När vi haft en mysig frukost med Hanna.

Efter ett mysig besök av Hanna med frukost och lussekatter imorse så gör vi oss nu redo för stan, igen. Vi har glömt att köpa ett ljus att börja elda på imorgon. 1-24 december-ljus ni vet? Måste ha. Och Frida skulle ändå neråt stan så vi tar sällskap med henne. Så får Thexas sova middag i vagnen igen, det gillar han. Och Thristan kan förhoppningsvis vila lite istället för att ränna runt i affärerna.

Tanken är att baka lite lussekatter idag. Vi får se om det blir av. Det är inte riktigt min "grej" men Emil tycker att vi ska göra et försök iaf. Annars har inte dagen så mycket mer att bjuda på. Ska försöka ta lite kort på småkillarna också, och DET är inte det lättaste.



Hittade en gammal bild från i somras på Emils dator. Tagen med iPhone och ganska dålig, men med finaste killarna på.

När vi bakat pepparkakor.

Vi har haft en supermysig dag. Den började tidigt, redan klockan 5 vaknade Thexas och var hungrig. Vi har under ganska lång tid försökt ge honom välling, men det har han inte alls tyckt om. Igår kom Emil med idén om att han skulle gå upp med Thexas när han vaknade på morgonen och testa att ge honom välling då, när han var riktigt hungrig. Om det fungerade? Jodå, han fick i sig 140 ml utan problem. Sen ammade jag honom i sängen och sen somnade vi alla om till 7.40, då fick vi väcka Thristan för att gå till dagis. Thexas sov fortfarande då, så jag gick själv med Thristan. Kallt som sjutton imorse.

Vi har hunnit med en sväng på stan efter lunchen också. Vi letade efter lite ytterkläder till barnen och mig, men kom endast hem med en mössa till Thexas, världens lurvigaste, gosigaste. Jättesöt. Emils val, och jag tror nog att han gärna velat ha en egen om det hade funnits i hans storlek.

Vi hittade även lite smågrejer till Thristans adventskalender. Förra året började jag med den åt honom. Min mamma har sytt en åt honom som man hänger på väggen med ett paket om dagen under tiden 1-24 december. Den enda nackdelen med den är att den är så himla liten, det går bara att hänga ett paket åt gången. Nån gång ska hon allt få fixa en större, så att båda barnen kan ha nytta av den. Thexas får inga småpaket i år, han förstår ändå inte. Hur som helst, vi fixade lite paket till den men har fortfarande en del kvar att fixa.

En fika på Sultans med svärmor hanns också med. Sen gick vi frusna hemåt och värmde oss. När Thexas tog sig en nap så passade jag och Thristan på att baka pepparkakor. Vi använde oss av de vanliga pepparkaksformerna plus hans play-doo-former. Thristans former var oanvända, men annars är det ju bara att tvätta av dom innan. Kul med lite roligare figurer än de klassiska. Vi fick både fötter, delfiner, träd och fjärilar bl.a.

Nu väntar snart sängen för min del. Barnen sover gott och Emil vilar på soffan. Imorgon fm kommer Hanna förbi så då ska vi vara pigga.

Vi är och hämtar Thristan på dagis. Det är...

img210 (MMS)

Vi är och hämtar Thristan på dagis. Det är ca 10 minusgrader ute och kylan biter i kinderna. Thexas ligger skönt nedbäddad i åkpåse och Emil är inne och hämtar Thristan. Sen blir det hem för lunch, lite ärenden på stan samt pepparkaksbak.


När min vän fött en dotter och jag minns tillbaka.

Min mobil är ALDRIG urladdad i vanliga fall. Men idag var den det under några få timmar. När jag sen satte igång den så möttes jag av en bild på en alldeles nyfödd liten flicka. Min vän sedan barnsben, Bettina, och hennes Robin fick idag en liten sötnosa. Det är deras första barn och jag är så otroligt GLAD och STOLT så jag blir rörd till tårar. Bettina och Robin har nu en underbar tid framför sig. Tid med en dotter, tid som aldrig kommer ta slut. Tid med varandra och med deras nystartade lilla familj. Ja, ni hör ju hur sentimental jag är.

Jag glädjs till tusen för mina vänners skull samtidigt som jag tänker tillbaka på BB-tiden med mina egna barn. Allt blir inte alltid som man har tänkt sig, just nu försöker jag att inte tänka utan enbart glädjas för deras skull och för min egen skull JUST NU. Mitt liv är så mycket bättre än jag någonsin trott att det kunde bli. Jag lever min dröm, att barnens pappa inte ingår i den drömmen har jag för en lång tid tillbaka börjat acceptera. Men minnena kommer alltid finnas kvar.

Som nu, när jag tänker tillbaka på BB-tiden med mina barn. Thristans jobbiga förlossning med bruten svanskota, fikat med våra familjen nere i sjukhusentrén, första blöjbytet, hur SKÖNT det var att duscha, Thexas rekordsnabba förlossning, min enorma känsla av BESKYDDANDE av honom, strulet med att få igång amningen med Thexas och lyckan när det fungerade, alla korsordstidningar, den äckliga maten och framför allt; mötet mellan mina barn. Bröderna. En syskonkärlek utan dess like - det finaste en mamma kan få.

Stunder som dessa, när man minns tillbaka och undrar när barnen blev så stora så blir man självklart sugen på fler barn. Jag vill ha många, en hel liga att överösa med kärlek. När jag väntade Thexas så var jag orolig över hur jag skulle kunna känna lika stark kärlek för något annat barn som jag gjorde för Thristan. Det tog inte ens en sekund innan jag insåg att kärleken räckte till båda och alltid kommer att göra. Men fler barn får vänta, just nu NJUTER jag av den här tiden.

