En dag med feber - igen!

Jag har jobbat en dag med feber - igen! Samma som förra måndagen. Bah! Att det aldrig bryter ut ordentligt så jag blir av med det här! Men med lite Alvedon, en varm sjal och en c-vitaminbrus från en kollega så kändes det lite bättre.

Emil var hemma med barnen idag då de hade planeringsdag på dagis och det var stängt. De hade det jättemysigt och Thristan var så glad över att få va med Emil en hel dag. De kom och hälsade på mig på jobbet en sväng och impade på alla. Mina coolingar. :)

Nu ska jag krypa ner under en filt och inte röra en fena mer ikväll. På sin höjd så ska jag planera Thristans kommande kalas lite i huvudet...

Just nu...






Bra Hanna! Tappade precis min mobil i golv...

Bra Hanna! Tappade precis min mobil i golvet. Nu är den om möjligt ännu glappare i ljudknappen och vibrerar hej vilt! Baaaah!


Shoppinghelg slut.

Herre min skapare vilken helg! Haha. Emil blev nog lite inspirerad av min Ullared-shopping, så idag drog vi till Norrköping och satte sprätt på lite mer pengar. Emil fick bla med sig två vinterjackor hem och jag två par skor. Och så vidare och så vidare...

Thexas har varit uppe hos sin farmor och farfar med Thristan och han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och lekt under dagen. Det var två trötta killar som kom hem lite innan vi hade bestämt då de var helt slut. De somnade snabbt sen. I och med att man drog tillbaka klockan inatt så var det inte så konstigt heller.

Imorgon väntar jobb för min del. Barnen är lediga från dagis då det är planeringsdag där. Så Emil är hemma med dom. Känns himla bra faktiskt, då jag var hemma med dom i fredags.

Nu är vi på väg hem efter en heldag shoppi...

img_1697 (MMS)

Nu är vi på väg hem efter en heldag shopping. Det blev nog många bra fynd, blir kul att komma hem och se vad man egentligen köpt. Haha. Det blev inte så farligt dyrt så jag får nog åka ner snart igen. Emil och Thexas har haft en härlig dag tillsammans, fick den här härliga höstbilden förut.


Nu är vi äntligen framme i Ullared efter m...

Nu är vi äntligen framme i Ullared efter matstopp och lite felkörning. Nu ska vi försöka hitta till vår stuga och sen dela på en flaska vin. Jag ser fram emot sängen och sömn jag.


Inga fler prickar?

De där mystiska prickarna på Thristans panna verkar inte bli fler. Jag har granskat varje centimeter av hans kropp, men nej. Kanske är det inte vattkoppor trots allt? 

Vi håller oss i alla fall inne idag. Jag är ledig och barnen är såklart hemma. Riktigt mysigt att bara vara. :) Thristan vaknade halv 7 i vanlig ordning, men var nöjd med att se Bolibompa och gå emellan soffan och min säng och mysa. Så jag kunde ligga och vila vidare tills halv 10 då Thexas vaknade. Så himla skönt!

Barnen har hållt sams ganska bra idag. Man får vara med och hålla ett öga på dom konstant, men det har funkat rätt bra att ha dem hemma bägge två.

Ikväll åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn, själv drar jag till Ullared klockan 16 sen med Anna, Piia och Pauliina. Jessica och Tess är sjuka och kan inte följa med, men Pauliina tar en plats iaf. Så imorgon blir det en himla massa shopping hoppas jag på. Bäst att betala alla räkningar nu innan man åker. ;)

Fredag.



Nu väntar en heldag hemma med dessa vildar. :)

Mystiska prickar..

Dagen har varit minst sagt lugn. Jag har varit ensam på jobbet i princip hela dagen då de andra varit på utbildning/planeringsdag. Alla andra är iväg imorgon med så då är jag tar jag ledigt och är hemma och myser lite med barnen istället.

Thristan har för övrigt några mystiska prickar i pannan. Det är troligt att det är vattkoppor, får se hur det ser ut imorgon när han vaknat. Kan ju iofs vara ganska skönt om han får de nu så man har det gjort sen. Och så kan vi ju hoppas på att Thexas kan få det i samma veva. Får avvakta och se helt enkelt.

