Mitt nya liv.

Ikväll har jag besökt Hälsokällarn här i Katrineholm. Det är rara Veronica som driver det tillsammans med två vänner. Jag har varit på väg dit flera gåner, eller tänkt tanken iaf, men det har aldrig blivit av. Förrän ikväll.

Jag har sedan jag blev gravid med Thristan (5 år sedan) haft ett enormt sockersug som under det senaste året har utvecklats till ett sockerberoende. Jag har ätit godis, fika, läsk osv VARJE DAG. Ni förstår ju själva vad det gör med ens kropp. Både utvändigt och invändigt.

Jag är absolut inte överviktig, men jag trivs inte med mig själv. Jag har gått upp en del i vikt och mina kläder sitter inte bra längre. 

För en måndad sedan gjorde jag ett val. Bort med alla kolhydrater. Ska jag få bort mitt sockerberoende så behöver jag göra det ordentligt. Jag har inte ätit en godsak, ris, pasta, potatis, bröd osv på en månad nu. De första dagarna var hemska och jag mådde fruktansvärt dåligt. Idag går det bättre. Suget finns inte där längre och min kropp börjar vänja sig vid den nya kosten.

Självklart handlar det inte bara om kosten för att gå ner i vikt och forma sin kropp igen. Jag har skaffat ett gymkort på Hälsogymet, men inte varit där så många gånger då sjukdom kom i vägen.

Jag tänker fortsätta sköta min kost, vilket jag inte alls tycker är svårt. Jag har som mål att få till tre träningstillfällen i veckan. Jag ska börja dricka mer vatten (idag fick jag lära mig att man ska dricka minst 2 liter vatten om dagen, herregud - jag dricker max två glas.) Plus att jag en gång i veckan ska gå till Hälsokällarn för scanning av kroppen samt lektioner om hur man på bästa sätt finner sitt välmående när det gäller kost, vikt och träning.

Jag är otroligt pepp och imorgon efter jobbet väntar ett svettigt pass på gymmet.





Thexas - broccolimonstret

Har ni träffat broccolimonstret Thexas?

Han är helt TOKIG i broccoli har det visat sig. Så pass tokig att han inte får äta nåt till maten, utan får äta upp sin mat först och sen äta broccoli efteråt. Så gjorde vi igår och det gick bra. Sen upptäckte han att det fanns en hel del broccoli kvar i kastrullen när jag skulle diska. Då tog han kastrullen och bar den till bordet, där han satte sig och åt upp allt som fanns kvar. Broccolimonster var det ja!









Mums!

En BRA morgon.

Godmorgon tisdag.

Klockan ringde för två timmar sedan och jag var så trött! Måste ha sovit dåligt inatt, plus att jag var uppe hos Thristan vid 3, han hade tydligen sovit färdigt då tyckte han? Hans mamma höll INTE emd och han fick somna om bums. Haha.

Barnen var på ovanligt bra humör imorse och vi var tom TIDIGA till dagis. Hur ofta händer det?
Fick tom med barnen på kort. BRA morgon helt enkelt.



Haha, läskig blixt.



Så, det blev lite bättre. Skruttungar.


Helgen som var.

Vi har haft en väldigt lugn helg. Thexas åkte till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn i lördags, Thristan var ju redan där. Jag och Emil tog en tripp till Norrköping för lite shopping. Dock kom vi iväg rätt sent och hann inte med så mycket innan butikerna stängde. Men jag fick med mig en jacka (tokfynd på rean) och två linnen hem. En fin skjorta till Thexas också.

På kvällen så var tanken att vi skulle äta middag och gå på bio med två vänner. Men det krockade med deras planer, plus att det inte gick nån bra film. Så vi struntade i det. Istället så åkte jag hem till fina Emeli där hon hade bjudit in lite fina tjejer. Vi hade riktigt trevligt några timmar och styrde sedan kosan mot Statt, där Emil också var. En väldigt rolig promenad ner på stan. Haha.

Kvällen i bilder. Allt gott som stod framför mig i form utav godis och chips lät jag bli. Inte en enda bit! Var tvungen att ta kort på det, haha.



Lina och Amanda. Så härliga!















Söndagen avr i det lugnaste laget. Vi sov till 12 (!) Haha, det har väl aldrig hänt tidigare? Man får passa på när man kan. Barnen var efterlängtade, men på skitdåligt humör, när de kom hem sen. Thristan hade svårt att somna, mycket funderingar i hans lilla huvud.

Om tanken var klar.


Tackat nej till nytt jobb.

Humor. Kollade nyss min mail. Har blivit erbjuden ett nytt jobb som jag måste tacka nej till. Orsak - det är på Irland. Haha. Nej, jag har inte sökt det själv.

Borde gå och lägga mig nu. Emil sover på soffan sen en stund tillbaka. Det är en läskig film på tvn och den vågar jag ändå inte se själv. Kanske kan vänta och se Nyheterna iaf. Pensionärsvarning på oss.


Hittade en bild. Jag, lilla G, Jessica och...

img_4233 (MMS)

Hittade en bild. Jag, lilla G, Jessica och Emma på nyårsafton.


Det finns endast en orsak till att Thexas ...

img_5784 (MMS)

Det finns endast en orsak till att Thexas ligger stilla i soffan med stora ögon - superhjälten Bolt! Han är helt galen i den där tecknade hunden. Nu har filmen startat för andra gången. Haha.


Thristans tal.

Barn är ju underbara, på alla sätt och vis. Men visst är det ändå något extra speciellt när de lär sig nya ord? När de kan göra sig förstådda och kommunicera på ett helt nytt sätt. För Thexas del så bubblar orden och meningarna ur honom, han är riktigt duktig och jag imponeras av honom varje dag.