Jag kan erkänna att fler barn skrämmer mig. Rädslan att behöva gå igenom en till graviditet ensam, att bli lämnas, hånad, misshandlad fysiskt och psykiskt, och slutligen ensam med barn utan pappan vid ens sida finns kvar. Det är ingenting som suddas ut lätt, det är det jag vet och det jag blivit utsatt för. Men visst längtar jag efter en graviditet som Bettina och Robins, där man kunnat läsa deras längtan i bloggarna. Där pappan är lika förväntansfull och lycklig som mamman. Robin kommer bli en underbar pappa, förlåt, han ÄR redan en underbar pappa som kommer göra allt för den där tösen. Emil kommer en dag att bli en lika bra biologisk pappa han. Men den dagen kommer, vi stressar inte. Vi njuter av de knoddar vi har.



Thristan och Thexas - ni är mammas ALLT. Endless love.

När adventsljusstakarna har kommit på plat...

img207 (MMS)

När adventsljusstakarna har kommit på plats och vi väntar på pappa och Eva för lördagsmys med pizza.


När vi haft en mysig dag.

Vi har haft en kanonmysig dag i Norrköping. Thexas somnade på vägen dit och sov sedan i 3 timmar. Det händer aldrig annars. Skönt för honom, och skönt för oss som kunde strosa runt utan att stressa. När han väl vaknade så var han på bra humör och var nöjd med att sitta i vagnen under resten av vistelsen där. Efter lite tuttning i bilen, så åkte vi till mamma och myste vidare. Nu har vi precis kommit hem och inväntar slutet av Idol, Emil passar på att pussla lite under tiden.

Shoppingen då? Jo, Emil hittade sig ett par skor och några julklappar blev det allt. Thexas fick en ny matta till sitt rum och två lampor hängde också med. Annars vart det inte så mycket, men mysigt var det!

Jag längtar efter morgondagen, då blir det mer mys. Vi ska storhandla, fixa lite hemma och plocka fram lite adventsgrejer från vinden. Emil ska jobba imorgon kväll och då ska jag fixa och pyssla lite här hemma.


När jag får sovmorgon och vi gör oss redo för en tripp till Norrköping.

Tror ni att jag kom i säng som planerat igår eller? Nope. Men jag fick en välbehövlig sovmorgon idag iaf. Thexas vaknade som vanligt kl 6 för att äta och ville sen inte alls somna om, men Emil gick upp med honom. Myclet skönt och uppskattat.

Nu sitter jag och Thexas och väntar på Emil som är hos mamma och lånar en bil, vi ska ta oss till Norrköping för lite shopping. Emil ska hitta vinterskor och lite annat smått tror jag. Det blir nog en mysig dag. Funderar på att bjuda in oss på middag hos mamma ikväll kanske.



Stor och liten myser.

När vi köper pussel osv.

Nu har vi knatat iväg till dagis i fyra dagar i rad, det är inte varje vecka det händer. Och så ett ruskigt snö-blåst-väder på det. Starkt gjort faktiskt. Men jag kan erkänna att det bara är för att Emil är hemma och har gjort oss sällskap, annars hade vi nog stannat hemma i värmen. Men Thristan har haft en superkul vecka på dagis iaf. Han älskar snön och att vara utomhus.

Vi tog en liten runda på stan med barnen idag. Thristan och Emil köpte ett varsitt pussel. Thristan fick ett 45-bitars som vi hjälptes åt med att lägga, jätteduktig är han. Emil har avancerat till 1000 bitar. Bägge barnen somnade i vagnen, Thristan sover i vanliga fall inte middag men han fick sova idag då han ändå hade somnat i bilen på väg till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn annars. Under tiden så passade vi på att ta en lugn, mysig fika med Frida på C&L Kvarnen.

Gudmor Linda har varit här på fika i em/kväll. Hon var den enda som kom ihåg pojkarnas namnsdag igår, förutom mamma/mormor då. En eloge till henne. Inte ens han-som-inte-får-nämnas-vid-namn hörde av sig, någon som blir förvånad över det? Lite roligt är det iaf att gudfar Markus inte kom ihåg det iaf, han och Linda "krigar" lite om det där. ;) Nu är det jämnt.

Fia är här och pusslar med Emil. Thristan åkte som sagt till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn vid 17-tiden och Thexas har precis somnat. Jag sov grymt illa inatt med, vaknade 4.15 och tror på en ganska tidig kväll för min del idag. Men, det brukar aldrig fungera.


När de finaste barnen har namnsdag.

Idag har världens finaste barn namnsdag; RUNE.



Mina fina "Runisar."

Vi har "firat" dagen med lite dagis, en tur på stan där Thristan fick byta sin Rorri-tröja till en annan storlek, fika med familjen Hedsköld och kvällsmys med Fia.

Fia är fortfarande här, såklart. Vi hade noll inspiration till mat så det fick bli hemkörning på en familepizza, inte helt fel. Nu väntar bara tvtittande och bloggläsande. Hoppas på en skön natts sömn då jag har sovit dåligt de senaste nätterna.

När kort ska framkallas och mina stora pojkar bakar, igen.

I flera veckor, ja månader, så har jag varit på gång att skicka in lite kort för framkallning. Men det blir ALDRIG av. Nu har vi foton från juni och framåt att framkalla, kul. Plus att dagisfoton, julkort osv ska fixas. Och dopkort väntar jag fortfarande på, har inte många själv men en del vänner har nog tror jag. Jag tänkte alltså sätta mig med det nu när Thexas sover och de andra bakar smulpaj, men insåg snart att det inte är någon idé innan man har allt.

Idag händer inte mycket. Det var snöblåsigt både till och från dagis, inte skön väder alls. Så resten av eftermiddagen tillbringar vi nog inomhus. Fia är inbjuden på tre-fikat som de stora pojkarna fixar.



Såna här kort finns det gott om. Buspojkarna som inte alls vill sitta still och le samtidigt i sina fina kläder. Istället hamnar de i en hög på golvet och ett kort tas som inte alls platsar på väggen. Men, nog är de fina ändå. Och de har ju roligt.

När jag varit på äventyr med fru Hedsköld och träffat estetare.

