När Thristan har krupp, igen.

Fan, här har ni tjejen med riktigt dåligt samvete. Thristan kruppade inatt också under två timmar. Jag trodde verkligen det var okej att va iväg och leka igår, men icke. Stackars killen. Nu är han helt okej igen, han hade lite känningar imorse bara. Men, inget dagis varken idag eller imorgon. Och endast lugn lek på hemmaplan (så lugnt det går med en smått galen lillebror.)

Jag vet att det är många som är oroliga över hans krupp, och många vet inte riktigt vad det är. Krupp orsakas av virus i kroppen, det kommer oftast i samband med en förkylning sägs det. Men i Thristans fall så får han det utan förvarning och utan några tecken på sjukdom. Som i det här fallet, han är inte ett dugg förkyld ens. Men ett virus i kroppen är det iaf och det är luftstrupen som svullnar och gör det svårt för honom att andas.

Nu när han har haft det några gånger så känns det inte lika läskigt, fast visst blir man orolig. Men nu vet vi vad man ska göra. Han ska sitta eller stå upp tills andningen lättar. Det brukar räcka med att sitta i soffan med ett glas vatten i en kvart ungefär. Det gäller att han är lugn, annars blir det bara värre. Inatt hade han svårt att koppla av och somna om, därför var vi vakna så länge.

Frisk luft skulle göra honom gott idag och en tur i vagnen. Men oj, vad det snöar ute. Så det kanske blir en heldag inne istället. Får se om vi kanske kan få lite besök? H.K skulle vi ha träffat idag, men hon ligger hemma och är sjuk stackarn.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Du vet att det brukar vara bra att gå ut i kylan vid krupphosta?! Dvs öppna ett fönster eller vara på balkongen, givetvis med jacka och mössa på. Den kalla luften brukar bota bättre än inhalationer i vissa fall och brukar vintertid ta bort kruppen lagom till barnet kommer in till akuten.



Kram från en sjuksköterska van vid kruppiga barn.

2011-02-10 @ 12:49:54
Postat av: Hanna Runesdotter

Tack för tipsen. Som jag skrev så skulle han må gott av lite frisk luft idag. Men här snöar det massor så än så länge håller vi oss inne. Han mår mycket bättre nu. :)

2011-02-10 @ 13:30:23
URL: http://hannarunesdotter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0