När vi haft en stressig dag och varit på gallej.

GUD vilken dag!

Natten var hemsk. Vi somnade sent, hann sova 80 minuter innan Thexas vaknade och var hur pigg som helst och höll både sig själv och oss vakna i stort sett hela natten. Bah, vad trötta vi var imorse!

Men det var bara att pallra sig upp för att flyttstäda. Skönt att det är gjort nu, nycklarna ska lämnas in imorgon så vi hade inget annat val än att ta tag i det idag. Efter städning fick vi lunch i Forssjö.

Ikväll har vi varit i Norrköping hos Titti, Patrik och Charlie. De bjöd på tacos och sen åkte vi och såg Mojje och Tobbe trollkarl. Det var superbra, fast Thristan var lite för liten för att förstå allt plus att musiken var alldeles för hög för små barnöron. Det var trötta barn som vi satte i bilen för att åka hem, de somnade som stockar!

Thristan sover nu, Emil är och flyttar bort den gamla tvättmaskinen från gamla lägenheten så den nu är helt tom och Thexas sitter här bredvid och har en dum rethosta igen. Jag hoppas som vanligt på en skön natt igen, men räknar tyvärr inte med det.

Blä vad det är tråkigt att flyttstäda, spe...

img150 (MMS)

Blä vad det är tråkigt att flyttstäda, speciellt under stress. Thexas är och leker i Forssjö under tiden men lär snart vara hungrig. Bye bye Bryggis!


När vi väntar på mat.

Michaela och jag väntar på mat som Richard och Emil styr. Är hungrig som en varg!!!

Sen blir det bra tv och härligt umgänge bara. Trevlig kväll.

När natten och morgonen börjar finfint!

Inatt har Thexas vaknat inte 15 ggr, inte heller 10 ggr. Utan EN gång! EN ENDASTE GÅNG! Det är helt underbart! Emil tog honom när han vaknade inatt vid 4 och sen somnade han om efter lite om och men. Han har en dum rethosta som gjorde att han inte riktigt kom till ro. Sen vaknade han kl 7 och åt lite mat, sen myste vi i sängen en timme till innan vi gick upp och lät Emil sova vidare.

Jag och Thexas smög upp och försökte vara tysta. Vi höll oss i badrummet och köket och lyckades riktigt bra.

Nu ligger Thexas och sover en sväng. Han brukar oftast somna vid bröstet eller i sin babysitter, men idag la jag bara ner honom i sin säng och sa godnatt på samma sätt som vi börjat göra inför nattningen. Och det funkade! Han låg och pratade lite med sig själv alt. kaninspeldosan en stund innan han blev tyst och somnade. Nice!

Idag bjuder dagen på barnklädesförsäljning i Sandbäcksgården, loppis i Röda ladan samt flyttstädning. Vi har fortfarande inte fått nåt förråd, så det får vänta. Vi får bära ner alla grejer som ska flyttas till förrådet under tiden så vi kan få rent i lägenheten.

Ikväll hoppas jag på myspys här hemma. Lite god mat och sällskap kanske? Det återstår att se.


När vi handlar och har så roligt så.

Vi har en sån mysig kväll. Riktigt fredagsmys med pizza, Idol och godisskål. Thexas somnade efter bara 3 minuter idag, det tar sig! Hoppas på en skön natt igen, och för Emils del också så han slipper springa upp så många gånger.

Vi var och handlade uppe på Kvantum förut och handlade av vår favoritkassörska (förutom Camilla då, men hon är föräldraledig, hihi) Denna kassörska är iaf ALLTID lika positiv och använder sig av uttrycket "jättebra" varje gång man handlar.

-Var det bra så?
-Ja tack.
-Jättebra!

-Sen ska du trycka på gröna knappen.
-Okej.
-Jättebra!

-Kvittot?
-Ja okej.
-Jättebra!

Eller...
-Kvittot?
-Nej tack, det kan du få kasta.
-JÄTTEBRA!

Haha, hon är klockren! Vi slår nästan vad varje gång om hon ska säga det, vilket hon försås alltid gör. Eller HUR MÅNGA GÅNGER hon ska säga det! Hihi. Hoppas hon inte läser det här och tar illa upp, för det är inte meningen. Hon gör handlingen så mycket roligare!!

När ni får se en skymt av köket.

Små glimtar av köket.













Min fina Thristan. :)


När vi väntar...

Thristan har precis åkt iväg, nu väntar vi hem Emil från jobbet. Vi gör egentligen ingenting alls under tiden. Och det är så skönt! Thexas sitter här bredvid mig och har en livlig diskution med sina strumpor. Sötunge.



På väg...


När Thexas sov ganska bra och fick en tand till.

Emil tog även den här natten med Thexas. Och inatt ville han inte ha mat förrän kl 7, underbart! Därimellan vaknade han några gånger, men somnade om ganska fort med Emils hjälp. Jag börjar sakta med säkert känna att jag återvänder som människa. Haha.

Thexas är fortsatt förkyld, snorig och geggiga ögon. Ingen feber dock. Igår upptäckte vi även hans 7:e tand. Kanske är det den som spökar? Jädrans tänder alltså.

Min hals är äntligen på bättringsvägen. Jag har fortfarande ont, men nog känns det som att det inte gör fullt så ont som igår. Mycket skönt.

Idag ska vi bara mysa. Kanske måste vi stanna inne hela dagen pga Thexas, vi får se hur han mår när han vaknar sen. Ikväll åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn, men kommer hem redan efter lunch på söndag. Då ska vi rocka till Mojje och förundras av Tobbe Trollkarl. Mys!

När pojkarna leker.














När dagen är seg.

Oj, vilken seg dag det har varit. Vi har donat lite här hemma och myst mest. Thexas har gått och blivit förkyld igen. Näsan rinner och ögonen är geggiga. Jag är så trött på alla dessa sjukdomar vi drabbas av hela tiden. Får vi aldrig vara friska allihopa samtidigt?

Emil har kommit hem från jobbet och vi har fått i oss lite middag, spagetti och köttfärssås. Kvällen kommer få fortsätta i samma anda som dagen, i det lugnaste laget. Thristan ska snart i säng och imorgon väntar ännu en hemmadag. Suck.

Vi har en mysig innedag. Just nu; Thristan...

img146 (MMS)

Vi har en mysig innedag. Just nu; Thristan knaprar morot i soffan, Thexas sover och jag själv dricker litervis med te för att försöka få ordning på halsen.


När något så litet och betydelselöst kan göra en så glad.


När Thexas sover gott och lär sig KRYPA!

Jag blir så glad av alla kommentarer. Av alla rara människor som tar sig tid en minut för att skriva några peppande ord eller råd på vägen. TACK!

Igår kväll var jag själv hemma med barnen, tillsammans med Linda dock. Vi försökte få i Thexas välling. Han skrek på i vanlig ordning, men vi var rätt hårda och han fick nog i sig 10 ml iaf.

Sen skulle jag visa henne hur lustigt han tar sig framåt. Han hasar liksom på ena benet. Men vad gör barnet? Jo, han KRYPER! Min duktiga lilla, stora kille! Jag vart rörd, Linda vart nog lite rörd för att hon var med och såg och vi måste ha sett ut som två idioter som låg där på golvet och försökte locka honom framåt ännu mer! Haha. Nu lär det snart vara full fart här hemma.

När det sen var läggdags så tog det 11 minuter innan han sov så gott så. Denna gång hade han somnat i framåtlutande, sittande ställning. Toker. Jag la honom försiktigt ner och han sussade vidare. Kanonskönt!