Imorse vaknade vi upp till ganska mycke snö och det var en överlycklig Thristan som studsade iväg till dagis, och ännu gladare var han när Emil kunde följa med oss till dagis imorse.

Jag och fru Hedsköld har varit på äventyr idag. Vi lämnade barnen hemma och for iväg till mitt jobb och shoppade lite, tog även en sväng in på Lager 157, men där fungerade inte deras kortläsare så det blev inget shopping där. Men vi stannade till i Flen och en fin ljuslykta fick följa med hem, såklart.

Här hemma hade det gått jättebra. Det var nog första gången som jag lämnade barnen hemma med Emil under några timmar en dag. Thexas hade ätit lite burkmat, men inte sovit så bra. Thristan och Emil hade bakat mumsiga chokladbollar som Thristan var SÅ nöjd över.

Haren och Asta kom till oss samtidigt som jag kom hem så vi fikade gott och busade järnet innan Thristan stupade i säng och vi andra åt god paj som Emil lagade åt oss. Nu har tjejerna åkt hem och vi har haft en tokmysig och framför allt rolig kväll. Nu väntar sängen på oss. Det ryktas om ännu mer snö imorgon.





Thexas i Thristans gamla mys-set från bla. Bettina (har jag för mig?). Lite nostalgi. :)


När Thexas diggar.


När vi har en don-dag.

Idag har vi haft en riktig slöa-slappa-inne-fixa-dona-dag. Väldigt skönt. Mamma; Per och Amanda har varit förbi och fikat lite och Amanda stannade kvar och färgade mitt hår. Still under progress.



Fia är här och Amanda klippte hennes hår. Fia har precis bjudit på mat och vi ser en film som går på tv. Uppdateringen är som bekant kass under helgen, men imorgon är vardagen igång igen och så även bloggandet. Haha.


När uppdateringen är kass.

Den är dålig uppdatering här nu. Gårdagen spenderades till största del hemma. Vi hade besök av svärmor och fikade gott. På kvällen hade vi mys hela kvällen. Thristan fick lite chips i en skål och var helnöjd.

Idag har vi haft besök av Titti, Patrik och Charlie. Thristan fick paket med playdoo som pojkarna lekte med. Sen fikade vi och lekte gärnet! I eftermiddags åkte Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och vi andra åkte ut till Emils brors nya hus och hälsade på. När har vi haft det mys i flera timmar.

Ikväll har vi Fia här hos oss. Vi har lagat pizza och myser nu i soffan och ser på Så mycket bättre. Ett mycket bra program enligt mig.

Svärmor är på besök och Thristan har handl...

img192 (MMS)

Svärmor är på besök och Thristan har handlat stora bullar på sultans. Nu är det kalas.


När vi fortsätter slappa och Thexas äter mat.

Thristan är hämtad från dagis och vi har en fortsatt slapp dag hemma. Vi verkar vara lika trötta allihopa, Thexas sover IGEN och Thristan och jag ser på film. Jag känner mig inte ett dugg pepp inför att ge mig iväg ikväll, men det hinner kanske ändras. Just nu funderar jag på om jag ska låta Thexas vara hemma med Emil under tiden som jag är borta, eller om han ska få följa med mig som det var tänkt. Det återstår att se.

Thexas åt förresten jättebra med mat till lunchen. Han har ju bökat (totalvägrat) med mat tidigare, men senaste veckan så har det faktiskt börjat vänt. Han får äta lite av den mat som vi äter, och nu har han även ätit lite, lite burkmat i fyra dagar. Jag håller alla tummar jag har för att det går åt rätt håll nu. Till lunch åt vi allihopa spagetti och köttfärssås, fast Thexas fick äta i burkmatsform och fick i sig en hel del.



Svar till "Tommy"; Jag jobbar på Serholt outlet i Hälleforsnäs, när jag inte är föräldraledig dvs. Nu har jag ju inte jobbat sedan i januari, men får följa med ut och äta ändå eftersom jag fortfarande är anställd. Serholt outlet säljer endast produkter av just Serholt Sweden, som man i "vanliga" fall hittar på Village annars. Så i våran butik säljer vi ut Serholts sortiment till mycket lägre priser än i tex. Village-butikerna. Se www.serholt.se 

När mamman är trött.

Jag har ännu en seg morgon. Thristan är på dagis och Thexas sover, jag själv är TRÖTT och slöar i soffan framför Nyhetsmorgon och Malou. Vi ahr inga speciella planer för dagen, vi skulle ha träffat Johanna men hon fick jobb idag vilket gjorde att vi fick skjuta upp vår träff igen.

Ikväll väntar middag med jobbet, Thexas får följa med medans Thristan får vara hemma med Emil och lägga sig i tid.


När vi varit på BVC.

Jajjemän, det var som jag trodde. Jag har två alldeles perfekta barn! :) Hihi.
Thristan var hur duktig som helst på BVC, verkligen över förväntan. Han gjorde allt han blev tillsagd att göra med glädje. Han fick rita en teckning och berätta om de olika färgerna, stapla ett torn, köra med bilar, berätta vad olika saker/djur var som sköterskan tog upp ur en påse, sparka boll, hoppa samt väga och mäta såklart.



Thristan 3 år. 102,5 cm lång och 18,5 kg.

Jag passade på att väga och mäta Thexas också när jag ändå var där.



Thexas 9 månader. (på måndag) 75,5 cm lång och 10,5 kg.

Mammas älsklingar! Ni är helt perfekta!

Efter BVC-besöket fick Thristan belöning i form utav McDonald´s. Mycket populärt att dippa kyckling. :) Nu har vi precis kommit hem och försöker värma oss, det är ruggigt ute idag. Thexas ligger i sängen och ska sova middag, men kommer inte riktigt till ro.

När Thexas STÅR upp och vi ska på 3-årskontroll.

Det här är sånt som varken ska sägas högt eller skrivas ned, men...