Thristan har alltid haft det lite svårare att göra sig förstådd. Han började prata tidigt och lärde sig mycket nya ord, men runt 2,5 års ålder tog det stopp. Han kan orden, men han kan inte uttala dom. En del ord säger tom Thexas bättre än Thristan. Många har påpekat det för honom, och nu när han är 4 år så är han så pass stor att han är medveten om att han säger fel och att inte alla förstår honom. På dagis så skrattar en del barn åt honom för att han säger fel. Det gör så ont i mig att se honom ledsen för att inte alls förstår. Att folk inte förstår vad han svarar när de frågar vad han heter. Vi rättar honom bäst vi kan, men samtidigt vet jag inte hur ”hård” man får vara.


På 4-årskontrollen på BVC så tyckte sköterskan att Thristan skulle få gå till en logoped (talpedagog) så vi kunde få lite tips på hur vi kan hjälpa honom på bästa sätt. Det tog tre månader att få en tid, men på torsdag i nästa vecka ska vi gå dit. Det är både lite skrämmande och spännande och helt okänd mark för oss. Tydligen kan det vara ”ärftligt” med tal –och skrivsvårigheter enligt de papper vi fått hem. Så nu ska hela släkten granskas. Jag förstår inte varför egentligen. Men då bla. Två av mina systrar haft/har problem så kanske det finns ett samband? Egentligen är jag inte orolig, talet kommer väl förr eller senare. Det gör bara så ont i mig att se honom ledsen, och som mamma vill jag göra allt för att han ska må bra.


Häromdagen hände iofs något roligt, med tanke på tal. Thristan tycker, som säkert alla 4-åringar gör, att det är kul att säga bajs, kiss, snopp osv. Han är medveten om att pojkar har en snopp och att tjejer har en ”rumpa” som vi bara har kallat det för. Häromdagen när vi kom hem från dagis så hjälpte jag honom av med overallen och nöp honom i rumpan. ”Passa dig, så jag inte nyper dig i snippan mamma!” säger han då. Jag höll på att dö av chock och skratt. Då berättade han att de på dagis kallar tjejers kön för just snippa och han var så stolt över att han hade lärt sig det. Så nu lär han väl lägga till det till sitt bajs-kiss-snopp-ordförråd.

Fredag!

Fredag!

Det blev en märklig vecka det här, redan fredag?! Nu blir det en rolig dag på jobbet innan fredagsmyset hemma med Emil och Thexas väntar. Lite god mat, ett gla vin och sen slänga upp fötterna på det nya soffbordet? Oh ja, det låter som en bra plan det!

Tips - e.l.f



I måndags beställde jag hem lite smink från e.l.f och redan igår (onsdag) så fick jag hem det till dörren. Snabb leverans eller vad?!

Jag har inte hunnit testa allt ännu, men hittills så är jag mer än nöjd. Mineralsmink är det såklart och det är det allra bästa för mig. Jag använder annars i.d bare minerals, men det här är ett betydligt billigare komplement. 

Allt ovan gick på ungefär 300:- inklsive frakten från England. Prisvärt, eller hur?


Cars-skor från H&M.


De här skorna har jag köpt till en viss Blixten-tokig liten kille som snart fyller 2 år. 
Jag tror han blir mer än nöjd. Men är lite osäker på storleken, kanske borde byta till en storlek större. 
Från HM.

Frisk igen och nytt bord.

Jag börjar sakta men säkert komma tillbaka till mitt normala tillstånd. Jag tror nästan att jag åkte på migrän för första gången i mitt liv. Hela dagen igår var jag helt ihjäl. Idag så började jag inte jobba förrän vid lunch-tid så jag hann sova några timmar extra. Jag stannade till på Apoteket på vägen till jobbet och köpte migränmedicin, och det hjälpte med bara en tablett. Så himla skönt. Jag kunde jobba några timmar och kände mig rätt pigg. Nu mår jag helt bra igen kan jag nog påstå.

Efter jobb och dagis idag så åkte Thristan till han-som-inte-får-nämnas-vid-namn. Han har längtat så mycket, nu är det tre veckor sedan han var där. Han har tjatat efter "brun torsdag" länge, länge. Ni som har småbarn och ser Bolibompa vet säkert vad Almanackan är och färgerna som hör till den. På barnens dagis kör dom med samma variant, därav "brun torsdag."

När Thristan hade åkt iväg så packade vi in oss i bilen för att åka till Jysk och köpa soffbord. Igår ick jag informationen om att bordet jag ville ha hade utgått ur sortimentet. Men de har fått in ett nytt, snarlikt bord nu som jag hittade där. Dubbelt så dyrt som när de hade bordet ute förr iofs. Men nu blev det iaf ett nytt bord och det blev riktigt bra.

Äntligen har vi ett bord att slänga upp fö...

img_1683 (MMS)

Äntligen har vi ett bord att slänga upp fötterna på igen. :)


Mys innan läggdags med Thexas. Thristan ha...

img_5000 (MMS)

Mys innan läggdags med Thexas. Thristan har åkt iväg och det blev plötsligt väldigt lugnt här hemma. Vi har precis varit på Jysk och köpt oss ett nytt soffbord, så snart blir det meck att få ihop det.


Sökes - Soffbord från Jysk.



Sökes - detta soffbord från Jysk (eller nåt liknande)
Vill ha!

Sjuker

Idag är jag hemma från jobbet. Jag känner mig inte alls kry, eller - nu är det iofs lite bättre. Men jag feberyrade hela natten och när klockan ringde vid 6 så var jag helt slut. Jag har aldrig hög feber, men kanske hade jag det inatt?

Just nu har jag huvudvärken-från-helvetet men väntar på att Alvedonen ska få bort den. Ynklig? Lite ja.

Ynklig.

Det här tycks vara värre än jag trodde. Det är nog en MANLIG förkylning jag åkt på. Fy tusan. Och kvinnor klagar på att föda barn... Haha. Jag är på karlarnas sida!

Jag stoppar i mig Alvedon, varmt te, c-vitamin brus och blodapelsin med hopp om att må lite bättre snart. Skönt att det är rätt lugnt på jobbet idag.