Emil tog nattpasset. Han var uppe med Thexas tre gånger, och när han vaknade vid  så gav jag honom lite mat men sen fick han somna om själv igen. Det verkade ha gått bra inatt. Jag var ju självklart vaken när Emil var uppe med honom, men det känns ändå i huvudet att man fått sömn/vila litegrann inatt och inte ammat 15 ggr som i vanliga fall. Nu hoppas jag innerligt att det här kan hålla i sig och att han snart inte vaknar alls om nätterna. Bara Emil orkar gå upp så. Jag är för svag och luktar mat, dålig kombination mitt i natten.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Jag har avbokat min tandläkartid igen, sagt till om ledigt idag på dagis (allt för sega imorse, och fortfarande) samt ringt vårdcentralen om min hals som tydligen ska få självläka. "Är det halsfluss så kommer du snart få hög feber igen" Tack för den. Jag hade hellre gjort en undersökning och fått det ur världen direkt. "Gör lite huskurer och drick varmt." Vet den här kvinnan hur ONT det gör att dricka varmt? Eller att dricka nånting överhuvudtaget?

Jag ska nog vänta på att syster Frida vaknar. Hon brukar vilja hitta på nåt.

När vi varit på BVC samt lunchat med mamma/mormor.

Min mamma är ledig idag och tänkte att hon skulle hjälpa oss att tvätta fönstrena i gamla lägenheten. Räddare i nöden! Hon kom in lagom när vi skulle till BVC, så hon skjutsade oss dit och lekte med Thristan i lekrummet utanför medans jag var inne med Thexas. Skönt att kunna prata i lugn och ro. Själva hörseltestet gick kanon, såklart. Att han hör bra vet vi redan, och nu vet dom också det. 75 cm lång och 10.4 kg. Inte så stor förändring sen förra månaden alltså.

Vi pratade en del om Thexas sömn och mat, vilket är helt upp och ner. Hon kom med en del förslag, men inte så mycket nytt egentligen. Det gäller såklart att vara konsekvent och inte ge sig. Men hur lätt är det kl 3 på natten när man redan varit upp 8 gånger? Hennes uppmaning var iaf att låta Emil ta över. Att låta honom ge välling, lägga honom enligt 5-min metoden och att ta honom på natten med max ett mål mat välling. Hur fasen ska det gå? Emil jobbar och Thristan behöver sova. Vi får se om det går att ordna någon helg. Sen ska det tydligen bli mycket bättre. Men vägen dit känns oändlig.

Efter BVC åkte vi ner på stan och åt god skaldjurssallad på C&L Kvarnen. Gudars, så god den är! Thristan åt pannkakor, utan sylt den här gången. Förra gången han åt deras sylt fick han utslag som blev fula och satt kvar rätt länge. Tror att de har en sylt med väldigt mycket färgämnen i, ska höra mig för någon dag tänkte jag.

Thexas VILLE smaka både majs, gurka och pannkaka(!) till lunchen. Kors i taket, eller hur? Nu verkar han intresserad av mat iaf, och DET är ett gott tecken!

Nu ska jag röja undan lite här hemma medans Thexas sover. Sen kommer mamma tillbaka och fikar lite. Och Emils mamma Lena kommer med våra gardiner som hon varit så snäll och sytt till oss.

När vi inte får sova.

Tjohoo för att Thexas somnade gott igår. Mindre tjohoo för ännu en vaken natt med honom. Detta bök alltså, han kommer aldrig till ro och jag tror på riktigt att jag håller på att bli galen av den här icke-sömnen. Idag struntade vi i dagis, Thexas låg och halvsov när det var tid att gå och jag orkade helt enkelt inte stressa iväg i kylan. Plus att min hals gör ONT. Nej, nu är det mycket klagomål. Men det kan inte hjälpas, för fasen så tungt det är.

Men nu väntar ännu en dag ensam med barnen. Emil började nytt jobb i förra veckan och skulle troligtvis jobba över länge idag. Crap. Måste till BVC med Thexas sen för BOEL-testet som blivit uppskjutet två gånger redan pga vår sjukdom. Bah, det här kommer bli en lång dag.

När Thexas är så duktig!

Vilka framsteg vi har gjort idag!

Till lunch fick Thexas smaka små, små gurkbitar. Det gick sådär.
Ikväll fick han smaka små, små bitar av smörgåsrån. Och SOM han gapade och ville ha mer!
Det här är första gången som han faktiskt öppnar munnen och gapar efter nånting och visar att han vill ha. Helleluja! Det var så fiiint att se. Haha. Han har även ätit (Emil har halvt tvingat i honom under ganska vilda protester) 30 ml välling. Likadant med vällingen igår. Han tycker verkligen inte om det, och vill inte alls snutta, men han får i sig litegrann iaf, och det är en ruskigt bra början tycker jag.

Men inte nog med det. De senaste nätterna har Thexas vaknaat och snuttat varje halvtimme ungefär. Ohållbart för oss alla. Idag gjorde vi slag i saken; 5-minutersmetoden! Egentligen tycker jag att det är för tidigt att börja med då han fortfarande ammas, men värt att prova bestämde vi oss för. Jag ammade honom, men inte så han blev trött. Emil satt och myste med honom i soffan och gick sedan och la honom i sängen och sa godnatt. Lite joller och bök hördes innifrån hans rum och sedan inte ett knyst! Vi gick in och kikade efter några minuter och vår fina, lilla stora bebis sov så gott med fötterna på huvudkuden. Vi vände försiktigt på honom och han sover fortfarande!

Nu hoppas jag innerligt att han sover gott inatt, och att jag själv har ork att gå fram och tillbaks med honom inatt om/när han vaknar.

Ett litet steg för mänskligheten, två STORA steg för oss. Tjohoo!

När vi väntar på maten.

Just nu bakas potatisen i ugnen och jag sitter och letar efter goda röror att slänga ihop. Vad brukar ni göra för röror?

När Thexas vägrar äta mat.

Emil försökte ge Thexas välling ikväll, vilket han såklart totalvägrade. Han hatar all mat, ingenting går ner. Bara tutte, tutte, tutte. Hur har ni andra läsarföräldrar gjort? Det känns som vi testat allt. Han är ju ändå 8 månader nu och borde äta lite av varje.

När barnen är SÅ fina.



En sån här bild kan få vilken trött mamma som helst på lite bättre humör.
Helt plötsligt så har hornen som just nu finns i deras söta, små pannor blivit lite kortare.

När barnen goes bananas.

Fy fan vilka tjuriga barn jag har idag rent ut sagt! Det är inte klokt. Thristan gör allt man inte får, sätter sig på tvären och skriker som en tok. Thexas gråter eller skriker nästan hela tiden och ingenting är bra. Att jag inte riktigt är helt 100 än gör ju inte saken bättre och så en dum huvudvärk. Jag är heeelt slut! Det är nu man skulle haft någon hemma som kunde vabba för "sjuk mamma."

Vi tog oss ut en sväng förut iaf och bjöd syster/moster/födelsedagsbarnet på lunch. Thristan skrek för fulla muggar men åt till slut sin mat och fick en bulle efter det. Thexas sov sig igenom nästan hela turen, vilket han verkligen behövde. Men nu låter det nästan som att han skulle behöva en till nap? Och hans mamma med? Men det kan jag glömma.

Ikväll ska vi på kalas hos Frida, i med en Alvedon och iväg bara.

När syster/moster fyller år.



GRATTIS finaste syster/moster Frida på födelsedagen!
Vi älskar dig! ♥

När febern smyger sig på igen.