Thexas har nu sovit HELA nätterna sedan i torsdags. 20.30-6.00. Klockan sex när han vaknar så är han hungirg och ganska pigg, oftast somnar han om en stund, men det är efter mycket om och men. Men att han sover ända till klockan sex i sin egen säng, i sitt egna rum är underbart!

Imorse när jag hämtade honom så STOD han upp i sängen. Bah, vart tog min lilla bebis vägen? Han ställde sig upp mot vardagsrumsbordet igår också och han var SÅ nöjd. Så nu blir det till att barnsäkra ytterliggare, plus att ringa den där fastighetsskötaren igår så han kan fixa spisen.



Att fånga barnen och Fia på samma bild var inte det lättaste.

Nu ska vi göra oss iordning här hemma och sedan invänta moster Frida som ska följa med oss till BVC. Hon får leka med Thexas under tiden som jag är inne med Thristan. Thristan är ju som bekant en riktig liten fegis, och om sköterskan ens ska få komma i närheten av honom så krävs det nog full fokus på honom från min sida. Heja oss!

När vi haft en seg dag.

Vi har haft en riktigt seg dag. Fia har varit här och myst med oss hela dagen. Thexas tog en "tupplur" på 2,5 timmar så vi hade det riktigt lugnt då. Vi låg i varsin soffa och pratade medans Thristan lekte och tittade på film. När Thexas vaknade gick vi ner på stan där Thristan fick välja födelsedagspresent av Fia i leksaksaffären. Även Emil fick en present av henne, ett pussel såklart. Thristan fick pärlor och pärlplattor, men små pärlor. Innan har han haft med lite större pärlor, men nu testade vi att köpa små och det klarade han av gallant!

Richard är här nu också och vi fortsätter kvällen i samma anda. Emil sitter och pusslar och vi andra dricker mest kaffe och snackar skit. Väldigt skönt. Thexas kryper mest runt och busar i väntan på sömnen.

Imorgon MÅSTE jag komma ihåg BVC-tiden med Thristan. Haha.



Thexas och Fia myser.


När jag visar kalendern igen.



Ni var flera som undrade över denna kalender.

Det är alltså tre stycken månadsklossar och två stycken nummerklossar. Siffrorna 0-1-2 finns på bägge klossarna, då 6-9 är på samma och kan vändas på. Hoppas ni förstår hur jag menar.

http://www.hemtrevnad.nu/sv/inredning/smaprylar/kalender-hjarta.html 

När mamman är virrig.

Thristan var uppe lite för sent igår och var inte alls på humör för dagis idag. Han berättade klart och tydligt att han inte ville gå, och självklart tvingar jag inte iväg honom. Vi myser inomhus idag istället då regnet vräker ner utanför.

När jag ringde till dagis så sa de att jag redan sagt till om ledighet idag och att de hade räknat med att Thristan inte skulle komma. Konstigt, tänkte jag och antog att de måste ha blandat ihop honom med någon annan och skrivit fel bara. Strax efter kl. 10 ringde vår sköterska från BVC och undrade vart vi höll hus.

Haha. Jag är en virrig mamma idag. Vi skulle varit på BV kl. 10 för Thristans 3-årskontroll, därav ledigheten på dagis alltså. Nåja, det är inte mycket att göra åt det idag, vi fick en ny tid på onsdag och DEN ska jag komma ihåg!



Idag fyller min mammas man år och vi fortsätter kalasa i eftermiddag/kväll, fast på annan plats.

När jag svarar.

Svar till "Tessan": Almanackan i trä kan du bla hitta här: http://www.hemtrevnad.nu/sv/inredning/smaprylar/kalender-hjarta.html 





Fia och Emil har lagt färdigt pusslet. Hur...

img174 (MMS)

Fia och Emil har lagt färdigt pusslet. Hur nöjda som helst.


När vi firar(?) Fars dag.

Fars dag. Vad är det att fira egentligen? Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn satte ribban vid Mors dag då han inte "hjälpte" barnen med att fira mig. Så tanken på att fira honom idag hade jag sedan länge lagt på is. Det kanske låter hårt för er som inte vet hela historien, men han är fan inte värd att firas för sin faders-insats när det gäller barnen.

Hur som haver, här hemma har vi firat litegrann då både pappa och Per varit här, de fick varsin chokladask som symbol bara. Till Emil hade jag gjort ett litet kort, bara som en liten symbol för hur himla underbar han är med barnen. Än kan barnen inte själva föra sin talan, men jag gör det gärna för dom så länge. Jag vet att de är lika tacksamma för Emil som jag är.

Ikväll fick jag ett sms av barnens faster som bad mig hjälpa Thristan att ringa och gratta Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn på Fars dag. Då och där fick jag svälja mig stolthet och rädsla att göra mig osams med den familjen igen, och ringa. Thristan sa grattis några gånger, Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn förstod inte vad han sa, jag fick förklara och vi fick till svar mmm, ja och okej innan det kom ett hejdå. Så mycket för det stackars-pappa-som-inte-får-fira-fars-dag-med-sina-barn-samtalet.

Efter det samtalet känner jag mig endast nere och ledsen och all ånger kommer över mig igen. Samtidigt så blir jag arg. På honom, på mig själv och på hans familj som försöker, men det blir så fel. De tror så gott - främst om honom. Om de bara visste...

När vi haft mer gäster.

Kalasen är inte slut än för Thristans del. Idag har vi haft mormor och mostrar med familjer här plus Emils bror med sambo. Mycket trevligt att träffa alla och Thristan var så glad och tacksam över alla presenter han fick.

Nu har vi vår kära fia/Haren här som har flyttat hem från Piteå igår. Det glädjer oss mycket. :)

Om en stund kommer barnens morfar och hans Eva hit och fikar lite. Sen blir det sängen för Thristans del som redan verkar trött. Han sitter och ser på ny film som han fick idag.

När vi kalasar vidare.

