni sa göra det. Själv är jag grymt sugen på att klicka hem ett par Hunter-stövlar. Men hade velat ha ett par rosa, men det finns inte ute tyvärr.

Godmorgon onsdag.

Godmorgon fina vänner!
(eller God Förmiddag kanske vi ska säga?) Här startade vi dagen strax efter 7. Och det gör ingenting, Thexas är en riktig myskille när han är enda barnet hemma. Men nu är vi påklädda (trodde jag ja, Thexas har ju inga byxor på sig) och iordningfixade och väntar på att butikerna på stan ska öppna. 

Ikväll hoppas vi på att det INTE regnar och att vi kan hitta nån barnvakt. Då tänkte vi åka ner till Djulö och se på Allsången som Gabriel Forss håller i. Det var många år sedan jag var och kollade, så det kan vara kul.


Barnen ritar.

Barnen ritade teckningar i förra veckan till gammelmorfar Rune och Gun.

Hello tisdag!

Imorse vaknade Thexas rätt tidigt, så nu ligger han och sover igen. Sen har vi lite att stå i. Jag har passat på att måla grejerna som jag började med igår kväll nu igen och ska ta tag i hemmet litegrann.

Ikväll väntar scrapbooking kväll med brudarna igen. I love it! Har fått min första beställning på kort - vilket är skitkul! Men först måste jag iväg till pysselbutiken för att hämta hem grejer som jag beställt. Tjohoo!

Jag ska även ta med mig Thexas ner på stan för gardinjakt. Att det ska vara så himla dyrt med gardiner! Hittade jättefina på Underbara hem i helgen, men till ett överpris som heter duga (enligt mig). 569:- STYCK är inte rimligt. Och då behöver jag två stycken. Bara att leta vidare.


En tändsticksask, en fin bild och lite spetsband. Att något så enkelt kan bli så fint.

Dålig uppdatering igen.

Oooh, vilken dålig uppdatering det har varit här i bloggen under helgen. Varför blir det alltid så? Jag följer dock med bra i bloggvärlden då jag har Bloglovin i min iPhone, hur bra som helst!

Igår åkte Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn iaf. Vi andra åkte iväg på lite äventyr. På jakt efter vit, matt sprayfärg bla. Hur svårt ska det vara att få tag på? Vi letade i fem butiker i Norrköping innan vi fann det vi skulle ha. Sen for vi till Söderköping och tittade på båtar och åt glass. På vägen hem så öppnade himlen sig, och sedan dess har det regnat. Vi åkte till mamma igår efter Söderköping för att måla, men det kunde vi ju glömma pga regnet. Men vi fick oss lite mat där ute iaf.

Idag har jag och Thexas varit ensamma hemma under dagen. Tomt utan Thristan, men så lugnt! Inga barn som bråkar. Bara en väldigt mysig och lugn Thexas. När Emil kom hem från jobbet så satte jag honom i arbete, en hylla åkte upp i Thexas rum. Sen åt vi mat tillsammans innan jag och Thexas cyklade iväg till min kusin Jessa för playdejt. Så Thexas har lekt med sina "sysslingar" Elias och Isak ikväll. 

När vi kom hem så somnade Thexas gott, mamman i huset har målat lite grejer. Nu ser vi film på tvn. (men den är lite läskig, så jag halvtittar bara med datorn i knät) Imorgon väntar ännu en ensamdag med Thexas, och förhoppningsvis lite bättre uppdatering.

Helgen går för fort!

Helgen går i rasande fart som vanligt. Igår åkte jag med syste Frida till Eskilstuna och besökte loppis och lite butiker. Men nej, jag är inget stort fan av Eskilstuna och dess utbud. Det blev en heldag borta, medans barnen var hemma med Emil och busade.

Idag ska Thristan åka till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och vara där tom torsdag. Det kommer bli en konstig vecka, bara jag och Thexas hemma om dagarna då Emil jobbar. Tanken var att Thristan skulle hämtas klockan 11, och att Thexas skulle följa med till sin farmor och farfar då i två timmar. Men de är sena igen, så det hinns inte med. Så det är bara Thristan som hämtas om en timme ungefär och vi andra ska iväg på lite äventyr. Får se vad Emil har planerat för skoj idag.

Fredagsmys med Thristan.

Här hemma pågår fredagsmys med Thristan. Emil är och träffar några vänner och Thexas sover. 