Vi har haft trevligt besök här på kvällskvisten. Jag kände mig piggare där några timmar, men nu tror jag minsann att febern bråkar med mig igen. Nu väntar sängen, så håller vi alla tummar vi har för att jag är kry imorgon då barnens moster Frida fyller år och bjuder in till kalas.

När Thexas gör sig illa.

För ca tre år sedan köpte jag barnplåster. Dessa har aldrig behövts använts. Förrän igår. Och då var det lilleman som råkade ut för en liten olycka. Han kastade sig efter Thristan i soffan, Thristan tappade balansen och ramlade varav Thexas följde efter och kraschade med kinden mot vardagsrumsbordet där Thristans pärlplatta stod. Det blev ett blodigt märke på kinden och plåstrena åkte fram. Inte mer än någon minut dock, Thexas ville hellre äta på det, plus att sår ju faktiskt läker finare utan plåster.










När hon klagar vidare.

Igår kväll innan läggdags visade min temp på 39.6 MED Alvedon i kroppen. I förmiddags var den nere på 38.5 utan Alvedon. Va fan, jag som ALDRIG har feber annars. Max 37-38 liksom. Det här är inte kul! Jag är alldeles matt och orkar inte ett skvatt.

Emil har tagit med Thristan till hans föräldrar samt åka och handla. Thexas sov 20 minuter när de hade åkt, och jag hann minsann toksomna då jag med. Jag hoppas innerligt att jag är piggare till kvällen då vi tydligen skulle få finbesök. Och att jag kan gå till dagis med Thristan imorgon. Nu har han varit hemma en vecka eftersom både han och Thexas varit sjuka. Typiskt.

När mammsen är sjuk och tycker väldigt synd om sig själv.

Vi har haft det så trevligt på IKEA så. MEN, på ägen dit började jag frysa någon kollosalt och kände mig allmänt risig. Hej feber. Inne på IKEA räddade mig två Alvedon som Emil hade lagt i skötväskan för ett tag sen. Det och lite kaffe så var jag igång och shoppade lite igen. På vägen hem började jag nysa, snora och frysa igen. Typiskt.

Nu ligger jag nedbäddad i soffan med full mundering; strumpor, raggsockor, byxor, tre tröjor, halsduk och varma täcket. Ändå fryser jag och hackar tänder. Bah, jag hatar det här. Men det var väl inte så oväntat kanske när både Thristan och Thexas varit sjuka i veckan.

Emil sitter i andra soffan med Thexas, hoppas han somnar snart så jag också kan göra det. Sen hoppas jag på snälla barn inatt och att vi får en sovmorgon till 11 minst. Haha, som om det skulle hända?! Men jag håller tummarna för att Emil vaknar utvilad imorgon och tar barnen om inte jag är bättre. I stunder som då, ångrar man att det inte gick att bygga helvägg mellan sovrummet/vardagsrummet. Öronproppar nästa?

Det är roligt att vara på Ikea, en stund.

img134 (MMS)

Det är roligt att vara på Ikea, en stund.


När lördagen är här.

Thristan har precis åkt iväg till badhuset med sin gudmor Linda, Emil är och jobbar, och jag och Thexas drar till IKEA med svärföräldrarna. Härlig dag, mycket nöje!


Babyshower hos världens finaste, gravida S...

img132 (MMS)

Babyshower hos världens finaste, gravida Sanna.


När Thexas blir 8 månader.



Idag blir den här lilla skrutten 8 månader!

Vi väntar hem Emil som lär komme när som helst. Snart kommen även pappa/morfar och Eva och fikar lite och firar Emil i efterskott. Ikväll ska jag och Thexas iväg på äventyr, det är lite hemlis så mer info än så blir det inte just nu. Thristan och Emil ska vara hemma, de ska visst baka pizza? Mums. Hoppas de sparar en bit.

När barnen sovit som stockar och vi möts av SNÖ!

Redan innan vi hade hunnit gå och lägga sig igår så hade barnen vaknat två ggr var. Emil tog både Thristan och Thexas sista gången när vi precis hade lagt oss. Thexas skrek för fulla muggar i en halvtimme innan han somnade av utmattning runt halv 12.

Jag vaknade strax efter 4 inatt. Inga barn i sängen, inga barn som vaknat överhuvud taget under natten. Men med bröst hårda och onda som jag vet inte vad. Aj aj. Som vanligt när Thexas inte vill äta, det var bara att gå upp och pumpa mitt i natten. Och vad möts jag av? SNÖ! Vilken himla tur att vi köpte vinterkläder och hämtade hit de gamla igår.

Vid halv 5 ungefär så vaknade Thexas, och kors i taket så åt han då glupskt och somnade om skönt bredvid mig. Både barnen och jag sov när Emil åkte till jobbet. Thristan vaknade halv 9 och Thexas strax därpå. Ni kan tro att det var en lycklig liten Thristan som fick se det här imorse.




När Thristan visar upp sitt rum.

Thristans rum under tillfixningen.










Thristans rum efter renovering.






















När dagen är till ända.

Thexas verkar också lite piggare nu, peppar peppar. I förmiddags visade tempen på 38 och under dagen tycks den ha sjunkit ytterliggare. Men han har bara tuttat tre ggr totalt idag, annars brukar han kunna äta myyyycket mer än så. Så riktigt kry är han inte ändå. Thristan får bli hemma från dagis imorgon också, vill inte bege mig ut i minusgrader med Thexas också om han inte är riktigt bra. Får se under dagen imorgon hur han verkar, hoppas innerligt att han är frisk så vi kan hitta på nåt skoj. Nu har vi suttit hemma hela veckan och det börjar bli trist!



Idag har barnens farmor och faster varit här och hälsat på. Jag passade på att smita iväg en sväng för att köpa Alvedon och lite vantar och mössor till barnen. Ikväll har även barnens mormor och moster Frida varit här. Jag och Emil åkte till gamla lägenheten och hämtade ytterkläder från förrådet. Min tunna sommarjacka har gjort sitt för ett tag känns det som.



Thristan somnade vid middagsbordet idag. Så himla söt, han orkade verkligen inte hålla ögonen öppna! Han bad om att få lägga sig. Sen satt han på pottan och kissade med stängda ögon medans jag borstade tänderna på honom. Och inte ville han läsa de två böcker som vi ALLTID läser i sängen heller. "Nej mamma, inte Bob. Jag sova. Hejdå." Nu hoppas jag innerligt att han sover hela natten. Han har vaknat varje natt utom en sen i söndags och varit ledsen och klagat på magont.

När Thexas visar upp sitt rum.

Thexas rum innan tillfixning.




Thexas rum efter:

















När ni får svar på tal och Thristan visar upp sin nya frisyr.

Till Lisa; Det är inte så att Emil och han-som-inte-får-nämnas-vid-namn har är osams eller har något otalt med varandra. Så ja, det går bra. Jag har inget körkort och han bor en timmes bilfärd härifrån, plus att jag var hemma med två sjuka barn, därför åkte Emil. Snäll som han är. Nu har vi iaf en komplett bilstol hemma och papper påskrivna om flytt.

Frisörbesöket igår var kaos! Stackars frisörer och kunder säger jag bara. Thristan var hur ledsen som helst, och livrädd både för det ena och det andra. Men klippt blev han, något som verkligen behövdes. Nu slipper han svettas under mössan i vinter av den där stora kallufsen. Och nu är det så pass kort att han slipper klippa sig på ett tag, och det gillar han nog.



En sjuk Thristan för några dagar sedan.



En piggare Thristan imorse med nya frisyren. Han och Emil är nu stora killar med fint hår säger han.


När Thristan blir frisk, blir Thexas sjuk.