Vi har haft gudmor Linda här på besök idag. Hon firade Thristan och vi fikade glass (såklart). Hon hade inget annat för sig så jag och Emil passade på att anlita henne som barnvakt en stund då vi åkte och handlade.

Ikväll väntar ännu mer kalas för storkillen. Några av Emils och mina vänner kommer och firar honom då. Fast vi har ingen aning om vilka som kommer..? Tanken var att Thristan skulle få ha lite kalas för sina barn-vänner idag, men då bara ett barn kunde komma, så skjuter vi fram det istället.

Och imorgon väntar ännu mer kalas då släkten kommer.


När Emil pusslar.

Idag har vi haft en riktig inne-fixar-dag. Bakat, dammat, planterat blommor, lagat mat, diskat, tvättat, hängt tvätt, plockat, pysslat, lekt osv. Jag har sagt adjö till mina Mårbacka pelargoner för i år och hoppas på att våren snart är här så att vi får ses igen.

Både barnen är i säng sen ett tag tillbaka och vi roar oss med Idol och...



Just det, ett 500-bitars pussel som Emil beställt hem. Mmm, det är min tönt det! Haha. Men jag kunde såklart inte låta bli att lägga några bitar jag med. Han ska träna upp sig och utmana Linda i pusselbygge eller nåt tror jag. Jag håller mig till Idol tror jag.

När ni får se fler bilder från Thristans 3-årsdag.



När Thristan kom hem från dagis igår så åt vi som vanligt lunch. Men inte vilken lunch som helst...



...utan pannkakstårta! (till Thristan iaf, en annan fick vanliga pannkakor.) Det här har blivit lite av en tradition för oss, att äta pannkakor/pannkakstårta på hans födelsedag. Mysigt.



Thexas satt snällt och tittade på, och fick smaka små pannkaksbitar.



Sen struntade vi i alla "måsten" och busade gärnet hela eftermiddagen istället!



Han fick lite fler paket från oss när vi ätit lunch. Han blev superglad och utbrast; "oh kära nån mamma, det är inte sant." Det är hans nya uttryck som han gärna använder när han blir glad. Hihi.



Vi fikade goda muffins som jag och Thristan bakat tillsammans kvällen innan.



Sen var det dags att svida om för kalaset hos farmor och farfar. Thristan var mycket nöjd med sina nya kläder och skulle såklart låna Emils hårvax och sprej. Sen ställde han sig framför spegeln i hallen, vickade på rumpan och ropade "jag är en partykille, jag är en partykille."





När han kom hem igen var det en trött 3-åring som stupade i säng efter att vi läst hans nya bok.

När Thristan fyller 3 år!



11 november 2007, det var en kall dag när Thristan såg dagens ljus för första gången. Efter en förlossning som höll på att bli ganska dramatisk så föddes han kl. 04.02 och var det vackraste jag någonsin sett. Att få följa sitt barns uppväxt är det största någonsin. Jag är lycklig som får se han utvecklas varje dag, att se varje litet framsteg och höra alla nya ord. En dag utan Thristan är ingen komplett dag. Han är min förstfödde, mitt allt och min framtid. Jag önskar jag kunde få minnas varje sekund lika tydligt, att man kunde spara allt i en liten ask. 

Thristan har varit med om mycket under sina första år, han har blivit sviken mer än han förstår och har fått se och höra saker som inget barn ska behöva uppleva. Detta kan inte göras ogjort, och jag kommer för alltid ha dåligt samvete över allt som hänt, att jag inte visste bättre då. Men allt detta gör att jag dagligen ger allt, jag försöker till max och ingen dag får gå obemärkt förbi. Jag är världens lyckligaste och stoltaste mamma till denna lilla, STORA 3-åriga skrutt och för honom gör jag ALLT! ♥





En förväntansfull kille, som inte alls ville ha paket idag. Eller? Han ändrade sig ganska fort när han fick sen dom på bordet. Han fick några paket imorse, resten får han efter dagis då jag förmodar att det blir en hel del lek med det då som inte skulle ha hunnits med innan dagis imorse.





Nya mössan åkte på direkt.



Ballonger är kul.





Här har lillebror Thexas vaknat och undrar nog varför det är ett sånt stå-hej.



Älskade Thristan vart ordentligt uppvaktad i tidningen med fyra annonser. Det här är den från oss. De andra lägger jag inte upp, då namn står där som inte nämns i bloggen.

Nu är skrutten på dagis och leker och firas där med. När han kommer hem blir det såklart pannkakstårta till lunch, samma som varje år när han fyller. Mysigt, fast det bara blir han, jag och Thexas.


När vi ska handla hemlisar.

Thristan följde med upp till sin farmor en stund, så jag och Thexas passar på att gå ner på stan och köpa lite grejer inför storebrors födelsedag imorgon. Kalas blir det i helgen, men nog ska han firas av oss imorgon för det.

Vi har precis gjort oss klara här hemma och vad ser jag ute. Det snöar, igen. Typiskt, men skönt att vi har rätt nära att gå ner på stan!

När Thexas sovit dåligt och Thristan ska till tandläkaren.

Vi har haft en sån där bök-natt igen. Nu var det ganska länge sen, men inatt var det alltså dags igen. Jag hade svårt att somna igår, och hann inte somna in riktigt innan Thexas vaknade första gången vid halv 2. Och sen var böket igång. Emil var uppe ett bra tag med honom, men utan framgång. Till slut hörde man kvinnan prata i högtalarna på perrongen, klockan var 6! Bah. Då somnade Thexas äntligen efter lite tuttis, i våran säng. Nästan en timme fick vi sova sen inann det var dags för jobb och dagis.

Men det var en härlig promenad till dagis imorse. Snö, vitt och ljust ute. Inte jobbigt alls att ge sig iväg. Thristan var en lycklig kille som lekte i snön och Thexas pratade för fullt i vagnen.