Imorgon eftermiddag åker jag till Ullared med pysseltjejerna. Men både Jessica och Tess är sjuka och kan inte följa med. Känns riktigt tråkigt. Men vi blir fyra tjejer iaf och en hel del leksaker till barnen ska inhandlas.

Idag har Thristan Bolibompa-namnsdag. Synd...

img_7913 (MMS)

Idag har Thristan Bolibompa-namnsdag. Synd att vi missade det på tv imorse. Jag och barnen tog en rejäl mysmorgon i sängen istället då Emil packade iordning grejer.


Världens finaste Thristan. <3

img_7100 (MMS)

Världens finaste Thristan. <3


Skumtomtar i oktober? JAAA!!!

Linda och Lollo entrade precis hemmet. Nu väntar teonsdag! Tjohoo! Vi skulle vara "nyttiga" ikväll och bara köra på grönsaker och dipp till kvällsfikat, men Linda kom precis med fyra påsar skumtomtar! Haha. Underbart!
Imorogn väntar en minst sagt lugn dag på jobbet. Suck, lockar inte alls. Men på fredag är jag leeedig och då väntar en tripp till Ullared med pysseltjejerna framåt kvällen, så på lördagen blir det en massa shopping!

Fridilin 22 år.

Jaa ni. Dagen har varit minst sagt annorlunda. Jag har varit på någon form utan kurs för nyanställda inom kommunen hela dagen. Har nog inget att säga om den, haha.

Efter jobb och dagis så åkte vi hem till min mamma för att fira min syster Frida som fyller 22 år idag. Deras hur är "ur funktion" så hon fick firas där istället. Rosa prinsessballonger hade hon, typiskt henne. Av oss fick hon en galet fin lykta, undrar hur nöjd hennes sambo är över denna? De äger ganska många. Haha.

Jag har även fått snosa och hålla i min 2-veckors gamla kusin Edith. Det var första gången jag träffade henne och hon är en riktig skönhet! Kolsvart hår och mörka, stora ögon. Kärlek vid första ögonkastet! Thristan klappade henne så fint och sa att hon var söt, men att han INTE ville ha nån bebis minsann. "jag har redan en stor bebis, han är min lillebrorsa och bråkar bara" typ. Haha, sköning! Thexas klappade på Edith han med, men med lite bevakning av mig. Han vill gärna peta i munnen på bebisar och har en tendens att bli lite hårdhänt, men det gick bra. Han blev lite svartsjuk när jag höll i henne bara. Hihi.

Nu har jag gjort färdigt alla inbjudningskort till Thristans kalas, det blir en hel del barn bjudna. Han har själv fått välja vilka barn på dagis han vill ha med (det blev såklart alla "stora" barnen, bjuder man en så ska man bjuda alla tycker jag) plus några av våra vänners barn som är i hans ålder. Undrar hur vi ska få plats om alla faktiskt kommer? Haha, det löser vi då!

Jag sitter på lång kurs hela dagen. Introd...

img_6074 (MMS)

Jag sitter på lång kurs hela dagen. Introduktion för nyanställda inom kommunen. Vi fick en tidning att bläddra i och jag upptäckte en gammal bild på min gaaaaaamla pojkvän sen 5:e klass, utklädd till Gubben Petsson. Haha. Kul!


Äntligen är dagen slut.

Jag har längtat efter att den här dagen ska ta slut. Äntligen ligger jag i sängen och vill bara sova. Jag har haft en skitdag på jobbet rent utsagt med feber och täppt näsa. Hemma väntade kaos med Thexas. Pust. Thristan och jag flydde ner på stan och shoppade lite till honom igen. Skor, fleecebyxor och kamningar. Nöjd kille. När vi kom hem var Linda här hos oss och redo för en pysselkväll. Precis vad jag behövde. Umgås med bästis och få prata av sig lite. Jag fick gjort ett kort till syster som fyller år imorgon och ett gäng kalaskort till Thristans kalas. Snart är de klara. Tjohoo! Nu ska här sovas, imorgon väntar en annorlunda jobbdag och sen kalas.


Överraskningsfest för Emil och Richard.

Helgen har gått i en rasande fart. 

Igår vanades det dop för lilla, fina Embla. Barnen skötte sig exemplariskt i kyrkan. Lite russin till Thexas och en tablettask till Thristan så. Sen bjöds det på mat i Baggetorp. Barnen var duktiga där med, de åt lite smörgås och kex och sedan sprang de som galningar i korridoren. När klockan ar halv 7 så åkte vi hemåt med en väldigt trött Thexas.