Så typiskt!

Igår kväll var det pysselkväll hos Piia med brudarna. Jag vet inte om man kan kalla mig effektiv, så det lär bli några kvällar till med pyssel hemma i veckan. Eftersom jag var iväg igår kväll så hanns ingen träning med, så jag var väldigt pepp inför ett pass idag efter jobbet. Och vad händer? Jag vaknar upp med ont i halsen, tjock i näsan och snorig/täppt om vartannat. Inte så konstigt kanske då Emil också är sjuk.

Men vi biter ihop och jobbar ändå. Jag känner att febern kommer smygandes och ska stoppa i mig lite Alvedon. Sen hoppas jag att dagen flyter på bra.

Det stavas k-ä-r-l-e-k



En annorlunda helg.

Det har minst sagt varit en stormig helg. I lördags hade vi vänner förbi och kvällen slutade inte riktigt som den borde. Det slutade med trasiga möbler och känslostormar som hette duga. Igår kväll fick vi dock ett himla fint brev i brevlådan från "borddansarna" Rart!

Gårdagen spenderade vi med att hämta hem barnen hos Emils föräldrar och sen till att sanera vårat hem. Mindre kul.

Skönt med ny vecka och en lite lugnare sådan. Jag har mycket att göra på kort-beställnings-fronten. Vilken tur att jag ska iväg med tjejerna och pyssla ikväll!

...

Det syns oftast inte utanpå hur det känns inuti...


I väntan...



Nu ska jag fira att jag blivit lite äldre med mina vänner. Frågan är vart alla är?

Det är inte konstigt att vi tyckte att det...

img_4894 (MMS)

Det är inte konstigt att vi tyckte att det saknades bitar till spelet. Theeeeexas!


Emil skruvar isär baslådan och tömmer den ...

img_8671 (MMS)

Emil skruvar isär baslådan och tömmer den på leksaker som Thexas har stoppat in där. Bäst att göra det innan musiken ska spelas ikväll. Haha.


Bilder.

Hittade lite bilder på Emils facebook som jag ville dela med mig av. :)



Thexas 3 månader.



Haha, vet inte om ni ser Thexas armar? Knubbisen!



Sommar! En långhårig 2,5-årig Thristan.





ÄLSKAR den här bilden. Förra vintern. I år har inte ens de där tjocka mössorna behövts!





Älskar denna bild också. Sommaren 2011.

Humanity armband hos Campadre

Idag kör Campadre fri frakt och de har just nu de fina Humanity armbanden för nästan 70% av ordinarie pris. Många fina färger och de med bling i. 

 
Otur att jag redan fyllt år, annars hade jag önskat mig det vita! Så fint! Kanske kan få bli en present åt mig själv istället? ;)

Fredag igen.

Då var det fredag igen. Veckorna går fort.

Ikväll kommer Fia och Titti till mig och myser. Emil åker till Arlanda för att hämta Marcus. Barnen lär vara riktigt trötta efter en dag på dagis och somna tidigt som vanligt. Det blir med andra ord en väldigt lugn och skön kväll sen. Det ser jag fram emot.

Så här kan man också spela gitarr. Skön låt.


Mör.

Hanna och jag körde ett rätt hårt pass på gymet förut. Hårt för att vara för mig, och bara andra gången. Men jag stod ut och tog mig igenom en timme med grym träningsvärk sedan innan.

Jag räknar med att bättra på träningsvärken rejält och är nu vändans trött. Men nu ska det tillverkas kort. 4 beställda kort som ska vara färdiga inom en vecka. Bara att sätta fart.


Nya jeans till barnen.

Igår efter jobbet så gick jag en sväng på stan. Mitt mål var inställt på Lindex och dessa snygga byxor till Thexas som precis kommit in. De finns på pojkavdelningen på Lindex för 249:-, men jag tycker de kan passa precis lika bra på en tjej. De var så snygga att Thristan också fick ett par, han som annars hatar jeans tyckte de var riktigt mjuka och sköna på.




En motig morgon.

Godmorgon fina!

Imorse var det motigt att gå upp för oss alla. Jag och Emil låg och drog oss några minuter extra. Inte bra, det gör mycket för att morgonstressen ska sätta in. Att sen barnen, speciellt Thristan, vaknade på uselt humör gjorde ju inte saken bättre. Men efter lite om och men så kom vi iväg till dagis och jobb iaf.

Idag är jag riktigt pepp inför träningen efter jobbet. Igår kväll slog träningsvärken i magen in. Oh herregud, säger jag bara! Är det det här folk utsätter sig för? Haha. Jag skrattar åt mig själv och åt den minimala magträningen som tydligen satt sina spår i förrgår. Och sen ska vi på det igen, riktigt kul! Hoppas det är lite mindre folk idag bara.


Helt tom.

Jag har nu gråtit mig igenom tv-programmet "Livet blir bättre" som idag handlade om Jessica Andersson och hennes uppväxt. Hela jag gör ont och jag vill bara stoppa huvudet i en kudde och skrika. Tankar och känslor som jag inte funderat på i säkert 10-15 år gav mig en riktig käftsmäll känns det som. Jag vet inte om jag är mest ledsen eller arg. Men - livet blev ju bättre.


Tröttmössa.

Idag är jag skönt mör i kroppen, men jag tog mig ur sängen imorse. Fast det hade varit ruskigt skönt att ligga kvar några timmar till. För oj, så trött jag var. Emil åkte och tränade klockan 5 imorse igen, så himla duktig. Då var det skönt att kunna få somna om en timme till.

Just nu sitter jag på jobbet och har varit här en stund. Men det ska erkännas att jag inte riktigt har "börjat" jobba än. Ryan Airs hemsida och en viss resa till Spanien lockar lite mer. Tänk vad skönt det vore med lite värme..?!


Första träningspasset avklarat.