Det var inte svårt att få honom att somna idag inte, helt slut var han.

Under tiden jag gjorde Thexas välling så fick Thristan en liten skål med godis i. När jag kommer in i vardagsrummet så möts jag av en skitglad Thexas med munnen full av Ahlgrens bilar som Thristan matat honom med

"Men mamma, Thexas är ju stor kille nu. Och stora killar får äta godis." sa Thristan.

Ooh, ungar! Kan ju bara skratta åt det. Men en (snart) 17-månaders "bebis" ska INTE äta godis. Och det vet Thristan nu, fast han visste det ju redan innan också i och för sig. Han ville nog bara testa, och vara snäll.

Vad gör man med en galet övertrött unge so...

img_1873 (MMS)

Vad gör man med en galet övertrött unge som endast sovit en timmes nap idag? Jo man sätter honom i badet såklart! Thexas har suttit här i snart en timme. Haha. Snart dags för välling och sängen.


Fredag.

Den här veckan har gått så fort - redan fredag! Skönt! 

Här hemma vaknade vi upp till regn idag - till Thristans stora förtjusning. Han ser fram emot att gå ut och hoppa i vattenpölarna med stövlarna sen. Just nu sover Thexas, igår sov han 12-15-45 - inte riktigt okej. Han var väldigt svårsövd igår kväll kan jag säga. Så idag får han sova tidigare, och inte lika länge.

Thristan var hemma rätt sent igår, halv nio tror jag klockan var. Men han hade haft väldigt roligt med sin moster och Tobbe hela dagen. De hade hunnit med Ikea också, "min bästa affär" säger han. Haha. Sköning!

Idag har vi en oplanerad dag. Har lite att fixa med här hemma, men får se vad som blir gjort. Är riktigt trött, så ska nog vila lite med Thristan i soffan framför en film nu istället för att göra något vettigt. Sen måste vi ner på stan och lämna in ett papper, då kommer de där stövlarna väl till användning.

Thristan ger tummen upp för rally.

Syrran skickade precis den här bilden till mig på världens finaste Thristan.
Tummen upp för snabba bilar alltså!

Barnen hoppar studsmatta igen.

Barnen älskar verkligen att hoppa studsmatta. Thexas har en otroligt bra balans för att vara så liten. Han tar sats och springer runt runt, runt och skrattar. Jag försökte få med det på film, men då slutade han springa såklart. Thristan tycker det är jättekul att ställa sig och hoppa bredvid Thexas när han sitter ner. Allt för att busa.


Restaurang Rhodos.

Gårdagskvällen spenderade vi ju på restaurang Rhodos med släkten. 25 stycken var vi, det var bara min syster Ebba som inte var med - hon har åkt på semester med granntjejen. Maten var bättre än tidigare gångerna vi ätit där, men kyckligspettet som jag åt smakade inte ett dugg. Lite synd. Men couscousen och tzatsikin var jättegott. Barnen fick en barnportion med fläskfiléspett och couscous som de delade på. De åt med god aptit och tyckte det var både gott och spännande att äta på restaurang.

Efter en stund fick barnen lite väl mycket spring i benen - speciellt Thexas, som vanligt. Vi var kvar ca 1,5 timmar innan vi cyklade hem igen. Men då började fler att röra på sig tror jag. Jag tog inga kort igår, då min syster Amanda hade kameran med sig och knäppte på bra. Men idag då hon skulle ladda över bilderna på datorn så råkade hon radera dom. Jaja, så kan det gå.

I förmiddags kom min syster Frida och hennes Tobbe hit och hämtade Thristan. De skulle ta med honom på rally och han var SÅ förväntansfull. Än har jag inte hört nåt från dom, så de har nog kul. De hade laddat upp med en massa fika och gotti såg jag allt i bilen. Blir roligt att höra allt han har att berätta sen när han kommer hem - biltokig som han är!

Scrapbooking. Kort - hus.

Våra fina vänner Bettina och Robin - och lilla Filippa såklart har flyttat till hus. Jag scrappade iordning ett kort till dom, som nu har kommit fram på posten. Så nu kan jag lägga upp bilderna här.

En dag i Valla.