Väl hemma så väntade mamma och Per på oss. De tog våran bil - med barnen i - och åkte hem till sig. Emil lämnade hushållet strax efteråt. Sen började en halvtimmes stress. Jag och Michaela hade ordnat en överraskningsfest för Emil och Richard och vi var inte ute i god til med allt direkt. Men det lyckades och många fina vänner kom. 

Det blev en galen fest här hemma, precis som det brukar bli här. Jag tror nog att alla andra hade lite kul som vi hade det. Den här bilden får summera kvällen...



Idag mår vi oförskämt bra. Inte ens en tendens till huvudvärk. Skönt! Barnen kom hem i eftermiddags och vi åkte då ut till syrrans hus i Marmorbyn men bev inte så långvariga. Nu sover barnen sedan en timme tillbaka och vi har ätit hyffsat god mat från Linas matkasse. Nu väntar lite kort-tillverkning.

Fredag igen! Haha.

Jösses, fredag IGEN! Haha. Idag slutade jag lite tidigare, vi var inte många i huset idag så det kändes ganska lönlöst att sitta kvar där. Istället gick jag ner på stan och fixade lite. Thristan fick sig en ny väst (som han beordrat mig att köpa inför morgondagens dop då han vill vara partykille). Han fick även en finjacka och en tröja. När Michaela slutat jobba så tog vi en fika och pratade om ditten och datten.

Barnen har varit tröttare än tröttast ikväll. Dom bad om yoghurt och välling redan vid 17.30. Men vi lyckades hålla dom uppe till 18.15 i alla fall. Jobbigt att leka på dagis tror jag allt.

Ikväll är Fia och Bertan här. De är just nu iväg och köper mat till sig, Emil och jag har redan ätit. Nu väntar vi in Idol och Emil sitter och meckar ihop presenten till lilla Emblas dop som vi ska på imorgon. Mys!

Linas matkasse - Ugnsbakad lax med mangosalsa och matkorn.



1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär ca 600 g laxfilé i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan neråt i en smord, ugnsfast form. Strö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

3. Koka 4 portioner matkorn enligt förpackningen. Tillsätt 1/2 tärning grönsaksbuljong istället för salt. Portionsangivelserna för matkorn är ganska små. De mättar bra men koka gärna lite extra om ni behöver. (Vi dubblade det)

4. Finhacka 1 rödlök. Grovhacka 4 tomater och 1/2 kruka koriander. Blanda grönsakerna och koriander med 200 g mango (tinad), 1 msk olja och 1/2 tsk sambal oelek. Smaka av med salt och svartpeppar.

5. Servera laxen med nykokt matkorn och mangosalsa.

(Ber om ursäkt för dåligt mobilbild)

Lite skratt, lite tårar.

Idag har jag träffat en massa nya vänner. Vänner som gör mig gott. Elin var här under eftermiddagen med sin goding Wilma. Vi grät en skvätt, skrattade en skvätt och knöt band som är svåra att förstå för andra. Barnen kom hem från dagis och skötte sig (ganska) fint trots en liten bebis i hushållet. Thexas klappade och var förundrad över en sån liten människa. Thristan ville mest leka med henne, men förstod inte riktigt varför inte Wilma kunde leka med honom. Tilläggas kan göras att Wilma bara är 2,5 månader. Det blir SNART en dejt till med Elin.

Ikväll har jag varit hos Piia och haft pysselkväll. Det var bara hon, jag och Anna idag. Även det nya vänner sedan några månader tillbaka. Finingar.

Imorgon väntar en lugn dag på jobbet, de flesta av mina kollegor är iväg på konferens imorgon så vi är en liten liga på jobbet. Redan fredag imorgon, veckorna springer förbi i en rasande fart.

Mina finaste. <3






Linas matkasse - Paprika- och tomatgratinerad jägarfalu med pasta.



1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Ta av skinnet och skär 10-12 djupa snitt i 55o g jägarfalu. Lägg korven i en smrd ugnsfast form.

3. Strimla 1/2 knippe salladslök. Tärna 1 röd paprika och 2 tomater fint, och blanda grönsakerna med 1 dl ajvar relish. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och tillsätt 75 g riven ost. Krydda med 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk torkad oregano.