Sen kommer han-som-inte-får-nämnas-vid-namn hit för att ta med Thristan till tandläkaren för den vanliga 3-årskontrollen. Jag är väldigt glad att han tar med Thristan, då jag har en ENORM tandläkarskräck. Jag tvivlar på att det kommer gå bra. Usch, han kommer säkert tokskrika och vägra öppna munnen. I know him, min lilla fegis. Vet ju bara hur det var att klippa hans hår. Nåja, jag slipper det ju. ;)


När vi varit på dagis och myst.

Vi har haft det så mysigt på dagis ikväll. Vi var lite sena dit och missade tyvärr det mesta av sången, men fick med oss ett häfte hem med alla favoritsånger. Jättebra, nu kan vi sjunga tillsammans här hemma.

Med burken vi hade med oss så gjorde vi (som jag anade) ljuslyktor. Thristan fick själv måla, limma och sätta fast plastbitar. Många föräldrar "hjälpte till" så att det skulle bli fina lyktor, men Thristan fick såklart göra sin själv, med lite hjälp med limmet bara. Han är så duktig, och kommer vara så stolt över sin ljuslykta som han gjort alldeles själv. Den fick stå kvar på dagis och torka lite.

Sen bjöds vi på korv med bröd. Thristan åt på bra och lekte sen gärnet med alla bilar som han skulle visa oss. Han är så stor och duktig min "lilla" kille. Han pratar så bra, "vågar" mycket mer nu och är en helt underbar människa som jag är STOLT mamma till. Oj, jag känner mig lite blödig så här nära hans födelsedag. Jag har precis slagit in presenter och då föll det en tår, av lycka såklart!

När vi väntar in herrn och offrar marmelad.

Nu väntar vi in herrn i hushållet, sen ska vi bege oss ut i snörusket för att gå till dagis och pyssla och sjunga lite. Vi skulle ha med en glasburk, så jag offrade lite marmelad som ändå ingen äter utav. Det blir roligt att se vad vi ska göra för skoj med den. Jag har mina aningar. :)


När snön kommer.

Jag hade lovat Thristan snö imorse. Men inte var det nån snö inte, så det var en besviken kille som fick knata iväg till dagis i sina gamla skor. Men på vägen hem så började det komma några små snöflingor och nu verkar snömängden utomhus ha ökat. Det blåser en hel del och är riktigt ruggigt. Det är bara att värma sig lite inne innan det är dags för att ge sig ut och hämta Thristan igen. Brr.

Jag vet inte riktigt vad dagen bjuder på, mer än familjekväll/öppet hus på dagis ikväll. Det blir mys. Sen kanske Titti skulle komma förbi också? Det återstår att se.

När vi lekt med moster.

Vi har haft en mysig dag med syster/moster Frida. Vi har varit på B-Ms pyssel och pynt och handlat lite. Thristan fick pärlor, tråd och klistermärken med bilar i en egen påse och var så nöjd så. Vi gick även en snabbis på stan och köpte ballonger till Thristans kalas samt hämtade ut paket på Pressbyrån med ännu mer kalasgrejer.

Efter allt ränn ute så följde Frida med upp hit för lite fika. Då dök även Amanda och pappa upp och vi hade det trevligt. En liten stund bara, pappa har alltid så bråttom iväg.

Imorgon väntas 10-20 cm snö och risk 2-vaning (vad nu det betyder.) Det blev därför lite panik med vinterskor till stora T. Så när Emil kommer hem från jobbet så åker jag och pappa iväg och köper skor. Emil får vara hemma med barnen under tiden då våran bil är trasig.


När vi behöver overall och vinterskor.

Brr vilken morgon! -7 visade termometern på när vi skulle gå till dagis. Det var bara att plocka fram barnens overaller och lite tjockare mössor och ge sig ut. Thristan tyckte det var "iskallt" ute, och det hade han ju så rätt i. Thexas overall är lite för liten, jag köpte den i vintras/våras nån gång i stl. 74, men han skulle behöva en i stl. 80. Thristans gamla är i stl. 86 och ganska mycket för stor. Så, någon som har en overall i stl. 80 som vill sälja?

Och när vi ändå är i gång. Thristan behöver vinterskor, stl. 26. Någon? Hehe. Jag trodde att han skulle kunna ha förra årets skor då de var ganska mycket för stora då, men icke. De var alldeles för små. Och snart lär väl snön komma och då behövs det ett par vinterskor. Imorse fick han ta ett par fodrade gympaskor, de håller värmen väldigt bra men jag tvivlar på att de klarar snön sen.

Svar till Malin; hatthyllan i hallen är faktiskt ett hemmabygge som jag designat och som en vän till oss har snickrat ihop sen. Jag är mycket nöjd och glad över att du gillar den!


När Thristan kommit hem igen.

Thristan är hemma igen! Min lilla sötnos, vad jag har saknat honom!

Innan han kom hem så har jag och Thexas varit på mässan med mamma och Amanda. Inte så mycket att ha och Thexas var mest arg. Vilket han varit hela dagen. En ny förkylning verkar vara på intåg. Suck.

Nu ska Thristan få hoppa i säng och sen ska vi göra lite mat.


När vi haft en mysig kväll hos mamma/mormor.

Jag och Therre-perren har spenderat kvällen ute hos mamma/mormor och c/o. Min morfar kom och åt mat med oss vilket var väldigt trevligt. Emil stannade hemma och mådde lite dåligt i sin ensamhet. Nu har vi nyss kommit hem och Thexas sover gott. Det blir nog sängen snart för min del också känner jag. Idag har vi inte fått ett skvatt gjort, så imorgon har vi mycket att stå i. Plus att jag och mamma ska besöka mässan i Duveholmshallen. Och så kommer ju v.b Thristan hem!