Barnen älskade att åka buss igår. De hade fullt upp med att titta på alla bilar, träd, hus osv. Thristan var jätteduktig som orkade gå hela vägen hem från bussen till mamma/mormor sen. Vi var sen i Valla hela dagen. Jag målade lite i omgångar, det blåste så mycket. Barnen lekte gärnet hela dagen och när Emil hade slutat jobba så kom han ut till Valla och vi grillade.

Sen blev Thristan kvar i Valla över natten. Han älskar att sova där! Emil skjutsade iväg mig på scrapbookingkväll, den här gången till Tess. Inspirationen infann sig inte riktigt igår, men jag knåpade ihop ett 60-års kort iaf. 

Imorse bjöd Thexas på sovmorgon, vi gick inte upp förrän halv nio. Och strax efter klockan nio kom mamma in med Thristan, då hon skulle jobba idag. Sen dess har vi inte fått mycket gjort. Duscat, tvättat, diskat, lagat och ätit mat och sånt där vardagligt. Thexas ligger nu och sover (hans sovtider blir ju helt knasiga när han sover så där länge på dagarna)

Ikväll väntar middag på restaurang Rhodos med morfar och släkten. Jag är inget stort fan av Rhodos, men hoppas verkligen de har bättre mat än de sista gångerna jag har ätit där.


Thristan lekte med Ebbas dockhus. Funderar på om jag ska plocka ner mitt gamla som står på vinde till honom? Fast jag har nog inga möbler eller dockor till det hemma.

Thexas utveckling - snart 17 månader.

Thristan och Thexas är olika som personer - som natt och dag. Thristan har alltid varit försiktig, lugn (?), lite blyg, rädd osv. Men Thexas är raka mosatsen. Han klättrar, springer, äter allt, slår sig osv. Det är underligt att två bröder kan vara så olika, men ändå fascinerande och skithäftigt! Thexas gör ofta saker som Thristan inte vågar - men som Thristan efter ett tag ändå vågar prova pga Thexas.
Thexas har nu börjat prata mer och mer också.
  • mamma
  • pappa & Emil (Thexas säger "mimmi", Thristan säger "Jimmi")
  • Ebba (moster)
  • Per (mormors man)
  • Mormor
  • Hej
  • Hej då
  • Hallå
  • Ja
  • Nej (nääääee)
  • Vaa?
  • Slut/tom (om vattnet i flaskan tar slut)
  • Tittut
  • Bil
  • Hoppa
  • Tack tack
  • Aj & aj aj
Hans första "riktiga" ord (som inte hör till de vanliga orden som nästan alla barn lär sig först) blev alltså BIL. Trots att han inte gillar bilar överdrivet mycket (inte så mycket som sin bror dvs). Men det är nog Thristan som har lärt honom det ordet. Thristans första "riktiga" ord var STRUMPA. Haha.

Thexas tänder börja spricka igenom mer och mer nu. I helgen kom ännu en, tand nr 10. Nu är det bara tre stycken kvar som är på gång. Men han har inte märkbart ont av dom, skönt det. (Även med tänderna är barnen olika. Thexas hade 8 tänder på 1-årskollen, Thristan hade 16 på sin 1-årskoll.)


Måla och finbesök.

När Emil kom hem från jobbet igår så fyllde vi bilen med grejer och for vi ut till Valla för att måla. Det är två hyllorsom vi haft i badrummet som ska målas. Det har varit på gång länge, men vi har inte haft nånstans att vara och måla. Men nu åkte vi hem till mamma och lånade deras parkering. 

Men oj, så svårt det var att spraymåla. Det trodde jag inte. Emil hade tydligen spraymålat några gånger tidigare och vägrade göra det igen. Haha. Men färgen tog snabbt slut och vi åkte hem igen. 

Igår väll fick vi spontanbesök av Linda och Henke. Och rätt som det var så var Titti och Patrik här en snabbis också. Så himla fina vänner! Emil och Henke bev hungriga, så klockan 22 tog de bilen till McDonalds. Jag är inte förvånad. 

Idag ska jag ta med mig barnen på bussen och åka til Valla igen. Thristan tjatar såå efter att åka buss. Jag tror inte att jag åkt buss med bägge barnen nån gång tidigare. Men det kommer gå gallant, de är så duktiga så! Ny färg har jag också, så nu ska här målas. Thristan och Thexas ser nog mest fram emot den där studsmattan som mormor har.

Barnen ritar.

Barnen roade sig med att dekorera fint med gatukritor utanför porten igår.
Grannen kom förbi och tyckte det var fint. Vilken tur!