Ikväll har jag för första gången besökt ett gym. Det var sjukt jobbigt, men jag hade inte väntat mig annat. Sist jag överhuvudtaget rörde på kroppen var i början av 2006 och två barn sedan. Det kanske säger något om mitt skick? Haha.

Jag fick med mig min vapendragare Hanna, aka H1 och mysiga Madde. Efter 2 mintuter på crosstrainern så var jag redan trött. Men vi körde på i över en timme och jag är nöjd. Nästa pass blir på torsdag, är redan pepp inför det. 

Nu är jag skönt trött i kroppen och det ska bli skönt att krypa ner i sängen om en liten stund.

En bra måndag.

Oj, vilken dag. Väldigt roligt att jobba igen och komma utanför hemmet lite. Men så trött jag har varit! Gäspat konstant (mer än annars alltså). Det känns att jag har många timmar sömn att ta igen efter all sjukdom.

Efter jobbet så tog jag med mig Thristan ner på stan för att kika efter träningskläder till mig. Jag äger inget! Jag fick med mig ett par skor, byxor, två linnen och två t-shirtar hem. Nu finns det inga ursäkter. H1 vill ha med mig till gymmet på torsdag. Lite nervöst. Hihi.

Ikväll har jag haft pysseltjejerna här hos mig. Jag bjöd dem på den där goda LCHF-mintchokladkakan som jag gav er receptet på för några dagar sedan. Idag serverades den med vispad creme fraiche, låter sjukt äckligt men MUMS så gott det var! Det trodde jag inte. Haha.

Nu ska jag vänta in min andre hälft som flydde hemmet ikväll. Hihi. Sen ska jag samla ihop lite av den där sömnen.

Tillbaka på jobbet.

Jag är tillbaka på jobbet!

Och ni anar inte hur skönt det är! Det har minst sagt varit tunga dagar för mig och min lilla familj. Främst då för Thristan och mig som gått hemma tillsammans över en vecka.

Inatt var första gången jag fick sova hela natten på många, många nätter. I min egen säng till och med. Och han utan hostmedicin. Nu kanske det har vänt.

Nåt som inte är lika bra är att jag i morgonstressen glömde ta penicillinet mot urinvägsinfektion, plus att jag glömde ta med mig det. Suck! Vågar man vänta tills i em innan man tar det?

Skönt, utväxten är borta! Tack fina syster...

img_2306 (MMS)

Skönt, utväxten är borta! Tack fina syster. :) Nu väntar sängen, äntligen jobb och dagis imorgon. Natti!


Finn ett fel.



Mysig bild från frukosten igår morse.

Men finn ett fel. 

Just det - mitt hår. Dags för lite färg igen. Jag tänkte ju bli mörk, men det får nog vänta till nästa månad. En skvätt färg i utväxten får det bli snarast. Amanda..?

Thristan kallar mig svartsjuk. Jag tycks tro att utväxten är en "sjukdom" som växer ut. Haha.

Tipskod till Linas matkasse.

Här hemma har vi använt oss utav Linas matkasse sedan den kom hit till vår stan i höstas. Vi är mer än nöjda och tycker det både är nyttig och varierad mat.

Kassen består utav fem middagar a´la 4 personer. Två kött, en fågel, en fisk och en vegetarisk. Det är egologiska varor och av de "finare" märkena.

Med min tipskod K879171 får du första påsen för bara 499:- (ordinarie pris 749:-) plus en fruktkasse gratis (värde 109:-) Man kan när som helst säga ifrån om nästa kasse, annars kommer den automatiskt varannan vecka.

Mintchokladkaka - LCHF

Den här kakan bjöd jag på idag. Avnjuts gärna med en klick grädde då den blir ganska "maffig". Men väldigt god.




Mintchokladkaka.

250 gram mörk choklad med mintsmak (minst 70%)
150 gram smör
5 ägg
1 tsk vaniljpulver
(inte vaniljSOCKER)

Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.

Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme. Rör hela tiden.
Separera äggulorna från äggvitan i två olika skålar. 
Tillsätt vaniljpulvret i äggulorna och vispa fluffigt.
Vispa (med elvisp) äggvitorna till ett hårt skum.

Vänd ner den avsvalnade chokladblandningen i äggulorna och rör om. 
Häll sedan över det i skålen med äggvitorna och rör om.

Häll upp i formen och grädda i 20 minuter.
Låt stå svalt ca en timme innan servering.


En dag med familjen.

Idag har jag haft lite folk ur släkten här hemma på fika. I fokus var såklart min yngsta kusin Edith, tre månader. Mina andra, lite äldre kusiner, lekte gärnet med Thristan och Thexas och jag kunde hålla Edith en bra stund. Härligt! Thexas blir ju så himla svartsjuk annars. Jag fick så fina presenter, en pajform, ett hjärta att hänga på väggen och blommor. 



Syser Amanda.



Morbror Peter och hans Karro. Ediths föräldrar. 



Barnens "vanliga" mormor och "gamla" mormor. Haha. Barnens egna ord.



Min snygging och min mormors snygging. Hihi.



Emil, Thristan och Edith.

Barnen somnade otroligt lätt och snabbt här hemma. Helt slutkörda efter all lek. Thexas var på riktigt myshumör nu ikväll innan läggningen och satt i mitt knä och delade ut säkert hundra pussar. Det är inte ofta han visar den sidan av sig själv så jag njuter av varje sekund.

Thristan hostar en del ikväll igen, men nu tog vi upp honom och han fick lite hostmedicin så vi hoppas det hjälper. Hans mamma behöver sömn! Jag avstog en kväll med tjejerna just pga det. Så nu blir det strax sängen för min del.

En energigivande dag.

Här hemma har vi haft en riktigt härlig dag. Thristan har varit på sitt vanliga, glada humör och ätit bra. Vi har lekt massor, gjort ett fint pärlhalsband och dansat massor. En riktig energigivande dag.