Han sover för övrigt över hos sin farmor och farfar inatt, då han-som-inte-får-nämnas-vid-namn skulle ha inflyttningsfest. Och istället för att fråga om Thristan kunde komma hem en dag tidigare, vilket han självklart hade fått gjort, så har Thristans farmor tagit ledigt från jobbet för att ha honom där. Inte för att det gör mig något, Thristan har det jättebra där och de är nog minst lika glada för att faktiskt ha honom där för sig själva. Thristan har inte sovit där uppe sen Thexas föddes så vitt jag vet. Men imorgon kommer han hem, och det glädjer mig massor!


När vi myser.




När Thexas vaknar tidigt.

Thexas somnade ju som bekant lite tidigare än vanligt igår kväll. Sen vaknade han två gånger innan jag hann gå och lägga mig. Emil ramlade in nån gång på natten, men Thexas sov hela natten. Ända till 06.10, då tyckte han att det var morgon. Bara att knalla upp alltså.



Thexas har redan hunnit med en liten nap, men bara på 30 minuter. Han som annars brukar sova 1,5 timmar på förmiddagen. Jag som tänkte vila lite tillsammans med honom, jag hann bara lägga mig ner innan han vaknade. Haha. Inte för att jag känner mig trött egentligen, men lite vila hade varit skönt.

Emil mumlade nåt om att det står gubbar i hans huvud och sparkar, så han lär nog sova en stund till. Vi försöker att vara så tysta det går.



Svar till Marika; Sängen är köpt på MIO för några år sedan, men är ommålad.

När musiken gör ont.

Jag har fixat med bilder, kollat Idol och lyssnat på vacker musik. Men den vackraste musiken gör fortfarande för ont att lyssna på. Lars Winnerbäck, Håkan Hellström, Melissa Horn osv. Jag är ledsen, men det går inte. Inte än. Jag försökte, men nu sitter jag här och lipar som ett litet barn. Nu stänger jag ner här och går och lägger mig istället och väntar på min bättre hälft. Sen ska vi ska skriva vår musikhistoria.

Man måste dö några gånger innan man kan leva.

När ni får se en skymt av vår hall.














När ni får se lite av vårt sovrum.














När ni får se lite av vårt vardagsrum.














När jag visar bilder på finaste Thexas.












När vi har en lugn kväll.

Det blev lite ändrade planer för kvällen. Jag skickade iväg Emil på lite grabbkväll, så jag och Thexas har kompat själva ikväll. Jag har mest försökt hålla honom på gott humör, då han är van vid att sova tre gånger per dag, men han sov så sent på eftermiddagen att den sista vilan inte hanns med. Så då skulle jag hålla honom vaken till natt-sov-tiden, men han somnade tidigare än vanligt ändå. Inte lätt när man är trött.

Bilder från tidigare idag.



Fina syster.





Frida gillar att låna vagnen och låtsas att det är hennes barn. Hehe. Jag brukar göra detsamma med hennes hund. Skadat.


När vi spenderat dagen på stan.

Jag, Thexas och syster Frida slog ihjäl fem timmar på stan idag utan att egentligen göra någonting alls. Vi passade på att gå i butiker och titta när inte Thristan var med. Han hatar shopping! Vi åt god sallad på C&L Kvarnen som vanligt och fick med oss lite grejer hem. Bla tröjor till Thexas, leggins och linne till mig och julkalendergrejer till Thristan. Inte så farligt mycket pengar på så många timmar ändå.

Skönt att slippa vara hemma när Teknikservice-killarna fixade med uttaget i lägenheten. Nu är de iaf färdiga och jag kan duscha precis när jag vill.

Kvällen blir nog lugn. Jag blev trött när vi kom hem och Emil som har jobbat hela veckan och precis kommit hem ser inte mycket piggare ut han. Mys i soffan blir det.

När Thexas sovit 9 timmar!

Thexas har sovit helt underbart bra inatt. 21-06. Klockan 6 fick han lite mat och sen somnade han om en timme. Jag vaknade av en pigg liten kille som satt bredvid mig i sängen och försökte stoppa fingrarna i näsan på mig, dra mig i håret och bita mig vartän han kom åt.



Ålar in under skåpet och kan sen inte ta sig ut. Knasbollen min.

Emil har åkt till jobbet och vi har en ganska oplanerad dag framför oss. En storstädning SKA hinnas med i helgen. Även lite bakning. (?)

När killarna busar.






När vi haft besök hela em/kvällen.

Vi har haft en suverän dag. Johanna och Lukas var ju som bekant här och lekte med oss. Jag köpte Lukas gamla mjukisbil till Thexas. Thristan godkände den direkt. Barnen lekte gärnet, om än mest för sig själva och vi fikade. Mycket mysigt, och vi hoppas såklart att det blir en dejt snart igen.



Thristan och Lukas mitt i fikat. Strösslet är såklart uppradat.





Ikväll har vi haft mamma, Per och Amanda här hemma. Vi har ätit lite mat och Amanda har färgat min utväxt. Det verkar inte har blivit helt bra den här gången heller. Vi experimenterar för fullt med att hitta en bra färg utan att använda blondering och det går sådär.




När vi väntar på besök och jag har fått en julklapp.

Nu inväntar vi Johanna och Lukas för en playdate. Thristan verkar laddad och ser fram emot kladdkakan som står i köket och väntar. Han börjar bli förtjust i just kladdkaka, denna är dock inte så kladdig. Men smaken är densamma.

Jag fick en för tiden julklapp av mamma idag. Hon kan aldrig hålla sig med julklappar, utan jag får alltid nånting "för tidigt" varje år. Haha. Iaf, ett par svarta gummistövlar fick jag, med tyg som man viker ner över kanten och snöre att knyta. Mycket snyggare än mina gröna, osköna skoskavsstövlar. Nu ska här hoppas i pölar!

Jag har fått hem brev från Kfab med erbjud...

img154 (MMS)

Jag har fått hem brev från Kfab med erbjudande om hyresradhus i Valla. En 2a på 67 kvadrat. Haha, vilket skämt! Vi trivs bra i våran 4a på 107 kvadrat tack. ;)


När jag inte vågar duscha.