Vi har det så roligt.

Haha. Ja, ni ser ju hur roligt vi har det här hemma idag. Barnen är galna! (och jag med)

När det går från dåligt till bra.

Nu lyser ängarna av sommarns alla blommor. 
Nu surrar bin, och fåglar sjunger överallt. 
Nu stryker vinden genom trädens höga kronor 
men i min trädgård är det visset, mörkt och kallt. 
Här är det risigt och förvuxet, fult och snårigt 
och lika hopplöst trist och grått som i mitt bröst. 
Därute doftar det av sommarns alla dofter. 
Där är det sommar, men här inne är det höst.

Jag levde lycklig här med dig och mina katter 
ett liv i synd och utan omsorg att bli frälst. 
Försonad med min karaktär, för jag har aldrig 
kunnat säga nej till någonting som helst. 
Och aldrig nekat mig det ena eller andra, 
och levat livet, tills jag krossades en dag. 
Det börja med att du bedrog mig med en annan
en som du sa var mycket finare än jag.

Vårt gräl tog veckor, ropen blandades med gråten 
och jag blev grundligt jämförd med din fina vän 
Tills du bekände att han givit dig på boten 
Då blev det dödstyst här i trädgården igen! 
Ifrån den stunden blev den mannen dubbelt hatad 
Han hade lekt med dig, med oss ett litet slag

Och jag, jag kände det som även jag var ratad 
Jag ville slåss, och gick mot mitt livs nederlag

Jag hade hammaren beredd under kavajen 
När han kom ut i sidenscarf och sa: God dag! 
Kom in och slå dig ner en stund så får vi prata! 
Jag bara stammade, nu minns jag inte vad... 
Och jag blev bjuden på konjak och på cigarrer 
och kunde inte få mig till att säga nej! 
Och när vi skiljdes var vi bästisar och bundis 
och jag tog saker som du glömt med hem till dig!

Jag går omkring i mitt pompej, i bland ruiner 
och jag trampar runt i resterna utav vårt liv
Men du skall aldrig ge mig pikar om supiner 
och aldrig skall du bli en annans tidsfördriv! 
Nej, åt det gamla skall vi binda vackra kransar 
och ta vårt liv och mina katter som de är. 
Och trots all kärleksbrist och trasighet och fransar 
Dig skall jag älska livet ut, dig har jag kär!



Det finns en del musik som jag inte kan lyssna på längre. Det gör för ont och det påminner för mycket om han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Jag har under en lång tid undvikit både Lars Winnerbäck, Håkan Hellström, Kent och Melissa Horn - bara för att det gör så ont. Bara för att det var "våran" musik, det var deras konserter vi besökte tillsammans. Men så hörde jag denna låt på Allsång på Skansen förra veckan och jag kunde för första gången vända alla tråkiga känslor till något bra. I love it!

En liten Thristan.

Jag hittade den här bilden i min gamla blogg. www.nogg.se/runesdotter
Här är Thristan 17 månader, lika gammal som Thexas är nu dvs. Thristan trodde det var Thexas på bilden när han såg den.

Thristan och Thexas leker.

Lättroade killar som hoppar på trottoaren.


En härlig helg!

Uppdateringen har som vanligt varit riktigt kass under helgen. 

Lördagen i St. Annas skärgård var iaf kanon. Patrik blev glatt överraskad och hade inte anat nånting alls. Fastän vi höll på att köra på honom på parkeringen där vi skulle mötas upp. Men vi klarade det fint. Det var en lååång väg att köra bara, jag trodde aldrig vi skulle komma fram. Men väl framme så hade Titti fixat en mysig stuga där vi spenderade kvällen med massa god mat, lekar, prat och vin. Framåt 23 så styrde vi kosan hemåt, jag lyckades hålla mig vaken hela vägen hem. Kan det kanske ha berott på rosévinet och att jag var vääldigt pratglad? 

Hela söndagen spenderades i Forssjö, efter en lång sovmorgon. Barnen hade haft det kanon hos Emils föräldrar, och Thristan tjatar redan om att få åka tillbaka. Vädret var helt knas igår. Det var mulet och lite regn när vi åkte hemifrån och vi tog på oss jeans. Det ångrade jag bittert efter någon timme då det det typ 28 grader varmt och strålande solsken. Barnen fick bada i lilla poolen och tvätta bilar där i. En himla bra och mysig dag helt enkelt.
Riktiga män grillar tillsammans, eller hur heter det?
Thristan badar. Efter en stund vaknade Thexas och fick bada han med. Tills han bajsade i poolen... Haha.