Vi tog med oss bägge barnen och åkte och handlade på Maxi när Emil kommit hem från jobbet. Det är inget vi gör ofta om man säger så. Thexas slänger sig fram och tillbaka i kundvagnen, skriker och kastar med varor. Thristan ska gå baklänges och krockar med folk. Suck. Då gick det ändå bättre än det brukar. Men mat fick vi med oss hem iaf.

Båda pojkarna sover sen två timmar tillbaka, Thristan utan hostmedicin så vi får se hur länge det håller i sig. Hoppas ju såklart på hela natten.



Finaste Thristan som ÄLSKAR nya dockan till våra iPhones som Emil fick av oss i julklapp. Thristan har lärt sig dosan till den och bestämmer låtar hela tiden. Hihi.

God morgon!

Här är vi vakna tidigt, Thristan och jag. Han blev ledsen när Thexas åkte till dagis, han ville också! Men vi håller oss till "en feberfri dag hemm" och jag tror att vi nu har kommit till den dagen! Tjohoo!

Natten har däremot inte varit lika tjohoo. En gång i timmen har Thristan vaknat av hostan. EXAKT en gång i timmen alltså, kvart över varje hel timme. Med endast ett undantag då han vaknade två ggr under den timmen. Mysko, eller hur?

Han har dock kunnat sova själv i sin säng så mig stör det inte att jag fått springa fram och tillbaka och alltså inte sovit så mycket inatt heller. Kg har ju iaf fått sova i min säng!


På bättringsvägen.

Thristan sover sen nästan två timmar tillbaka. Vi har "bara" varit inne till honom fyra gånger, men sista gången fick vi i honom lite hostmedicin så nu kan han förhoppningsvis få sova lite. Det behöver vi allihopa.

Jag känner mig helt slut efter alla dessa sjukdagar. Men samtidigt så är jag så lycklig och känner sån glädje över att verkligen ha kunnat fokuserat på Thristan och lagt allt annat åt sidan. Förut idag när vi satt och pysslade sa han "mamma, jag älskar när du leker med mig" Och visst förstår jag honom. Ofta är det annat som kommer emellan. En lillebror, disket, tväten, laga mat osv. De här dagarna har verkligen varit VÅRA. Och idag har han ändå varit så pass pigg att han inte bara legat på soffan och sovit, det tar sig.

Men även imorgon blir det en hemmadag för oss. Det känns bara onödigt att lämna iväg honom på dagis för EN dag innan helg och att han ska köras slut på där. Han hostar massor och behöver vila. Febern börjar gå neråt men är inte riktigt bra ännu.

Lite piggare kille.

Jag har en piggare kille här hemma. Feber har han fortfarande, men den tickar inte uppåt 40 grader längre. Natten var lika orolig som förgående nätterna, och det börjar kännas i både min kropp och knopp att jag sovit med Thristan i en liten säng och vaknat ungefär två gånger i timmen. Jag är helt slut! Punkt.

Till råga på allt så bråkar den där urinvägsinfektionen med mig. I vanliga fall så brukar jag klara mig med litervis av tranbärsdricka och tranbärskapslar från Hälsokosten, men det verkar inte riktigt bita på mig den här gången. Så imorse fick jag penicillin utskrivet. Är det inte det ena så är det det andra...

Men - huvudsaken är att Thristan mår bättre. Han var så himla duktig hos läkaren igår. Sträckte fram fingret och sa "du kan sticka i här, jag brukar ta i det fingret".

Hej och hå, hur ska detta gå?! Emil kom he...

img_2582 (MMS)

Hej och hå, hur ska detta gå?! Emil kom hem med två kort till gymmet. Ingen av oss tränar sen tidigare. Nån som vill ge mig en grundkurs? Lolla? Haha.


Som sagt. Somna när och var som helst när ...

img_7820 (MMS)

Som sagt. Somna när och var som helst när man är sjuk.


Ännu ett väntrum. Ännu en läkare. Tappra k...

img_8231 (MMS)

Ännu ett väntrum. Ännu en läkare. Tappra kille!


Är man sjuk och trött så kan man somna lit...

img_1127 (MMS)

Är man sjuk och trött så kan man somna lite överallt.


Sjukdag nummer 4.

Finns det något värre än att se sitt barn må dåligt? Thristan är fortfarande riktigt sjuk. Hela natten har vi varit vakna igen. Jag gick och la mig hos honom klockan 22 igår kväll och det här var nog den längsta natten någonsin. Han har så ont i halsen att han skriker så fort han vaknar till och försöker svälja, typ en gång i kvarten. Jag har fått klappa och lugna honom så han "somnar om" igen och inte ska väcka Thexas. Det gör "asont" säger han om halsen.

Febern ligger fortfarande mellan 39.5-39.9 utan Alvedon. Men Alvedon i kroppen blir han lite svalare, men energin finns inte riktigt. Hans halsmandlar är rejält svullna och förut kräktes han upp lite slem. Samtidigt som han blödde näsblod, vilket resulterade i lite blod i kräkset så det var nog ingen fara.

På vårdcentralen säger dom som vanligt "avvakta en eller två dagar till". Vilken service va?! Hostmedicinen får jag inte i honom, så det tänker jag inte ens försöka tvinga i honom. "Blanda det med något gott" sa sköterskan från vårdcentralen i telefon. Men - det enda han nånsin dricker är vatten och mjölk och det kan jag ju inte förstöra och blanda ut i! Det märker han ju direkt.

Neeh, nu är det jag som ringer Barnmottagningen istället. "Avvakta" - pyttsan heller!

En annorlunda födelsedag.

Det har varit en minst sagt annorlunda födelsedag. Jag har spenderat den hemma med en sjuk Thristan. Han tycks inte bli bättre, så imorgon får vi väl ringa vårdcentralen och se om det finns mer hjälp att få. Han fick hostmedicin utskriven av läkare i söndags kväll, men den tycker han är så äcklig att han tom kräktes upp den ikväll. Febern är jättehög och går bara ner litegrann med Alvedon.