4. Födela grönsaksfyllningen i snitten och runt korven. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

5. Koka 4 portioner pasta enligt anvisnin på förpackningen.

6. Skala och finriv 350 g morötter.

7. Servera den paprika- och tomatgratinerade jägarfalun till rivna morötter och pasta.

Teonsdag igen.

Idag har vi haft en kanonkul dag på jobbet. Nicklas Lautakoski har varit och föreläst om sin resa "Från Kap till Kap". Otroligt givande, inspirerande och roligt. Vi fick göra olika övningar, tex en skrattövning. Gudars, vad roligt! Dagen gick riktigt fort.

Ikväll har Linda varit här på den traditionella teonsdagen. Det var bara hon och jag idag, rätt mysigt ändå. Och Emil som mest låg tyst i en soffa med tandvärk.

Min syster klagar på att jag uppdaterar dåligt. I know, tiden finns inte. Inte till nåt, känns det som! Jag är konstant stressad över att jag inte hinner med allt jag vill. Men men, det är väl bara att vänja sig vid det antar jag. Jag tänkte skriva några tidsinställda inlägg som dyker upp lite då och då. Får se om jag får tid till att ens skriva dom. ;)

Pappa/morfar 50 år.

Det är förmodligen inte scharlakansfeber som Thexas har. Hans utslag lindrade med kortison och mjukgörande, så är det inte värre imorgon så blir det dagis och jobb förvår del.

Thristan och jag åkte iväg på kalas till min pappa som fyller 50 år idag. Thexas och Emil fick stanna hemma då vi inte riktigt visste hur han skulle svara på kortisonsalvan. Men den verkade ta bra och då är det ju inte scharlakansfeber så. Men bäst att ta det säkra före det osäkra.

Kalaset ja. Vi åkte dit med mina systrar Frida och Amanda. Vi köpte med oss pizza dit som vi åt. Jag och Thristan delade på en. Ja, delade! Han åt en halv pizza själv. Haha, hungrig minsann! Vi hann inte umgås så mycket med pappa direkt. De hade hantverkare på plats som gör iordning deras kök/hall/vardagsrum så det var minst sagt rörigt. Det som var lite roligt ändå var att ena hantverkaren är min fd. pojkvän Danne. Kul att få prata lite. 

Nu väntar sängen här hemma på oss. Upp med tuppen imorgon igen, tjohoo!

Misstänkt scharlakansfeber?

Idag fick ajg hämta hem Thexas från dagis med misstänkt scharlakansfeber. Det går tydligen på dagis just nu så det var därför de trodde att han också hade det. Han har röda utslag, eller ett stort utslag rättare sagt, längs ena låret och upp på magen och sidan och det märks att det kliar på honom. Men han har ingen feber, ingen smultrontunga, inte vit runt munnen. Så vi får väl se hur det här artar sig.

Thristan fick också följa med hem så nu sitter vi i soffan och ser Nalle Puh på film. Thexas har som vanligt ingen ro att sitta still och se på film, så han leker och är inte märkvärt hängig.

Trötta dagiskillar myser i soffan. "Du är ...

img_6568 (MMS)

Trötta dagiskillar myser i soffan. "Du är min lilla bebis" säger Thristan till Thexas.


Michaela och jag har kidnappat Emil och Ri...

img_6910 (MMS)

Michaela och jag har kidnappat Emil och Richard för en kryssning. Vi firar att de fyllt/ fyller 25 år och de blev riktigt överraskade. Tack alla som hjälp oss att fixa detta med barnvakt, skjuts, ledighet mm. Det här blir kul!


Fredag, igen?!

Oh jösses, vad dagarna går fort! Jag hänger inte riktigt med känner jag. Haha. 

Mycket har ändå hunnits med i veckan. Firat svärfar i måndags, firat Emil i tisdags, teonsdag i onsdags och scrapbookingkväll här hemma hos oss igår. Pjuh! Full rulle alltså.

Skönt med helg nu, men jag ser ändå fram emot måndag och jobb igen. Weird? Hihi. En bättre uppdatering än så blir det inte. Idol och fredagsmys med min stora älskling väntar. :)

Teonsdag!

img_5965 (MMS)

Teonsdag!