Doppar fötterna i havet. Grillarna är tänd...

img_4966 (MMS)

Doppar fötterna i havet. Grillarna är tända och rosévinet är upphällt. Det blir en trevlig kväll det här.


Patrik fyller år.

Detta är ett tidsinställt inlägg.
Klockan är nu 15.00 och jag och Emil har precis kommit till Norrköping. Vi står nu på en parkering och väntar in våran vän Patrik, som fyller år idag. Han vet inte om att vi står här. Han vet heller inte att det står många fler av hans vänner här och väntar på honom.
Och det han absolut INTE vet om, förrän om några minuter, är att vi ska åka till St. Annas skärgård utanför Söderköping till Mons camping. Där har hans fina flickvän hyrt en stor stuga där vi ska mysa, leka och grilla hela natten lång. Vi kommer dock åka hem ikväll, vi är inga campingmänniskor - inte jag iaf. Haha.
Barnen lämnade vi innan hos Emils föräldrar, de ska få sova kvar där för första gången båda två. Thexas har sovit där tidigare, men inte Thristan. Och oj, vad Thristan längtat och tjatat efter det i några dagar nu. De kommer ha det kanon där!

Med huset fullt av vänner.

Igår hade vi huset fullt utav vänner nästan hela dagen. Mina två barndomsvänner, tonårsvänner och fortfarande vänner Fia (Bejjan) och Blenda kom hit igår eftermiddag och fördrev några timmar med mig. Vi hade som vanligt så mycket att prata om, då det var längesen vi sågs. 

De hann precis åka hem så kom andra Fia (Haren) in genom dörren. Och strax därpå kom Hanna (H1). De stannade hela kvällen och Emil fixade lite plockmat till oss alla. Prat om allt och ingenting och mys bara.

Barnen vaknade som vanligt tidigt idag, strax efter sex. Emil är nu på sin brors jobb och hjälper honom litegrann. Men han kommer snart hem igen. För idag väntar lite äventyr...

En bild.



Jag hitade denna bild på en väns FB. Jag, Thexas och Emil som tittar på studenter för en månad sedan.

Jag och vår Macbook Pro börjar bli vänner.

Haha, jag börjar äntligen förstå mig på vår nya dator. Vi köpte Macbooken för fleeera månader sedan, men jag har knappat startat den. Förrän nu. Min lilla dator börjar ledsna lite och sjunger på sista versen. Det blir till att kopiera och bränna ut alla bilder snarast. Typ ikväll eller nåt. Nu får jag och Macen kompa istället.

Detta gör att jag nu har fastnat vid datorn idag. Thexas ligger och sover och jag hade egentligen massor att göra under tiden. I eftemiddag får vi nämligen besök av min BBF (skratt) Min allra finaste barndomsvän dvs. Vi ses väldigt sällan nu för tiden då vi bor i olika städer, men idag skulle hon ha vägarna förbi här. Och hemmet - ja det ser ut som kaos idag.

Barnen vaknade på heeelt fel sida, och det har mest varit bråk hela morgonen så jag har inte fått nånting alls gjort. Får hoppas att Thesse Pet vaknar på bättre humör sen.

Gårdagen.

Barnen var borta ca fem timmar igår. Thexas blev lika ledsen och förtvivlad som förra gången han åkte iväg en stund. Det gör så ONT att se honom sådär, det är inte likt honom. Jag önskar jag kunde göra något...

Jag roade mig med att besöka lite butiker för scrapbooking-material och väskor. Det var galet varmt igår så jag var helt slut när jag kom hem och hade cyklat runt överallt. När Emil slutade jobbet så möttes vi upp och pockade ihop en varsin sallad på Ica När och satte oss i Stadsparken och hade picknick. Väldigt mysigt. Såna där dejter är vi inte bortskämda med direkt.

Barnen hämtade vi hem klockan fem, och då åkte vi till Emils föräldrar och njöt av vädret några timmar till. Underbart!

Dagens planer?