Men oj så fina vänner jag har! Först kom Linda som sagt, och en stund senare så kom Tess med blomma och kort från mina älskade pysseltjejer. Sen ringde det från blomsteraffären och berättade att det skulle komma ett blombud under dagen (blommorna var från Emil och skulle ha kommit under dagen när jag var hemma, men de kom framåt kvällen när han redan hade hunnit hem, haha) 

Ikväll har min mamma och systrar, plus Emils föräldrar varit här och ätit tacos (tack Anna för tipset, Thristan bestämde det också) Thristan var dålig och låg mest på soffan, men fick i sig lite köttfärs och ost iaf. Dagen har mest bestått av oroskänslor istället för en rolig födelsedag, men så blir det ibland. 

Jag har fått SÅ fina och bra presenter iaf. En systemkamera av Emil, kavaj, tavla och träningsgrejer av mamma + systrar, massa scrapbookinggrejer av Emils föräldrar. Jag är så glad och tacksam över allt!

Nu väntar snart sängen för en totalt slutkörd mamma, jag räknar med ännu en natt i Thristans säng.

Grattis till mig själv.

Ja, må jag leva. 25 år idag. Födelsedagen började "firas" klockan 12 inatt i Thristans säng. Han har haft feber ocg varit dålig igen. Han hade svårt att komma till ro och vi kunde inte somna riktigt. Klockan halv 4 vaknade Thexas. Som ALDRIG vaknar annars. Jag hämtade honom och la han med mig och Thristan i Thristans säng. Till en början var han lugn och mysig. Men sen, det skulle kittlas, petas, dras i bröstvårtor, hoppa i sängen, leka med bilar osv. När klockan var halv 5 hade jag fått nog av det och gick in med Thexas till Emil, där somnade han nästan direkt.

Så, halv 5 somnade vi till slut. Emil åkte med Thexas till dagis och jag är hemma och vabbar med Thristan. Vi sov i omgångar fram till klockan 11. Så skönt att vi fick lite sömn iaf.

Strax efter att vi vaknat så hör vi ett jäkla oväsen utanför dörren. Där står världens bästa vän Linda med partyhapp, tuta, tomtebloss och massa paket. Hur jäkla underbart är inte det?! Speciellt efter natten-from-hell. ♥

Thristan och jag ska bara ta det lugnt idag. Vi har pusslat och sett på film. Nu ska jag försöka få i honom lite mat, sen ut för lite frisk luft. Ikväll kommer Emils föräldrar, min mamma samt systrar och äter lite mat. Men - vad ska vi äta? Ooooh.

Fortsatt sjukstuga.

Jag har varit iväg till jobbet några timmar. Barnens moster Amanda har varit här hemma med pojkarna under tiden.

Thristan är fortsatt dålig här hemma. När jag kom hem för en timme sedan hade han 39.9 i feber och fortfarande krupp. Nu har han fåt i sig lite yoghurt, Alvedon och hostmedicin som han fick utskrivet igår kväll av läkaren. Hoppas det kan hjälpa något iaf, annars är jag rädd att det blir ännu ett besök på Akuten senare.

Imorgon blir det jag som är hemma och vabbar med honom. Thexas får gå till dagis som vanligt, allt för att Thristan ska kunna vila ordentligt. Scrapbookingen ikväll med tjejerna hoppar jag såklart över. Vill inte lämna min lilla sjukling.

Det här ligger framför mig på bordet på jo...

img_1899 (MMS)

Det här ligger framför mig på bordet på jobbet. Godis, kola och choklad i mängder. Och jag har inte rört en enda. Jag ska inte säga att det är lätt direkt. Dag 9 utan socker och nerdrag på kolhydrater. Det går lättare och lättare.


En natt med krupp.

Yes, vi tog oss igenomnatten utan fler besök på Akuten. Thristan sov två timmar själv i sin säng innan han vaknade i panik. Jag tog med mig kudde och täcke och bäddade ner mig hos honom. Han har varit så rädd stackaren. Vaknat i panik av andningen och kastat sig runt mig. 

Men vi behövde aldrig gå ut inatt, jag öppnade hans fönster och satt och frös där en stund istället. Jävligt kallt, men det fungerade. Två ggr fick vi göra så. Plus en Alvedon när han var som varmast. Så sömnen har det ju blivit lite sissodär med, men det ignorerar jag idag. Huvudsaken är att Thristan mår bättre och känner sig trygg.

Idag ska jag få hämta ut en hostmedicin till honom som vi fick utskrivet på Akuten igår kväll. Hoppas den kan få bort lite av hans hosta som gör att kruppen blir värre.

Igår hade vi s fin hjäp av våra vänner. Igår em var Richard här när Emil fick skjutsa bort mig och Thristan till Akuten. Richard var kvar här hemma med Thexas under tiden. Och igår kväll när Thristan vaknade riktigt dålig och vi var tvugna att åka in så kom Linus hit på mindre än 3 minuter. Thexas låg och sov och det barnvaktandet gick nog ganska lugnt till. Vilka fina vänner vi har va!?

Nu är vi hemma från omgång 2 på akuten. Me...

img_6029 (MMS)

Nu är vi hemma från omgång 2 på akuten. Men den här gången fick Thristan hjälp. Inhalera adrenalin 2 ggr samt hostmedicin. Min tappra kille! Nu sover han och jag hoppas vi slipper åka in igen. Nallen fick Thristan av doktorn som "var dum" mot honom första gången vi var där. Förstå skräcken hos Thristan när han insåg att det var samma doktor andra gången också. Men en nalle löste allt. Så nu sover nallen Petra med Thristan i sängen.


Thristan krupp.