En härlig dag på jobbet. Teonsdag väntar!

Ni är flera som undrar vart jag jobbar, det är på Viadidakt - för er som bor här i närheten så vet ni nog vad det är. För er andra så kan jag säga som så att det är en förvaltning med utbildning, arbetsmarknad och integration. Jag jobbar inom arbetsmarknadsenheten för ungdomar på något som kallas för Ungdomstorget. Där är jag receptionist och ungdomsinformatör.

Jag har haft en underbart rolig dag på jobbet. Timmarna flög förbi och helt plötsligt var det dags att åka och hämta hem busarna från dagis. Vi har fått i oss lite kvällsmat, duschat och jag har vikt ett ljuskort. Om en stund ska jag cykla iväg till Lollo för kvällsmys. Hoppas hon bjuder på gott fika. Hihi.

Barnen är på riktigt bra humör ikväll. Bara för att jag skriver så så kommer väl de sista minutrarna innan de ska läggas bli vilda. Thexas är riktigt trött och ber om välling redan, så han sover nog snart. Thristan ligger i soffan med fötterna i kors och händerna bakom huvudet och softar. Han är nog minst lika trött han. 



Emil tittade förbi och ville gärna vara med på kort...

Emil 25 år.

Idag fyller min darling Emil 25 år. Han firades ju i söndags, men vi har haft hans föräldrar här på lite mat idag ändå. Mysigt och skönt att inte stressa med sånt när man jobbat, utan bara kunna ta det lugnt. 



Thristan var hur pigg som helst idag, så det måste ha varit någon åksjuka igår eller nåt sånt. Barnen har varit hemma med Emil idag och haft det bra. Men imorgon väntar dagis igen. Är SÅ glad att det inte var magsjukan som kom till oss. Usch.

Ikväll blir det bara en kväll i soffan. Har en del kort som jag skulle behöva göra, men tar nog en vilokväll. Förkylningen sitter i som vanligt, har väl gjort det de senaste veckorna utan att bryta ut helt. Trist.

Tung dag och sjukt barn.

Aldrig förr har jag varit så här trött tror jag. Jag somnade aldrig ordentligt inatt, vet inte varför. Gick upp 5.45 och har hållt igång hela dagen. Jobbat och varit på kalas hos Emils pappa. När vi kom hem ikväll så kräktes Thristan. En gång bara, så vi misstänker att han blev åksjuk. Men självklart får barnen vara hemma från dagis imorgon ändå för säkerhets skull. Hoppas verkligen Thristan inte blir sämre inatt utan får sova gott.

Imorgon fyller Emil år. 25, gammelgubben. Hihi. Han är snäll och är hemma med barnen imorgon så jag får jobba. Inte riktigt läge att vara hemma och vabba redan efter en vecka. Emil har aldrig behövt vabba eller varit hemma med barnen över huvud taget, så det är väl hans tur nu. Hihi. Som sagt, hoppas innerligt att det bara var det här nu så vi kan kalasmysa lite imorgon utan sjuka barn.

Lite kalas.

Idag har vi firat Emil litegrann här hemma. (han fyller år på tisdag) Våra familjer har fått i sig lite fika och barnen har lekt av sig med mina kusiner. :) Man blir lite trött i huvudet av att ha en massa folk här hemma, så nu blir det Kina-mat och deg i soffan en stund. Måndag imorgon igen, tjohoo!

Skåpet är äntligen på plats, men långt ifr...

img_5142 (MMS)

Skåpet är äntligen på plats, men långt ifrån färdigt. Det behöver målas mer, men får bo i köket ändå.


Jag har precis hämtat hem Thexas. Men vi h...

img_7480 (MMS)

Jag har precis hämtat hem Thexas. Men vi har fastnat ute, himla roligt att kasta sten i brunnen.


Pinsamt.

Jag håller på och fixar och donar här hemma och har samtidigt på Idol-reprisen på tv. Det är ju pinsamt så dåliga vissa är! Hur har de kommit vidare? Förstår inte...

Lite trött idag.

På något underligt sätt så lyckades jag ta mig igenom gårdagen, som blev precis lika stressig som jag trodde. Pjuh. Men det gick fint ändå. Begravningen var den finaste jag varit med om, de anhöriga var nöjda med min musik och det är huvudsaken. Jag tyckte själv att jag skötte mig bra. Fick en himla fin blomma som tack.