Gårdagskvällen med brudarna på scrapbookingen var mysig som alltid. Igår var vi hos Piia, och det var så skönt utomhus att vi bestämde oss för att sitta på verandan och scrappa. Riktigt varmt och skönt. Vi bjöds på god fika och jag lyckades som vanligt spilla på mig. Någon som är förvånad? Haha. Jag fick dock inte så mycket gjort igår, känner att jag kört fast lite och att inspirationen tryter litegrann. Men - det är bara att traggla på så släpper det.
Imorse väckte barnen varandra klockan sex, det händer väldigt sällan annars. Trots att de har rummen bredvid varandra. Men imorse började Thristan ropa på mig, och sen ropade Thristan på Thexas och frågade om han var vaken. Och det var han minsann svarade han på sitt eget lilla vis. Sötungar.

Nu sover Thexas igen och Thristan har satt på en ny film som han fick av moster Frida igår. Barnen ska åka till sin farmor och farfar idag, där han-son-inte-får-nämnas-vid-namn med familj är. Vet inte riktigt när de ska åka bara. Och vad ska jag göra? Ska jag vara själv hemma i flera timmar, en veckodag till och med? HUR och VAD gör man då?!? Usch, det är faktiskt inget jag glädjer mig åt. Ska ta n romenad/cykeltur upp till ÖB sen iaf. Det är väl dagens planer det, eftersom jag inte vet när barnen ska iväg.

Thristan och Emil har varit och köpt nytt ...

img_1753 (MMS)

Thristan och Emil har varit och köpt nytt lego. Undrar vem som tycker det är roligast att bygga?


Godmorgon från Thexas.





Morgonmys med Thexas, som alltid bär runt på sitt gosedjurslejon och sin kudde en stund när han har vaknat. Rart!

Här hemma råder lugnet just nu, Thristan bygger med lego och Thexas sover en stund igen. Dagen ser rätt oplanerad ut, vi måste gå och handla lite mat och nässprej. Ikväll väntar scrapbookingkväll för min del. Det ser jag fram emot.

Nånting att fira!

Ikväll har vi firat att Emil fått fast anställning på sitt jobb, två månader INNAN hans provanställning går ut. Hur bra som helst, är så stolt över min fina sambo. ♥

Vi tog med oss barnen på cyklarna och åkte till Stadsparken och åt pizza och lekte i lekparken. Det perfekta sättet att fira enligt oss. Familjen framför allt. ♥




Nyklippt var det här!

Vi har haft några riktigt effektiva timmar. Under loppet av två timmar har vi hunnit med detta; klippt mitt hår, färgat mitt hår, klippt Thexas hår, lagat mat, duschat Thexas, klippt Thristans hår, duschat och slökjt ur min färg, duschat Thristan och ätit mat. Inte illa va? Haha. Lite smått kaotiskt ska dock erkännas.

 

Thristan innan.



Thristan efter. Med blött hår dock.




Thexas innan.



Thexas innan, med håret ner i ögonen.



Amanda in action.



Thexas efter.



Skönt att ha klippningen gjord, nu behövs det inte på ett bra tag igen. Med Thexas gick det jättebra, han var så duktig. Annat är det med Thristan, han avskyr att klippa håret. Det finns en anledning till varför jag inte går till en salong att klipper honom om man säger så. Så det är ju toppen med en syster som pluggar till frisör. Haha.

Godmorgon! Idag väntar en dejt med min sys...

img_4127 (MMS)

Godmorgon! Idag väntar en dejt med min syster Amanda. Hon ska få klippa mig och barnen, samt färga min utväxt. Det kan gå hur som helst.  Haha.


Trött kille som varit vaken lääänge. Se så...

img_4629 (MMS)

Trött kille som varit vaken lääänge. Se så fint han har radat upp kuddarna. :)


Hej måndag!

GODMORGON måndag! (eller god förmiddag är det ju, Thristan vaknade klockan fem och ville leka med lego)

Här har det varit full rulle i många timmar nu. Barnen har gått banans här hemma, det märks att de inte har varit tillsammans i några dagar nu. Förutom igår en stund, men då var det en massa andra människor och barn med.

Idag väntar lite småärenden, annars händer inte så mycket. Vi är lite smått förkylda allihopa. Fast jag vet inte riktigt om jag är förkyld eller om det är gräsallergin, kanske en kombination?

Vad har ni för planer för dagen?


Vår söndag.