Besöket på akuten med Thristan gick - sådär. Efter lite frisk luft på väg till bilen och 30 minuters vila i väntan på hans tur så hann han bli lite bättre. Läkaren konstaterade krupp, men inte så pass svår att han behövde inhalera adrenalin som förra gången vi fick åka in. (maj 2010) 

Krupp fås alltid i kombination till något annat - virus, bakterier osv. På alla utom Thristan verkar det som! De tog blodprov och halsodling på honom, men det visade ingenting alls! Inte ens en liten förkylning har han. Men ändå 39.7 i feber + krupp. Märkligt är det. Thristan var såklart livrädd när proverna skulle göras, min lilla fegis. Men han gjorde det efter mycket om och men. Både jag och han var alldeles svettiga efteråt! Haha.

Efter 1,5 timmar fick vi åka hem igen. Väl hemma så blev kruppen mycket värre och febern gick upp. I med Alvedon och ut med honom i Thexas vagn på en promenad. Det hjälpte inget vidare. Men han var så trött och bad om att få sova. Nu ligger han och sover iaf, i ett väldigt svalt rum med massor av kuddar. Han hostar en massa och vi väntar oss ännu ett besök på akuten ikväll/natt. Läkaren räkande med att vi skulle få komma tillbaka så. 

Stackars min lilla kille. Det gör så ont att se honom så pass dålig. Att se sitt barn ha svårt att andas måste vara det värsta! När läkaren skulle sticka honom i fingret höll jag på att börja gråta, Thristan hade panik och var så rädd! Men han var så duktig.

På toppen av allt så har jag åkt på början av urinvägsinfektion. AJ! Emil åkte iväg för att köpa tranbärsjuice. Stoppar i mig tranbärskapslar också och hoppas så innerligt att det hjälper nu!

Thristan och jag sitter i väntrummet på ak...

img_2591 (MMS)

Thristan och jag sitter i väntrummet på akuten. Dumma krupp som inte vill ge med sig.


Krupp igen.

Ett sjukt barn blev två sjuka barn. Thristan kom precis hem - med krupp och hög feber. Stackars killen är riktigt dålig, han väser och är helt vit i ansiktet. Försöker få i honom nåt att äta och dricka, men det går trögt.

Thexas är piggare idag, ingen feber iaf. Men näsan rinner konstant på honom. Energin är på topp iaf efter gårdagens feber. Något som Thristan tycker är jättejobbigt redan. Han vill och behöver lugn och ro.

Idga skulle vi ha åkt på Charlies barnkalas i Norrköping. Eftersom Thexas är sjuk så tänkte jag och Thristan åka tåg dit. Som "tur var" så köpte jag ingen tågbiljett över internet utan tänkte köpa nere på station. Men så kom han också hem och var sjuk. Så himla tråkigt att vi missar kalaset. Tänker dock inte påminna Thristan om det, han skulle bli så ledsen.

Nu får vi se hur det blir imorgon. Dagis har stängt för planeringsdag och då får man väl inte vabba väl? Någon som vet hur det där är?

Kvällens andra tavla.

img_4266 (MMS)

Kvällens andra tavla.


Tog en kökshandduk som ändå är för fin för...

img_1177 (MMS)

Tog en kökshandduk som ändå är för fin för att använda och gjorde en tavla utav. Kvällspyssel.


Thexas och Nim

Att ta kort på två busungar med sin iPhone när dom inte vill/kan stilla är inte det lättaste. Därför blev det nu en liten video på sötnosarna Thexas och Nim.


Playdate och en liten sjukling.

Vi började dagen här hemma med en playdate hos Veronica och Nim. Thexas var blyg till en början, men efter lite pepparkakor i magen så satte sockret igång dom och de lekte gärnet. Så otroligt söta tillsammans.

Det var då inte lätt att ta kort på de två busungarna tillsammans. Jag hade bara min telefon med mig, så det blev rätt suddiga bilder. Det kommer upp en liten video sen aif, håller på att ladda upp den nu. 







När vi var iväg och lekte så kändes Thexas lite varm. Han vaknade med en snorig näsa imorse iofs. När vi kom hem så sov han i 3 timmar, då fick jag väcka honom. Han hade som jag anade feber och är lite mosig. Men han leker på bra och är på glatt humör. Men äta vill han inte, så idag har han levt på välling, yoghurt, pepparkakor och russin. Alltid nåt. Så idag har vi mest myst, han har haft ro till att se några minuter på en film tom.



Mys med Richard och russin i soffan.

Nu har Thexas fått i sig lite välling så nu är det sängen som väntar för honom. Jag och Emil har plockat bort alla julsaker idag, så nu ska bara alla "vanliga" grejer upp. Det tar sin lilla tid. Så jag har lite att göra ikväll med andra ord.

Thexas senaste "hyss". Sist var det bilar ...

img_7837 (MMS)

Thexas senaste "hyss". Sist var det bilar som fick parkera i baslådan.


Vi har spenderat hela vår lediga dag hos E...

img_8546 (MMS)

Vi har spenderat hela vår lediga dag hos Emils föräldrar. Thexas älskade all uppmärksamhet han fick då Thristan inte var med. Haha. Ikväll har vi bara soffmyst med god mat. Emil gjorde en galet god avocadosoppa. Mums! Skön kväll, hade egentligen tänkt att plocka bort alla julsaker, men det får bli en annan dag. Nu väntar sängen, Emil somnade på soffan runt nio så han ska jag försöka väcka till liv först. Haha.


Glassparty hos Emils föräldrar i Forssjö. ...

img_7564 (MMS)

Glassparty hos Emils föräldrar i Forssjö. Nöjd kille!


Nu väntar middag och fest hos Carina. Bäst...

img_3364 (MMS)

Nu väntar middag och fest hos Carina. Bäst att blogga innan. Det ryktas om mobilförbud. Haha.


Thristan dagisfoto 2011.


Thexas dagisfoto 2011.


De tjatar om torsdag.