Idag är Thristan piggilin igen. Han bökade som sjutton inatt och under två timmar gick jag fram och tillbaka till en ledsen sötnos. Men det minns han inte idag, men han klagade på ont i magen inatt. Blev lite orolig för magsjuka, men det gick över som tur är!

Lillebror Thexas vaknade runt 5 inatt och bökade mer än vanligt, kokhet till råga på allt. Tempen imorse visade på 39.4 och för någon timme sen var den uppe i 40.0. Han fick lite Alvedon och sov sen gott en stund. Nu verkar han lite piggare, men ändå sjuk. Om en annan hade 40 graders feber så hade ju jag legat däckad. Det är ett under hur barn orkar!

Om en stund kommer Emil hem och då ska jag och Thristan cykla iväg till frisören. Hans kallufs står nu under beteckningen vildvuxet, så nu ska vi få lite ordning på det. Det brukar vara gudmor Jenny eller moster Amanda som klipper honom, men nu ska vi alltså åka till en helt annan frisör, som vi tom har bokat tid hos och ska betala för. Haha. Hoppas det går bra.

Ikväll är det i vanlig ordning teonsdag. Det är veckans höjdpunkt! Ikväll kommer vi vara här hemma pga en febrig Thexas och för att Emil måste åka till Eskilstuna och hämta den där pinnen och få ett papper påskrivet.


När Thristan är lite piggare.

Oh, jag skrev precis ett inlägg och sedan la Internet av när jag skulle ladda upp. Och nu minns jag inte vad jag skrev om?

Nåväl, Thristan är lite piggare idag, men har inte fått gå till dagis. Kanske imorgon, vi får se hur kvällen artar sig.

Vi har alltså ännu en seg dag hemma. Plockar lite, diskar lite, lagar lite mat, tvättar massa!

Ikväll ska pianot flyttas igen! Vi flyttade det i förra veckan, men det gick inte upp för trappen här, så nu står det nere i trapphuset och väntar på bättre tider. Jag har flirtat med Emils föräldrar och de har nu gått med på att ha det hemma hos sig i Forssjö, toppenbra! Så ikväll ska Emil och Linus köra dit det. Och sen kanske vi får lite fikagäster?

Vi måste även ta oss till Eskilstuna någon dag. Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn hade åter igen struntat i att sätta Thristan ordentligt i bilstolen, utan satte honom framåtvänt istället för bakåtvänt som han ska sitta. Thristan åkte med sina farföräldrar hem i söndags och då glömdes själva pinnen som man har när barnen åker bakåtvänt kvar i Eskilstuna. Så nu kan vi inte använda bilstolen förrän vi hämtar den. Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn måste även skriva på papper om att Thristan får flytta. Bah.

Vi har tänkt byta bilstolar till barnen nu snart. Thexas ska få sitta i Thristans bilstol, och thristan ska få ha min mammas bilstol något år tills han är gammal nog att sitta framåtvänt. Mammas stol är bredare och bättre, så får han mer plats för benen. Och Thexas, som hatar att åka bil, kanske det tycker är roligare att slippa babyskyddet och sitta upp och se mer? Vi hoppas på det. Men först måste alltså den där pinnen hämtas.

När jag buzzar för Nestlé.



Jag är ju som bekant en Buzzador, vilket betyder att man testar produkter som man får hemskickade och sedan rapporterar om. För några veckor sedan fick jag hem välling från Nestlé, den välling som bilden visar.

Thexas är ju som bekant inte alls intresserad av vare sig mat, välling, gröt eller nåt annat. Tutte ska det vara, eller en majskrok på sin höjd. 10 ml välling har han fått i sig som mest på flaska. Men det handlar nog inte om att han inte tycker om den, utan att han helt enkelt inte vet hur man ska använda sig av flaskan.

Men vi har välling kvar här hemma och ska fortsätta truga med honom. Nån gång borde han väl börja äta tycker man?

När vi varit på kalas, igen.

Thristan vaknade från sin nap i soffan förut och var inte alls pigg. Stackaren. Min syster Amanda kom in lagom tills han vaknade och stannade hemma med honom när vi åkte och handlade mat.

Sen stannade Emil hemma med honom nu ikväll när vi for iväg för att fira pappa. Det hade såklart gått hur bra som helst här hemma och Emil höll på att läsa godnattsaga för Thristan när vi kom hem. Så vi smög in och Thristan somnade gott. Jätteskönt. Det blir en hemmadag imorgon med för hans del. Hoppas för allt i världen att natten blir bättre för hans skull.

Thexas sitter ute i bilstolen i hallen och sover. Jag ska alldeles snart väcka honom för att tutta lite och sedan lägga honom i sängen. Amanda klipper Emil nu och ska sedan skjutsas hem. Lite te och smörgås på det, och sen är det natti natti.

När mina killar är trötta.

Viiilken seg dag vi har här hemma! Thristan kom ju som bekant hem sjuk igår. Han vaknade 4-5 ggr inatt och var kokhet, Alvedon hjälpte inte speciellt mycket. Han satt i min famn en stund, men somnade sen om skönt i sin egen säng varje gång. Thexas fick komma över i våran säng redan första gången han vaknade, jag kände redan då att jag bara orkar springa fram och tillbaks med ett barn.

Imorse vaknade barnen strax efter 6, och Emil gick upp med dom. Jag vilade två timmar till, och ringde sedan dagis och meddelade om en hemma-dag för Thristans del. Idag är det som vanligt när han är sjuk. Pigg som en nötkärna, lite överdrift kanske då han är förkyld också. Men febern tycks vara borta och det är skönt det.

Mina killar har varit trötta idag, inte så konstigt då de var uppe så tdigt plus orolig natt. Thexas tog en tupplur på 2,5 timmar. Emil vilade på sängen, och lagom när thexas vaknade så somnade Thristan på soffan. Och där ligger han nu. Vi ska strax iväg och byta en present som Emil fick, och sen storhandling.

Idag fyller min pappa år (ålder okänd, kan det vara 49?) så ikväll ska vi dit på lite fika. Får se om Thristan orkar, men som det ser ut nu så åker vi dit iaf.

När vi haft trevligt besök och fått hem en sjuk Thristan.

Gudars vad trött jag är just nu! Vi har haft familjerna här på lite fika, väldigt trevligt såklart. Thristan kom hem sjuk, hög feber och geggiga ögon. Inget dagis imorgon alltså. Stackarn, han orkade inte riktigt med kalas utan höll sig på sitt nya rum och plockade med grejer. Jag visste inte att han var sjuk, annars hade vi såklart haft kalas en annan dag.

Nu hoppas vi på en god natts sömn för alla. thexas knölar i vanlig ordning och vill inte alls sova i sin egen säng.

När vi försöker få iordning inför kalaskvällen.

Idag kör vi fix non-stop. Emil ska fira sin födelsedag (som var i måndags) här ikväll kl. 18. Så vi har massa att pyssla med. Men nu börjar rummen ta form. Thristans rum, Thexas rum, badrummet, toaletten och nästan köket är färdigt. Bara vardagsrum, vårat sovrum och hallen kvar. Men hallen tar vi sist, där hamnar nämligen allt bråte under tiden.

Det blir ett mysigt hem, helt i vår (min?) smak. Än har vi några kartonger att plocka upp, men de sakerna vet jag inte riktigt vart vi ska ha än. Så de får vänta. Vi har även en massa säckar med tvätt, då våran gamla tvättmaskin ju gick sönder. Det kommer ta några dagar att tvätta ikapp allt. Men nu har vi torkmaskin också, jädrar så bra!

Jag sitter och gunger Thexas i babysittern samtidigt som jag skriver. Så tro inte att jag sitter och slöbloggar bara. Nej, här är vi effektiva. Snart slår han ihop sina fina, små blå ögon och då är det jag som går lös med ljusstakarna och piffet. I love!