Barnen sov med han-som-inte-får-nämnas-vid-namn hos sin farmor och farfar inatt. Det var första gången för Thexas och jag var lite nervös. Men han hade somnat som en stock igår kväll, slutkörd efter en heltidsvecka på dagis. 

Jag själv var på min livs första firmafest igår. Det var en tjej i personalen som bjöd hem oss alla på god middag. Det var galet mysigt och kul, och jag är lite trött idag ska medges. Hihi. Jag har en massa att ta tag i idag också, Emil ska firas lite här hemma imorgon och vårt hem har fått vila lite den senaste veckan.

Hur ska jag hinna?

Fullspäckat schema idag.
  • 8.00 - Börjar jobba.
  • 9.30 - Cykla iväg på möte
  • 10.00 - Möte
  • 12.00 - Cykla till begravning
  • 13.00 - Sjunga/spela på begravning
  • 14.30 - Vara tillbaks på jobbet.
  • 16/17.00 - Sluta jobba. Hämta barn på dagis.
  • 17.00  - Barnen blir hämtade av han-som-inte-får-nämnas-vid-namn
  • 18.00 - Middag med arbetskamraterna
Hej och hå, nu kör vi! Strumpbyxorna har varit på sedan 6.45 imorse, inte helt okej känner jag. Längtar tills jag kommer ur dom.

Vi "firade" vår 1,5- årsdag härom dagen me...

img_8319 (MMS)

Vi "firade" vår 1,5- årsdag härom dagen med en ny tavla. Har spanat in den länge och nu sitter den på väggen!


Morsning korsning!

Igår kväll hade jag Linda och Lolla här på TEONSDAG! Gudars, så mys! Det är härligt tradition det som håller i, men med lite olika "medlemmar".

Herregud, vad roligt det är att jobba! Hihi. Jag har verkligen hittat rätt känner jag. Tjoo. Det är hur lätt som helst att gå upp på morgonen (säger jag efter fyra dagar) Det är riktigt skönt att komma hemifrån en stund, få träffa vuxna människor och inte bara vara mamma för en stund. Det här gör mig gott.

Barnen trivs jättebra på dagis, trots långa dagar. Igår var de riktigt trötta när de kom hem. Thexas somnade strax efter halv 7, och Thristan kort därefter. Och ädå fick vi väcka dom klockan 6 imorse. Men det går bra, de studsar iväg till dagis.

Nu ska jag bädda sängar och sedan cykla iväg till jobbet. Vet inte riktigt vad dagen bjuder på, det är det som är så kul. Ikväll väntar scrapbooking-kväll med tjejerna, välbehövligt. Har massor att göra men brist på tid. 



Min fina Thexas.

Pussel, pussel.

Jag är galet stressad. Inte just i detta nuet, men över huvud taget. Jag har MASSOR att göra inför helgen och jag har inte riktigt fått till pusslandet än. Inte så konstigt kanske, så det här bara är tredje arbetsdagen och jag inte riktigt än "van" vid att inte kunna fixa med grejer på dagarna. Men, men. Det reder sig nog.

Nu ska jag alldeles strax cykla iväg till jobbet. Hoppas på bra väder idag då jag har lite uppdrag på andra ställen dit jag ska cykla. Såg att cyklarna har blåst ner inatt, hoppas de höll bara. 

Annars så ser jag fram emot kvällen. Grey´s Anatomy börjar igen, vilket betyder TEONSDAG! Linda och Lollo skulle komma förbi iaf. Myyys!

God morgon tisdag!

Godmorgon alla fina.

Barnen är lämnade på dagis. Thristan var trött idag och på riktigt tonåringshumör innan han vaknade till. Hihi. Han har då inte ärvt mitt humör på morgonen. Jag landade hemma en sväng för lite frukost innan jobb. Börjar inte förrän 8 denna vecka. Ganska skönt att kunna äta frukost i lugn och ro, göra sig iordning, bädda sängar osv.

Men snart är det dags att trampa iväg för lite jobb. Undrar vad dagen bjuder på? Spännande!



Första dagen på jobbet avklarad.

Tjhoo, första dagen på jobbet har gått gallant! Det var mycket information, mycket nytt att försöka lära och memorera, många nya människor och olika lokaler och verksamheter. Det blir galet kul det här! Ser fram emot att spendera de kommande 6 månaderna där. 