Barnen var ovanligt lätta att få upp och iväg till dagis idag. Anledningen är att det är torsdag, Thristan har tjatat hela veckan efter torsdag. Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn ska få hämta barnen på dagis idag och Thristan är överlycklig! "jag också?" undrar Thexas. Han börjar förstå. Och ja, du också Thexas. Barnen ska åka till sin farmor och farfar några timmar och busa. Sen kommer Thexas hem till Emil igen.

Själv ska jag till min fina kollega Carina på lite festligheter. Några fler jobbarkompisar ska dit och jag tar med mig min vän Johanna. Hon får vara min dejt då Emil inte var så sugen på att gå ut. För ikväll vankas det Safiren och dans. Oh, så roligt det ska bli! Bandet som spelar lär väl vara skräp. Men vi brukar kunna dansa oss svettiga ändå.

Men nu väntar först en halvdag på jobbet. Röd dag imorgon betyder halvdags jobb idag. Underbart!

Brunhårig? Grönhårig?



Haha, jag hittade precis den här bilden på datorn. Från lokaltidningen. Spruta mot svininfluensa.

Mörkhårig och med Thexas i magen. ♥ Funderar ju på att bli mörk igen, men det är ju så svårt! Ni ser ju själva på bilden, det skiftar i grönt! Och då försökte jag få en bra, brun färg i flera år över min gamla blondering. Pust! Amanda lär få ett tufft jobb med mig i såna fall.

Pysselkväll.

Jag har precis fått färdigt två beställningar - men det kan jag inte visa bild på ännu. ;) Blev riktigt nöjd och hoppas att mottagaren blir det också. Det är ungefär det jag har sysslat med ikväll. Ena grejen blev nästan klar i förrgår, så det gick smidigt och snabbt. Härligt! 

Nu är jag trött och hoppas såklart på en hel natt med sömn. Men man vet ju aldrig med Thristan. Inatt vaknade han. Nu ikväll när vi la honom så bad han om att få ha dörren öppen, självklart fick han det. Får se om det kanske hjälper om han nu vaknar inatt. Ska kika efter en nattlampa åt honom också tänkte jag. Har för mig tt jag sett en som ser ut som en uggla..? Någon som vet vart?

Varför?

Fungerar det inte att ladda upp bilder via bloggappen? Nån mer..?


Bio - New years eve

Vi var ju på bio igår. Väldigt skönt att komma hemifrån med Emil en stund för att göra någon annat.

Vi såg New years eva. Verkligen att rekommendera. En mysig, romantisk komedi med grymt många bra, stora skådespelare som alla hade ganska små roller. Underbar film!




Nyår 2011

Lite bilder från nyår. Vi hade tänkt oss en lugn hemmakväll, iaf jag. Men det slutade med en vild fest. Haha. Spontanitet när den är som bäst.



Vi började med lite mat hemma hos oss tillsammans med Fia och min syster Amanda.





Kantarellsoppa.



Potatisgratäng och kött, fisk till mig.



En mindre god efterätt. Hallonmousse med frusta hallon och mjölkchoklad.



Baby.









Här var det bubbel. Marcus hade köpt en galet dyr flaska, men så var den galet god ockå!







Raketer.



Puss!



Finast vi!



Festen fortsatte till klockan var sent.



Så här såg det ut hos oss dagen efter. Trötta killar. Haha.

Vi lämnade kaoset hemma till Emils föräldr...

img_6985 (MMS)

Vi lämnade kaoset hemma till Emils föräldrar för en stund. Biotime! Vardagslyx!


Morsning!

Tjollahej, ännu en natt då Thristan har sovit hela natten! Tänk att såna "småsaker" kan göra en mamma så glad!

Kvällen igår med pysseltjejerna hos Jessa var så efterlängtad, skön, välbehövlig och kreativ. Jag satte igång med en tavla. Blir himla fint, men än är det inte färdigt så nu har jag att göra några kvällar till. Himla kul. 

Jag sitter på jobbet och väntar in de andra. Gammelgubben (haha) har fått för sig att ha semester den här veckan så det är lite tomt här på mornarna. Men snart drar det nog igång hoppas jag. 

Under flera veckor har en julbild rullat p...

img_8689 (MMS)

Under flera veckor har en julbild rullat på Interntvn på jobbet. Först idag såg jag stavfelet. " Gud" jul. Haha. Har ingen annan sett det? Väldigt kul.


En ny måndag.

Måndag morgon. Ny vecka. Nytt år.

Thexas ville INTE sova igår kväll. Han somnade en halvtimme innan vi gick och la oss, så det var en trött kille som vi fick väcka för dagisdags imorse. Thristan har sovit hela natten inatt, underbart! Jag tog ett allvars-snack med honom igår kväll innan han skulle sova. Vet inte om det var det som hjälpte eller om han faktiskt sov hela natten utan att vakna alls. Det återstår att se nästa natt. Och nästa...

Ikväll väntar pyssel med tjejerna. Som jag längtar! Det var många veckor sedan pga jul, sjukdom osv. Men nu så! Jag har massor att göra, jätteroligt! Måste försöka få igång den där andra bloggen med alla grejer på också. Taaaanja? ;) Hihi.

En pigg liten kille som vägrar sova, fast ...

img_3217 (MMS)

En pigg liten kille som vägrar sova, fast vi la honom för två timmar sen. Nu sitter han med oss i soffan och äter knäckemacka.


....

Jag sitter och läser min gamla blogg och kan inte undvika tanken - vad fan var det som hände?

...

Hur ska man förklara en känsla som får ens kropp ur balans?

När ens kropp inte längre lyssnar på förnuftets röst?

När allt du inte borde känna är just. det. du. känner..?


Finaste darling på nyårsfirande.

img_0975 (MMS)

Finaste darling på nyårsfirande.


Jag och min kärlek på 12-slaget.

img_0906 (MMS)

Jag och min kärlek på 12-slaget.


RSS 2.0