När killarna ölar och jag fixar.

Emil, Linus och Richard gav upp uppackningen för öl ikväll. Det var de iofs värda, alla gånger. Som de har slitit de senaste två veckorna med renovering och flytt. Jag har tillbringat kvällen med att packa upp och försöka få lite ordning. Men vilken tid det tar. Jag har plockat i flera timmar, men ser knappt någon skillnad!

Nu har killarna gått ner på Statt, väldigt skönt tycker jag. Det blev lite väl "grabbigt" till slut. Jag ska fortsätta mitt plock ett tag till innan sängen väntar. Sen blir det att gå upp tidigt imorgon (som alltid med småbarn iofs) för att försöka få någolunda ordning inför imorgon kväll då lägenheten ska fyllas med våra härliga familjer, och THRISTAN framför allt. Jag saknar min skrutt.


När vi plockar och borrar.

Det är ett evigt plockande här hemma känns det som. Det mesta är upplockat ur kartonger, nu ska det bara hitta sig rätta plats och grejer ska upp på väggarna. Det tar sin lilla tid.

Emils föräldrar ringdes in till förstärkning. De tog med Thexas i vagnen på en långpromenad och han sover fortfarande gott i vagnen inne på sitt rum. Skönt med frisk luft och ännu skönare att slippa vara med i kaoset här HEMMA! Hemma, jädrar så skönt.

Vi har fortfarande en del saker kvar i gamla lägenheten, men det får bli morgondagens mission. Ikväll skulle jag egentligen varit hos Sabina med alla tjejer, men jag känner inte att jag hinner det. Emil ska firas här hemma imorgon och det är hur mycket som helst kvar att göra. Plus att Thristan kommer hem imorgon och då vill jag att hans rum ska vara färdigt och att han ska kunna gå runt överallt utan en massa slipdamm och kartonger överallt. Så det blir ingen tjejdejt för min del ikväll.

När vi har flyttat!

Nu är vi äntligen på plats i nya lägenheten och ahr så varit i några timmar.

Mamma kom in och hjälpte mig packa i förmiddags. Det gick fort när vi var två. Sen kom även Emils mamma in och hjälpte till, och sen också Ebba och Linda. Emil och Linus bar grejer och vi packade. Vi hade ett enormt släp, så det behövdes bara två vänder med det idag. Och ett igår iofs. Men nu är det mesta på plats iaf.

Vi kör lite mer grejer imorgon, men det är sånt som går in i bilen. Typ alla ytterkläder och skor.

Vi packar upp så gott det går. Jag har ägnat mig åt köket, och det är nästan färdigt. Emil sätter upp lampor i taket så vi ser nånting. Vi tittar samtidigt på Idol och leker med Thexas, och umgås med Linus. Så egentligen blir det inet så mycket gjort nu ikväll. Men det gör ingenting. Sängarna ska bäddas bara, sen ska vi sova gott i VÅRT NYA HEM!

När vi fortsätter flytta.

Nu är vi igång igen. Emil och Linus är i Flen och hämtar släp, mamma står i köket och packat ner porslin och jag gungar en övertrött Thexas i babysittern. Han pratar för fullt och är nog rätt arg för att sitta fast där. Men en liten nap tycker jag allt att han kan ta.

Idag går alltså själva flyttlasset på riktigt, dvs sängar och kök. Och det betyder att vi sen kan bo på Postgatan! Tjohoo, vad bra det känns! Återkommer senare kära fränder.

När vi börjat flytta.

Ännu en seg dag är till ända. Jag har egentligen hur mycket som helst att packa, men vi har inga kartonger. Emil och hans vänner har börjat köra lite grejer till lägenheten nu ikväll, fast det varken är städat, färdigt eller att färgen har torkat på vissa möbler. Jag är självklart glad att vi börjar flytta, men det kunde ha väntat tills det var klart.

Nåja, de gav sig även på pianot. De kom ner med pianot för trapporna, men inte uppför trapporna i nya huset. Så det står nu i trapphuset där borta. Jag tvivlar på att det kommer gå att få upp det alls.

Imorgon har vi en hel del att göra. Förhoppningsvis får vi tag på lite mer kartonger, annars gör vi som Henke och packar i papperskassar. ;) Jag tror att både min mamma och Emils mamma skulle komma in och hjälpa till lite, om inte annat så som lite barnvakt/passning av Thexas. Nu ska jag försöka plocka lite bland kaoset här hemma och sedan väntar sängen.

När nycklarna försvinner och dyker upp igen på konstigt vis.

Mina nycklar har varit försvunna några dagar nu. Jag har inte brytt mig så mycket om det, eftersom jag är ganska bra på att slarva bort saker eller "lägga dom på bra ställen." Men idag behövdes verkligen nycklarna då vi skulle plocka med saker i förrådet och jag har förrådsnyckeln på min nyckelknippa. Men, nycklarna var spårlöst borta!

Jag har vänt upp och ner på hela hallen, tömt varenda ficka i alla jackor, inklusive Thristans. (Man vet aldrig med honom, han ska "bara låna.") Jag brukar lägga ycklarna antingen i fickan eller i sidofacket på skötväskan. Skötväskan har jag vänt ut och in på tre gånger idag, Emil en gång. Men icke. Spårlöst borta! Inte låg de i någon av vagnarna eller. Jag började få lite smått panik då hemnycklar, förrådsnycklar och tvättstugenycklar snart ska lämnas in.

För en liten stund sedan gick jag till skötväskan för att se om lappen med färgnyansen till Thristans rum låg där. Och vad hittar jag i sidofacket där nycklarna ALLTID ligger? Jo, mina nycklar såklart! Högst upp också, fastän vi rivit runt och tömt väskan. Hur fan har detta gått till?

Min misstanke är ju såklart att Emil eller Richard har hittat nycklarna och sen lagt ner som där för att driva med mig. Vilket de såklart förnekar. Men hur har de annars hittat dit? För de låg då minsann inte där förut, det är ett som är säkert. Känns lite obehagligt faktiskt. Har någon haft nycklarna och sedan smygit in med dom igen? Oääh.

När vi haft teonsdag.

Veckans teonsdag är avklarad för den här veckan. Jag la Thristan hemma, åkte sedan till nya lägenhten och hängde tvätt och målade kökssoffan, sen hem och ammade Thexas och sen skjutsade Linus bort mig till Linda där kvällens mys ägt rum.

Thexas har alltså varit hemma med Emil ikväll. Och Richard och Linus såklart. Det hade gått hur bra som helst. Thristan har sovit gott hela tiden och Thexas somnade gott efter lite gröt och välling som han fått smaka. Jag tror dock att han kommer vakna och vilja ha mat ganska snart, så jag ammade honom vid åtta förut.

Men det kändes otroligt skönt att kunna lämna honom hemma med Emil. Tryggt och lugnt. Det är en ovan känsla, men det kanske är så här det ska vara? Att dela på allt som en familj, och Emil är verkligen bäst! Plus att Thexas känner Emil precis lika bra som mig, så det är skönt.

Nu ropar sängen på mig. Det har varit en seg dag som spenderats inomhus mestadels. Imorgon väntar dagis och mer packande.

När vi packar, packar och skriker.

Dagssyssla; packa, packa, packa. Plus att ta hand om barnen. Thexas är på sitt sämsta humör någonsin idag. Han skriker för det mesta, och det skulle itne förvåna mig om han vaknar upp hes imorgon. Puh. Thristan är iaf en going som "hjälper till" att packa lite.