Efter jobbet (hihi) så åkte jag hem till mina killar och där stod maten på bordet. Vilken lyx! När maten var i magarna så åkte vi till Emils föräldrar där jag var tvungen att låna mitt eget piano och träna lite inför en begravning som jag ska spela/sjunga på på fredag. Sen var det bara att fara hem och stoppa barnen i säng. Jag har gjort färdigt ett till kort som jag hade beställning på. Mycket jobb idag. :)

För barnen hade det gått sådär på dagis. Thristan hade inte ätit lunch och Thexas hade bitit två barn. Ooh, jag blir galen på hans bitande. Har ingen aning om hur vi ska få slut på det. Några tips?

Nervös tjej.

Idag har jag varit tröttare än tröttast. Min hals gör ont, jag är galet trött och känner mig lite smått sjuk - igen. Oooh, inte nu! Bara att stoppa i sig lite Alvedon och ignorera. Imorgon börjar jag nya jobbet och jag har INTE tid att vara sjuk nu. Är för övrigt rusigt nervös, hihi.

Idag har jag iaf fått håret färgat av systeryster. Välbehövligt, även fast utväxten inte var så himla stor. Men skönt att ha det gjort. Fia och Richard fick också sig en klippning av henne. Så vi har haft sällskap hela dagen här hemma. Emil har varit iväg med en kompis, så det var mycket skönt att ha Amanda här hemma som älskar att leka med barnen då jag själv var lite ur form.

Ikväll har Emil gjort en gudomligt god kantarellpaj och vi har tänt upp ljus i hela lägenheter, det är sååå kallt här och lite ljus gör susen. Jag har gjort färdigt ett beställnings-kort och börjat på ett annat. Men nu blir det sängen för oss. Upp tidigt imorgon. Hujedamej - bara att vänja sig. 



Utväxt borta. För ett par dagar...

Frisörbesök nästa!



Snart kommer världens bästa frisör-syster hit och jobbar lite. Min utväxt ska väck, Fia ska klippas och Richard ska klippas. Tjooho.

En snabb uppdatering.

Uppdateringen här inne är verkligen kass. Barnen har gått lite längre dagar på dagis ons, tor och fre den här veckan. De har fått vara med och ätit lunch och Thexas har testat att sova middag. Allt har gått hur bra som helst och nu kan jag med gott samvete börja jobba på måndag. Lite nervöst börjar det minsann att bli. 

Nåt annat nytt som hänt är att Thristan har lärt sig cykla, eller nej - trampa! Han har inte ens kunnat trampa på en trehjuling innan. Latmasken min. Men nu har han hårdtränat på dagis och lyckas nu trycka runt de där tramporna och ta sig framåt. Och vi har lovat honom en cykel när han kan det - så nu i helgen blir det förmodligen ett cykelköp. Min stora kille! Vet inte riktigt om vi ska passa på att köpa en trehjuling till Thexas också. Thristan har två stycken, men en står hos hans farmor och en hos mormor - så det får nog bli en ny till honom. Vann ju ett presentkort på Busbjörnen, så det kanske får gå dit..? 

Annars har det varit en ganska händelserik vecka. Jag blev dyngförkyld, men det gick över på ett dygn. Jag har scrappt med brudarna och var riktigt effektiv. Jag har knåpat ihop en massa kort - många eställningar. Kul! Jag målar och målar och målar på det där skåpet som aldrig tycks bli färdigt. Linda och Henke var här i onsdags på myskväll - fler sådana! I torsdags så var jag, Linda, Bettina och Maddis ute och åt tillsammans på Bistron. Galet god mat och galet bra tjejer! En hel del har hunnits med alltså.

Nu ligger Thexas och sover och vi andra tar det lugnt. Thristan har byggt med lego och pärlar nu. När Thexas vaknar så ska vi ta oss ut till syrran i Marmorbyn för att lämna en grej och sen till Fia Haren för fika. Sen ska jag vara hos Sabina på 25-årsfest klockan 6. Dags att sätta fart!

Myslördag. Legobygge pågår i väntan på att...

img_4381 (MMS)

Myslördag. Legobygge pågår i väntan på att Thexas ska vakna från middagsluren.


RSS 2.0