Jag och mina fina flickor igår. Här var vi på väg ner på stan, blixten gör att vi ser svettiga ut. Haha.

Idag har det varit en rätt lugn dag, ett himla flängande med barnen fram och tillbaks till deras farmor och farfar. Vi har hunnit med kalas hos min morfar också. God mat med mycket fisk - det gillar jag.

Barnen somnade som stockar och Emil slängde ihop en smarrig räksallad till oss.


Godaste dressingen till sallad - Balsamico Fikon. Muuuums!

Nu blir det tv/datortid en stund innan sängen väntar. Det ser jag fram emot. Är lite trött idag, inte ett dugg bakis - utan bara trött. Sover så himla illa (nästintill obefintligt med sömn) när jag har druckit alkohol. Så snart blir det natti natti.

Min galna kväll igår.

Oh my, vilken kväll igår! Spontanitet och galna f.d estetare när det är som bäst! Vi hade galet roligt hemma hos Asta, lyssnade på "våran" gamla musik, pratade minnen, fyllde i gamla minnesluckor osv. Vi hann självklart med en massa dans innan vi cyklade/gick ner på stan. Vi besökte både Statt och Harrys innan hemgång, jag gick som vanligt hem lite tidigare än dom andra.

Idag mår jag tiptop, lite seg i kroppen bara. Thexas sover för tillfället och ska sedan upp till sin farmor och farfar en stund. Sen ska vi hämta både Thristan och Thexas där för att åka iväg på kalas hos min morfar. Sen ska de tillbaks till farmor och farfar för middag. Ett himla rännande idag alltså.

Fia, Asta, Lina och jag ikväll.

img_2061 (MMS)

Fia, Asta, Lina och jag ikväll.


Loppis och estetreunion.

Loppisen var sådär idag. Man skulle nog ha varit där när det öppnade, vi var där två timmar senare och det var rätt tomt på grejer tyckte jag. Men några dukar fick jag med mig hem iaf.

Ikväll blir det en spontan vin-kväll med mina favoriter från gymnasieklassen. Vi var fyra brudar som hänge ihop JÄMT, men som inte setts tillsammans allihop så många gånger sedan dess. Inte festat ihop iaf, då det har tillkommit fyra barn sedan studenten. Men ikväll blir det utan barn och gubbar. Haha.

Detta bestämdes för några timmar sen bara, av en ren slump är alla i samma stan just idag. Toppen!

Godmorgon lördag!

Idag fick jag en skön sovmorgon till klockan 9. Thexas sov till halv 8, så Emil fick sova rätt länge han med. De "smög" iväg till konditoriet och köpte färskt bröd, som alltid på lördagsmornarna. Jag hörde när de gick och gick själv upp och satte på kaffet. Skön start på dagen.

Vi har inga direkta planer för dagen. Min syster Ebba ska ha kalas för sina kompisar idag och ville att jag skulle komma ut till dom med min telefon så de får lite musik. Det passar ju ypperligt, då jag och mamma tänkte åka iväg på loppis efteråt - om vi hinner. Emil och Thexas ville roa sig med annat, de är inga stora fan av loppisar direkt.

Hoppas ni får en fin lördag.

Playdejterna avlöser varandra.

Igår kväll åkte Thristan iväg till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Hela hans nya familj kom och hämtade Thristan, för första gången, och Thristan och Thexas tyckte det var så kul att visa lilla Tu alla deras leksaker. När Thristan hade åkt så for vi iväg till Andreas, Fia och Tilda för en spontankaffe på verandan. Så himla skönt att sitta ute med en kaffe i handen och se när barnen leker. Thexas och Tilda är nästan lika gamla och det var så roligt att sitta och iaktta dom bara. Sötungar!

Thexas och jag har en riktig mysdag idag, lite tomt är det dock då Thristan är hos han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Lugnet råder och han är en riktig goskille när det väl gäller. Nu ligger han och sover middag och sen ska vi få besök utav Asta och Vilgot. Kul! Så får pojkarna leka lite och mammorna dricka kaffe (och mumsa lite på den där ljuvligt goda cheesecaken som det finns lite kvar av.)

Tänka sig att vi redan har klivit in i juli månad! Tiden går, som alltid, alldeles för fort! Men just de här sommar-månaderna kan väl få gå liiite långsammare va? Men vi tar dagarna som de kommer, utan större planer. Det passar oss bäst.


RSS 2.0