Ikväll väntar nog teonsdag hos Linda. Tror jag iaf. Beror på Thexas, det blir för sent att ta med honom egentligen. Vi har alltid haft teonsdag här hemma tidigare, och då har det ju gått att lägga honom och Thristan bara. Men nu, tjae vi får se hur det blir. Jag är den enda (än så länge) som har barn, så det är inte "bara" att ge sig iväg.

När dagen bestått av IKEA, kalas och föräldramöte.

Vi har haft en supermysig dag. Thristan har lekt med moster Frida hela eftermiddagen medan vi andra åkte till IKEA och shoppade loss. Vi hittade allt vi skulle ha, och lite till. Precis som det alltid blir på IKEA med andra ord.

Efter IKEA åkte vi på kalas då Fridas Tobbe fyller år idag. Vi bjöds på smörgåstårta, och sedan fick jag springa iväg på föräldramöte på Thristans dagis. Mitt andra i livet, vuxenpoäng där. Jag tyckte inte att det var så mycket nytt som kom upp. Mest repetition för de "nya" föräldrarna.

Så det har varit en fullspäckad dag alltså. Thexas somnade gott när vi kom hem, men Thristan har bökat i några timmar och somnade ordentligt för typ 20 minuter sen bara. Han sov middag hemma hos Frida, så då har han alltid svårt att somna på kvällen sen. Men det är inte mycket att göra åt det nu, förhoppningsvis sover han gott nu utan att vakna mer.

Emil och Linus är i lägenheten och fixar lite. Bla med väggen som pajjade igår, städar lite, skruvar ihop lite möbler och sissodär.

När vi är på Ikea med ett dundersläp och h...

img111 (MMS)

När vi är på Ikea med ett dundersläp och hoppas på att hitta mycket roliga saker.


När vi ätit god middag.

Middagen hos svärföräldrarna var mysig som vanlig. Thristan var dock trött och därför inte på sitt bästa humör.

Väl hemma igen så somnade barnen gott och jag gick iväg till nya lägenheten för att måla de sista ränderna i Thristans rum. Det gick bra tills jag skulle ta bort maskeringstejpen. Då försvann en hel del färg och nu är det lite jobb kvar med väggen alltså. Typiskt.

Imorgon väntar IKEA för våran del. Tjohoo!


När Emil fyller år.

Idag är det Emils födelsedag. Det firas lugnt med middag hos hans föräldrar ikväll. Vi är "mellan två hem" och ställer till med lite kalas till helgen istället. Snart kommer han hem och då blir det presentöppning. Thristan har redan hunnit avslöja vad han har köpt, typiskt.


Till Lisa; för att 1. jag ammar. 2. han inte har något intresse av det. 3. jag inte vill lämna bort Thexas till någon som han inte känner.


När vi firat svärfar.

Åh, äntligen börjar vi se ett slut på renoveringen! Nu är det bara Thristans sista ränder som ska på plats och Thexas mönster på väggarna. Men det är gjort på några timmar. Sen är det mycket städning och nästan all packning (allt utom sex kartonger) kvar. Sen så.

Planen är att börja flytta lite smått nu i veckan och sen flytta for real nästa helg. Suoerbra!

Ikväll har vi varit hos svärfar Hasse som fyller år. Där bjöds det på mumsigt fika och Thristan, som kom hem precis innan vi åkte dit, var så himla glad. Nu segar vi i soffan framför en film och har ätit varma mackor med crabfishröra. Yummi yummi.

När jag haft en superkul kväll med tjejerna.

Thexas tog en riktig tupplur förut på dagen. Han somnade strax efter 14, vaknade 15 och somnade sen om vid bröstet på mig och sov där i två timmar till. Så där satt jag i soffan med sötnosen i famnen, mysigt! Sen var han på stråande humör!

Jag och Thexas har haft en superkul kväll hos Emeli. Där hade det samlats ett glatt, härligt gäng tjejer som vi fick umgås med några timmar. Thexas blev trött och vi gick hemåt vid halv elva. Emil och hans kompisar har setat här och drickit lite öl ikväll. Men Thexas somnade gott när vi kom hem och killarna har precis gått ner på krogen. Jag ska städa undan lite efter dom här hemma och sen väntar sängen! Som jag längtar till den idag!

När Thexas och jag är hemma och rensar.

Thexas och jag har just nu en mysig dag hemma. Eller mysig och mysig, han är mest sur. Men nu sover han en sväng och jag pasar på att rensa/packa lite. Det går inte fort inte.

I förmiddags var vi förbi lägenheten en sväng och svärfar fixade elen som skulle dras i nya väggen. Det blir nog superbra. Jag maskerade Thristans vägg, men tejpen tog slut så mer än så blev det itne gjort idag.

Jag känner mig inte riktigt i fas. Är riktigt trött och sliten och saknar Emil något enormt. Vi har inte umgåtts själva mycket den här veckan han har varit i lägenheten till sent på kvällarna. Men snart är allt färdigt och flyttat och då blir det som vanligt igen. :)

När vi haft en busy day.

Vi har haft en busy day. Målat och donat i lägenheten, och nu börjar vi äntligen se ett slut på det. Det är en del målning kvar, men det värsta är nu gjort. Mycket skönt!

Ikväll har vi fredagsmys med Richard, Hanna, Linus, syster frida och Titti. Tacos stod på menyn och Idol på tvn. Thristan har åkt till han-som-får-nämnas-vid-namn och kommer hem på söndag.

En dålig uppdatering idag, men det har som sagt funnits lite annat att pyssla med.


När vi målat lite till och försökt underhålla en tjurig Thexas.

Puh. Nu är jag trötter. Eller seg iaf. Jag är verkligen inte van med att arbeta med kroppen. Vi har spenderat några timmar i lägenheten med diverse målning av sovrummen och hallen som äntligen är påbörjad. Så nu känns det mycket bättre att den hemska randiga färgen är borta. Vi har fått väldigt uppskattad hjälp av Hanna, Linus, Linda och Henke idag.

Thexas har varit på uruselt humör hela dagen. Det är inte likt honom. Så ikväll har en av oss hela tiden fått underhålla honom. Nu sover han gott och jag hoppas han vaknar lite gladare imorgon.

Thristan är hos sin mormor och sover gott nu. Jag ringde såklart dit förut och fick en rapport samt säga godnatt till söten. Och det går ingen nöd på honom inte. :)

När det finaste jag har fångats på bild.

Syrran var här en snabbis förut och tog lite kort på barnen. Det syns vem som gärna smilar upp sig framför kameran och vem som helst gämmer sig va?

















Titta här vilket kort jag fick till! Han står still och tittar in i kameran i en hel sekund säkert! Inte ser han helnöjd ut direkt, men nog tittar han in i kameran alltid! Tjoo!

När mammsen försöker sig på att designa.



Det här blir troligtvis kvällens projekt. Det kan gå hur som helst.

När barnen är på morgon-bus-humör.

Thristan ville inte alls till dagis idag utan vara hemma med mig och Thexas istället. Självklart får han det. Vi har haft en mysig morgon och de två bröderna har busat gärnet. Allt som Thristan gör skrattar Thexas åt. Sötungar!

Nu sover Thexas en liten nap, jag har satt på Nicke Nyfiken åt Thristan och ska passa på att packa en kartong eller två. Än så länge är det fem kartonger packade, det tar tid med två barn vill jag lova. Fast vi har ju ingen brådska så.