Thexas har precis somnat in för sin förmiddagsvila. Då brukar jag passa på att ta en dusch. MEN!

Idag eller imorgon ska vi få "besök" av Teknikservice som ska installera något uttag i hallen. Vi vet inte när de kommer, och det gör att jag inte vågar ta en dusch nu. Haha. De skulle använda huvudnyckeln om ingen öppnade, och tänkt om de kliver in när jag står i duschen? Nej, jag får nog vänta med den där duschen tills ikväll. Vilka problem man har va? Haha.

När vi planerar dagen.

Thristan är på dagis, Thexas sitter och leker med Thristans Rorri-figurer (absolut förbjudet enligt Thristan, dom är heliga för honom. Men nu passar vi på när han inte är hemma.) Jag ska strax ta tag i hemmet, bädda sängar och fixa med tvätt. Sen ska vi kanske träffa mamma/mormor och syster/moster Ebba på stan en sväng. Sen ska vi hem för att få besök av Johanna och Lukas. Oj, vad kul det ska bli! Lukas och Thristan går på samma dagis, men olika avdelningar men leker ute på gården ibland. De får nog roligt. Thristan har inte så jättemånga kompisar som hälsar på här hemma, så det blir nyttigt för honom.

Ikväll åker Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn och är där heeela helgen. Usch och fy, det ser jag inte alls fram emot. Till råga på allt så har jag inga som helst planer för helgen, vilket gör att de tre dagarna som han är borta känns ännu längre!

När dagen för tre år sedan var Thristans BF-datum.

3:e november 2007, datumet då jag var beräknad att föda mitt första barn. Så blev det inte, vi fick vänta några dagar till. Just nu pågår förberedelserna inför Thristans 3-års kalas. Tänka sig att det är hela 3 år sedan? 3 underbara år.



Världens finaste soon-to-be 3-åring!


När Thexas gästbloggar.



Hej fränder! Mamma har precis hittat min 8:e tand. Det ni. Puss Thexas


När Thexas sover bra om nätterna och vi har fått ett förråd.

Det verkar verkligen som att Thexas sömn om nätterna håller i sig. Nu vaknar han runt 5-tiden på morgonen bara och får lite mat och somnade sedan om i två timmar till ungefär. Hur skönt som helst! Håller alla tummar jag har för att det ska fortsätta så här bra.

Thristan är på dagis och leker av sig, Thexas sover och jag fixar och donar lite här hemma under tiden. Jag har precis haft besök av fastighetsskötaren idag igen och nu fick vi ÄNTLIGEN ett förråd! Nu återstår bara ett jäkla jobb att fixa iordning det förrådet, samt tömma våra gamla förråd och flytta hit allt. Pjuh.

Idag blir det nog en lugn dag hemma. Syster/moster Frida skulle komma och hämta lite skivor med bilder i eftermiddag, men annars har vi ingenting alls inbokat. Jag försöker planera lite inför Thristans alla kalas nästa helg, och DET är inte det lättaste.

När vi haft en busy day med härligt besök.

Vi har verkligen haft en händelserik dag. Thristan lämnades på dagis, jag och Thexas handlade, fastighetsskötaren var förbi och kollade in renoveringen (han var väldigt nöjd), jag har bakat, jag har städat, Thristan har hämtats på dagis, vi har ätit lunch, vi har varit på stan med moster Frida och Therese och handlat lite barnkläder på rean, vi har haft trevligt besök av delar av släkten. Busy day alltså, och jag gillart!

Thristan och Thexas fick så fina presenter av Marie och Thelma, Thristan spelar spel just nu och Thexas kör med sin bil han fick. Nöjda killar. Nu väntar vi hem v.b Emil och sen blir det nog en lugn kväll. Eller? Vi har massor att fixa med egentligen, men ibland måste man ta ett break och bara vara och kramas lite i soffan.

När vi fått lite mat i magen.

Äntligen är Emil hemma och vi har precis fått lite god mat i magen. Wok, min favorit. Thristan somnade gott, han var så trött men glad ikväll. Nu har precis Linus kommit hit och vi har hällt upp lite kaffe.

Jag sitter stilla en stund, men sen har jag en del att syssla med. Får passa på nu när Emil är hemma och kan umgås med Thexas. Imorgon väntar finbesök och det glädjer mig!

När vi välkomnar november!

Välkommen november! Det är med glädje jag väkomnar denna månad år efter år. Månaden då min älskade Thristan skulle födas. Tänk att det nu är den fjärde november-månaden jag får spendera med honom. Om några dagar fyller han 3 år och förberedelserna har inte riktigt tagit fart ännu. Men det kommer.

Thexas fortsätter med sitt dåliga humör hela dagen verkar det som. Han är så otroligt mammig och så fort jag vänder ryggen till eller riktar uppmärksamheten från honom en stund så blir det illvrål. Nu sover han, igen.

Thristan tyckte vi skulle fika, så när jag lagt Thexas så hade han dukat fram glass, skålar, skedar, 8 sorters strössel och kolasås (som han vet att jag tycker om, hihi) Kaffet fick jag fixa själv sa han och satte sig och väntade. Min stora, lilla sötnos!


När vi har lämnat in nycklarna till gamla lägenheten.

Det är planeringsdag på Thristans dagis idag. Typiskt, när vi (nästan) är friska och faktiskt kunnat gå. Så det blir en mysig dag hemma hade jag tänkt. Thristan ville se film, men vi får inte igång dvdn. Teknik och jag går verkligen inte ihop.

Eftersom vi tömde gamla lägenheten helt igår så står det grejer högt och lågt här hemma nu igen som måste tas omhand också. Thexas verkar vara på sitt allra tråkigaste humör idag, vilket inte gör saken bättre. Jag var tvungen att väcka honom förut när vi skulle gå och lämna in nycklarna, det var inte uppskattat. Och nu kommer han inte riktigt till ro för att kunna somna om. Lugn och skön förmiddag? Njae...


RSS 2.0