Igår höll Emil på i lägenheten till halv 12 tror jag. Jag hade hunnit både lägga mig och somnat innan han kom hem. Men jag vaknade till och var rätt pigg när han kom så vi låg en stund och pratade i sängen. Mycket planering nu, men det är mysigt och helt underbart att få fixa till ett hem där VI ska bo. Något som blir VÅRAT. Och jag är som sagt väldigt imponerad över hur duktig Emil är. Han fixar och donar med det mesta och verkar tycka att allt är kul.

Ikväll ska vi måla lägenheten igen. Thexas rum Thristans rum, hallen och kanske toaletten. Vi får se hur långt vi orkar. Och om färgen fäster i hallen. Det är det största orosmomentet! Thristan ska få sova hos mormor och Per inatt. Jag hade egentligen velat haft dom som barnvakter här, men det passade dom bättre att ha Thristan där. Visst, det blir roligt för Thristan som itne sovit där på ett halvår nu. Men imorgon kväll ska Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn över helgen, så det blir ju många nätter utan min skrutt. Men å andra sidan så får vi mer tid att få iordning inför flytten. Och den där lägenheten är inget ställe för en snart 3-åring! Thexas kan man iaf sätta på golvet och så sitter han kvar där.

Nehe, packa litegrann var det ja. Och jädrar, så kul det är att rensa och kasta gammalt skit! Hihi.

När vi haft en härlig dag hemma mest.

Idag har jag haft en vilodag från lägenhetsfixet. Jag har gått ett varv på stan med barnen och köpt lite presenter till Emil som fyller år i nästa vecka. Sen har vi mest haft det mys här hemma. Jag ahr börjat packa lite smått, men det går rätt långsamt med två barn som inte alls vill att mamma ska packa. Hihi.

Emil har fixat i lägenheten hela eftermiddagen och kommer fortsätta ikväll då vi tjejer har TEONSDAG här hemma. Som jag har längtat. Äntligen är det höst och mys igen! Just nu inväntar jag damerna. Thristan fick sova middag idag så han vill inte alls somna nu. Typiskt, men det gick verkligen inte att hålla honom vaken tidigare idag.




Det är knepigt med er som kommenterar utan att lämna någon adress så man kan ge svar. Hur som helst. Visst, det är inget barnvänligt område vi flyttar till. Det finns varken en gård eller ett rum att parkera barnvagnarna. Huset ligger mellan järnvägsstation, Stadshotellet och Harrys, men det är bra ljudisolerat i huset så tågen störs man inte av. Enligt uppgifter så ska man inte störas särskilt mycket från krogarna heller. Jag och Emil kommer att ha vårat sovrum ut mot Harrys och järnvägen, så det blir vi som blir lidande av det i såna fall. Barnens rum ligger åt andra håller.

Att bo så nära järnvägen kan tyckas dumt. MEN! Jag skulle aldrig släppa ut mina barn själva där vi bor idag heller. Och än så länge är de för små för att gå ut själva också. Plus att de inte kommer ut utan en stark vuxen som kan öppna portdörren som väger bly. Hoppas att det här kanske kan reda ut en del frågetecken? Och va fan, det är en hyresrätt. Funkar det inte så är det bara att flytta.

Och angående renoveringen. Inte betalar vi allt själva heller. Vi har fått denna månadshyra att renovera för. Så det gör vi, istället för att betala dubbla hyror. Men nu börjar budgeten ta slut, men vi har fått till det riktigt bra ändå. Lite mer färg ska inhandlas imorgon bara. Och det är värt varenda krona som vi kommer att lägga utöver dom där pengarna. det gäller att prioritera, och just nu prioriterar vi att bo bra!


När vi börjat renovera.

Nu är vi igång.



Vägg påbörjad. Samma dag vi fick nyckel.



Spacklat i köket.



Fondvägg borta.



En vägg börjar ta form.



Emil spacklar badrum.



Richard slipar väggen.



Syster Frida målar i köket.



Den här bruden vet hur man renoverar!



Hanna "the roller"



Här står jag och målar Thexas rum.



Arbetsledaren Thexas håller koll.

När bilder visas på lägenheten i originalskicket.



Köket innan. En hylla satt kvar på väggen och "lister" eller liknande låg uppe på skåpet tillsammans med ett gammalt fat.



Vardagsrum innan. Fondväggen har rivits ner och hela rummet har fått ny, vit färg. De redan innan vita, målade väggarna såg retav för jävliga ut. De som har målat innan har gjort ett riktigt illa arbete. På vissa ställen ser man tyvärr fortfarande färg som runnit. Inte mycket att göra åt nu.



Andra delen av vardagsrummet. Här ska en vägg upp och dela av till ett litet sovrum till oss.



Det vidriga badrummet. Golvet går tyvärr inte att göra mycket åt, men att bara måla gör stor skillnad. Runt om dörren ser man halltapeten. :S I badrummet hade det lämnats kvar duschdraperi, matta, hyllor, sköljmedel, tvålpump och tandborstmuggar. B-L-Ä!



Hallen. Garderoben var kvarlämnad och kommer nog få sin plats utanför ytterdörren till kläder. Ser ni kabelhärvan? Så låg det kablar och sladdar i hela lägenheten eftersom du dragit antennsladd till alla rum.



Thexas rum.



Ingen ovanlig syn.





Dörrhandtag?



Thristans rum. Det enda rummet som var i bra skick, förutom...



...LP-skivor på väggarna, en trasig bastgardin kvar i fönstret och en gömd porrfilm bakom elementet.

Det var lägenheten innan nånting är gjort. Fler bilder lär komma.


När jag inte kan svara på kommentarer.

Att folk kommenterar är roligt, men att kommentera anonymt förstår jag mig inte på? Vad är vitsen? Oftast att spy galla och en massa skitsnack. Fick nyss en kommentar som frågade vad jag egentligen har i huvudet som kan flytta till en sånt hus med barn. Jag förstår inte vad denne anonyme menar riktigt, och kan inte fråga mer än att "hoppas" att den ser det här och kan fråga på så sätt.

Vi har spenderat hela dagen i lägenhten igen. Thristan har lekt hos morfar. Hanna och min syster Frida har hjälpt till. frida har mest passat Thexas och gått promenad med honom och sådär. Idag har vi varit riktigt duktiga. Målat kök, två sovrum och badrum. Samt lister. Det tog nästan en hel dag. Men imorgon tänker jag inte vara där under dagen. Då ska vi leka och busa! Och kanske börja packa?

När morgonen egentligen är nattetid.

Thristan var morgonpigg idag. 04.45 hade Emil gått upp med honom. Stackars dom som kommer vara ihjäl hela dagen efter en så tidigt morgon. Emil som till råga på det ska hjälpa sin bror hela dagen också. Thristan får vara hemma från dagis idag, vi tar en mysmorgon med barntv istället. Han är inte helt allert, utan lite trötter. Konstigt?

Min syster är på väg hit. Vi ska äta frukost tillsammans och lite senare ska jag cykla iväg med Thristan till pappa en sväng. Jag och Frida tar med oss Thexas till lägenheten och donar. Emil och Richard har skrivit en to-do-list på väggen åt oss. Suveränt! För jag älskar ju listor! Det här blir en bra dag!

När hela dagen har spenderats i lägenheten.

Dagens check:

  • Beställt tapeter
  • Köpt färg och spackel till badrum
  • Spacklat kök, badrum, två sovrum
  • Slipat kök och badrum
  • Lagt täckpapper på alla golv
  • Skruvat ner alla kontakter och lysknappar
  • Maskeringstejpat alla rum
  • Spacklat och slipat nya väggen igen
  • Målat vardagsrummet

Imorgon kör vi igen. Jag har glömt kameran i lägenheten, så det blir inga bilder idag heller tyvärr. Imorgon kan vi FÖRHOPPNINGSVIS börja måla. Måste bara lära mig behärska Richards slipmaskin. Annars slipar jag för hand. :)

Nu gör vi kväll här. Vi är helt slut, och än har vi bara börjat. Men nu har vi ett mål. Flytt nästa helg! Jobba, jobba.


När måndagen är här.

Det blir mycket lägenhetssnack nu, men det kan inte hjälpas. Det är i princip det enda som kretsar i våra huvuden. Det är enormt mycket jobb och vi måste föra någon form utav list för att få saker gjorda. Nu pillar vi lite här och lite där. Måste ta en sak i taget. Just nu är det massa förarbete innan det går att börja måla bara.

Under tiden Thristan var på dagis i förmiddags så åkte vi och beställde tapeter, köpte förlängning till roller då va har 3.13 i takhöjd. Lite otäckt att stå på stege och måla. Köpte även färg till väggarna i badrummet. Tanken var att måla golvet där inne också, men det blir alldeles för krångligt att flytta ut badkar, toalett osv så vi struntar i det och hoppas på att hitta några helt okej mattor istället.



Bild från i somras.

Nu väntar vi på att morfar ska vara redo att ta sig ann Thristan idag. Jag och Thexas går till Emil i lägenheten och hjälper till så gott vi kan. Det går inte att ha Thristan springandes där bland alla grejer. Thexas ska få ha sin gå-stol där och springa runt i hallen tänkte vi. Ska försöka ta lite bilder och visa er innan-resultatet också.


När vi har spenderat en dag i lägenheten.

Idag känns det lite bättre när det gäller lägenheten. Igår var jag minst sagt skeptisk och rentav ledsen. Men nu har jag spenderat eftemiddagen där och ser potentialen igen. Skönt det. Det är otroligt mycket mer jobb än vi hade räknat med. Emil och Richard har fortsatt med väggen idag, Hasse har varit förbi med lite elgrejer och ska komma tillbaka i veckan och fixa med det. Idag hade han inte tid.

Mamma/mormor och syster/moster Ebba kom in några timmar och lekte med barnen så jag kunde vara med och dona i lägenheten. Hanna var med och vi käkade lite pizza på köksgolvet innan jag satte igång att riva ner krokar och såna där sladdspikar ni vet? Sladdspikarna satt iaf med fem centimeters mellanrum i HELA lägenheten, alla rum. De har haft tv-apparater i alla rum, vilket vi absolut inte ska ha. Jag hann även med att maskera halva köket innan mamma ringde och bad mig komma hem. Hon var tvungen att åka hemåt, men jag hann hjälpa till i två timmar iaf.

Emil och Richard är fortfarande kvar och fixar. De är så duktiga, de fixar allt och gör det fort och smidigt utan en massa gnäll. De tycker att det är roligt och det märks och smittar av sig. Det här blir bra till sist!

Nu ska Thristan få lite yoghurt och sen i säng. Han är helt slut efter att ha lekt med Ebba hela eftermiddagen.

När Thristan håller hemmet rent.

Att städa hemma har jag nästan hela lagt ner. Det känns inte som någon större idé att dra en storstädning när det ändå ska packas och flyttas. Så det ser inte kul ut hos oss nu vill jag lova.

Men det är tur att jag har en son med städmani (som sin mor i vanliga fall.) Nyss satt han i soffan och ropade efter en trasa för att damma fönsterbrädorna. Så nu är det gjort iaf. Men dammsugaren tycker varken han eller lillebror om. Men dammat blir det iaf. För några veckor sedan hittade jag Thristan vid tv-bänken där han dammade med en våtservett som han hämtat själv.

När jag och barnen har en mysmorgon.

Barnen och jag har en riktig mysmorgon. Thristan vaknade först, så vi gick upp och slog på en film och pärlade lite. Nu har även Thexas gjort oss sällskap i soffan, men vi väntar med att kicka igång dagen. Myser lite till istället.

Emil ligger kvar i sängen. Han kom hem ganska tidigt igår efter att ha varit ute med killarna när de satt upp väggen. Japp, nästan hela väggen är uppe. Idag kommer svärfar och fixar med elen i lägenheten som är under all kritik. Så det blir nog lite pill i lägenheten idag. Jag ska försöka få in mamma som lite barnvakt. Jag vill gärna vara med och hjälpa till, vilket inte är jättelätt eftersom Thexas fortfarande ammas. Vi får se hur det går. Någon skulle ju behöva börja packa också? ;)

Emil som alltid kommer hem från krogen och luktar öl-illa, det är bland det värsta jag vet. Mår riktigt illa av den lukten. Men inatt hade han ätit några lakritsnappar som låg ute i köket, och öllukten var som bortblåst! Halleluja!

När vi fått nyckel till nya lägenheten.

Vi fick nycklarna till lägenheten idag! Eller, NYCKELN rättare sagt. Det finns endast en, så vi får göra fler på måndag. Fastighetsskötaren åker ju som bekant utomlands i nästan en månad imorgon, så vi får fixa med allt sånt själva. Vi gick självklart till lägenheten direkt för att kika. Och vilket ruckel! Haha, jag skojar inte!

Kvinnan som bott där innan hade itne städat ur alls. Skitiga golv, grejer kvar i skåp, hyllor på väggarna, vinylskivor på väggarna, spikar och krokar. Trasiga vägguttag, antennsladdar som låg i en enda röra i hela lägenheten. Väggarna såg ut som skräp, och det rummet som vi tänt dela av till två rum var mycket mindre än vi tänkt oss.

Men om några veckor säger jag nog helt annat. Det kommer bli fint, men vi har mycekt att jobba med. Hoppas på att pengarna räcker (vi får denna månadshyra gratis och slipper på så sätt betala dubbel hyra och kan istället ta de pengarna att renovera för.) Emil och Richard kommer spendera kvällen där med att börja planera väggen som ska upp på ett eller annat sätt. Jag känner mig lite nervös.

Syrran är nyfiken så hon är på väg hit hem så ska vi gå iväg och titta sen igen. Hon kommer trilla baklänges. Haha.


När Thristan har fotats med dagis.

Thristan tog skolfoto på dagis idag. Det hade inte gått nåt vidare, han ville inte alls vara med på porträttkortet utan satt bara och tjurade, men ETT kort hade de KANSKE fått sa fröken. (ja, här kallar vi förskolpersonalen för "fröken".) Trist. Och till råga på allt så hade de i år tagit gruppfotot UTOMHUS! Utan förvarning. Kul. Thristan hade fulaste jackan och skorna på sig. Nåväl, inte mycket att göra. Hoppas det blir ganska okej kort så man kan behålla det iaf. Kul att ha från alla år. Förra årets kort blev ju superbra så!



Annars har vi inte gjort ett dugg idag. Hållt oss inne och lekt och myst bara. Tanken var att vi skulle handla färg idag, men orken fanns inte så vi skjuter upp det till morgondagen när vi vet när vi får nycklar istället.



Vi sitter i soffan och kollar Idol, eller väntar på fortsättningen rättare sagt. Lakritsnappar står självklart framdukat på bordet och Emil ser ut att somna snart. Jag går och lägger mig så fort Idol är slut. Thristan har börjat vakna tidigt nu för tiden. Gärna strax efter 6, på tok för tidigt. Men kanske är det bra att vänja sig? Mini vill väl upp tidigt i framtiden så.

När vi spenderat ett halvår tillsammans.



6 månader med världens bästa Emil. Det ska firas med att handla 36 liter målarfärg!
Imorgon får vi f-ö-r-h-o-p-p-n-i-n-g-v-i-s- nycklarna och kan börja renovera lite smått.


RSS 2.0